Reports Sor Emmanuel

Selecciona un article:

15 de novembre de 2014: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 2 de novembre de 2014, la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava, en presència d’una gran quantitat de pelegrins vinguts en motiu de la festivitat de Tots Sants. Un cop finalitzada, va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, estic amb vosaltres amb la benedicció del meu Fill, amb vosaltres que m’estimeu i que procureu seguir-me. Jo també desitjo estar amb vosaltres, que no m’acolliu. A tots us obro el meu cor ple d’amor i us beneeixo amb les meves mans maternals. Sóc una mare que us comprèn: he viscut la vostra vida i he experimentat els vostres sofriments i les vostres alegries. Vosaltres que coneixeu el patiment, compreneu el meu dolor i sofriment per aquells fills meus que no permeten que els il·lumini la llum del meu Fill, pels meus fills que viuen en la foscor.

Per això us necessito a vosaltres, que heu estat il·luminats per la llum i que heu comprès la veritat. Us convido a adorar el meu Fill, a fi que la vostra ànima creixi i assoleixi una espiritualitat veritable. Aleshores, apòstols meus, em podreu ajudar. Ajudar-me significa pregar per aquells que no han conegut l’amor del meu Fill. Quan pregueu per ells, demostreu al meu Fill que l’estimeu i el seguiu. El meu Fill m’ha promès que el mal mai no vencerà perquè vosaltres, ànimes dels justos, sou aquí; vosaltres que procureu dir les vostres pregàries amb el cor; vosaltres que oferiu els vostres dolors i sofriments al meu Fill; vosaltres que compreneu que la vida és tan sols un obrir i tancar d’ulls; vosaltres que anheleu el Regne del Cel. Tot això fa que sigueu apòstols meus i us condueix al triomf del meu Cor. Per això, fills meus, purifiqueu els vostres cors i adoreu el meu Fill. Moltes gràcies!”

2. El 24 de novembre festejarem el 14è aniversari del naixement al Cel del pare Slavko Barbaric ofm, a Medjugorje.

El seu testimoni sobre els missatges de Maria ha portat l’amor del Pare Celestial, la pau i l’esperança a tantes persones! Una pelegrina, la Maura Boyle Mcnally va escriure una tesi de teologia sobre ell i destaca l’exemple que donà d’una esperança posada en pràctica. Heus aquí algunes de les paraules del p. Slavko que ella ha recollit:

“Podem escollir acceptar la creu, encara que no per això serà més lleugera. Però la continuarem acceptant i cuidant. Déu ens ajudarà. És una elecció que hem de fer”.

Li preguntaven com canviar i ell responia: “S’ha de tornar a començar diàriament. No carregueu amb el dia d’ahir en el vostre cor; ja ha passat! Comenceu de nou cada dia, pas a pas”.

“La voluntat de Déu no és cap altra cosa que el nostre bé. Quan patim, hi ha una raó, encara que no la descobrim”.

“No espereu a tenir ganes de resar per fer-ho, pregueu! Decidiu-vos a pregar i feu el que pugueu”.

A les persones que estaven cansades els deia: “Descanseu segons les vostres necessitats i no malgasteu ni un sol segon en tonteries, utilitzeu bé cada segon”.

“Us convido a estar en contacte amb la naturalesa. Estar a la natura és anar cap a Déu. Quan estigueu estressats, la natura us ajudarà. El verd asserena i els sons pacifiquen. La natura té el do de relaxar-nos. Quan descobrim la bellesa de la creació, descobrim igualment la bellesa que resideix en el nostre interior”.

3. Novembre és el mes dels difunts i també el mes dels Sants! Com arribar a la santedat? Déu col·loca sants en el nostre camí i les seves vides ens inspiren i entusiasmen. Heus aquí un bonic exemple d’amor al proïsme que ha fructificat:

Es tracta del cas del bisbe Myriel a Les Misérables de Victor Hugo. El que hi ha escrit a la novel.la és verídic. Jean Valjean torna de Guayana on ha purgat una pena de treballs forçosos durant 19 anys. Es troba a la ciutat francesa de Digne. Quan la gent s’assabenta de la seva tornada, totes les portes es tanquen. Es disposa a passar la nit a l’aire lliure. Una velleta el veu i li pregunta:

– Què fa vostè aquí?

