Reports Sor Emmanuel

Selecciona un article:

16 d’octubre de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 25 de setembre de 2022, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

Estimats fills! Pregueu perquè l’Esperit Sant us il·lumini, perquè sigueu cercadors alegres de Déu i testimonis de l’amor sense límits. Jo estic amb vosaltres, fillets, i de nou us convido a tots: tingueu coratge i doneu testimoni de les bones obres que Déu està fent en vosaltres i a través vostre. Estigueu alegres en Déu. Feu el bé als qui us envolten per estar bé a la terra, i pregueu per la pau que està sent amenaçada perquè Satanàs vol la guerra i la tribulació. Gràcies per haver respost a la meva crida.

2. El Cardenal i el Purgatori. S’acosta el novembre amb Tots Sants, seguit del dia que recordem els nostres difunts. Una novena fervent a les ànimes del Purgatori (del 24 d’octubre a l’1 de novembre) ens seria molt profitosa! Aquí teniu un encoratjament irresistible:

A Vicenza, Itàlia, el cardenal Baronio va presenciar un fet sorprenent i instructiu: havia entrat a l’habitació d’un moribund per ajudar-lo i donar-li els sagraments de l’Església (vegeu PS1). De sobte, va veure aparèixer una multitud d’esperits bons al llit d’aquest moribund. El van consolar i van dispersar els dimonis, que gemegaven en un intent desesperat de provocar la seva pèrdua. El cardenal els hi va preguntar: “Qui sou?” Van respondre que eren les 8.000 ànimes que aquell home havia alliberat del purgatori amb les seves oracions i les seves bones obres. Les havia enviat Déu, van explicar, per portar-lo al cel sense passar ni un sol moment al purgatori. (Veure PS2).

3. Miracle al Carmel de Quito! En aquest mes dedicat a la Mare de Déu del Rosari, m’agradaria recordar una de les missions més precioses de Maria a Llatinoamèrica, que durant anys ha salvat moltes comunitats cristianes:

L’any 1984 el Carmel de Quito “Carmen Alto” ​​s’estava apagant. Es va haver de tancar el noviciat. Cap vocació a la vista! Però la priora, la mare Maria Helena del Corazón de Jesús, va recuperar l’esperança quan una monja italiana, sor Luicela, li va dir que anava de pelegrinatge a Medjugorje. De seguida li va demanar que hi pregués per obtenir vocacions i fins i tot li va donar una carta per lliurar-la a un dels vidents de la Mare de Déu.

Un cop a Medjugorje, sor Luicela va poder assistir a una aparició pública. Quan el vident va compartir les paraules de Maria durant l’aparició, la germana va quedar aclaparada! Certament, el missatge va ser ben oportú: “Em cuidaré de les comunitats que resin juntes cada dia el Rosari complet (les 3 parts) per les intencions del meu Cor Immaculat, i jo mateixa els hi triaré les vocacions. »

Plena d’alegria, sor Luicela va transmetre aquest missatge a la priora del Carmel. Després, la priora va reunir les germanes i els va proposa de resar juntes les 3 parts del Rosari cada dia. Totes les germanes van acceptar la petició de Maria. Van canviar els horaris del seu dia a dia per introduir-hi aquesta novetat. Així va començar en aquest Carmel un període de gran fervor marià.

Al cap d’uns mesos va arribar la primera vocació amb sor Maria de los Angeles, i la van seguir altres germanes joves. Les vocacions van ser tan nombroses que, al cap d’uns anys, la priora va haver de fundar un altre Carmel, el de Santo Domingo, a l’Equador. Com que aquest nou Carmel també va arribar a un nombre de germanes superior a 21 (el màxim autoritzat), va caldre fundar un altre Carmel a Panamà. No cal dir que en aquests nous Carmels continua ben viva la tradició de resar juntes les 3 parts del Rosari cada dia!

Durant la meva missió a Galilea l’any 2017, una germana del Carmel de Haifa em va confiar: “Sóc fruit d’aquest missatge de Maria i d’aquesta pregària, perquè vaig entrar al Carmel de Santo Domingo. Llavors em va explicar tota la història. (Vegeu PS3).

Fa uns anys, tot veient aquestes benediccions, les clarisses de Quito van decidir adoptar aquesta pregària, segons el missatge de Maria a Medjugorje, per tal d’obtenir vocacions. No cal dir que van ser ben concedides!

Per què la Gospa repeteix tan sovint “Estimats fills, viviu els meus missatges”? Avui més que mai, l’arma del Rosari és necessària, atès el que està en joc en el combat espiritual que causa furor. No s’ha de menysprear cap camí cap a la victòria. Que aquesta clau d’or, oferta per la Reina del Rosari, inspiri molts dels seus fills que cedeixen davant dels problemes i es desanimen!

4. Sor Lucia, l’última vident de Fàtima, va dir el 26 de desembre de 1957:

“La Verge Santíssima, en aquests últims temps que estem vivint, ha donat una nova prestació al res del rosari, de manera que no hi ha cap problema, per difícil, temporal o sobretot espiritual, referit a la vida personal de cadascun de nosaltres, de les nostres famílies, del món o de les comunitats religioses, o de la vida dels pobles i de les nacions; no hi ha problema – dic – per difícil que sigui, que no puguem resoldre resant el Sant Rosari. Amb el Sant Rosari ens salvarem, ens santificarem, consolarem Nostre Senyor i aconseguirem la salvació de moltes ànimes. (Vegeu PS4).

5. Perfumeu casa vostra! Cada Ave Maria és com una rosa que oferim a la Verge Santíssima, d’aquí la paraula “Rosari”. En els darrers anys, Maria ens ha fet unes quantes confidències sobre aquestes famoses roses que tant li agraden!

“No puc no estar allà on oloro perfum de roses”, va dir (2 de febrer de 2017). Tan bon punt comencem un rosari, de seguida s’apropa i es delecta amb aquest olor misteriós, el de “les seves roses”.

Cada dia li podem fer aquest regal! On sigui que preguem, hi haurà una olor de roses meravellosa: a l’habitació, al cotxe, a l’oficina, a les botigues, a l’hospital, al carrer… i, per descomptat, a l’església. Maria és tan senzilla en els seus desitjos!

Segons la Mirjana, quan apareix la Mare de Déu desprèn un perfum únic, indefinible, molt propi. Sí, on hi és Ella, on és rebuda amb el cor, els perfums l’acompanyen. Incomoden Satanàs i els seus àngels, que fugen immediatament. Qui hauria pensat que un perfum de rosa podria convertir-se en una arma poderosa per espantar el Mal?!

“En aquest món sense pau i ple d’amenaces, ens diu Maria, les vostres mans, apòstols del meu amor, haurien d’estar esteses en pregària i misericòrdia. Oferiu-me el rosari, aquestes roses que tant estimo. Les meves roses són les vostres oracions dites des del cor i no només des dels llavis. Les meves roses són les vostres obres de pregària, de fe i d’amor. El meu Fill, quan era petit, em deia que els meus fills serien molts i que em portarien moltes roses. Jo no l’entenia. Ara sé que vosaltres sou aquells nens que em porteu roses quan estimeu el meu Fill per sobre de tot, quan reseu amb el cor, quan ajudeu els més pobres. Aquestes són les meves roses. (2 de desembre de 2017 a la Mirjana).

“De vosaltres, apòstols meus, busco les roses de la vostra pregària, que han de ser obres d’amor; aquestes són, per al meu Cor maternal, les pregàries més preuades i jo les presento al meu Fill que ha nascut per vosaltres. Ell us veu i us escolta; nosaltres sempre estem a prop vostre. Aquest és l’amor que crida, uneix, converteix, esperona i omple. Per això, apòstols meus, estimeu-vos sempre els uns als altres, però sobretot estimeu el meu Fill: aquest és l’únic camí cap a la salvació i cap a la vida eterna. Aquesta és la meva pregària preferida que m’omple el cor d’un perfum de roses magnífic.” (2 de gener de 2017).

Estimada Gospa, ens has dit: “Jesús sempre escolta la seva Mare”. I veus que molts dels teus fills vaguen en la foscor espiritual. Si us plau, parla-Li de les nostres necessitats! Que ens transformi en apòstols de foc i ens doni tota la Seva pau!

Sor Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

PS1. Molta gent ve a implorar Maria i el seu Fill demanant una guarició. Però no oblidem que el Sagrament de la Unció dels Malalts també pot obtenir guaricions, tant de l’ànima com del cos! Demaneu-lo pels vostres malalts, no cal esperar l’última hora!

PS2. Fragment del llibre en castellà “Leeme o Lamentalo”, del pare Paul O’Sullivan, disponible a afpersona@gmail.com. Telèfon +34 629792849

PS3. Fragment del llibre “El Rosari, un viatge que et canviarà la vida! per Sr Emmanuel. Edicions de les Benaurances. Disponible en versió digital al lloc https://www.editions-beatitudes.com

PS4. Paraules de Sor Lucía al P. Augustin Fuentes en una entrevista al Carmel de Coïmbra, 26 de desembre de 1957. El 22 de maig de 1958, el P. Fuentes va repetir el que havia escoltat de Sor Lucia en una conferència a Mèxic.

PS5. Festival de la Joventut 2023. Atenció! Canvi de dates per al 2023! No serà a principis d’agost sinó del 26 al 30 de juliol, per permetre la participació a les JMJ de Lisboa a l’agost.

PS6. SPOTIFY! Una eina molt pràctica i nova! No perdis l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!
https://open.spotify.com/show/6UyD5GQ2xYd4eZQvgODTiq?si=ca53b30dcc4440bc

PS7. En Sinu Jesu. Un best-seller traduït a 12 idiomes! El diari d’un sacerdot benedictí irlandès. Hi ha un diàleg molt profund entre el sacerdot i nostre Senyor Jesús, Maria i alguns sants com la Petita Teresa. Un llibre que canvia la vida d’un cristià obrint horitzons insospitats a la seva relació amb Déu.

Llibre electrònic. Angelico Press 2016 4709 Briar Knoll Dr. Kettering OH 45429 –
https://www.angelicopress.org

PS8. Un altre exemple de com Déu intervé en la vida dels gàngsters es demostra en la vida d’un famós gàngster de Londres que va tenir una conversió increïble, i que ara dedica la seva vida a Déu donant testimoni a escoles i parròquies del Regne Unit i Irlanda. El seu llibre ‘From Gangland to Promised Land’ ens parla de la seva profunda conversió.
https://www.amazon.co.uk/Gangland-Promised-Land-John-Pridmore/dp/0954732138

Per obtenir més informació sobre les seves missions, consulteu el seu lloc web: https://www.johnpridmore.com/

PS9. Us pregunteu què passa avui a l’Església catòlica? Us recomanem que llegiu l’últim llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins a seguir”.
En Ralph ofereix una visió detallada de la creixent hostilitat cap a l’Església Catòlica i el seu ensenyament. Amb proves abundants descobreix les forces que treballen per soscavar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.
https://www.amazon.fr/Church-Crisis-Pathways-Forward/dp/164585048X

11 de setembre de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 d’agost de 2022, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

“Estimats fills, Déu em permet estar amb vosaltres i guiar-vos pel camí de la pau perquè, a través de la pau personal, pugueu construir la pau al món. Jo estic amb vosaltres i intercedeixo per vosaltres davant del meu Fill Jesús, perquè Ell us doni una fe forta i esperança en un futur millor que desitjo construir amb vosaltres. Sigueu valents i no tingueu por, perquè Déu és amb vosaltres. Gràcies per haver respost a la meva crida!”

2.    Un aliat d’un poder increïble! Cap a l’any 490, al mont Gargano a Itàlia, no massa lluny de San Giovanni Rotondo, l’arcàngel Sant Miquel es va aparèixer diverses vegades al bisbe Sipontum prop d’una cova. Posteriorment, quan el bisbe va voler beneir el santuari construït al lloc de les aparicions i consagrar-lo, l’Arcàngel se li va tornar a aparèixer per dir-li que el lloc ja estava santificat per la seva vinguda. Quina explosió de gràcies! Qui de nosaltres no voldria posar-se sota la benedicció d’un arcàngel amb aquest poder? Però mirem un altre esdeveniment que va commocionar un papa…

3.    La visió que va fer tremolar el papa Lleó XIII

El 13 d’octubre de 1884, el papa Lleó XIII va celebrar la Santa Missa i després va assistir a una altra cerimònia d’acció de gràcies (vegeu PS 1). De sobte, se’l va veure aixecant el cap i mirant intensament alguna cosa per sobre del celebrant. Mirava, sense parpellejar, com envaït per un sentiment de terror i de meravella, i el seu rostre va canviar de color. Alguna cosa estranya… quelcom extraordinari li estava passant.

Finalment, com si recuperés el sentit, es va redreçar, recolzant-se sobre la mà amb un moviment lleuger però enèrgic. El van veure dirigint-se al seu despatx privat. Els seus propers, ansiosos, el seguiren i li preguntaren amb veu baixa: “Sant Pare, us trobeu bé? Necessiteu alguna cosa?” Ell va respondre: “No, res”.

Al cap de mitja hora, va trucar al Secretari de la Congregació de Ritus i, lliurant-li un full de paper, li va manar que l’imprimís i l’enviés a tots els bisbes del món.
Què contenia aquest full? Tres coses: la pregària que recitem al final de la missa amb els fidels i que conté la súplica de la Santíssima Mare de Déu, la invocació ardent del Príncep de les Milícies Celestials i la imploració de Déu per tornar Satanàs a l’infern.
(Vegeu el llibre de Don Amorth, “Un exorcista explica”)

Papa Lleó XIII

Però què va viure Lleó XIII en aquella visió? Va explicar que just quan estava a punt de sortir de l’altar, de sobte va sentir unes veus: “Després de la missa”, va dir, “vaig sentir dues veus, una de suau i bona, l’altra gutural i dura; semblava que venien del costat del sagrari. Era el diable que s’adreçava al Senyor, com en un diàleg… Llavors vaig tenir una visió terrible de l’infern: vaig veure la Terra obrir-se com una granada. Estava envoltada de foscor, i de l’abisme vaig veure una legió de dimonis sortir-ne i s’escampar-se per tota la terra per destruir les obres de l’Església i atacar la mateixa Església, que vaig veure extremament reduïda.

Llavors va aparèixer Sant Miquel i va fer tornar els mals esperits a l’abisme. Després vaig veure l’Arcàngel intervenir no en aquell moment, sinó molt més tard, quan la gent va multiplicar les seves pregàries fervents a l’Arcàngel.”
Ara ens toca a nosaltres respondre a aquesta crida d’extrema importància per accelerar la victòria plena de l’Església, i així escurçar els patiments que acompanyen aquesta lluita! (Vegeu PS2)

Aquí teniu la pregària a Sant Miquel Arcàngel que va escriure Lleó XIII al final d’aquesta visió. Va ordenar que es recités després de cada missa:

“Sant Miquel Arcàngel, defenseu-nos en el combat; sigueu el nostre protector contra la perversitat i els paranys del dimoni. Que Déu manifesti el seu poder damunt seu, és la nostra humil súplica. I Vós, oh Príncep de la milícia celestial, amb el poder que Déu us ha conferit, llanceu a l’infern Satanàs i els altres esperits malignes que vaguen pel món per a la perdició de les ànimes. Amén.”

Tot i que aquesta obligació va ser abolida l’any 1964, Sant Joan Pau II la va restablir i el Papa Francesc, el 29 de setembre de 2019, en la festa de Sant Miquel Arcàngel, va demanar a tots els catòlics que recitessin aquestes tres oracions durant el mes de maig (mes de la Rosari): un Rosari, després un Sub tuum praesidium (a Maria) i la pregària a Sant Miquel Arcàngel.

“Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu;
escolteu les nostres pregàries en tota necessitat
i aparteu-nos sempre dels perills.
Verge, gloriosa i beneïda”
(Pregària sub tuum)

4.    Quan l’any 590 la pesta sembrava la mort  i el terror, el papa Gregori el Gran va convidar la població a fer una processó de súplica i penitència a Roma. Aquest és l’origen de les grans lletanies de l’Església, o rogacions, amb les quals preguem a Déu que ens defensi de les adversitats.

Ell mateix va portar la icona de la Santíssima Mare de Déu “La salvació del poble romà”, des de Santa Maria la Major fins al mausoleu d’Adrià a la basílica de Sant Pere. Segons Bx Jacques de Voragine, “A mesura que avançava la imatge sagrada, l’aire es feia més sa i més clar i els miasmes de la pesta es van dissoldre. Quan van arribar al pont del Tíber que uneix la ciutat amb el mausoleu d’Adrià, de sobte un cor d’àngels va cantar aquesta cançó: “Regina Cœli, laetare, Alléluia…”

Així va néixer la Regina Cœli, l’antífona de Pasqua. Després del cant dels àngels, sant Gregori va veure aparèixer l’arcàngel sant Miquel damunt del mausoleu, vestit amb una armadura brillant. Va brandar una espasa degotejada de sang i la va tornar a la seva beina, com a senyal de la cessació de la pesta. Aquest gest va marcar la fi de la pesta a Roma.

Aquest castell fou anomenat Catell Sant-Angelo. L’any 1304, en record del miracle, el papa Benet XI va col·locar una gran estàtua de sant Miquel, líder de les milícies celestes, enfundant l’espasa.

