Joan Pau II i el Pare Jozo

El 24 d’agost de 2002, en l’edició de tarda del diari de Zagreb, Vercernji List, apareix el següent article: “Un gest sorprenent del Vaticà. El Papa agraeix al Pare Jozo el que fa per Medjugorje!” La fotografia de la portada fou presa quan el Sant Pare va saludar el Pare Jozo el 1992, en plena guerra a Bòsnia. En aquella ocasió, el Papa li digué: “Estic amb vosaltres, protegiu Medjugorje! Protegiu els missatges de la Nostra Mare!” L’article del diari també mostra una fotografia del Pare Jozo al seu escriptori, llegint la carta del Papa, amb una nota al peu que diu: “El Papa va signar una nota d’agraïment al Pare Jozo Zovko.” La traducció de l’article diu el següent:

Siroki Brijeg – El mundialment conegut Franciscà, Fra Jozo Zovko, va quedar més que sorprès quan arribaren uns peregrins polonesos per agrair-li els vint-i-un anys de testimoniatge de les aparicions de Medjugorje, i més especialment quan li varen lliurar una nota d’agraïment signada personalment per la mà tremolosa del seu compatriota més conegut, Joan Pau II.

Segons la col•laboradora del Papa, Krystyna Gregorezyk, durant un esmorzar a Roma amb el Sant Pare, aquest signà davant seu la carta d’agraïment al pare Jozo. Les paraules del Papa, a la tornada del seu país van ser: “La nostra Polònia li està agraïda per cadascuna de les seves paraules, per tot el que vostè ha fet per nosaltres”.

“Fins ara he rebut centenars de regals i notes d’agraïment, però cap no es pot comparar amb aquesta. Estic gratament sorprès”, digué un visiblement commogut Pare Jozo al diari.

Papa Al text original en italià de la carta del Sant Pare es llegeix:

“Benedizione Apostolica a Padre Yozo Zovko, o.f.m. ed invoco nuova effusione di grazie e favori celesti e la continua protezione della Beata Vergine Maria” Joannes Paulus II.

Traducció al català: “Imparteixo de tot cor una Benedicció Apostòlica particular al pare Jozo Zovko, o.f.m. i invoco una nova efusió de gràcies i favors celestials i la continua protecció de la Benaurada Mare de Déu”. A continuació, la seva signatura manuscrita: Joannes Paulus II

La periodista Krystina Gregorezyk va entregar personalment la carta del Sant Pare al pare Jozo a l’església de Siroki Brijeg i li va transmetre verbalment les paraules que havia escoltat dels llavis del papa Joan Pau II, que estava agraït al pare Jozo pel seu apostolat a favor de Medjugorje, per tot el que està fent i per tot el que ha fet fins ara. El Papa va dir que estava feliç de donar-li un signe de suport. Què ha fet el pare Jozo pel poble polonès si no transmetre-li els missatges de Medjugorje? La Krystyna va dir que el Papa va estar molt content durant tot l’esmorzar i que va fer moltes preguntes sobre Medjugorje. També es va posar content de sentir els testimonis sobre Medjugorje que els peregrins polonesos li van explicar. Ara per ara aquesta sembla que és la primera paraula d’ànim personal a un testimoni de Medjugorje escrita pel Papa i feta pública pels mitjans. Aquesta senzilla carta és un document tangible i visible del suport del Sant Pare al fenomen de Medjugorje.