– Ja ho veu, ningú no m’ha volgut acollir. I això que tinc diners per pagar…

– Com que ningú? Vagi i truqui a aquella caseta de la cantonada!

Jean no gaire convençut, s’incorpora i truca a la porta d’aquella casa. El qui obre la porta és el bisbe de Digne, i com que en Jean està enfadat i no vol malentesos li diu: “Sóc en Jean Valjean i acabo de sortir de la presó”. El bisbe el tranquil·litza immediatament: “Aquesta és la casa de Jesucrist i vostè és a casa seva! Tot és seu”. El bisbe havia donat el seu palau perquè fos convertit en un hospital i vivia pobrament en aquella caseta. Fa passar en Jean i per homenatjar-lo li demana a la seva assistent que col·loqui els coberts de plata, que era l’únic romanent de riquesa que li quedava de la seva família; li dóna la millor habitació i durant la nit deixa totes les portes obertes. En Jean Valjean, molt sorprès, no comprèn res.

I heus aquí que enmig de la nit la imatge dels coberts de plata se li presenta. Mogut per un instint irresistible s’aixeca, els roba i fuig. Però la policia, que havia estat alertada que ell era a la ciutat, el deté, el revisa i li descobreixen els coberts gravats amb l’escut de la família del bisbe. Al matí següent el porten a la casa del bisbe. Quan els policies li presenten els coberts al bisbe com a prova flagrant de robatori, el bisbe diu: “No, no els ha robat. Jo els hi he donat” i afegeix dos canelobres.

Els policies es retiren demanant disculpes al bisbe (no a l’ex-convicte). En Valjean interroga el bisbe amb la mirada i aquest li diu: “Quan vostè va entrar en aquesta casa li vaig dir que era la casa de Jesucrist, que vostè era a casa seva i que tot era seu”. En Jean Valjean irromp en un intens plor. No necessita que se li digui qui és Déu, ja que Déu està allà, davant d’ell. Comprèn que Déu és amor. Ja coneixeu la resta de la història: en Valjean es converteix i consagra la resta de la seva vida a treballar per ajudar els pobres que poguessin estar temptats de prendre el camí que ell havia pres. Quin bon exemple del rol dels sants en els designis de Déu! El Creador ha col·locat en cadascú de nosaltres un gran potencial de santedat. Per què ho hem de desaprofitar? Només vivim una vegada!

4. El 3 de novembre la Parròquia de Medjugorje va projectar “Terra de Maria”, una pel·lícula meravellosa realitzada per veritables evangelitzadors que jo he tingut l’oportunitat de descobrir a Espanya recentment. Allà on es projecta, la gent hi va a centenars. Ningú no surt del cine tal com ha entrat. En l’actualitat està sent projectada a

(https://www.facebook.com/pages/Tierra-de-Maria Ecuador/1436951333217567?fref=ts),

Colòmbia: A Cali i a Pereira https://es-es.facebook.com/TierradeMariaCo

Itàlia: (www.terradimaria.it)

Perú https://www.facebook.com/tierrademariaperu)

Als Estats Units, a Miami i Texas (USA) https://www.facebook.com/maryslandmovieUSA i Twitter: https://twitter.com/maryslandmovie

Properament també es podrà veure a: Paraguai i Bolívia (5-12)

https://www.facebook.com/tierrademariaparaguay

Mèxic, festejant la Mare de Déu de Guadalupe el 12/12

Si encara no ha arribat a la teva ciutat o país pots entrar a l’enllaç següent i demanar-la. Digues-ho als teus amics, quants més ho sol·licitin, més possibilitats tindran d’aconseguir-ho. https://www.maryslandmovie.com/quieres-verla/

5. Una bona notícia pels amics de Marthe Robin! El 7 de novembre, la Congregació per la Causa dels Sants ha reconegut les virtuts heroiques de Marthe. Bonica fita cap a la beatificació, on espero que hi anem tots. Vegeu:

https://press.vatican.va/content/salastampa/it/bollettino/pubblico/2014/11/08/0833/01766.html

Estimada Gospa, Mare i Reina de la Pau, t’ho supliquem, treu dels nostres cors tot temor al futur i tota angoixa davant la mort. Que l’amor del teu Fill ho ompli tot!