En una homilia, Gregori el Gran va exhortar al poble romà: “Penseu amb extrema atenció amb el dia d’avui (el del flagell), corregiu la vostra vida, canvieu els vostres hàbits, sotmeteu les temptacions del mal amb totes les vostres forces, castigueu amb llàgrimes els pecats comesos. »

I el coronavirus? L’any 2021, el Diumenge de Rams va tenir lloc un esdeveniment històric de gran impacte al Santuari de Sant Miquel Arcàngel del Mont Galgano. Per aturar el coronavirus, el rector del Santuari, el pare Ladislao Sucky i el pare Micheliti prengueren l’Eucaristia, una relíquia de la Santa Creu i l’espasa de Sant Miquel, i van beneir la ciutat, tota Itàlia i el món sencer.

Sant Gregori el Gran

5. Per què avui cal recordar aquests fets? Perquè estem en una lluita per la vida i necessitem que Sant Miquel aprofiti l’abundància divina. L’amor és cada vegada més fred al niu de la vida humana, és a dir, la família tal com la va crear el Creador! Certament, estem veient el naixement d’iniciatives de fe molt boniques, però el combat espiritual, que és més rabiós que mai, ens ha de despertar de la letàrgia de l’ànima. És vital i crucial. L’oració familiar, que crea i teixeix la unió dels cors, ha cedit a 1000 coses més. És l’amor el que salva, és l’amor el que cura, és l’amor el que dóna pau! Déu és amor, i sense Déu, sense la pregària que dóna Déu a les ànimes, la família no té futur.

Compte, estem en un encreuament de camins! Ara és el moment de triar: girar a la dreta o girar a l’esquerra? Tornar a Déu, o deixar-se seduir pel món. D’aquesta elecció en depèn el futur de cadascú de nosaltres.

La Mare de Déu ens avisa amb la seva manera maternal tan meravellosa! « Escolto el vostre clam i les vostres pregàries per la pau. Fa anys que Satanàs lluita per la guerra. És per això que Déu m’ha enviat entre vosaltres, per conduir-vos pel camí de la santedat, perquè la humanitat es troba en una cruïlla. Us convido a tornar a Déu i als seus manaments per estar bé a la terra i poder sortir d’aquesta crisi en què heu entrat … » (25 març 2022)

Aquí, Maria repeteix les paraules de sant Joan Pau II, en el seu Acte de consagració a Maria del 8 d’octubre de 2000: “Avui més que mai la humanitat es troba en una cruïlla. I una vegada més, la salvació és enterament i solament, oh Verge Santa, en el teu Fill Jesús”.

“Ajudeu-me amb la pregària perquè Satanàs no prevalgui. El seu poder de mort, d’odi i de por ha visitat la terra. Per això, fills meus, torneu a Déu, a la pregària, al dejuni i a la renúncia per tots aquells que són trepitjats, pobres i que no tenen veu en aquest món sense Déu. Fills meus, si no torneu a Déu i als seus manaments, no teniu futur. És per això que Ell m’ha enviat a vosaltres, per guiar-vos…”(25 febrer 2022)

6. És molt recomanable consagrar-nos a Sant Miquel Arcàngel, consagrar-li les nostres famílies, les nostres parròquies, la nostra feina, el nostre apostolat… Amb això gaudim de la seva gran protecció contra els mals esperits que volen la nostra perdició i que també volen destruir els nostres cossos per tots els mitjans. Sant Pau ens exhorta: “Revestiu-vos amb l’armadura que Déu us dóna per a poder fer front als atacs astuts del diable. Perquè no ens toca de lluitar contra realitats humanes, sinó contra les potències i les autoritats, contra els qui dominen aquest món de tenebres, contra els esperits malignes que són a les regions celestials.”. (Ef 6:11-12)

En temps de conflicte familiar, en temps de guerra, Sant Miquel ens ajuda en els nostres combats espirituals, ens dóna la força i el coratge per dir no a tot allò que s’oposa a Déu, i per cenyir-nos al que és bo; en definitiva, a triar l’amor veritable en totes les circumstàncies. És bo triar una pregària de consagració i repetir-la cada dia, o fins i tot diverses vegades al dia en cas de forts combats interiors o exteriors, a la família, a la feina, en temps de guerra, etc.

He presenciat molts exorcismes i he vist amb els meus propis ulls el poder d’alliberament obtingut per una simple invocació a Sant Miquel Arcàngel.

Consagració a Sant Miquel Arcàngel:

“St. Miquel Arcàngel, em consagro a vos. Confio la meva persona, la meva família i tot el que em pertany a la vostra poderosa protecció. Feu créixer el fervor al meu cor i recordeu-vos que des d’avui estic sota la vostra protecció. Obteniu-me la gràcia d’estimar amb tot el meu cor: Déu, el meu Pare, Jesús, el meu Salvador, l’Esperit Sant, el meu santificador, i Maria, la meva dolça Mare. Amén.”
El mes de setembre està dedicat als Àngels i Arcàngels. Oferim-los precioses lletanies, per espantar l’enemic i escampar la pau als nostres cors!

Estimada Gospa, beneïda siguis, Reina dels Serafins, dels Querubins, dels Trons, de les Dominacions, de les Virtuts, dels Poders, dels Principats, dels Arcàngels i dels Àngels. Una paraula teva, Reina dels 9 cors dels Àngels, i ells t’obeeixen! Junt amb ells, no deixis d’intercedir per nosaltres, que estem submergits en l’aflicció i l’esperança!

Germana Emmanuel +
Comunitat de les Benaurances

PS 1. Tingueu en compte aquesta data: el 13 d’octubre, la data de l’última aparició a Fàtima, quan va tenir lloc el miracle del sol. Interessant!

PS 2. Al Llibre de l’Apocalipsi, Sant Miquel Arcàngel és escollit per Déu per estar al capdavant del seu exèrcit celestial i dirigir la lluita contra el drac, és a dir, Satanàs (Ap 12,7).

PS 3 SPOTIFY! Una eina molt pràctica i nova! No perdis l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!

PS 4. En Sinu Jesu. Un best-seller traduït a 12 idiomes! El diari d’un sacerdot benedictí irlandès. Hi ha un diàleg molt profund entre el sacerdot i nostre Senyor Jesús, Maria i alguns sants com la Petita Teresa. Un llibre que canvia la vida d’un cristià obrint horitzons insospitats a la seva relació amb Déu.

Llibre electrònic. Angelico Press 2016 4709 Briar Knoll Dr. Kettering OH 45429 –
https://www.angelicopress.org

PS 5. Un altre exemple de com Déu intervé en la vida dels gàngsters es demostra en la vida d’un famós gàngster de Londres que va tenir una conversió increïble, i que ara dedica la seva vida a Déu donant testimoni a escoles i parròquies del Regne Unit i Irlanda. El seu llibre ‘From Gangland to Promised Land’ ens parla de la seva profunda conversió.

Per obtenir més informació sobre les seves missions, consulteu el seu lloc web: https://www.johnpridmore.com/

PS 6. Us pregunteu què passa avui a l’Església catòlica? Us recomanem que llegiu l’últim llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins a seguir”.
En Ralph ofereix una visió detallada de la creixent hostilitat cap a l’Església Catòlica i el seu ensenyament. Amb proves abundants descobreix les forces que treballen per soscavar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.
https://www.amazon.fr/Church-Crisis-Pathways-Forward/dp/164585048X

16 d’agost de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 de juliol de 2022, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

“Estimats fills, sóc amb vosaltres per guiar-vos pel camí de la conversió perquè, fillets, amb les vostres vides podeu apropar moltes ànimes al meu Fill. Sigueu testimonis joiosos de la paraula i de l’amor de Déu, i tingueu al cor l’esperança que venç qualsevol mal. Perdoneu els qui us fan el mal i camineu pel camí de la santedat. Us condueixo cap al meu Fill perquè Ell sigui per a vosaltres el Camí, la Veritat i la Vida. Gràcies per haver respost a la meva crida.”


2.    Aprofiteu la benedicció! Gràcies a la gran mística alemanya, Teresa Neumann (1898-1962), aquesta pagesa amb estigmes tan humil i “normal”, entenem més bé allò que ens ofereix la benedicció de Déu, especialment la que ens donen els sacerdots.


Aleshores se’ns comunica un desbordament de santedat divina, ni més ni menys! El mateix Jesús va dir a Teresa que si l’ànima s’obre a Ell, llavors la seva benedicció pot portar-la a la santedat. ¿No és aquest el gran desig de la Mare de Déu per a nosaltres, els seus fills, i el propòsit de les seves visites a Medjugorje durant tants anys, que ens convertim en sants i visquem eternament amb Déu en una unió extraordinària?

A Medjugorje, Maria ens insta a obrir de bat a bat el cor quan el sacerdot dona la benedicció perquè, segons ella, quan un sacerdot et beneeix, és Jesús mateix qui et beneeix. I va afegir: “Si els sacerdots sabessin què ens donen quan beneeixen, beneirien nit i dia”.

Un dia, un sacerdot anglès va venir a casa nostra i li vam demanar la seva benedicció. Aleshores li vaig citar aquest missatge de Maria. Va quedar tan trasbalsat que els seus ulls es van omplir de llàgrimes. Llàgrimes d’alegria, és clar! Em va dir que d’aleshores ençà viuria el seu sacerdoci d’una altra manera. Mai s’havia adonat de l’immens do que el Sagrament de l’Ordre havia fet a les seves mans sacerdotals.

Les revelacions donades per Jesús a Teresa Neumann ens sorprenen i estem encantats per les grans promeses que contenen! També ens conviden a reflexionar sobre com rebem la benedicció del sacerdot al final de la missa o en altres ocasions. Quantes vegades l’hem rebut sense fer-ne cas, amb frivolitat!

Heus aquí algunes de les paraules de Jesús que ens poden curar de la distracció: “La benedicció és la rosada celestial per a l’ànima, gràcies a la qual tot el que es fa pot donar fruit. A través del poder de beneir, he donat als sacerdots el poder d’obrir el tresor del meu Cor i abocar una pluja de gràcies sobre les ànimes. Quan el sacerdot beneeix, jo beneeixo. Aleshores un corrent ininterromput de gràcies flueix del meu Cor cap a l’ànima, fins que s’omple completament.”

“Mantingues el cor obert per no perdre el benefici de la benedicció! A través de la meva benedicció reps la gràcia de l’amor, reps ajuda per a la teva ànima i el teu cos. La meva santa benedicció conté tota l’ajuda que la humanitat necessita. Gràcies a aquesta benedicció, se’t dóna la força i el desig de buscar el bé, d’escapar del mal i de gaudir de la protecció contra els poders de les tenebres. És un gran privilegi quan se’t concedeix una benedicció. No pots entendre quanta misericòrdia et ve a través d’ella.”

“No rebeu mai la benedicció descuidadament o distreta, rebeu-la amb tota atenció! Ets pobre abans de rebre la benedicció, ets ric després de rebre-la. Les meves benediccions sovint produeixen efectes desconeguts per a l’ànima. Tingues confiança plena en aquest desbordament del meu Sagrat Cor i reflexiona seriosament sobre aquest favor. Rep la santa benedicció amb sinceritat, perquè les seves gràcies només entren en un cor humil! Rep-lo amb bona voluntat i amb la intenció de ser millor, llavors penetrarà en el fons del teu cor i produirà els seus efectes. Sigues una filla de la benedicció, llavors tu mateixa seràs una benedicció per als altres.”

3- Ho hauríeu d’entendre!

El pare Streitfelner parla de la seva pròpia experiència amb Teresa Neumann, quan la va anar a visitar un dia a Waldsassen. Va ser després de la Segona Guerra Mundial.

Resl (així és com l’anomenaven) li va demanar que la beneís. Mentre la beneïa, la mirada de la Resl es dirigia al voltant del sacerdot i darrere d’ell. Després de la benedicció, el mossèn li va preguntar què mirava: “Per què no mires al davant quan et beneeixo?” Ella va respondre: “Reverend, ja ho hauríeu de saber. Cada cop que un sacerdot beneeix, veig Nostre Senyor darrere seu; el veig que aixeca la mà i beneeix. I prefereixo veure el Salvador que no pas veure-us a vos, ho enteneu, oi, Reverend?

(Com molts místics, la Teresa Neumann era molt franca i tenia un gran sentit de l’humor!)

El seminarista que acompanyava el pare Streitfelner, va fer la reflexió següent: “Que bonic és ser sacerdot i poder donar la benedicció! Amb Jesús, en Jesús i a través de Jesús! Quan sigui sacerdot, donaré la benedicció sovint!»

Un matí, la Teresa Neumann va dir al seu director espiritual, el pare Josef Naber: «Ahir us en vau anar a dormir molt tard, mossèn!». Ell li va preguntar com ho sabia. Ella va respondre: “Vaig senti la vostra benedicció!”.

4 – Un missatge que commou! El 2 de maig de 2009, la Mare de Déu ens va dir: “… Deixeu que el pecat us guanyi cada cop més. Li permeteu que us domini i us privi de la capacitat de discerniment. Pobrets fills meus, mireu al voltant vostre i mireu els signes dels temps! Creieu que podeu prescindir de la benedicció de Déu? No permeteu que les tenebres us embolcallin. Des del fons del vostre cor, clameu al meu Fill. El seu nom dispersa fins i tot les tenebres més grans…”

Cada dia, quan s’apareix als vidents, Maria els beneeix, com una mare beneeix els seus fills. La Vicka em va dir que aquest favor no és només per als vidents. Va dir que tots aquells que es reuneixen en pregària en el moment de l’aparició diària de Maria per acollir-la al seu cor, reben les mateixes gràcies que les rebudes pels vidents, encara que siguin a un altre continent.

La Mare de Déu precisa: “La benedicció del sacerdot és més gran que la meva, perquè el sacerdot ha rebut la unció a les seves mans” (la del Sagrament de l’Ordre). La benedicció de la Mare de Déu és molt important, complementa la del seu Fill sense substituir-la. Just abans de la seva passió, Jesús va anar a la seva mare per explicar-li  el que hauria de patir i li va demanar que el beneís, com una mare beneeix el seu fill. Aleshores ella també va demanar al seu Fill que la beneís. ¿Com ens podem imaginar què va passar aleshores entre ells?! Quin intercanvi tan sublim! Jesús no va voler lliurar-se a les mans dels pecadors sense haver rebut abans la benedicció de la seva mare!

El do de la Benedicció i el seu poder es remunten als orígens de la Revelació. Hi hauria milers d’exemples per compartir, però necessitaríem un llibre sencer! Molt abans d’Abraham, ja al Gènesi, Déu va beneir la seva creació, l’home i la dona en particular (PS1).

L’últim gest de Jesús a la muntanya de les Oliveres va ser beneir els seus apòstols i aquesta benedicció es perpetua per a totes les generacions. El terme hebreu de la Bíblia (Berakhah) és molt ric en significat. El mot llatí, que vingué més tard, va empobrir aquest significat, perquè no es tracta de “parlar bé”, sinó de rebre els tresors del Cor de Déu en una veritable comunicació divina. Aquesta comunicació es dona directament a l’ànima, sense passar per la intel·ligència. Per això és normal no “sentir-ho”, excepte en alguns casos.

Gràcies, Moisès! Vull acabar amb la magnífica benedicció que Déu va donar a Moisès per beneir el seu poble (Nombres 6:25-27). Ens ve de la mateixa boca de Déu! Molts sacerdots la fan servir al final de la missa, i Sant Francesc d’Assis la donava sovint:

“Adonai va parlar a Moisès i li va dir: “Així és com beneireu els israelites. Digues-los:

Que Adonai et beneeixi i et guardi! Que Adonai faci brillar el seu rostre sobre tu i et doni la seva gràcia!

Que Adonai et mostri el seu rostre i et doni pau!

“Invoqueu el meu nom sobre els fills d’Israel, i jo els beneiré”.

5. El Festival de la Joventut, amb el tema “Feu-vos deixebles meus i trobareu la pau!”. (Mt 11:28-30) va reunir una multitud impressionant, principalment joves de Polònia i d’altres països d’Europa de l’Est.
Podeu veure alguns testimonis aquí:
https://www.youtube.com/results?search_query=media+mir+medjugorje+espa%C3%B1ol


Estimada Gospa, quina joia, per a nosaltres, els teus fills, de saber que ets al Cel amb el teu cos glorificat! Quin privilegi! Així ens mostres profèticament què serem quan els nostres cossos mortals siguin glorificats. “Crec en la resurrecció de la carn!”

Sor Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

PS1. La benedicció de l’home a la Bíblia: “Déu va crear l’home a imatge seva, el va crear a imatge de Déu, creà l’home i la dona. I Déu els beneí…” (Gènesi 1:27)

PS2. En acabar el Festival de la Joventut, el pare Marinko Sakota, que cedeix el seu càrrec de rector de la parròquia i se’n va a una nova missió, ha estat ovacionat amb un aplaudiment extraordinari. S’ho mereixia plenament, després d’haver-se donat plenament als seus feligresos i als nombrosos peregrins! Va saber perllongar encara més l’esperit donat pel pare Slavko Barbaric. Acompanyem-lo en la pregària a la nova parròquia; encara no és oficial on serà enviat.


En aquesta foto veiem al bisbe Aldo Cavalli donant les gràcies i fent una abraçada al pare Marinko

PS3. SPOTIFY! Una eina molt pràctica i nova! No perdis l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!
https://open.spotify.com/show/6UyD5GQ2xYd4eZQvgODTiq?si=ca53b30dcc4440bc

PS 4. En Sinu Jesu. Un best-seller traduït a 12 idiomes! El diari d’un sacerdot benedictí irlandès. Hi ha un diàleg molt profund entre el sacerdot i nostre Senyor Jesús, Maria i alguns sants com la Petita Teresa. Un llibre que canvia la vida d’un cristià obrint horitzons insospitats a la seva relació amb Déu.

