16 d’agost de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 de juliol de 2022, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

“Estimats fills, sóc amb vosaltres per guiar-vos pel camí de la conversió perquè, fillets, amb les vostres vides podeu apropar moltes ànimes al meu Fill. Sigueu testimonis joiosos de la paraula i de l’amor de Déu, i tingueu al cor l’esperança que venç qualsevol mal. Perdoneu els qui us fan el mal i camineu pel camí de la santedat. Us condueixo cap al meu Fill perquè Ell sigui per a vosaltres el Camí, la Veritat i la Vida. Gràcies per haver respost a la meva crida.”


2.    Aprofiteu la benedicció! Gràcies a la gran mística alemanya, Teresa Neumann (1898-1962), aquesta pagesa amb estigmes tan humil i “normal”, entenem més bé allò que ens ofereix la benedicció de Déu, especialment la que ens donen els sacerdots.


Aleshores se’ns comunica un desbordament de santedat divina, ni més ni menys! El mateix Jesús va dir a Teresa que si l’ànima s’obre a Ell, llavors la seva benedicció pot portar-la a la santedat. ¿No és aquest el gran desig de la Mare de Déu per a nosaltres, els seus fills, i el propòsit de les seves visites a Medjugorje durant tants anys, que ens convertim en sants i visquem eternament amb Déu en una unió extraordinària?

A Medjugorje, Maria ens insta a obrir de bat a bat el cor quan el sacerdot dona la benedicció perquè, segons ella, quan un sacerdot et beneeix, és Jesús mateix qui et beneeix. I va afegir: “Si els sacerdots sabessin què ens donen quan beneeixen, beneirien nit i dia”.

Un dia, un sacerdot anglès va venir a casa nostra i li vam demanar la seva benedicció. Aleshores li vaig citar aquest missatge de Maria. Va quedar tan trasbalsat que els seus ulls es van omplir de llàgrimes. Llàgrimes d’alegria, és clar! Em va dir que d’aleshores ençà viuria el seu sacerdoci d’una altra manera. Mai s’havia adonat de l’immens do que el Sagrament de l’Ordre havia fet a les seves mans sacerdotals.

Les revelacions donades per Jesús a Teresa Neumann ens sorprenen i estem encantats per les grans promeses que contenen! També ens conviden a reflexionar sobre com rebem la benedicció del sacerdot al final de la missa o en altres ocasions. Quantes vegades l’hem rebut sense fer-ne cas, amb frivolitat!

Heus aquí algunes de les paraules de Jesús que ens poden curar de la distracció: “La benedicció és la rosada celestial per a l’ànima, gràcies a la qual tot el que es fa pot donar fruit. A través del poder de beneir, he donat als sacerdots el poder d’obrir el tresor del meu Cor i abocar una pluja de gràcies sobre les ànimes. Quan el sacerdot beneeix, jo beneeixo. Aleshores un corrent ininterromput de gràcies flueix del meu Cor cap a l’ànima, fins que s’omple completament.”

“Mantingues el cor obert per no perdre el benefici de la benedicció! A través de la meva benedicció reps la gràcia de l’amor, reps ajuda per a la teva ànima i el teu cos. La meva santa benedicció conté tota l’ajuda que la humanitat necessita. Gràcies a aquesta benedicció, se’t dóna la força i el desig de buscar el bé, d’escapar del mal i de gaudir de la protecció contra els poders de les tenebres. És un gran privilegi quan se’t concedeix una benedicció. No pots entendre quanta misericòrdia et ve a través d’ella.”

“No rebeu mai la benedicció descuidadament o distreta, rebeu-la amb tota atenció! Ets pobre abans de rebre la benedicció, ets ric després de rebre-la. Les meves benediccions sovint produeixen efectes desconeguts per a l’ànima. Tingues confiança plena en aquest desbordament del meu Sagrat Cor i reflexiona seriosament sobre aquest favor. Rep la santa benedicció amb sinceritat, perquè les seves gràcies només entren en un cor humil! Rep-lo amb bona voluntat i amb la intenció de ser millor, llavors penetrarà en el fons del teu cor i produirà els seus efectes. Sigues una filla de la benedicció, llavors tu mateixa seràs una benedicció per als altres.”