Sor Emmanuel +

PS 1 Les missions de Sor Emmanuel a Espanya (setembre) i a Itàlia (octubre) han estat molt beneïdes. Ella agraeix les vostres pregàries. En l’actualitat està de missió a la Xina i demana que continuem pregant per ella i pels fruits de la seva missió.

PS 2 El pare John Chisholm, responsable dels pelegrins de parla anglesa des del 2000 a Medjugorje ha marxat a la Casa del Pare a finals d’octubre a l’edat de 92 anys. Preguem per ell!

PS 3 Nova pàgina de Facebook: https://www.facebook.com/LesEnfantsdeMedjugorje

PS 4 Sor Emmanuel ens regala pel mes de novembre/desembre un vídeo de 10 minuts (en francès) “La mort n’existe pas” (La mort no existeix):

https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/prier-videos.html Consulteu el nostre compte de Youtube. Trobareu vídeos curts sobre Medjugorje i altres temes d’interès entrant a:

https://www.youtube.com/channel/UCj0N4Onr3OLP3ATJt0QbAoA

PS 5 Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: https://www.centromedjugorje.org/

PS 6 S’acosta Nadal. Pensem en obsequiar els nostres amics amb un bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) ó (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel.: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mòb:098.308.307

 

15 d’octubre de 2014: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 2 d’octubre de 2014, la Mirjana va rebre l’aparició mensual a la Creu Blava, en presència d’una multitud de pelegrins. Un cop finalitzada, va transmetre el missatge següent: 

“Estimats fills, amb amor matern us prego: estimeu-vos els uns als altres! Com el meu Fill ho desitja des del principi, que en els vostres cors hi hagi, en el primer lloc, l’amor envers el Pare Celestial i envers el vostre proïsme, per sobre de tot allò que és terrenal. Estimats fills meus, no reconeixeu els signes dels temps? no us adoneu que tot això que us envolta, tot el que està succeint, és perquè no hi ha amor? Compreneu que la salvació està en els valors veritables, Accepteu el poder del Pare Celestial, estimeu-lo i honoreu-lo! Camineu per les passes del meu Fill. Vosaltres, fills meus, apòstols meus estimats, sempre us reuniu de nou al meu voltant perquè esteu assedegats. Esteu assedegats de pau, d’amor i de felicitat. Beveu de les meves mans! Les meves mans us ofereixen el meu Fill, que és la font d’aigua pura. Ell revifarà la vostra fe i purificarà els vostres cors, perquè el meu Fill estima els cors purs i els cors purs estimen el meu Fill. Només els cors purs són humils i tenen una fe ferma. Us demano que tingueu uns cors així, fills meus! El meu Fill va dir que jo era la Mare de tota la Humanitat. A aquells d’entre vosaltres que m’acolliu com a tal, us demano que m’ajudeu amb la vostra vida, la vostra pregària i el vostre sacrifici, a fi que tots els meus fills m’acceptin com a Mare, i que jo els guiï cap a la font d’aigua pura. Us dono les gràcies. Estimats fills meus, quan els vostres pastors, amb les seves mans beneïdes, us ofereixen el Cos del meu Fill, doneu sempre gràcies al meu Fill en el vostre cor pel seu sacrifici i pels pastors que us dóna novament sempre.”