Llibre electrònic. Angelico Press 2016 4709 Briar Knoll Dr. Kettering OH 45429 –
https://www.angelicopress.org

PS 5. Un altre exemple de com Déu intervé en la vida dels gàngsters es demostra en la vida d’un famós gàngster de Londres que va tenir una conversió increïble, i que ara dedica la seva vida a Déu donant testimoni a escoles i parròquies del Regne Unit i Irlanda. El seu llibre ‘From Gangland to Promised Land’ ens parla de la seva profunda conversió.
https://www.amazon.co.uk/Gangland-Promised-Land-John-Pridmore/dp/0954732138

Per obtenir més informació sobre les seves missions, consulteu el seu lloc web: https://www.johnpridmore.com/

PS 6. Us pregunteu què passa avui a l’Església catòlica? Us recomanem que llegiu l’últim llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins a seguir”.
En Ralph ofereix una visió detallada de la creixent hostilitat cap a l’Església Catòlica i el seu ensenyament. Amb proves abundants descobreix les forces que treballen per soscavar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.
https://www.amazon.fr/Church-Crisis-Pathways-Forward/dp/164585048X

16 de juliol de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 de juny de 2022, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

“Estimats fills! M’alegro amb vosaltres i us agraeixo per cada sacrifici i pregària que heu ofert per les meves intencions. Fills meus, no oblideu que sou importants en el meu pla de salvació de la humanitat. Torneu a Déu i a la pregària perquè l’Esperit Sant actuï en vosaltres i a través vostre. Fills meus, jo estic amb vosaltres també aquests dies en què Satanàs lluita per fomentar la guerra i l’odi. La divisió és forta i el mal actua en l’home com mai abans. Gràcies per haver respost la meva crida!”

2. 2. A Medjugorje cada dia és Betlem! Sí, Medjugorje és realment el “Betlem del 3r mil·lenni”. Un cop més, la Sagrada Família ens ho ha demostrat!
Una ferida incurable? Com passa sovint, vaig fer una breu catequesi a alguns pelegrins, durant la qual els vaig convidar a fer un minut de silenci i oferir a Jesús qualsevol sofriment, qualsevol ferida encara dolorosa al seu cor (PS 1). Una senyora del grup es va sentir francament interpel·lada per aquesta invitació. El dolor que portava al cor va reviure violentament: després de molts anys de matrimoni, no havia pogut tenir fills. A aquesta ferida se li afegia el fet que el seu marit l’hagués abandonada. Aquesta ferida li semblava incurable, i el dolor no la deixava. En aquell moment de silenci, havia cridat interiorment a Déu oferint-li aquella ferida i suplicant-li que la vingués a ajudar. Unes hores més tard, el grup es va reunir al pessebre del nostre jardí, el nostre “Petit Betlem” on hi ha la Sagrada Família de mida real. Vaig veure aquesta senyora, tan bon punt va entrar a l’estable, agenollar-se davant del pessebre on dorm el Nen Jesús. Semblava, en el silenci de la seva pregària, clamar tot el seu dolor a Déu. Aquell moment va durar molt poc perquè de sobte la vaig veure girar-se cap a mi, exclamant amb una expressió radiant: “El Nen Jesús m’ha parlat al cor! En la meva ànima he entès el que em deia:
“Però sóc jo el teu fill!”
Aclaparada per aquesta gràcia, va agafar ràpid el Nen als braços tot cobrint-lo de petons. Plorava d’alegria: el nen Déu mateix havia vingut a guarir-la després d’haver-li ofert la seva ferida! Va ser Ell qui va voler omplir aquest dolorós buit matern. En els dies següents, no parava de parlar del Nen a tothom!


3. Els àngels de la guarda. L’estiu és sovint una època de descobertes i noves trobades. Canviar d’horitzons ens ajuda a reflexionar sobre el sentit més profund de la nostra vida. Podem fer amistats noves, però de vegades també podem experimentar una certa solitud. Solitud? Mai! Aquest canvi de ritme ens pot obrir als nostres amics celestials, que són invisibles però tan amorosos i poderosos! Al Pare Pio li passava sovint, de veure l’àngel de la guarda dels que s’anaven a confessar amb ell. Un dia, un jove francès, seminarista a Roma, s’hi va anar a confessar. Després de donar-li l’absolució, el pare li pregunta: “Pregues al teu àngel de la guarda?” Aquell jove comença a somriure i li explica que aquestes històries d’àngels de la guarda són passades de moda. De sobte rep una bufetada del Pare Pio, que li exclama: “Estúpid! El veig ara mateix al teu costat!” (Les bufetades del Pare Pio sempre eren font de grans conversions!). Aquell jove es va convertir en un sacerdot fervent, el pare Derobert, i es va mantenir en contacte amb el Pare Pio, que li va salvar la vida durant la guerra.
Els nostres àngels de la guarda no ens deixen mai! És bo recordar la seva presència fidel i pregar-los, perquè ens ajuden a caminar pel camí que el Creador ha preparat per a la nostra vida a la terra. A Medjugorje, la Mare de Déu va demanar que tots els membres del grup de pregària fessin amistat amb el seu àngel de la guarda i que li escrivissin una carta. Aquesta nova relació amb ell els va canviar la vida! El nostre Àngel coneix la nostra vocació única i ens vol ajudar a fer-la realitat. Ell serà al Cel amb nosaltres, i fins i tot al Purgatori si ens hi hem de quedar un temps.


4. Un nou rector per a Medjugorje! Es diu Fra Zvonimir Pericic. És un sacerdot jove; ja ens agradava molt per les seves meditacions durant l’adoració del vespre. És un músic excel·lent. Preguem per ell, perquè ser rector a Medjugorje no sempre és fàcil; hi ha moltes ovelles i provenen d’orígens molt diversos. Fa dos mesos va donar un testimoni molt bonic sobre la seva vocació. “Quan vaig prendre aquesta decisió, tots els dubtes i les pors es van esvair! Sóc un fill de Medjugorje!” Consulteu el lloc web de la parròquia, www.medjugorje.hr


5. Perles espirituals. Molta gent va quedar impactada pel testimoni de Maria de l’Himàlaia, al meu rapport de juny (PS1). Vaig tenir la sort de conèixer-la, perquè va venir a Medjugorje a un recés. Així li vam poder preguntar sobre el que Jesús i Maria li havien ensenyat els darrers anys després de l’episodi de Katmandú i la seva conversió radical l’any 2017. En la pregària, s’enriqueix dia a dia per a la missió especial que Déu li ha confiat. Aquí teniu algunes perles espirituals que va compartir amb nosaltres.

La pregària que agrada a Déu. “Per què hem de pregar tant? Per què ens costa tant? Perquè Satanàs treballa amb totes les seves forces per evitar que preguem: interromp la nostra pregària, la destorba i fins i tot ens impedeix començar-la!

“A Medjugorje, la Mare de Déu ens demana que siguem pregària. No es tracta només de dedicar temps a la pregària, sinó de ser pregària. Tot el que diem, que surti d’un cor que prega. Que els nostres gestos, els nostres silencis i la nostra mirada siguin pregària.

“St. Teresa d’Àvila veia la pregària com una trobada personal amb Jesús.
Molta gent s’interessa sobretot per l’èxtasi i busquen saber què passa durant els èxtasis. Però això no santifica, això no ens porta al cel, això no ens assegura res. “L’extraordinari distreu, i l’ordinari edifica”, ens diu la Mare de Déu. El que edifica l’ànima és la relació íntima amb el Crist viu en l’Eucaristia. L’adoració ens permet entrar realment al seu cor i descobrir-hi les delícies que hi conté. Les gràcies s’aboquen sobre els qui es queden davant d’Ell i l’adoren, tot esperant rebre aquesta pluja de benediccions. D’aquí la necessitat d’estar davant d’Ell (stabat) fins a morir de desig de quedar-se amb Ell per sempre. Això és pregar.

La Maria de l’Himàlaia ens va ensenyar moltíssim, perquè irradiava d’alegria en tot moment. La seva estada amb nosaltres ens va deixar com una estela de llum. El que va dir sobre la pregària ens va permetre comprendre l’origen de la seva alegria persistent, malgrat el cansament de la seva missió i les moltes proves.

“Quan cuinem o fem el cafè, somriem. Quan ens bevem una copa de vi, somriem. En realitat, és a Jesús a qui somriem. Fins i tot quan estem amb els nostres amics, els nostres companys de feina, la nostra família, somriem a Aquell que és i sempre ha set. Perquè cada cop que somric, Ell també em somriu, llavors li torno a somriure i comencem a fer un concurs per veure qui somriurà més! Això és la pregària!

“Cada vegada que li dic que l’estimo, em retorna el t’estimo. Però el seu “t’estimo” fa vibrar la terra, tota la creació i tot el cel es prosternen. En aquell moment, aquell “T’estimo” trenca els cors de pedra arreu del món. I jo li segueixo responent que l’estimo, de tal manera que Ell no pugui fer altra cosa que repetir-me t’estimo. I allà es crea un flux sense fi les ones del qual arriben a tots els llocs i a tots els temps. Per tant, ens podem posar a pregar en qualsevol lloc i en qualsevol moment, perquè la pregària és un impuls del cor cap a Déu. Pertany a l’ordre de l’amor. Creieu que el diable pot entrar en aquesta complicitat entre amants? No, impossible. Creieu que un míssil llançat per un enemic, tant si l’atac és material com espiritual, ens pot robar aquesta pau? No, impossible!

“Després de veure això sobre la pregària, encara hi ha qui pugui dir: ‘No tinc temps de pregar’? Això ofendria Aquell que ens estima amb tants esclats d’amor! Com diu la cançó, “És tan pidolaire del nostre amor, que es conformaria amb només un segon”. Intentem, doncs, donar-li aquest segon d’amor pur per fer de la nostra ànima una fortalesa inexpugnable, un jardí secret semblant a l’ànima de la Mare de Déu.

“Un dia, santa Teresa d’Àvila va anar a la capella i li va dir a Jesús: ‘No em vull quedar aquí’. Va sentir que Jesús reia. «No tinc ganes de pregar, no et vull dir res, vull marxar.» Uns dies després, va preguntar a Jesús: «Quina de les meves pregàries t’ha fet tornar més boig d’amor?» Jesús li va respondre: “Recordes el dia que eres a la capella i vas començar a comptar les lloses?. Aquella és la pregària que més em va enamorar de tu! Perquè te’n podies haver anat, però et vas quedar, em vas escollir a mi, encara que només comptessis les lloses.’

“La pregària dilata el cor fins al punt que el fa capaç d’encabir el do que Déu vol fer d’Ell mateix. La pregària ens dóna un cor clar i un amor tendre envers el proïsme. El món pateix una mancança tan gran de tendresa, no necessita judicis ni duresa de cor. Quan passem temps de qualitat amb Déu, Ell mateix ens sosté amb el seu poder. Com deia sant Agustí: «La pregària és com la respiració de l’ànima, i l’Eucaristia és el seu aliment».

“El cim de la bellesa del món és el Cor de Maria, demanem-li que ens aixequi fins al seu Cor per fer-li un petó. Quan som allà, estem molt a prop del Cel”.

6. Nou! El mes de juliol està dedicat a la Preciosíssima Sang de Crist.

Oferim-li les seves precioses Lletanies. La seva preciosíssima Sang ens protegirà i ens fortificarà! (Vegeu el nostre vídeo al YouTube).

https://www.youtube.com/watch?v=N8Piy7Ly0qI&list=PLfiDVjNunGOjEmAsPdprUYJHD7PZ2BlpL&index=10

7. SPOTIFY! Una eina nova molt pràctica! No us perdeu l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!
https://open.spotify.com/show/6UyD5GQ2xYd4eZQvgODTiq?si=ca53b30dcc4440bc

Estimada Gospa, com podem no beneir-te i donar-te gràcies? Com no ens hem de meravellar de tot el que fas per nosaltres? Contra el Mal, ens cobreixes amb el teu mantell maternal com mai! T’ho preguem, no et cansis de mostrar-nos el teu amor!

Sor Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

PS 1. Encara no hi ha res en francès sobre Maria de l’Himàlaia, però trobareu el seu testimoni en anglès a: https://youtu.be/zJdDSaZse0U (From abortion nurse to unconditional love messager)
El seu canal oficial en espanyol: https://www.youtube.com/c/MARIADEHIMALAYAOFICIAL/featured

PS2. El Festival de la Joventut de Medjugorje tindrà lloc de l’1 al 6 d’agost amb el tema següent: Feu-vos deixebles meus i trobareu la pau! (Mt 11,28-30). Vine amb nosaltres! El programa es pot trobar al web de la parròquia, www.medjugorje.hr

El recés espiritual per a matrimonis serà del 2 al 5 de novembre.

PS3. Per què no resar una novena al teu àngel de la guarda? Convideu-lo perquè us ajudi a complir la voluntat de Déu en la vostra vida. Podeu registrar-vos per rebre la Novena per correu electrònic aquí:
https://www.praymorenovenas.com/search?term=Guardian+angel

PS 4. En Sinu Jesu. Un best-seller traduït a 12 idiomes! El diari d’un sacerdot benedictí irlandès. Hi ha un diàleg molt profund entre el sacerdot i nostre Senyor Jesús, Maria i alguns sants com la Petita Teresa. Un llibre que canvia la vida d’un cristià obrint horitzons insospitats a la seva relació amb Déu.

Llibre electrònic. Angelico Press 2016 4709 Briar Knoll Dr. Kettering OH 45429 –
https://www.angelicopress.org

PS 5. Un altre exemple de com Déu intervé en la vida dels gàngsters es demostra en la vida d’un famós gàngster de Londres que va tenir una conversió increïble, i que ara dedica la seva vida a Déu donant testimoni a escoles i parròquies del Regne Unit i Irlanda. El seu llibre ‘From Gangland to Promised Land’ ens parla de la seva profunda conversió.
https://www.amazon.co.uk/Gangland-Promised-Land-John-Pridmore/dp/0954732138

Per obtenir més informació sobre les seves missions, consulteu el seu lloc web: https://www.johnpridmore.com/

PS 6. Us pregunteu què passa avui a l’Església catòlica? Us recomanem que llegiu l’últim llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins a seguir”.
En Ralph ofereix una visió detallada de la creixent hostilitat cap a l’Església Catòlica i el seu ensenyament. Amb proves abundants descobreix les forces que treballen per soscavar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.
https://www.amazon.fr/Church-Crisis-Pathways-Forward/dp/164585048X

14 de juny de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria! 

1. El 25 de maig de 2022, la vident Marija va rebre el missatge mensual següent:

“Estimats fills! M’alegro amb vosaltres i us agraeixo per cada sacrifici i pregària que heu ofert per les meves intencions. Fills meus, no oblideu que sou importants en el meu pla de salvació de la humanitat. Torneu a Déu i a la pregària perquè l’Esperit Sant actuï en vosaltres i a través vostre. Fills meus, jo estic amb vosaltres també aquests dies en què Satanàs lluita per fomentar la guerra i l’odi. La divisió és forta i el mal actua en l’home com mai abans. Gràcies per haver respost la meva crida!”

2. A l’ombra de l’Himàlaia. A Katmandú (Nepal), les germanes de la Mare Teresa protegien els més pobres, tal com mana la missió de les Missioneres de la Caritat. No s’esperaven de cap manera el que els hi va passar el 2017. Un dia, una de les germanes surt de la casa, veu una noia jove que passa pel carrer i la convida a entrar al convent. No obstant, no en sabia res d’aquesta dona, una tal Maya, d’origen espanyol. Sentia dins el seu cor: “És ella!”.

La Maya era totalment atea, pro-avortament, pro-eutanàsia, odiava l’Església, el papa i els mossens. S’havia casat amb les teories feministes i els drets de la dona. Durant 10 anys havia treballat en una de les clíniques abortives més prestigioses de Bilbao, interrompent un embaràs cada 10-15 minuts. Més endavant es va convertir en una fisioterapeuta brillant. A la seva consulta hi rebia gent molt coneguda perquè era excel·lent en la seva feina. A més, es dedicava en cos i ànima a fer esport, fins i tot feia ultra-trails. El seu gaudi era pujar muntanyes, i no pas qualsevol muntanya! Buscava la perfecció en tot, però internament estava buida.

Després de 20 anys de matrimoni, el seu marit li va anunciar que la deixava, i aquell mateix dia va decidir suïcidar-se. Es va arraulir al sofà i es va adormir. La va despertar el timbre del telèfon; era un dels seus amics de Katmandú, un sherpa amb qui havia fet excursions per l’Himàlaia. “Hi ha hagut un terratrèmol, li diu ell, i necessitem gent ben formada per auxiliar els ferits.” Ella decideix anar-hi. De tota manera es deia “quan hagi acabat aquesta missió, em suïcidaré”. Va regalar totes les seves pertinences per desaparèixer un cop acabada la seva estada al Nepal.

Però el monsó castigava fort el Nepal i les pluges torrencials la van obligar a quedar-se a la ciutat.

Mentre caminava pels carrers de Katmandú amb el seu amic sherpa, una germana de la Mare Teresa se li acosta, l’estira pel braç i li diu “per fi ets aquí! Feia molt temps que t’esperàvem! » No obstant, la Maya, com a avortista, odia la Mare Teresa amb tota la seva ànima ja que defensava la vida.