3- Ho hauríeu d’entendre!

El pare Streitfelner parla de la seva pròpia experiència amb Teresa Neumann, quan la va anar a visitar un dia a Waldsassen. Va ser després de la Segona Guerra Mundial.

Resl (així és com l’anomenaven) li va demanar que la beneís. Mentre la beneïa, la mirada de la Resl es dirigia al voltant del sacerdot i darrere d’ell. Després de la benedicció, el mossèn li va preguntar què mirava: “Per què no mires al davant quan et beneeixo?” Ella va respondre: “Reverend, ja ho hauríeu de saber. Cada cop que un sacerdot beneeix, veig Nostre Senyor darrere seu; el veig que aixeca la mà i beneeix. I prefereixo veure el Salvador que no pas veure-us a vos, ho enteneu, oi, Reverend?

(Com molts místics, la Teresa Neumann era molt franca i tenia un gran sentit de l’humor!)

El seminarista que acompanyava el pare Streitfelner, va fer la reflexió següent: “Que bonic és ser sacerdot i poder donar la benedicció! Amb Jesús, en Jesús i a través de Jesús! Quan sigui sacerdot, donaré la benedicció sovint!»

Un matí, la Teresa Neumann va dir al seu director espiritual, el pare Josef Naber: «Ahir us en vau anar a dormir molt tard, mossèn!». Ell li va preguntar com ho sabia. Ella va respondre: “Vaig senti la vostra benedicció!”.

4 – Un missatge que commou! El 2 de maig de 2009, la Mare de Déu ens va dir: “… Deixeu que el pecat us guanyi cada cop més. Li permeteu que us domini i us privi de la capacitat de discerniment. Pobrets fills meus, mireu al voltant vostre i mireu els signes dels temps! Creieu que podeu prescindir de la benedicció de Déu? No permeteu que les tenebres us embolcallin. Des del fons del vostre cor, clameu al meu Fill. El seu nom dispersa fins i tot les tenebres més grans…”

Cada dia, quan s’apareix als vidents, Maria els beneeix, com una mare beneeix els seus fills. La Vicka em va dir que aquest favor no és només per als vidents. Va dir que tots aquells que es reuneixen en pregària en el moment de l’aparició diària de Maria per acollir-la al seu cor, reben les mateixes gràcies que les rebudes pels vidents, encara que siguin a un altre continent.

La Mare de Déu precisa: “La benedicció del sacerdot és més gran que la meva, perquè el sacerdot ha rebut la unció a les seves mans” (la del Sagrament de l’Ordre). La benedicció de la Mare de Déu és molt important, complementa la del seu Fill sense substituir-la. Just abans de la seva passió, Jesús va anar a la seva mare per explicar-li  el que hauria de patir i li va demanar que el beneís, com una mare beneeix el seu fill. Aleshores ella també va demanar al seu Fill que la beneís. ¿Com ens podem imaginar què va passar aleshores entre ells?! Quin intercanvi tan sublim! Jesús no va voler lliurar-se a les mans dels pecadors sense haver rebut abans la benedicció de la seva mare!

El do de la Benedicció i el seu poder es remunten als orígens de la Revelació. Hi hauria milers d’exemples per compartir, però necessitaríem un llibre sencer! Molt abans d’Abraham, ja al Gènesi, Déu va beneir la seva creació, l’home i la dona en particular (PS1).

L’últim gest de Jesús a la muntanya de les Oliveres va ser beneir els seus apòstols i aquesta benedicció es perpetua per a totes les generacions. El terme hebreu de la Bíblia (Berakhah) és molt ric en significat. El mot llatí, que vingué més tard, va empobrir aquest significat, perquè no es tracta de “parlar bé”, sinó de rebre els tresors del Cor de Déu en una veritable comunicació divina. Aquesta comunicació es dona directament a l’ànima, sense passar per la intel·ligència. Per això és normal no “sentir-ho”, excepte en alguns casos.