2. El Sínode a Roma. Per salvar la família, Maria ens dóna una vegada i una altra remeis segurs des de fa 33 anys! Ens diu: “Satanàs, com mai abans, vol destruir les vostres famílies. El primer pla de Satanàs és la destrucció de la família” (i el segon la destrucció de l’Església). I també: “Estimats Fills, la pregària en família és el remei per guarir el món d’avui”. Maria ens convida a fer que els membres de les nostres famílies preguem diàriament a casa. Per què és tan poderosa la pregària en família? Jesús ens ho diu a l’Evangeli: “Quan 2 o 3 estan reunits en nom meu, jo estic enmig d’ells”. Si preguem junts cada dia a casa, Jesús habita amb nosaltres i per descomptat porta a terme la seva obra divina de restauració en nosaltres. Amb Ell tantes i tantes situacions difícils serien evitades, com també tants drames, tants divorcis i casos de desesperació! Maria ens diu: “El propòsit de la pregària en família és fer que Jesús s’hi faci present”. La Paraula de Déu és VIDA i si volem tenir vida a les nostres famílies, vida veritable, aquella que genera amor, respecte, perdó, pau…acollim el Donador de la Vida en el si matern de les nostres famílies! “Estimats fills, poseu el meu Fill Jesús en primer terme a les vostres famílies, així tindreu un camí segur amb Ell” .

Aquesta és la clau de seguretat, aquella que tots busquen i que tanta falta fa a les nostres famílies. “Estimats fills, vosaltres busqueu la felicitat precisament allà on es perd”. La veritable felicitat té nom: Jesús. No l’aconseguirem sense Ell ni sense la pregària, per molt que ho intentem! No sé quines seran les conclusions del Sínode. Prego perquè la nostra societat i tota l’Església posin Déu al seu lloc – en primer lloc – per tal d’evitar pèrdues de temps en arreglar les coses de manera improvisada. Renoveu la pregària en família: que els fills preguin amb els seus pares, que els pares preguin amb els seus fills i així units en la pregària, Satanàs no podrà amb vosaltres”. 

3. Doudou! Un dels nostres germans molt estimat, Jean-François Callens, anomenat Doudou, acaba de deixar-nos, després d’una llarga malaltia. Pilot d’avió abans d’ingressar a la Comunitat de les Benaurances, cremava en el foc de la Paraula de Déu i pel zel evangèlic. Molts francesos l’han conegut! Havia preparat un missatge per als seus amics, per ser llegit en el moment del seu naixement en el Cel i crec que ens pot interessar a cadascun de nosaltres. Heus aquí: “Hola amics! Acabo d’”acelitzar”! (el 14 d’octubre a les 22:33). Encara que he intentat fer meves les paraules de Pau a Timoteu: “He combatut el bon combat fins al final, he acabat la cursa, he conservat la fe” (2 Tim 4,7), si us plau, no deixeu de pregar per mi, pot ser que encara em trobi en “quarantena” i així fareu que la meva intercessió a favor de vosaltres sigui eficaç (CIC 958). Us prometo que faré tot el que estigui a la meva mà per cada un de vosaltres! Us confio la meva Evelyne, veritable viuda sense fills aquí baix, sense familiars, recordant-vos que les llàgrimes de la vídua vessen sobre les galtes de Déu i el seu clam acusa el que les fa vessar (Eclo 35, 23). Demano sincerament i gratament perdó a cadascú per no haver correspost a aquell que jo hauria d’haver estat, donades les gràcies rebudes que no vaig saber aprofitar. Atribuïu-ho a la meva incompetència i temperament i no a una intenció voluntària de ferir a ningú. Crec que me n’he anat sense deutes, però si n’hi haguessin perdoneu-me per l’amor de Déu. Ara per fi, comença la veritable vida! Alegreu-vos-en amb mi! Abraçaré Maria de part vostra, espero fer-ho sense parar. No us dic fins aviat, perquè potser això us espanta! Però si vosaltres sabéssiu…! Llavors, adéu! JFC (Doudou) Podeu veure un reportatge que li va fer KTO, en francès entrant al link:   https://www.youtube.com/watch?v=PqZd9poFIf4