La germana li diu « vine a casa demà a les 9h. » La Maya ho va refusar però no va poder dormir de tota la nit i l’endemà a les 9h es presenta a casa les germanes. Cal dir que les germanes havien pregat durant tot un any al Senyor, per intercessió de la mare Teresa, perquè els hi enviés un fisioterapeuta, que els hi feia falta. Un cop allà, la germana li diu “torna demà a les 6h i començarem per la missa”. La Maya ho va refusar directament, però altra vegada no va poder dormir de tota la nit. Així que, empesa per la curiositat, l’endemà es presenta a tres quarts de sis al convent.

Entra a la capella, molt simple, i una germana li diu “Seu allà”. La Maya va pensar “em quedaré aquí quieta i passaré desapercebuda, i quan s’acabi la missa li demanaré perquè em va estirar al carrer”. Durant la missa, la Maya va sentir de sobte una veu d’home tan forta que semblava un altaveu audible des de tot Katmandú. Però només la va sentir ella, aquella la veu.

La veu deia i repetia : “Benvinguda a casa! Has trigat tant a estimar-me!” Davant la Maya hi havia un santcrist i va veure Jesús desclavar-se de la creu, no mort sinó ressuscitat. En aquell moment va viure una il·luminació de consciència i fins i tot el que en diuen el judici particular (el que cadascun de nosaltres viurà al moment de la mort, veure PS 1). Per a la Maya va ser una experiència tan forta que va pensar que es moria. A més, sabia que si es moria en aquell moment, aniria a l’infern per voluntat pròpia. Llavors es va posar a plorar, plorar, sanglotar, i no podia parar de repetir “perdona’m, perdona’m!” El seu voltant era un mar de llàgrimes. Aquesta experiència li va semblar que li durava 10 minuts però en realitat va durar tres hores! Les germanes es van quedar al seu voltant tota l’estona. Veien la Maya envoltada d’una bola de foc, amb llengües de foc que dansaven sobre d’ella.

La resta de l’historia, es fàcil d’endevinar … la Maya es va convertir radicalment, i va dir: “Vaig entrar a casa les germanes com a Maya i en vaig sortir com a Maria. Ara l’anomenen Maria de l’Himàlaia ! Es va formar en la fe cristiana i es va posar caminar humilment amb el Crist. Va rebre una missió preciosa, evangelitzar i donar el seu testimoni. (PS 2)


3. Quin futur ens espera? Si explico la història de la Maria de l’Himàlaia, és perquè tot sovint em pregunten sobre el futur del món, preguntes a vegades plenes d’inquietud, fins i tot d’angoixa. Aquest testimoni, tot i que aparentment extraordinari, és una imatge ben real del futur de tots nosaltres. El Mal no té cap futur. S’esfondrarà com tot el que no ve de Déu. “Tota plantació que no ha plantat el meu Pare celestial serà arrencada”, ens diu Jesús a l’Evangeli (Mat 15, 13).

L’únic futur veritable és el Crist! L’amor que no té fi, aquest és el nostre futur, i és més segur que l’arribada de l’aurora. És la unió dels cors entre Déu i nosaltres que ens curullarà de felicitat, felicitat que ja podem degustar aquí a baix si el Crist és vertaderament el centre de la nostra vida i la nostra respiració. Si avui ens trobem davant de tantes dificultats és perquè hem orientat el nostre timó en la direcció equivocada i anem a la deriva. Maria de l’Himàlaia es va deixar portar per una deriva profunda, i l’experiència del seu judici personal a Katmandú li va fer obrir els ulls. Va tenir el xoc més gran de la seva vida quan va veure clarament el seu camí de perdició i va cridar Déu. Va fer ben fet! Deu sempre escolta el crit del pobre, i està tan content de poder-lo salvar! Ell ha fet de Maria un testimoni potent, jo diria fins i tot un avís pel nostre món que cerca la pau fora de Déu, allà on es perd.

No esperem al darrer moment per posar-nos a caminar pel camí de la santedat!

Quin és el nostre refugi? “el pecat regnarà, ens diu Maria, però si sou meus vencereu, perquè el vostre refugi serà el Cor del meu Fill Jesús”. (25 juliol 2019) Vencereu? Heus aquí la promesa que la Mare de Déu ens dóna, davant la qual els enterradors de Crist no tenen cap poder. En la tempesta que arrasa de moltes maneres, a mesura que les nostres seguretats humanes s’esvaeixen, la barca de Jesús no s’enfonsarà, encara que hi entri aigua.

4. Aquest any, el 41è Aniversari de les aparicions cau el 25 juny, el dia que celebrem el Cor Immaculat de Maria (veure PS3). Per agrair-li les seves vingudes diàries i totes les gràcies que obtenim a través de la seva intervenció, la parròquia de Medjugorje es prepara com cada any per una novena de pregària intensa. Cadascun de nosaltres podem escollir quin tipus de novena li volem oferir a Maria. Un regal es fa amb el cor! Jo proposo quatre opcions:

a. Pregària. Emfatitzar la pregària pels pecadors i pels qui encara no coneixen l’amor de Déu, una pregària molt estimada per la Mare de Déu. Les paraules de Jesús a Santa Faustina ens encoratgen: “Cada ànima que es perd em submergeix en una tristesa mortal. Tu sempre em consoles, quan pregues pels pecadors. La pregària que més m’agrada és aquesta pregària per la conversió de les ànimes pecadores. Sàpigues, filla meva, que aquesta pregària sempre és contestada.”(Petit Diari, § 1396)

b. Perdó. Un regal preciós per a la Mare de Déu també és una decisió ferma de perdonar i no deixar cap traça de rancúnia dins la nostra ànima. Un dia que santa Faustina mirava Jesús estirat a la creu, li va dir: “Alumna meva, estima molt als qui et fan patir, fes el bé als qui t’odien. – Vaig respondre: Oh mestre meu, ja veus que no tinc cap sentiment d’amor per ells, i això em dol. – Jesús em va respondre: El sentiment no sempre està en el teu poder; reconeixeràs que tens amor quan, després d’haver viscut contrarietats i contradiccions, no perds la calma, sinó que pregues pels qui t’han fet patir, i els desitges el millor.” (PJ §1627)

c. Oferir els patiments. Maria coneix els nostres patiments perquè els ha viscut, ens diu. A petició seva a Medjugorje, cada divendres venerem la creu del seu Fill, de la qual ens venen grans gràcies. Jesús va dir a santa Faustina: «Filla meva, medita sovint els patiments que he patit per tu, i res del que pateixis et semblarà extraordinari. És quan medites en la meva passió dolorosa, que més em plaus; uneix els teus petits sofriments a la meva dolorosa passió, perquè prenguin un valor infinit davant la meva majestat. “(Diari §1511) Maria ens diu: «La fe ajuda en el dolor, mentre que el dolor sense la fe porta a la desesperació. El dolor viscut i ofert a Déu enalteix. Estic amb vosaltres en la vida: en el dolor, en el sofriment, en la joia i en l’amor. Per això tingueu esperança!” (2 març 2018)

d. Un No radical a la por. Maria ens diu: “Fills meus, no perdeu el temps preocupant-vos pel futur. Que la vostra única preocupació sigui com viure bé cada moment segons el meu Fill, i tindreu pau.” (2 octubre 2017)

6. – El Festival dels Joves tindrà lloc de l’1 al 6 d’agost, amb el tema: Sigueu els meus deixebles i trobareu la pau! (Mt 11, 28-30). Veniu-hi!

– El recés espiritual pels sacerdots serà del 4 al 9 juliol

– El recés espiritual pels matrimonis serà del 2 al 5 de novembre

7. SPOTIFY! Una eina nova molt pràctica! No us perdeu l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf del Cor  Immaculat de Maria!

https://open.spotify.com/show/01uzkf9S8CpOznURUnFIGG?si=e24b61e7fb8a40b8

 

Estimada Gospa, ens has dit que la teva joia més gran és veure’ns pregar junts al teu Fill Jesús, amb cors units. És el regal que et volem oferir en aquest 41è aniversari de les teves aparicions!

Que el teu Cor, el Cor de Jesús i el nostre cor siguin un de sol!

Germana Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

PS 1. Veure el Catecisme Catòlic:

§1021 Aquesta gràcia, ara ha estat revelada amb la manifestació de Jesucrist, el nostre salvador, que ha destituït la mort i, per mitjà de l’evangeli, ha fet resplendir la llum de la vida i de la immortalitat (cf. 2 Tm 1, 9-10). El Nou Testament parla del judici principalment en vista de la trobada final amb Crist en la seva segona vinguda, però també afirma repetidament la retribució immediata després de la mort per a cadascú segons les seves obres i la seva fe.

§1022 Cada home rep en la seva ànima immortal la seva retribució eterna de la seva mort en un judici particular que remet la seva vida a Crist, ja sigui per una purificació, o per entrar immediatament a la felicitat del cel, o per condemnar-se immediatament per sempre.

“Al capvespre de la nostra vida, serem jutjats en l’amor” (St. Joan de la Creu)

PS 2. Encara no hi ha res en francès sobre Maria de l’Himàlaia, però trobareu el seu testimoni en anglès a: https://youtu.be/zJdDSaZse0U (From abortion nurse to unconditional love messager)

El seu canal oficial en espanyol: https://www.youtube.com/c/MARIADEHIMALAYAOFICIAL/featured

PS3. El papa Pius XII va establir la festa del Cor Immaculat de Maria en resposta a una petició de la Mare de Déu de Fàtima als 3 pastorets, el 13 de juny de 1917: “Jesús vol establir en el món la devoció al meu Cor Immaculat. A qui abraci aquesta devoció, li prometo la Salvació. Va repetir aquesta petició el 13 de juliol de 1917. El 31 d’octubre de 1942, Pius XII va consagrar el món al Cor Immaculat de Maria i va renovar aquesta consagració el 8 de desembre següent.

PS 4. Seguiu el programa del vespre a Medjugorje!

PS 5. En Sinu Jesu. Un best-seller traduït a 12 idiomes! El diari d’un sacerdot benedictí irlandès. Hi ha un diàleg molt profund entre el sacerdot i nostre Senyor Jesús, Maria i alguns sants com la Petita Teresa. Un llibre que canvia la vida d’un cristià obrint horitzons insospitats en la seva relació amb Déu.

Llibre electrònic. Angelico Press 2016 4709 Briar Knoll Dr. Kettering OH 45429 –

https://www.angelicopress.org

PS 6. Un altre exemple de com Déu intervé en la vida dels gàngsters es demostra en la vida d’un famós gàngster de Londres que va tenir una conversió increïble i que ara dedica la seva vida a Déu fent missions a escoles i parròquies del Regne Unit i Irlanda. El seu llibre ‘From Gangland to Promised Land’ ens parla de la seva profunda conversió.
https://www.amazon.co.uk/Gangland-Promised-Land-John-Pridmore/dp/0954732138

Per obtenir més informació sobre les seves missions, consulteu el seu lloc web: https://www.johnpridmore.com/

PS 7. Et preguntes què passa avui a l’Església catòlica? Us recomanem que llegiu l’últim llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins a seguir”.
En Ralph ofereix una visió detallada de la creixent hostilitat cap a l’Església Catòlica i el seu ensenyament. Amb abundants proves descobreix les forces que treballen per soscavar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.
https://www.amazon.fr/Church-Crisis-Pathways-Forward/dp/164585048X

 

13 de maig de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 d’abril de 2022, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

“Estimats fills, us miro i veig que esteu perduts. Per això m’adreço a tots vosaltres: torneu a Déu, torneu a la pregària i l’Esperit Sant us omplirà del seu amor que dóna alegria al cor. L’esperança creixerà en vosaltres i en un futur millor, i esdevindreu testimonis joiosos de la misericòrdia de Déu en vosaltres i al voltant vostre. Gràcies per haver respost a la meva crida!”

2. Una confidència per al mes de Maria que espero que pugui ajudar algunes persones. Durant un període determinat de la meva vida en què patia molt, em vaig esfondrar i vaig maleir el dia del meu naixement. Després la misericòrdia del Senyor es va manifestar i El vaig poder seguir en l’alegria i en la pau.

Quan vaig arribar a Medjugorje el 1989, la Verge Santíssima va captivar el meu cor fins al punt que hi havia moments que plorava d’alegria. Abans d’això, l’estimava, però de lluny estant. A Medjugorje em trobava com arraulida al seu si maternal, com un nen que descansa segur i que rep d’Ella tot el que necessita per viure i créixer. Aquest llaç entre totes dues era tan fort que no podia ni tan sols imaginar-me marxar de Medjugorje. Per a mi hauria estat com ser arrencada del si matern abans d’hora i morir en un desert. Durant dos anys, em vaig nodrir dels missatges que eren per a mi com transfusions, comunicacions de vida que rebia amb avidesa, com una ànima assedegada que ha trobat una font d’aigua viva.

Una petita anècdota: una santa dona que venia sovint amb grups, em va transmetre una paraula de coneixement: “Un dia, prendràs el teu bastó de pelegrina i aniràs a portar els missatges de Maria arreu del món”. Li vaig respondre: “Què dius ara! Això és una profecia falsa. No puc marxar d’aquí!” Però tenia raó. El pas del temps ho ha demostrat.

En realitat, estava experimentant la raó per la qual Maria havia vingut a Medjugorje. Ella ho explica molt bé als seus missatges dirigits a cadascun de nosaltres, els seus fills tan estimats. “Estimats fills, així com vaig portar el meu Fill Jesús al meu si matern, també desitjo portar-vos cadascun de vosaltres pel camí de la santedat”. I també: “Us estimo a cadascú amb la mateixa intensitat amb què estimo el meu Fill Jesús”. “Estimats fills, voldria estrènyer-vos a la meva abraçada… però no ho voleu!” No són paraules buides. Ens proposa a cadascun dels seus fills una experiència profunda i íntima. Evidentment actua de manera diferent i única amb cadascun de nosaltres. Ens forma com una mare sap fer-ho per enriquir-nos, embellir-nos i per poder-nos posar a l’abraçada del seu Fill i al cor del Pare.

Quan vaig arribar a Medjugorje, no tenia feina (que poc que va durar!), i vaig passar moltes estones a la muntanya amb la germana de la meva comunitat que era amb mi. Un dia, al peu del Podbrdo, li vaig dir a Maria: “Quan arribi allà dalt, passaré una bona estona amb tu i pregaré molt “. Així doncs, pujo, però un cop arribo a la creueta metàl·lica que hi havia en aquell moment al lloc de les aparicions, m’oblido de la Mare de Déu i em submergeixo en una pregària completament diferent, gairebé irresistible, que sorgia de les profunditats del meu cor. Repetia amb fervor: “Oh Pare, et dono gràcies pel do de la vida! Oh Pare, gràcies per haver-me crear! (Vegeu PS1)
Quan ja baixava, m’adono que no he complert la meva promesa envers la Mare de Déu i li dic: “Perdona’m. Un cop allà dalt, m’he oblidat completament de tu!” Però passat el temps, vaig entendre el significat d’aquell episodi: La Mare de Déu s’havia recordat que una vegada havia maleït el dia que vaig néixer; aleshores, com a mare, va voler esborrar-me tot rastre d’aquelles paraules horribles pronunciades en el patiment i va despertar en mi la seva pròpia pregària, una mena de Magnificat adaptat al meu propi cor. En definitiva, ella m’esperava al Turó i va ser ella qui em va voler submergir en l’abraçada del meu Creador, el Pare del Cel, “de qui tota la paternitat brolla al Cel i a la Terra” perquè jo pogués glorificar-lo juntament amb ella. Com sempre, es va anul·lar humilment davant de Déu.

No oblidaré mai el que Ella va fer per mi; de cap manera mereixia un favor com aquell.

Comparteixo aquesta experiència amb alegria perquè cadascun de nosaltres puguem experimentar aquest vincle vital que hi ha entre aquesta Mare i el seu fill. Estic segura que Maria ens prepara a cadascun de nosaltres gràcies que són fins i tot més grans que la que vaig rebre… res de més, davant l’angoixa del món d’avui dia! L’alegria com a Mare és donar als seus fills el millor que té, donar-los Déu i el camí que porta a Ell. Si li som consagrats en cos i ànima, desitgem el Triomf del seu Cor Immaculat i ens hi afanyem. Treballant amb ella, es produeixen miracles.
Per això també ens convida a pregar sempre pels fills seus que encara no coneixen l’amor de Déu. El seu dolor és gran quan els veu tan allunyats del seu Fill. Fins i tot el 24 de març de 1984 va arribar a dir: “Us ho prego, no deixeu que el meu cor plori llàgrimes de sang per vosaltres, a causa de les ànimes que es perden en el pecat”.