Gràcies, Moisès! Vull acabar amb la magnífica benedicció que Déu va donar a Moisès per beneir el seu poble (Nombres 6:25-27). Ens ve de la mateixa boca de Déu! Molts sacerdots la fan servir al final de la missa, i Sant Francesc d’Assis la donava sovint:

“Adonai va parlar a Moisès i li va dir: “Així és com beneireu els israelites. Digues-los:

Que Adonai et beneeixi i et guardi! Que Adonai faci brillar el seu rostre sobre tu i et doni la seva gràcia!

Que Adonai et mostri el seu rostre i et doni pau!

“Invoqueu el meu nom sobre els fills d’Israel, i jo els beneiré”.

5. El Festival de la Joventut, amb el tema “Feu-vos deixebles meus i trobareu la pau!”. (Mt 11:28-30) va reunir una multitud impressionant, principalment joves de Polònia i d’altres països d’Europa de l’Est.
Podeu veure alguns testimonis aquí:
https://www.youtube.com/results?search_query=media+mir+medjugorje+espa%C3%B1ol


Estimada Gospa, quina joia, per a nosaltres, els teus fills, de saber que ets al Cel amb el teu cos glorificat! Quin privilegi! Així ens mostres profèticament què serem quan els nostres cossos mortals siguin glorificats. “Crec en la resurrecció de la carn!”

Sor Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

PS1. La benedicció de l’home a la Bíblia: “Déu va crear l’home a imatge seva, el va crear a imatge de Déu, creà l’home i la dona. I Déu els beneí…” (Gènesi 1:27)

PS2. En acabar el Festival de la Joventut, el pare Marinko Sakota, que cedeix el seu càrrec de rector de la parròquia i se’n va a una nova missió, ha estat ovacionat amb un aplaudiment extraordinari. S’ho mereixia plenament, després d’haver-se donat plenament als seus feligresos i als nombrosos peregrins! Va saber perllongar encara més l’esperit donat pel pare Slavko Barbaric. Acompanyem-lo en la pregària a la nova parròquia; encara no és oficial on serà enviat.


En aquesta foto veiem al bisbe Aldo Cavalli donant les gràcies i fent una abraçada al pare Marinko

PS3. SPOTIFY! Una eina molt pràctica i nova! No perdis l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!
https://open.spotify.com/show/6UyD5GQ2xYd4eZQvgODTiq?si=ca53b30dcc4440bc

PS 4. En Sinu Jesu. Un best-seller traduït a 12 idiomes! El diari d’un sacerdot benedictí irlandès. Hi ha un diàleg molt profund entre el sacerdot i nostre Senyor Jesús, Maria i alguns sants com la Petita Teresa. Un llibre que canvia la vida d’un cristià obrint horitzons insospitats a la seva relació amb Déu.

Llibre electrònic. Angelico Press 2016 4709 Briar Knoll Dr. Kettering OH 45429 –
https://www.angelicopress.org

PS 5. Un altre exemple de com Déu intervé en la vida dels gàngsters es demostra en la vida d’un famós gàngster de Londres que va tenir una conversió increïble, i que ara dedica la seva vida a Déu donant testimoni a escoles i parròquies del Regne Unit i Irlanda. El seu llibre ‘From Gangland to Promised Land’ ens parla de la seva profunda conversió.
https://www.amazon.co.uk/Gangland-Promised-Land-John-Pridmore/dp/0954732138

Per obtenir més informació sobre les seves missions, consulteu el seu lloc web: https://www.johnpridmore.com/

PS 6. Us pregunteu què passa avui a l’Església catòlica? Us recomanem que llegiu l’últim llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins a seguir”.
En Ralph ofereix una visió detallada de la creixent hostilitat cap a l’Església Catòlica i el seu ensenyament. Amb proves abundants descobreix les forces que treballen per soscavar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.
https://www.amazon.fr/Church-Crisis-Pathways-Forward/dp/164585048X