4. S’apropa la Festa de tots Sants. Enlloc d’invertir en carbasses que fan ganyotes o en contes de bruixes que injecten virus al cor dels infants, per què no fer palpitar els seus cors amb la vida dels sants (DVD, CD, pel·lícules, dibuixos animats…) i sondejar entre els magnífics tresors que ens brinda l’Església? Als nens això els fascina. Els sants són ben reals, sòlids I entusiastes. Mitjançant el seu exemple, es converteixen en extraordinaris trampolins per submergir-se en el cor de Déu i ens ajuden a modelar la nostra pròpia santedat, aquella que el Creador somia per nosaltres des de tota l’eternitat. Maria ens diu que “Déu ens fa el do de la santedat”. No diu “els atorgarà el do”, en el futur. No, el do ja està disponible i només hem d’agafar-lo. Hi ha dues maneres de rebre un do:

1- rebo una caixa de bombons, l’agraeixo i la deixo oblidada en un calaix,

2- rebo la caixa, l’agraeixo y em menjo els bombons.

En ambdós casos, he rebut l’obsequi, però tan sols en el segon l’utilitzo. Passa el mateix amb la santedat, hem rebut el do des de la nostra concepció, però com l’hem utilitzat? Santa Teresa ens relata un fet que il·lustra la seva elecció de santedat en la vida quotidiana. Al seu Carmel hi havia una germana que tenia la particularitat d’irritar-la en tot, i ella experimentava una forta antipatia natural. Però santa Teresa havia escollit el camí de la santedat. Va decidir per tant, respecte aquella germana, exercir una autèntica caritat, que no consisteix en sentiments sinó en obres. Escriu: Em vaig implicar en fer-ho tot per aquesta germana, com ho hagués fet per la persona més estimada. Cada cop que me la trobava, pregava al bon Déu per ella, oferint-li tots els mèrits i totes les virtuts de Jesús(…) No només pregava molt per aquella germana que em donava tanta guerra, intentava fer-li tots els favors possibles, i quan estava temptada de respondre-li de forma desagradable, optava per donar-li el més amable dels meus somriures i intentava desviar la conversa. Sovint, també durant les hores de feina, quan els meus combats eren massa violents, fugia com un desertor. Com que ella ignorava totalment el que jo sentia per ella, mai no va sospitar dels motius de la meva conducta i estava convençuda que el seu caràcter em resultava agradable. Un dia a l’hora d’esbarjo em va dir més o menys amb aquestes paraules amb un aire molt feliç: “Voldria dir-me, germana Teresa del Nen Jesús, què és el que tant l’atrau de mi? Cada cop que em mira, la veig somriure.” El que m’atreia era Jesús amagat en el fons de la seva ànima…. Jesús transforma en dolç allò més amarg” (Història d’una ànima).

5. La nostra missió a Espanya del mes passat ha estat molt beneïda! Agraeixo a tots els que han participat en les trobades de pregària i de catecisme a les onze ciutats visitades i prego perquè les llavors llaurades produeixin fruit abundant a tot l’Estat Espanyol. Podeu trobar a Youtube el vídeo que s’ha filmat a Barcelona sobre el tema “La vida” clicant aquí:

https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/prier-videos.html

Estimada Gospa, les teves ensenyances són lluminoses! Gràcies per fer-ho tan pacientment. Ajuda’ns a incorporar-les a les nostres vides i a col·locar les nostres famílies sota la protecció del teu mantell maternal! Sor Emmanuel +

PS 1 Aneu amb compte! Un fals missatge continua circulant per internet:

L’Ivan nega haver rebut un missatge alarmista sobre l’Orient Mitjà. La Mare de Déu s’expressa amb claredat pel món sencer en els seus missatges del 25 i del 2 de cada mes. Per què hauria de fer-ho entre bastidors utilitzant un altre mitjà? D’altra banda és evident que aquell missatge difereix de l’estil utilitzat per la Gospa a Medjugorje. És important que cadascú de nosaltres posem interès en refutar aquest error!

La Mare de Déu ens convida a pregar per la pau des de fa molt de temps i ens indica els mitjans segurs: “Només amb el dejuni i la pregària podem impedir les guerres, detenir les guerres i suspendre les lleis naturals”.