3. El Nen Jesús es movia! Fa poc, un home va venir en un grup de pelegrins a resar al nostre pessebre. Va testimoniar que havia comès pecats greus a la seva vida. Quan li va tocar el torn d’agafar el Nen Jesús als seus braços, de sobte va obrir els ulls de bat a bat, estupefacte: en efecte, el Nen Jesús es movia i al seu cap hi bategava amb força el cor d’aquell home. Bang, bang! Així ens ho va explicar aquest home, amb tota senzillesa. L’experiència es va perllongar durant un cert temps; i a cada nou cop aquest germà sentia que el Nen Jesús colpejava a la porta del seu cor, com si volgués entrar-hi, curar-lo i habitar-lo. Per descomptat, una bona confessió va seguir aquesta gràcia. Un exemple entre tants altres…

4. Terratrèmols. La Judith ho explica…
“El mes passat, a Medjugorje, vam tenir un terratrèmol. Eren cap a les 11 del vespre i jo estava a punt d’adormir-me. Quan vaig sentir el primer tremolor, estava gairebé adormida. (Vegeu PS2) Em va sorprendre la calma “sobrenatural” que em va omplir en aquell moment. Sentia ressonar, en el fons, una petita frase del Salm 46: « No temem res quan se somou la terra, quan les muntanyes trontollen dins els mars, (vegeu PS 3). Com que encara estava mig adormida, no vaig tenir presència d’ànim per seguir aquest salm, però sabia que era una invitació a la confiança, amb la certesa que Déu és el nostre refugi per sempre. I amb això en vaig tenir prou.

Va ser com si m’haguessin donat la certesa que no havia de tenir por, perquè Déu vetlla per mi. Va ser una experiència meravellosa veure la Paraula de Déu viva i actuant en el fons del nostre esperit amb una eficàcia extraordinària. Feia uns mesos m’havia pres temps per llegir amb calma aquest salm: l’havia meditat amb cura, prenent-me temps per fer caure al meu cor cada frase i adherir-me realment al que deia. Va ser com si hagués portat al meu cor un tresor que l’Esperit Sant havia “activat” en la circumstància concreta del terratrèmol.

(Aquella nit em vaig trobar a la Judith i una altra germana en pijama a l’escala, i la seva calma em va impressionar !)

5. El dolor d’una Mare… En el seu missatge d’abril, la Mare de Déu ens parla amb tota franquesa. Imagineu-vos el dolor d’una mare que veu com els seus fills es perden, l’un darrere l’altre! He vist tantes mares plorar… què puc dir? Això trenca el cor! Sobretot quan es tracta de la nostra Mare Celestial que és tot amor i tendresa!

No he vist mai la Mare de Déu, però tots els vidents de Medjugorje l’han vist plorar. La Mirjana diu que la podem consolar pregant per aquells que no coneixen l’amor de Déu. Així és com eixuguem les llàgrimes que li cauen galtes avall. En aquest mes de Maria, volem donar-li aquesta alegria! Com que ens va dir que ens volia donar el seu Cor, doncs va, atrevim-nos a demanar-li-ho! El seu Cor de mare formarà dins nostre una capacitat d’estimar nova, i participarem en la seva poderosa intercessió pels seus fills més perduts. És urgent!

6. Charles de Foucault serà canonitzat el 15 de maig a Roma.

Un exemple preciós de vida contemplativa! Va escriure:
“En el moment que vaig creure que hi havia un Déu, vaig entendre que no podia fer altra cosa que viure només per a Ell”.
“La imitació és inseparable de l’amor. Qui estima, vol imitar:  és el secret de la meva vida. Vaig perdre el cor per aquell Jesús de Natzaret, crucificat fa 1900 anys, i passo la vida intentant imitar-lo”.
“La conversa de l’ànima amb Déu en la fe, l’esperança i la caritat… Amb el temps, l’ànima donarà fruit exactament en la mesura que l’home interior s’hi haurà format…” (Veure PS4, la seva pregària d’abandó al Pare).

7. La nostra propera emissió en directe en francès serà el 26 de maig a les 21h. La retransmissió en directe del 26 d’abril, amb comentari al missatge del 25 d’abril, es pot veure aquí:
https://www.youtube.com/watch?v=mcfLwOM9z0I

8. SPOTIFY! Una eina molt pràctica i nova! No us perdeu l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!
https://open.spotify.com/show/6UyD5GQ2xYd4eZQvgODTiq?si=ca53b30dcc4440bc

Estimada Gospa, oh Verge Santíssima, tu ets el bressol de Moisès, ets el recipient que conté la Paraula, ets el celler del vi nou que embriaga els creients. Tu ets la ma de Déu, el límit al pecat, per qui els homes s’aixequen de les profunditats del vici i arriben als delits dels àngels. Adam de Perseigne.

Sor Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

PS 1. ” Tu has creat el meu interior, m’has teixit en les entranyes de la mare (Sl 139:13)

PS 2. El 23 d’abril es va produir un terratrèmol de magnitud 5,7 a Bòsnia i Hercegovina. Hi va haver diversos tremolors importants i danys materials. Hi va haver nombrosos ferits i una jove de Stolac va morir. Es va sentir a Croàcia, Montenegro i Sèrbia.

PS3. “Déu és el nostre refugi i la nostra fortalesa, un auxili sempre present en l’angoixa.  No temem res quan se somou la terra, quan les muntanyes trontollen dins els mars, quan bramulen i escumegen les aigües abismals i al seu embat s’estremeixen les muntanyes.

PS 4. “Pare meu, m’abandono a Tu, fes de mi el que vulguis. Facis el que facis, t’ho agraeixo: estic preparat per a tot, ho accepto tot. Que es faci només la teva voluntat en mi i en totes les teves criatures. No desitjo res més, Déu meu. A les teves mans encomano la meva ànima; Déu meu, te l’ofereixo amb tot l’amor del meu cor perquè t’estimo, necessito donar-me, entregar-me a les teves mans sense reserves, amb una confiança infinita, perquè tu ets el meu Pare”.

PS 5. En Sinu Jesu. Un best-seller traduït a 12 idiomes! El diari d’un sacerdot benedictí irlandès. Hi ha un diàleg molt profund entre el sacerdot i nostre Senyor Jesús, Maria i alguns sants com la Petita Teresa. Un llibre que canvia la vida d’un cristià obrint horitzons insospitats en la seva relació amb Déu.

Llibre electrònic. Angelico Press 2016 4709 Briar Knoll Dr. Kettering OH 45429 –

https://www.angelicopress.org

PS 6. Un altre exemple de com Déu intervé en la vida dels gàngsters es demostra en la vida d’un famós gàngster de Londres que va tenir una conversió increïble i que ara dedica la seva vida a Déu fent missions a escoles i parròquies del Regne Unit i Irlanda. El seu llibre ‘From Gangland to Promised Land’ ens parla de la seva profunda conversió.
https://www.amazon.co.uk/Gangland-Promised-Land-John-Pridmore/dp/0954732138

Per obtenir més informació sobre les seves missions, consulteu el seu lloc web: https://www.johnpridmore.com/

PS 7. Et preguntes què passa avui a l’Església catòlica? Us recomanem que llegiu l’últim llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins a seguir”.
En Ralph ofereix una visió detallada de la creixent hostilitat cap a l’Església Catòlica i el seu ensenyament. Amb abundants proves descobreix les forces que treballen per soscavar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.
https://www.amazon.fr/Church-Crisis-Pathways-Forward/dp/164585048X

16 d’abril de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!


1.    El 25 de març de 2022, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

Estimats fills! Escolto el vostre clam i les vostres pregàries per la pau. Fa anys que Satanàs lluita per la guerra. És per això que Déu m’ha enviat entre vosaltres, per conduir-vos pel camí de la santedat, perquè la humanitat es troba en una cruïlla. Us convido a tornar a Déu i als seus manaments per estar bé a la terra i poder sortir d’aquesta crisi en què heu entrat perquè no escolteu Déu que us estima, que desitja salvar-vos i portar-vos a una vida nova. Gràcies per haver respost a la meva crida!

2.    És massa tard? Durant la Segona Guerra Mundial, el meu pare va formar part de la Resistència francesa. Va ser detingut el 1942 i deportat a Alemanya. Durant tres anys, va patir en diversos camps de concentració. Coneixem la fam i els maltractaments que hi havia en aquells camps en aquells dies. Un dia, es va trobar davant d’un presoner que s’estava morint de gana. El meu pare tenia un tros de pa a la butxaca, així que el va donar al presoner, però el pobre home el va mirar amb una mirada lúgubre i no va fer el més mínim gest per agafar aquell tros de pa que el podia salvar. El meu pare va insistir, però sense èxit, perquè el presoner ja estava com absent. No tenia força per reaccionar. Va morir de fam poc després. Per a ell, era massa tard, havia traspassat el límit de l’instint de supervivència.

El tema de la nostra elecció! Moltes vegades he pensat en aquest fet, i m’adono que aquest tipus de situacions, en altres àmbits, no són estranyes avui dia. Tanmateix, quedem-nos a Medjugorje i a la crida a la Vida i la supervivència que la Mare de Déu ens envia a través de les seves vingudes. Durant 40 anys, què no ens ha ofert per assegurar-nos que caminem en la pau de Déu, la comunió fraternal i fins i tot la prosperitat en aquesta terra? En els seus missatges de març i abril, ens convida altra volta a tornar a Déu i a viure els manaments de Déu, VITAL per a nosaltres… Qui de nosaltres s’aturarà, llegirà i rellegirà aquesta invitació de sobreviure i captarà la gràcia que conté? Es tracta de prendre una decisió, com si fóssim en una cruïlla, i no ens podem permetre el luxe d’equivocar-nos de direcció. Viure amb Déu o viure sense Déu: hem entès que ens hi va la vida, tant en aquesta terra com en l’eternitat?
Concretament:  Prego regularment? Participo dels sagraments “amb el cor”? Sovint faig actes de caritat? Perdono a qui m’ha ofès? Ofereixo petits sacrificis per la salvació de les ànimes o simplement “per complaure al nostre bon Senyor”, com deia la petita Teresa?
I per últim, i el més important, tinc confiança profunda en la Misericòrdia Incommensurable de Déu?

Si he marcat SÍ a totes aquestes caselles, sóc al bon camí, i només és qüestió de perseverar!

No, no és massa tard! Déu ens ha preparat una misericòrdia molt especial pel nostre temps, aquest interludi dolorós entre el passat i el Nou Temps amb la Nova Pentecosta de l’amor. Aquesta Misericòrdia especial és tangible a través de les vingudes de Maria. Però estem tan afeblits pel costum de viure sense Déu, que correm el risc de fer el desentès i perdre l’oportunitat de la felicitat que se’ns ofereix.

3.    L’últim missatge de Santa Faustina. Recordem aquí el que Jesús va dir a santa Faustina per a tot el món (últim missatge del seu Diari, escrit l’any de la seva mort, el 1938):

“Avui he sentit aquestes paraules: En l’Antic Testament vaig enviar profetes al meu poble, i amb ells, llamps. Avui t’envio amb la meva misericòrdia a tota la humanitat. No vull castigar la humanitat adolorida sinó que desitjo curar-la, estrenyent-la contra el meu Cor Misericordiós. Només faig servir el càstig quan ells mateixos m’hi obliguen; la meva mà és reticent a agafar l’espasa de la justícia. Abans del Dia de la Justícia, envio el Dia de la Misericòrdia. He respost: “Oh Jesús meu, parla Tu mateix a les ànimes! (§ 1588)

Un regal excepcional. Un any més, enguany, amb motiu de la Pasqua i el Diumenge de la Divina Misericòrdia (el 24 d’abril), agafem amb fermesa aquesta taula de salvació! (A PS1, vegeu el regal immens que Jesús ens fa el Diumenge de la Divina Misericòrdia). Deixem que Jesús guareixi la nostra humanitat ferida estrenyent-nos contra el seu cor misericordiós! Té tantes ganes d’abraçar-nos a cadascun de nosaltres! Ningú no és rebutjat. Jesús és el Pa Viu que dóna vida al món! No és massa tard per estendre les mans al nostre Salvador, renunciar al pecat i fer una bona confessió amb el cor. Per això Maria ens porta, com una mare porta el seu fill. Ens porta cap al seu Fill Jesús i ens introdueix en l’abraçada amorosa que té amb Ell, perquè és cap a aquesta unió inefablement bella que ens vol conduir.

4. Àngels a primera línia! En temps de perill greu, guerres i amenaces de guerra, sovint oblidem que tenim amics molt poderosos al Cel, i alguns ens són  atribuïts personalment per Déu a cadascú de nosaltres des del moment de la nostra concepció, com els nostres àngels de la guarda. “Satanàs vol la guerra”, ens diu la Mare de Déu, però qui és ell davant de tot l’exèrcit celestial que adora Déu perpètuament i realitza missions especials a la terra a favor nostre?

Vam resar molt per la pau al món el 25 de març, quan el Papa Francesc va consagrar tota la humanitat al Cor Immaculat de Maria, i especialment Ucraïna i Rússia. Però podem seguir pregant, invocant l’ajuda poderosa dels Àngels. Enviem-los al front a Ucraïna i on hi hagi combats ferotges! El que nosaltres no podem fer a causa de les nostres limitacions humanes, ells ho poden. L’àngel de la guarda és l’amic perfecte perquè gaudeix de dons específics que són molt valuosos per a nosaltres. Fer equip amb ell ens obre horitzons magnífics i ens canvia la vida.

En el combat espiritual, els àngels són aquells amics íntims que ens adverteixen de les astúcies de l’enemic i ens ajuden a guanyar-los amb la gràcia de Déu. Ens criden a l’ordre quan ens allunyem del camí cap a Jesús. Ens retornen cap a la bona direcció perquè coneixen el pla de Déu per a nosaltres i quina és la nostra única vocació en aquesta terra.

També podem confiar-los missions, demanar-los que intervinguin poderosament a Ucraïna, que cuidin les víctimes dels combats i els refugiats, i també que inspirin les decisions dels caps d’estat. Som molt limitats en l’ajut que voldríem aportar, però ells no ho són, si els hi preguem amb fervor i confiança.

 

5. Les sorpreses dels àngels! El nostre germà Denis ha desenvolupat una relació sorprenent amb el seu àngel de la guarda. Per exemple, al vespre li diu a quina hora s’ha de despertar. No li cal cap despertador; el seu Àngel es cuida de despertar-lo. Un matí, el seu Àngel l’havia de despertar a les 3 de la matinada perquè pogués agafar un avió a Split. Però l’Àngel el va despertar a les 3:20. El Denis es va haver d’afanyar per no arribar tard. Quan va arribar a l’aeroport, va veure que el seu vol portava 20 minuts de retard!

En una altra ocasió, en comptes de les 3:30 de la matinada, tal com havien quedat el vespre abans, l’àngel el va despertar a les 2:30. El Denis es va llevar i se’n va anar cap a l’aeroport. Un cop allà, li van dir que anés a una oficina propera per un afer amb el passaport, que sempre s’allarga. Si no hagués obeït el seu àngel, hauria perdut el vol. Si els àngels ens escolten amb tanta precisió, us podeu imaginar quina ajuda tan poderosa poden aportar als nostres germans torturats per la guerra? Fins i tot un malalt prostrat en un llit pot demanar al seu àngel que protegeixi els nens ucraïnesos en perill mortal.
Enviem-los a milers! Fem tot el que estigui a les nostres mans, i Déu farà la resta. Per descomptat, passa el mateix amb els nostres amics els Sants!

6. Charles de Foucault serà canonitzat el 15 de maig. Tenia una gran devoció a Jesús Eucaristia. Per què no li oferim una novena (la que vulguem) a partir del 5 de maig, per obtenir d’ell la realització del somni de la Mare de Déu Santíssima, és a dir, que cada parròquia tingui una capella d’adoració perpètua? I perquè ens convertim en veritables adoradors en Esperit i en veritat, tal com el Pare ho vol.

 

7. La Vicka va millorant, va poder anar a Roma el 25 de març per l’Anunciació i la consagració de la humanitat pel Sant Pare. Preguem perquè la seva salut millori encara més, perquè ens agradaria tant tornar-la a veure al servei dels peregrins!

 

8. La nostra propera emissió en directe en francès serà el 26 d’abril a les 21h. La retransmissió en directe del 26 de març, amb comentari al missatge del 25 de març, es pot veure aquí:

9. SPOTIFY! Una eina molt nova i pràctica! No perdis l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!

Estimada Gospa, en aquests dies sants, volem viure amb Jesús amb el teu cor de Mare! Ens ho has dit: “Estimats fills, vull donar-vos el meu Cor, perquè pugueu estimar Jesús com jo l’estimo, i estimar-vos els uns als altres com jo us estimo”.

No oblidem la Novena a la Divina Misericòrdia que comença el Divendres Sant!

Molt feliç i beneïda Pasqua a tots!

Sor Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

 

PS 1. “Escriu, parla de la meva misericòrdia. Digues a les ànimes que és en el Tribunal de Misericòrdia on han de buscar consol. Allà s’hi produeixen i es repeteixen incessantment els miracles més grans. N’hi ha prou de llançar-se amb fe als peus del meu representant i revelar-li la pròpia misèria, i el miracle de la Divina Misericòrdia es manifestarà en tota la seva plenitud. Fins si una ànima fos com un cadàver en descomposició, de manera que des del punt de vista humà no hi hagués cap esperança de restauració i ja es donés tot per perdut, no és pas així amb Déu: el miracle de la Divina Misericòrdia restaurarà aquella ànima íntegrament. Oh, infeliços els qui no s’aprofiten del miracle de la misericòrdia de Déu! En va cridareu, però serà massa tard”. (Diari de Santa Faustina, § 1448).

PS 2. Dos essers molt estimats han tornat a la casa del Pare:
La nostra germana Monique Marie, de les Benaurances, que estava destinada a Lisieux. Va morir d’un càncer molt dolorós que va saber oferir al Senyor amb un coratge notable.
Michelle Yau, de Hong Kong. Venia a Medjugorje 4 vegades l’any amb pelegrins xinesos. Estava a càrrec dels ‘Children of Medjugorje’ versió xinesa. Segurament l’havíeu sentit fer les traduccions al xinès a la missa, a les adoracions i als Festivals dels Joves. També havia portat un centenar de sacerdots a Medjugorje, per a un recés/peregrinació. Era una “esclava” de la Verge Santíssima.
Deixen un gran buit, però només podem beneir el Senyor per haver-nos-les donat com a germanes i li demanem que se les endugui amb Ell, si és que ja no ho ha fet!

