Reports del Pare Jozo

Seleccioneu un any

Meditació del Pare Jozo sobre el missatge del 25 de novembre de 2010

Missatge de Maria Reina de la Pau el 25 de novembre de 2010

“Estimats fills, us miro i en el vostre cor hi veig la mort sense esperança, la inquietud i la fam. No hi ha pregària ni confiança en Déu, per això l’Altíssim em permet de portar-vos esperança i joia. Obriu-vos. Obriu-vos a la misericòrdia de Déu i Ell us donarà tot el que necessiteu i omplirà els vostres cors amb la pau perquè Ell és la pau i la vostra esperança. Gràcies per haver respost a la meva crida.”

Estimats germans i germanes!

Les paraules que ens va dirigir Nostra Senyora al començament de l’Advent son alarmants. Com els profetes de l’Antic Testament, que no podien ser silenciats ni comprats i que transmetien les paraules que Déu havia revelat a la seva gent. Nostra Senyora ni demana ni dóna falses excuses, de l’estil “però ho vam intentar, vam fer tot el que vàrem poder”, etc.

Nostra Senyora diu: “Us miro” Ella mira dins els nostres cors i hi veu mort, desesperació, inquietud i fam. És alarmant que la Reina de la Pau vegi un cementiri en el meu cor. Com ha pogut passar això?

És important tornar-nos a preguntar per què Nostra Senyora ha escollit la parròquia de Medjugorje. D’alguna manera tots pertanyem a aquella parròquia i som els seus feligresos, però també som peregrins i seguidors dels missatges de Nostra Senyora. Per què la parròquia ha passat per alt escoltar la crida a la pregària i a la conversió? Per què aquesta fam insaciable de béns materials és el primer motor de tanta gent? Quants falsos missioners i mals intèrprets dels missatges de la Mare de Déu han aparegut fins ara? Quants sacerdots i dignataris de l’Església s’han posat del costat dels desinteressats? Per què no s’escolta, als carrers ni a les famílies, la pregària que correspon a un lloc sagrat com aquell? Per què se sent blasfemar als carrers de Medjugorje? Per què els dies de dejuni als peregrins se’ls ofereix carn i alcohol? Ho veu això, Nostra Senyora? Hi ha excusa per a la negligència i la peresa espiritual? És dur ser un feligrès de Medjugorje. És dur escoltar aquestes paraules tan fortes de la Mare, que no són per riure: “No hi ha pregària ni confiança en Déu”.

Nostra Senyora té una oportunitat de despertar l’esperança, la fe i l’amor en nosaltres? O ens perdrem escoltar aquest missatge perquè no som sacerdots, ni religiosos, ni religioses ni vidents?

“Obriu-vos” diu Nostra Senyora, perquè tenir un cor obert és un regal. El regal es pot aconseguir amb la pregària. La misericòrdia de Déu és gran i ens crida a obrir-nos amb la nostra vida i amb la conversió del cor. “Sóc a la porta i truco, i si algú m’obre, entraré i soparé amb ell”, són les paraules de la revelació de sant Joan.

Què és i qui és la Fraternitat de l’oració de la Visita d’Isabel a la Mare de Déu? Qui som? Qui són? Morts vivents, diu la nostra estimada Mare. Desperteu i torneu al Senyor, i el missatge de la Mare ens porta al Seu Fill. A casa, estiguem sempre atents als estímuls i al truc a la porta. Qui sentirà el truc i reconeixerà la veu? Només qui resa i es manté despert. Som aquí, amb el missatge de començament de l’Advent. Que aquest no sigui un temps de compres i de falsos valors. Que sigui una tornada a Déu plena i radical. Misses matineres, sacrificis, pregària en família i escoltar la paraula de Déu són la millor preparació per al nostre cor, per a la nostra família i per a la nostra parròquia.

Aquest mes pregarem:

1. Perquè puguem obrir-nos a Déu que és la nostra pau, la nostra esperança i la nostra felicitat.

2. Perquè ens preparem per a la confessió sacramental i per a la comunió, perquè el Nadal no sigui un costum sinó la festa més estimada i més cordial de totes.

3. Perquè sapiguem com perdonar i resar per la pau a l’Església, entre la gent i a les famílies.