PS 2 Les nostres pròximes missions seran a: Itàlia i Àsia. Durant la missió a Espanya la gràcia s’ha escampat a dojo. Us agraeixo per avançat les vostres pregàries, tan necessàries, perquè tantes i tantes persones que encara no coneixen l’amor de Déu siguin tocades.

PS 3 Les Enfants de Medjugorje ja són a Facebook! El 3 de novembre, a les 21 (hora francesa) es retransmetrà el programa en directe de Sor Emmanuel (en francès). Nova pàgina: https://www.facebook.com/LesEnfantsdeMedjugorje

PS 4 Consulteu el nostre compte Youtube. Allà hi trobareu vídeos curts sobre Medjugorje i altres temes d’interès entrant a:

https://www.youtube.com/channel/UCj0N4Onr3OLP3ATJt0QbAoA

PS 5 Pensem en obsequiar als nostres amics amb bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) ó (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel. (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibreria Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mòbil:098.308.307

PS 5. Per rebre aquest butlletí per e-mail al voltant del 15 de cada mes us podeu inscriure a les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: gospa.fr@gmail.com

anglès i alemany: commentscom@gmail.com

italià: vannalvisepg@gmail.com

croata: djeca.medjugorja@gmail.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: teresamedj@gmail.com

holandès: gclaes@scarlet.be (nou)

El lloc www.childrenofmedjugorje.com ofereix aquest butlletí en altres idiomes.

 

14 de setembre de 2014: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 2 de setembre de 2014, la Mirjana va rebre l’aparició mensual a la Creu Blava, en presència d’una multitud de pelegrins. Un cop finalitzada l’aparició, va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, jo, la vostra Mare, vinc novament entre vosaltres de l’amor que no té fi, de l’amor infinit del Pare Celestial infinit. I en mirar els vostres cors, veig que molts de vosaltres m’acolliu com a Mare i que, amb un cor sincer i pur, voleu ser els meus apòstols.

Però també sóc Mare dels qui no em voleu acollir, dels qui per la duresa del vostre cor no desitgeu conèixer l’amor del meu Fill. No sabeu com pateix el meu Cor i com prego per vosaltres al meu Fill. Li demano que guareixi les vostres ànimes, perquè Ell ho pot fer. Li demano que us il·lumini amb el miracle de l’Esperit Sant, perquè deixeu de trair-lo, insultar-lo i ferir-lo una vegada i una altra. Prego amb tot el Cor perquè comprengueu que només el meu Fill és la salvació i la llum del món.

I vosaltres, fills meus, estimats apòstols meus, porteu sempre el meu Fill als vostres cors i als vostres pensaments. D’aquesta manera porteu amor. Tots aquells que no El coneixen, El reconeixeran en el vostre amor. Sempre sóc amb vosaltres. D’una manera especial estic amb els vostres pastors perquè el meu Fill els ha cridat per guiar-vos pel camí cap a l’eternitat.

Gràcies, apòstols meus, pel sacrifici i l’amor.”

2. Una bossa massa pesada! Fa alguns dies, a la missa del vespre, el sacerdot va relatar l’homilia següent: Un home torna a casa després de la feina i es troba una bossa de patates grossa davant la porta de casa seva, que li barra el pas. El seu fill surt a rebre’l ben content però allà davant hi ha la bossa molt més grossa que ell. El pare li diu al fill: mou la bossa perquè pugui obrir la porta! El nen intenta moure-la, però no ho aconsegueix ni un mil·límetre. “No puc pare, és massa pesada”, “Sí que pots, vinga mou-la” li contesta el pare. El fill ho prova de nou però no la pot moure de cap manera. “No puc pare” es queixa el fill. “Sí que pots” insisteix el pare. El nen ho torna a provar amb totes les seves forces, però sense cap èxit. “Pare ho he tornat a provar amb totes les meves forces, he intentat fer tot el possible però aquesta bossa és massa gran per a mi”.

“No, amor meu, no has fet tot el possible!”

El nen mira intrigat el seu pare.