PS 3. Sinu Jesu. Un best-seller traduït a 12 idiomes! El diari d’un sacerdot benedictí irlandès. Hi ha un diàleg molt profund entre el sacerdot i nostre Senyor Jesús, Maria i alguns sants com la Petita Teresa. Un llibre que canvia la vida d’un cristià obrint horitzons insospitats a la seva relació amb Déu.
Llibre electrònic. Angelico Press 2016 4709 Briar Knoll Dr. Kettering OH 45429 –
https://www.angelicopress.org

PS 4. Un altre exemple de com Déu intervé en la vida dels gàngsters es demostra en la vida d’un famós gàngster de Londres que va tenir una conversió increïble, i que ara dedica la seva vida a Déu donant missions a escoles i parròquies del Regne Unit i Irlanda. El seu llibre ‘From Gangland to Promised Land’ ens parla de la seva profunda conversió.
https://www.amazon.co.uk/Gangland-Promised-Land-John-Pridmore/dp/0954732138

Per obtenir més informació sobre les seves missions, consulteu el seu lloc web: https://www.johnpridmore.com/

PS 5. Et preguntes què passa avui a l’Església catòlica? Us recomanem que llegiu l’últim llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins a seguir”.
En Ralph ofereix una visió detallada de la hostilitat creixent cap a l’Església Catòlica i el seu ensenyament. Amb abundants proves descobreix les forces que treballen per soscavar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.
https://www.amazon.fr/Church-Crisis-Pathways-Forward/dp/164585048X

PS 6.    No us perdeu aquests vídeos!

– El poder Espiritual del dejuni
En aquest vídeo, parlo de la importància del dejuni i de per què la Mare de Déu de Medjugorje ens demana que ho fem els dimecres i els divendres. Ara més que mai hem de dejunar per combatre els desastres naturals i el mal al món.
https://youtu.be/b_HNVJQJSe8

– Lletanies a Sant Miquel
https://www.youtube.com/watch?v=DnoDskPFBE8

-El Nen que venç el dimoni
https://www.youtube.com/watch?v=hoIqlINYjbM

– Lletanies al Nen Déu
https://www.youtube.com/watch?v=t_go8ZxxRUI

PS 7. Gloria Polo, dentista a Bogotà (Colòmbia), és un gran testimoni del nostre temps. No perdeu l’oportunitat d’escoltar el seu testimoni aclaparador! www.gloriapolo.com

PS 8.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades….etc. al web:
https://sremmanuel.org/shop/

PS 9.Feu una peregrinació virtual! No podeu anar a Medjugorje? Medjugorje ve a vosaltres! A www.IMedj.net rebreu les gràcies especials dels 11 llocs més importants de Medjugorje (en francès).

PS 10. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant al link: http://www.centremedjugorje.org/

PS 11. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:
https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS 12. La Germana Emmanuel a Instagram:
https://www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

PS 13. Vegeu les nostres presentacions a YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ

15 de març de 2022: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 de febrer de 2022, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

Estimats fills! Jo estic amb vosaltres i preguem junts. Fills meus, ajudeu-me amb la pregària perquè Satanàs no prevalgui. El seu poder de mort, d’odi i de por ha visitat la terra. Per això, fills meus, torneu a Déu, a la pregària, al dejuni i a la renúncia per tots aquells que són trepitjats, pobres i que no tenen veu en aquest món sense Déu. Fills meus, si no torneu a Déu i als seus manaments, no teniu futur. És per això que Ell m’ha enviat a vosaltres, per guiar-vos. Gràcies per haver respost a la meva crida!

2.    Un futur sant molt inspirat! Els francesos encara en saben poc d’un famós sacerdot italià, Don Dolindo Ruotolo. Abans de citar-lo, aquí teniu alguns fragments de la seva vida; entendreu per què m’encanta.

Ho va entendre tot! Don Dolindo és aquell sant sacerdot de Nàpols (1882-1970) que multiplica els seus favors a tots els que l’invoquen. Permeteu-me citar només un episodi de la seva vida… Com que era dolent en tot, realment molt dolent, sempre estava castigat a l’escola i humiliat a casa. Tot i sentir-se aclaparat per molts sofriments, no va abandonar, tanmateix, l’esperança secreta de convertir-se en sacerdot. D’adolescent, un dia s’adreça a la Mare de Déu: “Oh, dolça Mare, si vols que sigui sacerdot, dóna’m la intel·ligència, perquè ja veus ben bé que sóc un ximplet!”

En aquell moment, hi va haver una ràfega de vent; i va venir i se li va enganxar al front una imatge que representava la Mare de Déu i el Nen Jesús. La resposta del cel va ser immediata: Dolindo va rebre tanta intel·ligència, tanta saviesa, que es va convertir en número u en tot! N’és testimoni l’obra colossal dels seus escrits i ensenyaments. Per descomptat, això no és el que el va fer un sacerdot sant. Us deixo descobrir la seva vida, que va ser una ascensió preciosa a la intimitat amb Crist. (www.dolindo.org)

Però avui només vull citar un dels seus escrits, perquè em sembla molt profètic. Es tracta de Jesús que parla a l’ànima, i aquesta ànima pot ser la teva! Cada paraula és important.

Jesús a l’ànima:

“Quan et sembli que el món s’ha lliurat a l’autoritarisme dels poderosos i que va contra l’Església, aleshores sàpigues que el tron ​​del monstre està minat i s’ensorrarà en una caiguda en picat, colpejat per un còdol que cau de la muntanya. Deixa’M fer, perquè sóc Jo qui concedeix harmònicament la llibertat a les exigències de la Glòria Divina i permet que les coses segueixin el curs de la maldat dels homes per treure’n la Glòria divina. Ho veuràs fins i tot a petita escala, perquè de la nit al dia, entre els que fan servir la violència, alguns desapareixeran i les famílies recuperaran la pau i la prosperitat. Adora Déu, i deixa’l que estableixi pacíficament l’ordre del món, perquè Ell ho veu tot, tot ho disposa i tot ho ordena segons el que Ell permet. Tu mateixa, deixa’t portar pels camins misteriosos de la seva Providència i prega… Oh! La pregària! Prega, prega amb la certesa d’actuar per mitjà de la pregària, perquè la pregària és la més poderosa de totes les accions”.
(De l’abandó a Déu, fragment)

3.    Sant Josep busca porters! La funció d’un porter és obrir la porta a qui vulgui entrar. Casa nostra, la nostra família, tenen portes; portes que es poden obrir i tancar. Després d’haver estat rebutjat durament pels seus a Betlem quan demanava un allotjament digne per al naixement de Jesús, sant Josep segueix volent entrar a les nostres famílies! Vol fer de cada una de les nostres famílies la seva pròpia família, ell que és el nostre protector i s’anomena el proveïdor de les famílies i l’honor de la vida domèstica.

 

A cada família només hi cal una persona per obrir la porta a aquest sant tan gran! Es queda fora amb la humilitat d’algú que no s’imposa, malgrat el seu gloriós títol d’espòs de la Mare de Déu, però es mor de ganes d’entrar a casa nostra, carregat de 1000 regals. Coneix les nostres necessitats, les nostres mancances doloroses, la nostra falta d’amor i les nostres divisions. Ell veu clarament, en la llum divina, com anhelem la pau i no sabem com aconseguir-la. Veu la nostra misèria, la nostra pobresa material i espiritual, les nostres pors i els nostres sofriments, i espera tant poder-nos ajudar! Té els mitjans per fer-ho, i li sorprèn que no en siguem conscients. Qui, de la teva família li obrirà la porta? La benaurada Alexandrina de Costa de Portugal, que tenia una estreta relació amb ell, ens dóna aquesta preciosa confidència que Jesús li va fer sobre el seu estimat pare adoptiu:

“Demana’m el que vulguis en nom d’aquell que a la terra va ser el meu pare adoptiu. Demana i digues a la gent que em presentin les seves peticions en el seu nom; pot obtenir de mi al Cel allò que ni tots els sants junts no obtenen!”

Sovint m’he preguntat com és que un sant tan gran va guardar silenci durant tot l’evangeli? Crec que el motiu, una vegada més, és la seva humilitat. Era tan conscient del gran misteri que se li confiava, primer en Maria i després en Jesús, que escoltava constantment els plans de Déu. No volia barrejar les seves pròpies paraules amb allò que l’Esperit Sant li podia suggerir en el fons de la seva ànima, estimar, servir i guiar la Sagrada Família. Oh, si escoltéssim els murmuris de Déu a la nostra ànima en comptes d’estar tan distrets per les llums enganyadores del món, quantes desgràcies ens hauríem estalviat! Quant de patiment hauríem evitat! Per fer servir una imatge del nostre temps, m’atreviria a dir que el seu portàtil, el seu iPhone era la veu de Déu que deixava ressonar al seu cor, i també els missatges dels Àngels que es feien entendre al moment oportú. Ell era aquella terra bona i ben llaurada que rep la llavor de la Paraula i dóna el 100 per u. Shema Israel, (escolta) Israel… Amb Sant Josep no hi ha confusions! (Vegeu PS1)

A més, mai va reclamar cap interès personal en la seva missió tan especial. Per als apòstols que tenien ambicions, que volien ser grans i esperaven una recompensa per seguir Jesús, va fer falta la Pentecosta perquè es lliuressin completament. En canvi Josep, de seguida ho va donar tot i va acceptar caminar a les palpentes, abandonant-se als plans de Déu per a la Sagrada Família sense conèixer-los per endavant. Avança pas a pas, sostingut per la confiança il·limitada en el pla secret del Pare per al seu Fill i per a la Santíssima Verge Maria. Per a algú que està al capdavant d’una família, i quina família, això és una proesa!

Però tornem als porters… La meva experiència personal m’ha ensenyat que mai s’invoca sant Josep en va, tant per a les gràcies temporals com per a les gràcies espirituals. L’únic que puc fer és convidar-vos a experimentar-ho vosaltres mateixos en la vostra família o comunitat. Obriu-li la porta i convideu-lo a entrar perquè sigui estimat i conegut tal com és. No perdeu aquesta oportunitat! És un amic tan lleial! Permeteu-li actuar amb força a casa vostra en aquests temps tan convulsos. Jesús mateix va obeir el seu pare Josep a la terra, i el continua obeint al Cel. Sens dubte, encara li diu “papa!”

4.    El 18 de març, la Mirjana Soldo rebrà la seva aparició anual. Us enviarem el missatge que la Mare de Déu li transmetrà per a nosaltres. Aneu amb compte! Per internet hi circulen molts missatges falsos i declaracions falses. La Mirjana no anuncia res especial sobre els secrets aquell dia. Mantinguem-nos tranquils i centrem-nos en les peticions reals de Maria, especialment les del mes de febrer, són serioses i molt importants per al nostre futur: “… Fills, si no torneu a Déu i als seus manaments, no teniu futur… “El nostre únic futur real és Jesús!

5. Novetat, SPOTIFY: No perdeu l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!
https://open.spotify.com/show/6UyD5GQ2xYd4eZQvgODTiq?si=ca53b30dcc4440bc

6. Última hora! Un autèntic esdeveniment!!!
El papa Francesc consagrarà Rússia i Ucraïna al Cor Immaculat de Maria.
La consagració tindrà lloc el divendres 25 de març, durant la celebració de la penitència que presidirà el Papa Francesc a les 17 h. a la basílica de Sant Pere. El mateix acte, el mateix dia, serà realitzat a Fàtima pel cardenal Krajewski, capellà pontifici, com a enviat del Papa.
Així ho ha anunciat el director del Gabinet de Premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni. Per a aquesta consagració es va escollir el dia de l’Anunciació del Senyor.
https://www.vaticannews.va/fr/pape/news/2022-03/pape-consecration-russie-ukraine-coeur-immaculee-marie.html

Estimada Gospa, sense tu, què seria el món! Has estat escollida i enviada per Déu per ajudar-nos! Gràcies per tots els grups de pregària que has creat en els últims 40 anys, gràcies per tots els que caminen amb tu enmig de les flames d’aquest món sense Déu! Estimada mama, protegeix el teu “petit romanent” que confia en tu!

Germana Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

 PS 1. Pregària de Santa Teresa d’Àvila:

“Oh gloriós Sant Josep, recorrem a la vostra poderosa intercessió per les necessitats de la nostra família. Sabem que a Natzaret la vostra comunió de vida amb Jesús i Maria va ser tan profunda que us han de consentir tot el que els demaneu. Ens confiem a vos: la nostra persona, el nostre futur. Augmenteu el nostre fervor en la fe; Doneu-nos estabilitat i perseverança… Vau ser capaç de dur a terme el pla de Déu per a la Sagrada Família abandonant-vos sempre amb confiança a la seva voluntat. Ensenyeu-nos a treballar amb fermesa pel bé de tots… esperant amb molta confiança totes les gràcies del Fill de Maria”.

PS 2.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades….etc. al web:
https://sremmanuel.org/shop/

PS 3. Feu una peregrinació virtual! No podeu anar a Medjugorje? Medjugorje ve a vosaltres! A www.IMedj.net rebreu les gràcies especials dels 11 llocs més importants de Medjugorje (en francès).

PS 4. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant en el link: http://www.centremedjugorje.org/

PS 5. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:
https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS 6. La Germana Emmanuel a Instagram:
https://www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

PS 7. Vejeu les nostres presentacions a YouTube,
https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ

16 de febrer de 2022: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 de gener de 2022, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

Estimats fills, avui us convido a tornar a la pregària personal. Fills meus, no oblideu que Satanàs és fort i vol atreure cap a si mateix totes les ànimes que pugui. Per això, sigueu vigilants en la pregària i decidits a optar pel bé. Jo estic amb vosaltres i us beneeixo a tots amb la meva benedicció maternal. Gràcies per haver respost a la meva crida!


2.    Una crida crucial! Quan Jesús patia la seva terrible agonia a Getsemaní, va cridar, cridar i tornar a cridar! Però com Jaume i Joan, Pere dormia, mentre Judes vetllava. Avui, l’Església pateix terriblement! Com és que no entenem que quan Jesús veu la seva Núvia tractada d’aquesta manera, està en agonia igual que ella? La crida de Jesús és clara, repeteix el mateix que fa 2000 anys: “Vetlleu i pregueu amb mi!” I si Pere hagués vetllat, en comptes de dormir?
Avui podem i ens hem d’acostar a Jesús, perquè ens convida a fer-li companyia. En realitat, ens suplica que li fem companyia. Evitarem tants mals, fent-ho!; mals dels quals ens queixem tan fàcilment sense pensar que tenim poder per vèncer-los! És mandra espiritual, ceguesa, indiferència, son de l’ànima, rebuig conscient???

3.    Un Moisès a Hongria! Recentment hem rebut una dona hongaresa, de 60 anys, casada i mare de família, que ens ha desvetllat! Els seus ulls brillen amb una llum plena de joia. Col·labora amb el pare Justo Lofeudo, conegut per obrir capelles d’adoració perpètua arreu. Des de fa uns quants anys és responsable d’una capella d’Adoració a Budapest i no escatima els testimonis sobre el poder de l’adoració eucarística. Va saber perseverar malgrat la ràbia de l’enemic davant dels fruits increïbles obtinguts per l’adoració de Jesús Eucaristia i la presència de Maria. Alguns exemples:

“Una dona va venir diverses vegades a la nostra capella i jo veia que no resava. La seva atenció es centrava en el seu mòbil on s’hi reproduïa un vídeo sobre un ritu sòrdid. Vaig sentir en el meu cor que venia a fer mal i a pertorbar l’adoració, volia maleir aquella capella i els qui hi resaven. La vaig estar observant en silenci durant un temps. Aleshores em vaig decidir de fer una prova senzilla, per determinar el propòsit de la seva activitat i les seves intencions secretes. Vaig començar a resar el Rosari en veu ben alta, segura que Maria s’encarregaria d’aquest assumpte. I, efectivament, la dona no va suportar el Rosari. A la tercera dena, va fugir i no va tornar mai més”.

“Una altra vegada, una persona va entrar per molestar l’adoració. Parlava en veu alta i agressiva, intentant provocar-nos a interrompre l’adoració. Vaig demanar a la gent que hi era que resessin el Rosari en veu alta. De nou, la reacció no es va fer esperar: després d’unes quantes Ave Maria, va cridar: “Pareu!” Per descomptat, vam continuar, i ella no parava de cridar: “No suporto sentir això!” Aleshores li vaig dir amb calma: “Escolta! Durant 2000 anys, Satanàs ha estat vençut per la Preciosa Sang de Jesús! Va sortir immediatament i no va tornar mai més. Al principi, no sabia com gestionar la situació i fer-la marxar. Però en la pregària, el Senyor em va recordar què pot dir i fer un laic per mantenir la pau quan una persona infestada sembra problemes”.

La nostra amiga hongaresa és com Moisès, les seves mans estan alçades cap al cel per permetre tantes victòries al món. (Vegeu PS1)

4.    Un remei anti guerra, crims, violència, drogues…?  Ens podem preguntar per què els satanistes estan tan interessats a robar hòsties o impedir que els fidels adorin Jesús al Santíssim Sagrament. Si l’hòstia és només un simple tros de pa, segons les aparences, per què s’esforcen tant per combatre-la? Perquè Satanàs vol ser adorat i ocupar el lloc de Jesús! Sap que quan Jesús és adorat (en comptes d’estar sol i abandonat als nostres tabernacles), els raigs d’amor i de misericòrdia que brollen del seu Cor obert s’estenen per tot el món i repelen les tenebres. Frustren els plans funestos de l’enemic. Per això, allà on hi ha capelles d’adoració, els atacs del Maligne contra els fills de Déu disminueixen o fins i tot desapareixen. Crims, violacions, guerres, drogues, avortaments, divorcis, abusos sexuals, pornografia, ritus satànics, etc.

Els qui preguen davant Jesús són com catalitzadors que atrauen les gràcies de Déu, en queden amarats i això els permet arribar a molta gent del seu voltant i del món. Des del Cor de Crist s’aboquen onades de pau divina que toquen els creients i els no creients i porten guaricions, alliberaments, conversions, reconciliacions, etc.

“Pere, no has pogut vetllar amb mi ni una hora? Jesús no és només el nostre metge diví, també és el remei que ens dóna la vida. En aquests temps en què estem cansats de discursos sobre la salut, en els que discutim sobre els mitjans humans d’aturar els mals actuals que espanten el món, ¿hem oblidat que el nostre Creador és també el nostre metge, i que té per a nosaltres plans de pau i alegria? Si busquem la guarició on no hi és, el següent pas és la desesperació; però si tornem a Jesús, tal com Maria ens hi convida insistentment, el següent pas és simplement la pau d’un cor ple, el fruit deliciós que anhela tot ésser humà.

Preguem perquè l’adoració eucarística es torni a introduir a les parròquies i es desencadeni una renovació poderosa! Si no hi ha adoració a la nostra parròquia o si no hi podem assistir, sempre podem adorar Déu amb esperit i veritat a casa. Així mateix, és bo multiplicar les nostres comunions de desig. Per exemple, dediquem una bona estona de pregària a Déu en els nostre dia a dia, situem-nos espiritualment davant de Jesús davant un tabernacle o una custodia, i preguem-Li. Veient el desig que tenim d’Ell i la nostra bona voluntat, Jesús es lliurarà a nosaltres. Molts malalts o gent gran ho fan i obtenen tantes gràcies per a les seves famílies i per al món! Però són molt pocs, comparat amb el nombre de creients. Que aquest pocs siguin cada vegada més fervents i creixin en nombre!

Maria ens encoratja sense parar! “Adoreu el meu Fill, ens diu Ella! Sempre hi sóc present, quan els creients adoren. Allà hi reben gracies particulars” (15 de març de 1984).


5. Quan Jesús intervé en els gàngsters! Juárez, al nord de Mèxic, era considerada l’any 2008 una de les ciutats més perilloses del món, amb 1,3 milions d’habitants. Tràfic de drogues, violència, assassinats, guerres territorials contínues entre faccions oposades… El pare Patrico Hileman, que obre capelles d’adoració perpètua a Llatinoamèrica, va donar aquest testimoni a Ràdio María, a Argentina, l’any 2017.
El 2013, hi havia 40 morts al dia. Dues bandes es barallaven per les drogues i sembraven la mort. Un grup de soldats estava al costat d’una banda, mentre que la Policia estava amb l’altra banda. Era el terror. Mataven gent i cremaven cases, els combats semblaven interminables. L’any 2013, una de les parròquies, la més desesperada, va demanar als missioners d’obrir una capella d’adoració perpètua perquè, deien, “només Jesús ens pot salvar d’això, només Jesús ens donarà seguretat”. Al cap de 3 dies, els missioners hi van obrir una capella, en plena crisi.

Els delictes van baixar de 3.766 el 2010 a 256 el 2015. Què havia passat? “Quan una parròquia adora Déu dia i nit”, explica el pare Hileman, “tota la ciutat es transforma!”

També explica el següent: Una nit, mentre la ciutat estava assetjada, una dona es dirigia a la capella a les 3 de la matinada per a la seva hora santa, quan va ser interceptada per sis soldats que li van preguntar on anava. “A la capelleta”, va respondre ella. “On és?” els soldats van preguntar: “Tot està tancat a aquesta hora!” La dona els va proposar que l’acompanyessin per veure ells mateixos cap on anava. Quan van arribar a la capella, van veure sis dones en adoració davant el Santíssim. Aleshores, la dona els va dir: “Que us penseu que sou vosaltres qui ens protegiu? Preguem per vosaltres les 24 hores del dia!” Un dels soldats va caure a terra mentre agafava l’arma i va començar a plorar davant de Jesús. L’endemà, a les 3 de la nit, va tornar a la capella vestit de civil, per fer la seva hora santa, mentre vessava “un mar de llàgrimes”. (Vegeu PS3)

Dos mesos després de l’obertura de la capella, el rector va afirmar que des que s’havia obert aquesta capella, els assassinats s’havien aturat a Juárez, no s’havia matat ningú! Aleshores el pare Hileman va obrir deu capelles en un any! I això no és tot: la diòcesi estava a punt de tancar el seminari, perquè només hi havia 8 seminaristes. Però gràcies a l’adoració perpètua, el seu nombre va passar de 8 a 88. El bisbe va dir al pare Hileman que aquests seminaristes eren dels que assistien a l’adoració.

6. Novetat, SPOTIFY: No perdis l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!

https://open.spotify.com/show/6UyD5GQ2xYd4eZQvgODTiq?si=ca53b30dcc4440bc

7. Mons. Aldo Cavalli, el nou Visitant Apostòlic a Medjugorje, va arribar el divendres 11 de febrer. Va celebrar la missa parroquial de diumenge i va expressar la seva alegria de ser a Medjugorje. Preguem per ell i perquè Déu beneeixi el seu ministeri!

Estimada Gospa, ets tu qui, d’una manera especial, ens submergeixes en l’abraçada amorosa del teu Fill Jesús. T’ho preguem, dóna’ns el teu Cor perquè puguem estimar-lo com tu l’estimes i estimar-nos els uns als altres en Ell, ja que aquest és el teu desig, aquest és el regal que ens vols fer.

Sor Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

PS 1. Visiteu el lloc web https://mostholyeucharist.com dels Missioners de la Santíssima Eucaristia. Hi trobareu una gran quantitat d’informació, suggeriments i magnífics testimonis sobre l’adoració eucarística. Inscriviu-vos per seguir les notícies!

PS 2. El Reiki, una oportunitat o una trampa? Amb Tarcisio Mezzetti et sor Emmanuel.
L’any 2012, vaig entrevistar a Itàlia el famós professor Tarcisio Mezzetti sobre el Reiki. Donada la importància i seriositat del tema, he decidit publicat alguns fragments d’aquesta entrevista i també testimonis personals. He conservat la simplicitat de la nostra conversa perquè sigui accessible a tothom.

Reiki

PS 3. En Sinu Jesu. Un best-seller traduït a 12 idiomes! El diari d’un sacerdot benedictí irlandès. Hi ha un diàleg molt profund entre el sacerdot i nostre Senyor Jesús, Maria i alguns sants com Santa Tereseta. Un llibre que canvia la vida d’un cristià obrint horitzons insospitats a la seva relació amb Déu.
Llibre electrònic. Angelico Press 2016 4709 Briar Knoll Dr. Kettering OH 45429 –https://www.angelicopress.org

PS 4. Un altre exemple de com Déu intervé en la vida dels gàngsters es demostra en la vida d’un famós gàngster de Londres que va tenir una conversió increïble, i que ara dedica la seva vida a Déu donant testimoni a escoles i parròquies del Regne Unit i Irlanda. El seu llibre ‘From Gangland to Promised Land’ ens parla de la seva profunda conversió.

PS 5. Un toc d’atenció:
En algunes xarxes socials i en alguns vídeos hi circulen preteses cites signades “Sr Emmanuel”, que no sempre provenen de mi, i que són una barreja de veritat i falsedat. Si us plau, ignoreu-los! El que comparteixo es troba en aquests raports mensuals i als vídeos publicats per “Les enfants de Medjugorje” o al nostre canal de youtube “Emmanuel Maillard”. No estic jutjant les intencions de les persones que se’n serveixen. Demano que sempre que es citin les meves xerrades i escrits, es faci amb una referència i que s’abstinguin de fer cap afegit o canvi que pugui generar confusió. El meu propòsit no és fer primícies, i encara menys suscitar la por. Ans al contrari, busco inspirar l’esperança i la pau que ens comunica la nostra Reina a través dels seus missatges. Dono les gràcies a tots aquells que citen algunes parts d’aquestes Notícies amb precisió, sense oblidar la referència, www.enfantsdemedjugorje.fr

I també agraeixo de tot cor tots els qui preguen fidelment per aquest apostolat!

PS 6. Et preguntes què passa avui a l’Església catòlica? Us recomanem que llegiu l’últim llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins a seguir”. Ralph ofereix una visió detallada de la creixent hostilitat cap a l’Església Catòlica i el seu ensenyament. Amb abundants proves descobreix les forces que treballen per soscavar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.
https://www.amazon.fr/Church-Crisis-Pathways-Forward/dp/164585048X

PS 7.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades….etc. al web:
https://sremmanuel.org/shop/

PS 8. Feu una peregrinació virtual! No podeu anar a Medjugorje? Medjugorje ve a vosaltres! A www.IMedj.net rebreu les gràcies especials dels 11 llocs més importants de Medjugorje (en francès).

PS 9. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant al link: http://www.centremedjugorje.org/

PS 10. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:
https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS 11. La Germana Emmanuel a Instagram:
https://www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

PS 12. Vegeu les nostres presentacions a YouTube,
https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ

PS 13. Escriviu a la Mare de Déu! a « Reine de la Paix », BP 2157, F- 06103 Nice cedex, France. La vostra carta es lliurarà a un vident i Maria us respondrà en la pregària. Doneu joia al seu Cor!

16 de gener de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 de desembre de 2021, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

Estimats fills, avui us porto el meu Fill Jesús perquè Ell us doni la seva pau. Fillets, sense pau no teniu ni futur ni benedicció. Per tant, torneu a la pregària, ja que el fruit de la pregària és la joia i la fe, sense les quals no podeu viure. La benedicció que avui us donem, porteu-la a les vostres famílies i enriquiu tots els qui trobeu perquè puguin sentir la gràcia que vosaltres rebeu. Gràcies per haver respost a la meva crida!

El vident Jacov Colo va rebre la seva aparició anual. Heus aquí el missatge:

Estimats fills, vosaltres sou i us dieu “fills de Déu”. Si els vostres cors sentissin aquest amor incommensurable que Déu té per vosaltres, els vostres cors l’adorarien i li donarien gràcies cada instant de la vostra vida. Per tant, fillets, avui, en aquest dia de gràcia, obriu els vostres cors i imploreu al Senyor el do de la fe; perquè pugueu arribar a ser veritablement dignes del nom de “fills de Déu” que, amb un cor pur, donen gràcies i honoren el Pare Celestial. Estic al vostre costat i us beneeixo amb la meva benedicció maternal.

2. S’acaba Nadal, però el Nen Jesús continua! Hem entès realment que el Nen Jesús ens pertany? Ell és nostre perquè, a través de Maria, el Pare Celestial ens l’ha donat. No podem comprendre fins a quin punt Déu s’entrega a nosaltres, fins a l’Eucaristia on podem disposar d’Ell totalment. Per descomptat, cal acollir-lo, posar-nos a la seva disposició, entrar dins la Seva mirada…. Recordem un episodi bonic de la vida de Santa Teresa d’Àvila. Una nit, mentre puja les escales del Monestir de l’Encarnació, veu un nen d’una bellesa fascinant a dalt de l’escala. I pensa: “Com ha pogut entrat aquí?” El nen li pregunta:
“Qui ets? “
“Sóc Teresa de Jesús. I tu, com et dius, estimat fill?”
“Si tu ets Teresa de Jesús, jo sóc Jesús de Teresa!”

Un diàleg magnífic que ens podria fer envejar el que Déu dóna als sants. Però el que li va ser regalat a Teresa d’Àvila també se’ns ofereix a cadascun de nosaltres! Si jo pertanyo a Jesús, Jesús em pertany. Si em consagro al seu cor, el seu cor em pertany! El profeta Isaïes ho va proclamar: “Ens ha nascut un nen, ens ha estat donat un fill…” Donat, a qui? Qui som aquest nosaltres? Josep i Maria? Sí, és clar, però aquest Nen també et pertany a tu, a mi, a cadascun de nosaltres. Ell és Jesús de … tu!

Quan un nen arriba a una família, tot canvia a casa. Es converteix en el centre de la nostra atenció, perquè en la seva vulnerabilitat ho espera tot de nosaltres, tal com el Nen Jesús ho esperava tot dels seus pares. El nen que entra a casa nostra no és una cosa inerta ni una estàtua, és un ésser viu amb set d’amor. Tenir un fill canvia la vida, sobretot quan es tracta del Nen Jesús! Com tots els nens, Jesús vol ser acollit, estimat, abraçat contra el nostre cor i sobretot, adorat.
Cada Nadal, Maria ens el torna a donar perquè es quedi amb nosaltres. “Estimats fills, que la tendresa del meu petit Jesús us acompanyi sempre!” diu. El que ella ens dóna, no ens ho pren. Ella vol que neixi als nostres cors i que hi aporti la pau. “Fillets, sense pau, no teniu ni futur ni benedicció. Per tant, torneu a la pregària…”

Molts sants han tingut experiències boniques amb el Nen Jesús. Citar-los ens ocuparia una pàgina sencera, i per explicar les seves experiències necessitaríem molt llibres ben gruixuts! (Personalment conec persones que, en la seva infància, jugaven amb el Nen Jesús i, en la seva innocència, ho trobaven normal.) Heus aquí 4 exemples entre molts altres:

La Venerable Margarita del Santíssim Sagrament (Carmel de Beaune, França, 1619-1648) va tenir una relació molt especial amb el Nen Jesús. Ell l’anomenava “l’esposa de la meva infantesa”. El títol que va rebre és: “Petita esposa del Nen Jesús al pessebre on Ell s’hi delecta”.
Jesús va voler que experimentés una participació única en el misteri de la seva infantesa, així que fins i tot el creixement físic de Margarita es va aturar quan tenia dotze anys. Ell li va permetre experimentar totes les virtuts de la seva infància i compartir part del poder de la seva infància: “No rebutjaré res a les teves pregàries”.

Margarita va ser una de les primeres a afirmar que: “les pregàries ofertes pels mèrits de la infantesa de Jesús sempre són concedides”.

Un dia, un religiós li va preguntar què havia de fer perquè el Nen Jesús visqués en el seu cor i el modelés amb la seva presència. La carmelita va respondre: “Cal viure imitant el Nen Jesús i no segons la nostra pròpia naturalesa, no voler veure ni sentir res més que Ell, com si al món només existíssiu tu i el Nen Jesús. Has de lliurar-te completament a les seves mans divines per estar totalment disponible per a Ell, tant durant la teva vida com a l’hora de la mort. Has d’abandonar-ho tot a Ell, tot el que ets i tot el que et preocupa, en el temps i en l’eternitat…”

Mélanie, un exemple poc conegut: La pastoreta de la Salette, Mélanie Calvat (1831-1904), fou tocada per una trobada extraordinària amb el Nen Jesús, mentre es trobava en una situació molt dramàtica. (PS 1). La seva mare ja no suportava els seus silencis i la seva atracció per Jesús. Volia una filla mundana, però la petita s’hi resistia. El que va passar llavors va ser increïble: la seva mare va obrir la porta de casa i, cridant de còlera, la va fer fora! (Vegeu PS1).

“Ves-te’n d’aquí, vés-te’n a viure amb les guineus i els llops, i no tornis més!” La Melanie només tenia 3 anys! Va plorar, plorar i plorar i se’n va anar a seure a sota un roure. Va plorar una bona estona, cridant que volia una mare. Després es va adormir. En un somni va veure un nen molt bonic, vestit de blanc, que també tenia 3 anys, i que la consolava. Jugava amb ella com fan els nens. Quan es va despertar es va tornar a posar a plorar… Resumint, aquest “germanet”, com ella l’anomenava, va anar cap a ella de veritat (ja no més en somni). Es va quedar amb ella i va créixer amb ella. No va ser fins molt més endavant que la Melanie es va adonar que era el Nen Jesús.  Va ser Ell qui la va ensenyar. Després li va presentar la seva Mare del Cel, i el 1846 van començar les aparicions de Maria a La Salette… Aquesta és la història d’una nena màrtir i una ànima d’elit. La Melanie, estigmatitzada, va esdevenir terciària dominica i va prendre el nom de Sor Maria de la Creu, la creu que havia abraçat amb determinació des de ben petita, guiada pel “Nen petit”.

Teresa de Lisieux, fascinada per les paraules de Jesús, ens ajuda a experimentar la petitesa dels nens a qui se’ls és promesa l’entrada al Regne. La seva germana Céline explica un esdeveniment simpàtic de la seva infantesa, que Teresa li va recordar abans de morir: “Érem a casa d’uns veïns d’Alençon; un cavall bloquejava l’entrada al jardí. Mentre els adults buscaven una altra manera d’entrar, la nostra veïna petita va trobar que el més senzill era passar per sota de l’animal. Ella va passar primer, després em va donar la mà i la vaig seguir, arrossegant amb mi la Teresa, i vam arribar al nostre objectiu sense haver d’ajupir-nos massa perquè érem molt petites.
“Això és el que es guanya essent petit”. “Per als més petits no hi ha obstacles, s’escapoleixen per tot arreu.. Les grans ànimes poden planejar moltes situacions, sortejar dificultats i aconseguir a través del raonament o la virtut situar-se per sobre de tot, però nosaltres, que som molt petites, no cal que ho provem. Passem per sota!”