“No ho has fet tot, li explica el pare, no m’has demanat que t’ajudi”.

I llavors el nen comprèn. No havia utilitzat els seus veritables recursos; no havia pensat que tenir un pare que multiplica les seves capacitats. Tenir un pare permet superar els propis límits. Tenir un pare dóna ales!

Aquesta paràbola és molt apropiada en els temps que corren on l’home ho vol fer tot per si sol i no demana ajut a Déu. Treballa amb totes les seves forces, esgotant totes les seves capacitats naturals per construir un món a la seva conveniència i s’adona amb molta angoixa que la felicitat se li escapa i que aquest món va a la deriva.

La muntanya dels seus problemes és tant gran que no aconsegueix superar-los. Tanmateix, el Pare Celestial espera que el seu fill es dirigeixi a Ell enlloc d’ignorar-lo o, pitjor encara, fer-lo fora de la seva vida. “Vosaltres treballeu molt, ens diu la Mare de Déu, però sense la benedicció de Déu! Per què viure per sota els nostres mitjans i perdre’ns les grans riqueses que Déu ens ofereix? Estem fets per a l’infinit, portem dins nostre una profunda nostàlgia d’infinit. Ha arribat l’hora d’acollir l’amor infinit del nostre Pare Celestial infinit, segons el que expressa el missatge del dia 2 esmentat abans.

3. Per què no unes altres sis Benaurances noves? Avui festegem l’Exaltació de la Creu de Nostre Senyor, d’Aquell que ens ha ensenyat el veritable camí de la felicitat i que ha revolucionat els nostres conceptes. Si Jesús caminés de nou entre nosaltres avui en dia, probablement ens diria:

Benaurats els qui pateixen pèrdues, perquè en aquella pèrdua descobreixen quanta necessitat tenen de mi.

Benaurats els qui tenen problemes, perquè així escolten el meu missatge amb atenció.

Benaurats quan són temptats, perquè d’aquesta manera prenen consciència de la seva debilitat i estan disposats a acceptar l’oferiment de la meva força.

Benaurats quan se senten sols o afligits perquè és quan s’adonen que la veritable comunió només és possible amb mi i amb els altres en mi.

Benaurats quan estimen ja que d’aquesta manera són vulnerables. Jo mateix he estat ferit perquè he estimat.

Benaurats quan tenen dificultats en seguir-me, perquè això és senyal que estan en bon camí. (Transmès per Colin Beatty)

4. El 12 de setembre l’Ivan va rebre l’aparició de la Gospa a la Creu Blava. Va ser la darrera aparició abans de marxar cap als Estats Units. La Mare de Déu es mostrà molt feliç i radiant. Després d’haver-nos beneït, va pregar per nosaltres. Després va pregar una bona estona per la pau del món i per les vocacions de l’Església. Unim-nos a Ella en la seva intercessió maternal a través de les nostres pregàries i ofrenes. Té tanta necessitat de nosaltres! Quantes vegades ens ha dit: “Menys paraules, més pregària!”

5. La Vicka va festejar els seus 50 anys el 3 de setembre. Com és habitual pel seu aniversari, la Mare de Déu li va donar un petó i la Vicka ballava d’alegria. Preguem per ella, que prega tant per nosaltres! Que els seus propers 50 anys siguin tan fecunds com ho han estat els primers! Normalment, quan la Vicka rebia els pelegrins pregava per ells en silenci durant 20 minuts. Des de fa poc, prega durant una hora. Mai abans no ho havia fet d’una manera tan prolongada! Això és impactant. Ningú no es mou, es podria escoltar fins i tot el vol d’una mosca (malgrat la massiva presència dels nostres estimats italians). Aquesta nova iniciativa de la Vicka és un signe important donat per la Mare de Déu per fer-nos comprendre la urgència imperiosa de pregar avui dia.