Santa Faustina també va experimentar la gràcia de portar el Nen Jesús a coll. Va escriure: “Avui, durant la Santa Missa, he vist el Nen Jesús al costat del reclinatori. Semblava que tenia un any i m’ha demanat que el pugés a coll. Quan ho he fet, se m’ha acostar al cor i m’ha dit: “M’hi trobo bé, prop del teu cor”. – “Tot i que ets tan petit, sé que ets Déu. Per què prens l’aspecte d’un nen petit per venir-me a veure? –“Perquè et vull ensenyar la infantesa de l’ànima. Vull que siguis molt petita, perquè quan ets molt petita, et porto al meu cor, tal com ara tu em tens al teu”. – En aquell moment em vaig quedar sola, però ningú pot entendre l’emoció de la meva ànima. Estava tota jo immersa en Déu com una esponja que és llençada al mar… (Diari, 1481).

Una monja croata, amiga meva, li va preguntar una vegada a Jesús: “Quan vinc a tu com a adulta, trigues una mica en respondre’m, en canvi quan em dirigeixo a Tu com a nena, em respons molt més ràpid. Com és això?” I Jesús va respondre amb aquesta paraula magnífica: “Em va agradar tant la meva infantesa!”

3. Jesús parla a una ànima. Per Nadal vaig llegir un text d’un autor italià desconegut que em va tocar el cor. Jesús s’adreça a una ànima en dificultats.
“A veure, desitjo passar temps amb tu, vull posar el meu bressol dins el teu cor. Avui et demano que posis a sobre aquest grapat de palla el soroll que habita a la teva ànima, totes aquestes veus que parlen, que criden, que et distreuen, que et confonen, que t’exciten, totes aquestes veus que t’impedeixen trobar la calma i el silenci que necessites per escoltar el teu propi cor. Fins i tot quan estàs sola, t’adones que en el teu silenci hi ha més soroll del que t’imaginaves, i sents un rebombori incessant dins les teves orelles. Atura’t! Vine! Aquí només hi som tu i Jo…
“Digue’m, animeta, quin ha estat el soroll més fort i dolorós que has hagut de suportar avui? Encara ressona dins teu? Però ara estigues plenament atenta; tanca els ulls, escolta’m, dóna’m les mans! Estic preparant el meu bressol al teu cor. No tinguis por, deixa’m fer…

“Deixa-m’ho fer, només per amor…
Permet-me que entri al teu cor per parlar-te.
Permet-me que et cridi, m’agradaria parlar-te en la llengua dels àngels.
Deixa’m parlar-te per il·luminar-te d’immensitat.
Deixa’m il·luminar-te per salvar-te per sempre.
Permet-me salvar-te per portar-te amb mi cap a les estades eternes.
A les estades dels àngels, permet-me donar-te la felicitat eterna en la glòria divina.
Deixa’m que et doni la vida eterna perquè estiguis sempre amb mi, amb l’Amor que t’ha creat;
Permet-me fer-ho, només per abraçar-te amb tendresa.
Desitjo quedar-me amb tu per sempre, perquè és per això que et vaig crear.
Deixa’m cremar d’amor diví i etern, només per a tu.
Deixa’m fer! Deixa-m’ho fer, només per amor!

Estimada Gospa, sabem que les victòries del mal avui només són aparences, perquè Déu és l’únic Mestre del món. Ell treballa més que tots els nostres enemics plegats i sap quan i com intervenir amb poder per salvar els seus fills. Pel vostre fill Joan Pau II, també sabem que totes les victòries de l’Església s’han guanyat amb la teva intercessió i amb la teva ajuda.
Queda’t amb nosaltres en l’adversitat! Cobreix-nos amb el teu mantell maternal per preparar amb tu el Triomf del teu Cor Immaculat!

Sor Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

PS 1. Vegeu les seves biografies amb les seves revelacions. Qui coneix la Mélanie més bé que ningú és el pare Michel Corteville que va publicar part de la seva tesi sobre La Salette: ‘Découverte du secret de La Salette’ (en francès).
En anglès: Mélanie and the Story of Our Lady of La Salette, de Mary Alice Dennis, Tan Books and Publishers, Inc, Rockford, Illinois 61105.

PS 2. Un toc d’atenció:
En algunes xarxes socials i en alguns vídeos hi circulen preteses cites signades “Sr Emmanuel”, que no sempre provenen de mi, i que són una barreja de veritat i falsedat. Si us plau, ignoreu-los! El que comparteixo es troba en aquests raports mensuals i als vídeos publicats per “Les enfants de Medjugorje” o al nostre canal de youtube “Emmanuel Maillard”. No estic jutjant les intencions de les persones que se’n serveixen. Demano que sempre que es citin les meves xerrades i escrits, es faci amb una referència i que s’abstinguin de fer cap afegit o canvi que pugui generar confusió. El meu propòsit no és fer primícies, i encara menys suscitar la por. Ans al contrari, busco inspirar l’esperança i la pau que ens comunica la nostra Reina a través dels seus missatges. Dono les gràcies a tots aquells que citen algunes parts d’aquestes Notícies amb precisió, sense oblidar la referència, www.enfantsdemedjugorje.fr
I també agraeixo de tot cor tots els qui preguen fidelment per aquest apostolat!

PS 3.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades….etc. al web:
https://sremmanuel.org/shop/

PS 4.Feu una peregrinació virtual! No podeu anar a Medjugorje? Medjugorje ve a vosaltres! A www.IMedj.net rebreu les gràcies especials dels 11 llocs més importants de Medjugorje (en francès).

PS 5. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant al link: http://www.centremedjugorje.org/

PS 6. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:
https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS 7. La Germana Emmanuel a Instagram:
https://www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

PS 8. Vegeu les nostres presentacions a YouTube,
https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ

PS 9. Escriviu a la Mare de Déu! a « Reine de la Paix », BP 2157, F- 06103 Nice cedex, France. La vostra carta es lliurarà a un vident i Maria us respondrà en la pregària. Doneu joia al seu Cor!

15 de desembre de 2021: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 de novembre de 2021, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

Estimats fills! Sóc amb vosaltres en aquest temps de misericòrdia, i us convido a tots a ser portadors de pau i d’amor en aquest món on Déu us demana, a través meu, que sigueu pregària, amor i expressió del Paradís aquí a la terra. Fills meus, que els vostres cors s’omplin de goig i de fe en Déu, tingueu plena confiança en la seva santa Voluntat.
Sóc amb vosaltres perquè Ell, l’Altíssim, m’hi envia per encoratjar-vos en l’esperança d’esdevenir constructors de pau en aquest món sense pau. Gràcies per haver respost a la meva crida!

2.    El pare Jozo va resumir els missatges principals de la Mare de Déu en 5 punts, anomenats “les 5 pedres de Medjugorje”, les recomanacions principals de la Mare de Déu per ser autèntics “apòstols del seu amor”. Si se’m permet, m’agradaria afegir-hi una sisena pedra, ben crucial avui dia: el sentit cristià del sofriment, que Maria ha expressat especialment a la Vicka. Quan el patiment truca a la nostra porta, Maria sempre ens ajuda a patir amb Jesús i no pas sense Jesús! La diferència és enorme, tan gran com la diferència entre la nit i el dia, o entre l’esperança i la desesperació.

Recentment, una mare jove va venir de Colòmbia a Medjugorje amb la seva filla de 3 anys, molt discapacitada, per tal de confiar-la a la Mare de Déu. Era una discapacitat molt greu, ja que la nena no hi veia, no hi sentia, no caminava, i només es podia alimentar a través d’una sonda. Aquesta mare, la Maria José, estava radiant perquè feia anys que pregava i es veia clarament en el seu rostre l’empremta de Déu, un Déu d’alegria que es lliura a l’ànima humana d’una manera especial quan s’està passant per proves.

La Maria José va poder anar al Centre Magnificat i va ser present durant l’aparició de la Mare de Déu amb la vident Marija. Tan bon punt va arribar, la Maria José es va trobar amb la Marija, i quan la Marija es va acostar a la nena, la va mirar una bona estona, clarament presa d’una immensa tendresa. Aleshores va xiuxiuejar aquestes paraules:

“Ella i la Mare de Déu són una!”

Aquesta reacció espontània de la Marija és magnífica! Mostra el valor de la vida quan s’ofereix el patiment! La Maria José no oblidarà mai aquesta paraula de llum en moments difícils.

3.    “Què hem de fer?” Darrerament, molta gent ens fan aquesta pregunta, especialment les famílies amb nens. Alguns estan atrapats, sense cap sortida aparent. Però podem treure molta esperança dels missatges de Maria. No deixa de portar-nos cap a la confiança: no té totes les cartes? Si ens deixem guiar per la seva mà materna, ella dirigeix ​​cadascun dels nostres passos per portar-nos a l’alegria d’una victòria, primer sobre nosaltres mateixos, després sobre el mal i sobre el món. Només pot reiterar el que diu l’Evangeli que ens assegura la victòria de Crist. Els seus missatges són tranquil·litzadors!

“Estimats fills! Avui us demano: pregueu, pregueu, pregueu. En la pregària, experimentareu la major alegria. A través de la pregària trobareu sortida a les situacions impossibles…” (28.3.85)

“Estimats fills, avui us convido a abandonar-vos completament a Déu… Fillets, no tingueu por, perquè jo estic amb vosaltres, fins i tot quan penseu que no hi ha sortida i que Satanàs regna. Us porto la pau. Sóc la teva mare i la reina de la pau. Us beneeixo amb la benedicció de l’alegria, perquè Déu sigui tot per a vosaltres a la vida”. (25.7.88)

 “…el pecat regnarà. Però si sou meus vencereu, perquè el vostre refugi serà el Cor del meu Fill Jesús” (25.7.19)

4.    Hem entrat a la novena que precedeix Nadal, i aquí a Medjugorje hi ha iniciatives de pregària molt boniques. Per exemple, la tradicional missa a les 6 del matí cada dia d’Advent, amb una església plena, sobretot de joves; molts rosaris al Turó de les Aparicions… En aquesta ocasió m’agradaria recordar un fet significatiu que va passar el desembre de 1991 durant la guerra, perquè hi veig una analogia amb el calvari que viu el món avui.

Per al grup de pregària local i els pelegrins, cada any la Mare de Déu donava un missatge especial el 16 de desembre, per tal de viure millor la novena que precedeix Nadal. Aquell any, el 1991, davant els horrors de la guerra, esperàvem un missatge dramàtic… Quin Nadal anunciaria? Però va ser tot el contrari! Aquestes van ser les seves paraules: “Estimats fills, que aquest Nadal sigui per a vosaltres el més alegre de tots els Nadals! Que les vostres famílies estiguin alegres com ho vam estar nosaltres a l’establia quan va néixer el meu Fill!»

Al primer moment tots ens va sorprendre, però després tot es va aclarir ràpidament. Efectivament, quan les coses van malament, insistir en el mal no ajuda a la situació, augmenta el malestar, desperta l’odi i fins i tot pot empitjorar les ferides. A més, Satanàs se sent molt afalagat quan parlem de les seves obres. Aquell dia, la Mare de Déu ens va ajudar a entendre que, per vèncer el mal, hem de fer com Ella i com ens mostren els sants amb l’exemple: tenint cura de les necessitats pràctiques, aixecar els ulls cap a Déu en la pregària, perquè l’ajuda ve únicament d’Ell. En fer-ho, permetem que la seva llum baixi i s’expandeixi, no només sobre nosaltres sinó més enllà de nosaltres. Contemplar el mal ens perjudica, en canvi contemplar el bé ens transforma i, per tant, fins i tot en situacions difícils, podem “ser amor i expressió del Paradís aquí a la terra” com ens diu Maria en el seu missatge. Pregar i parlar de les obres de Déu fon el mal sense tocar-lo.

A l’estable feia molt de fred, la Sagrada Família ni tan sols disposava de les necessitats bàsiques. El Fill de Déu i Creador de totes les coses va haver de dormir en una menjadora d’animals! Van patir. Però per a Josep i Maria, l’alegria de la vinguda de Jesús va transcendir el seu patiment. El poder del seu amor i de la seva pregària va tancar la porta a Satanàs que mai va poder entrar a casa seva.

Que aquest Nadal 2021, tan ple d’incerteses, sigui una oportunitat per a cadascú de nosaltres de deixar una mica les nostres pantalles, mirar al cel i adorar amb tot el cor Aquell que és la nostra salvació segura. Tots podem reflexionar sobre la llum del cel que tant desitgem, i vèncer aquesta foscor de la consciència: un mal modern que provoca la mort interior.

El 25 de desembre al vespre, durant l’aparició (a les 17.40 h), Maria es vestirà amb la seva túnica daurada i portarà el Nen Déu als seus braços i ens el lliurarà. Ella ens beneirà amb la seva benedicció materna i s’alegrarà per tots els cors que se li obrin, per tots els cors que rebin el preciós do del seu Fill per abraçar-lo amb amor.

5. ¿Sant Josep ens va deixar el dia 8 de desembre, al final de l’any dedicat a ell? He sentit moltes vegades: “Que trist que s’hagi acabat l’any de Sant Josep!” Però això és no conèixer Sant Josep! Podem comparar els 12 mesos de l’any de Sant Josep amb un temps de descoberta, un moment d’intensa interacció amb la seva persona, les seves qualitats i la seva bondat. Molts han experimentat autèntics petits miracles, jo la primera.

Però després d’aquest any beneït, vull destacar una de les seves virtuts que, sens dubte, vol compartir amb nosaltres, una virtut indispensable per caminar pel camí de la santedat: la seva preocupació constant d’estar perfectament atent a Déu. Sant Josep és el millor model del “Shema Israel! Escolta, Israel!”, la pregària que el mateix Jesús recitava almenys 3 vegades al dia. Admiro el cor de silenci de Sant Josep.

Aquest silenci no és un signe de buit, ans al contrari, de plenitud. Des de la humilitat, conscient de la immensa responsabilitat que el Pare Celestial li havia confiat com a pastor de la Sagrada Família, sempre estava atent per no arriscar-se a perdre’s una sola paraula de Déu. Un silenci de meditació sobre les Escriptures i l’Esperit Sant en ell. És així com va prendre amb el cor els secrets de Déu i no els va deixar evaporar amb paraules inútils. En una paraula, va habitar en el seu propi cor tot ple de Déu.

Josep tenia un cor obedient. Però per poder obeir bé, s’ha de saber escoltar.

“Aixeca’t, pren el nen i la seva mare i vés a Egipte…” El pla de Satanàs fomentat pel rei Herodes contra Jesús va fracassar gràcies a l’obediència de Josep!

¿No podem, també nosaltres, fer silenci per escoltar el xiuxiueig de Déu al nostre cor, confiar en Ell i així frustrar els plans de Satanàs per al nostre món?

Sorpresa! Aquesta imatge preciosa del sant donant la mà al Nen Jesús, presideix des d’ara a l’església de Medjugorje.

6. La nostra propera emissió en directe en francès tindrà lloc el divendres 26 de desembre a les 21h. Digueu-ho als vostres amics que viuen amb por i han perdut l’esperança!

La retransmissió en directe del 26 de novembre la podeu veure:
https://www.youtube.com/watch?v=WI_VwuqEuqI

Estimada Gospa, com tu i amb tu, amb Josep el teu espòs, en companyia dels Àngels que no ens deixen mai, anem cap a Betlem. T’ho preguem, omple’ns dels sentiments que encenen tota la teva persona, i buscar amb els teus ulls Aquell a qui estima el teu cor! Ensenya’ns a adorar-lo!

Sor Emmanuel +
(Comunitat de les Benaurances)

PS 1. Qui substituirà Mons. Hoser? El 27 de novembre, el Papa Francesc va nomenar un successor de Mn. Hoser com a visitant apostòlic especial de la parròquia de Medjugorje. Mons. Aldo Cavalli és italià, de Llombardia, té 75 anys. Aquest nomenament ha causat una gran alegria, i tenim moltes ganes de veure’l venir!

PS 2. Vegeu el meu llibre “El secret sorprenent de les ànimes del purgatori”

PS 3. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant l’enllaç: http://www.centremedjugorje.org/

PS 4. Us pregunteu què passa avui a l’Església catòlica? Us aconsellem que llegiu el darrer llibre de Ralph Martin:

“Una església en crisi: camins cap endavant”. Ralph ofereix una mirada detallada sobre la creixent hostilitat envers l’Església catòlica i els seus ensenyaments. Amb abundants proves, descobreix les forces que treballen per minar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.

PS 5. “Jesús avui”: Un aliment diari excel·lent per créixer en l’amor de Crist! Al web Maria de Natzaret trobareu l’evangeli del dia amb un comentari molt interessant sobre “Jesús avui”.
https://www.mariedenazareth.com/toutes-nos-actions/#newsletters

PS 6.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades, etc. al web:

https://sremmanuel.org/shop/

PS 7. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:

https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS 8. La Germana Emmanuel a Instagram:

https://www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

PS 9. Vegeu les nostres presentacions a YouTube,

https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