6. Missió a Espanya, Sor Emmanuel recorrerà diferents ciutats espanyoles a partir del 16/9 fins al 23/9: Jerez de la Frontera (Cádiz), Córdoba, Marbella (Málaga), Alicante, Valencia, Barcelona, Zaragoza i Pamplona. Trobareu els detalls dels llocs i les hores de les diferents trobades entrant a: https://www.dropbox.com/home/Misi%C3%B3n%20en%20Espa%C3%B1a%20sept%202012

Preguem pel seu èxit en aquesta missió, que sigui un instrument perquè Maria toqui molts cors.

Estimada Gospa, Mare de compassió i de misericòrdia, infon tendresa als nostres cors i fes-los semblants al teu! Sí, volem ser els teus “estimats apòstols” i col·laborar amb tu en la meravellosa obra d’unir els teus fills al teu Fill Jesús!

Sor Emmanuel +

PS 1 MARY’S LAND – TERRA DE MARIA es va estrenar el 5 de setembre a Polònia i el 18 de setembre a Itàlia. Es torna a exhibir a l’Equador als cines de Ambato, Ibarra i Lacatunga a partir del 5 de setembre. Està confirmada la seva estrena a Perú, pel 19 de novembre. No ens ho podem perdre!

A fi que la pel·lícula arribi a llocs on encara no es pot veure, compartiu amb els vostres amics l’enllaç següent:

https://www.maryslandmovie.com/quieres-verla

PS 2 Les Enfants de Medjugorje estan a Facebook! El 3 d’octubre, a les 21 h. (hora francesa) es retransmetrà el programa en Directe de Sor Emmanuel (en francès) https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/le-direct-du-3.html

A https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/prier-videos.html podreu gaudir d’un vídeo de 10 minuts: Les prêtres (en francès)

PS 3 Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: https://www.centromedjugorje.org/

PS 4 Pensem en obsequiar als nostres amics amb bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) ó (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel. (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibreria Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mòbil:098.308.307

PS 5. Per rebre aquest butlletí per e-mail al voltant del 15 de cada mes us podeu inscriure a les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: gospa.fr@gmail.com

anglès i alemany: commentscom@gmail.com

italià: vannalvisepg@gmail.com

croata: djeca.medjugorja@gmail.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: teresamedj@gmail.com

holandès: gclaes@scarlet.be (nou)

El lloc www.childrenofmedjugorje.com ofereix aquest butlletí en altres idiomes.

 

16 juliol 2014: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 2 de juliol de 2014, la Mirjana va rebre l’aparició mensual a la Creu Blava en la nova construcció per a pelegrins a prop de casa seva. Després de l’aparició va transmetre el següent missatge:

Estimats fills, jo, Mare dels qui esteu aquí reunits i Mare del món sencer, us beneeixo amb la benedicció maternal i us convido a emprendre el camí de la humilitat. Aquest camí condueix al coneixement de l’amor del meu Fill. El Meu Fill és totpoderós, està en totes les coses. Si vosaltres, fills meus, no compreneu això, aleshores en la vostra ànima hi regna la foscor i la ceguesa. Només la humilitat us pot guarir. Fills meus, jo sempre he viscut humilment, amb coratge i en l’esperança. Jo sabia i havia comprès que Déu està en nosaltres i nosaltres en Déu. Això mateix us demano a vosaltres. Us vull a tots amb mi a l’eternitat, perquè vosaltres sou part de mi. Us ajudaré en el vostre caminar. El meu amor us embolcallarà com un mantell i us farà apòstols de la meva llum, de la llum de Déu. Amb l’amor que prové de la humilitat portareu la llum allà on regna la foscor, la ceguesa. Portareu el meu Fill, que és la llum del món. Estic sempre amb els vostres pastors i prego perquè sempre siguin per a vosaltres exemple d’humilitat. Us en dono gràcies!

El 25 de juny, en ocasió del 33è aniversari de les aparicions, la Gospa va donar el següent missatge: Estimats fills, l’Altíssim em dona la gràcia de poder seguir estant amb vosaltres i guiar-vos en la pregària cap al camí de la pau. El vostre cor i la vostra ànima tenen set de pau i d’amor, de Déu i de la Seva alegria. Per això, fills meus, pregueu, pregueu, pregueu i en la pregària descobrireu la saviesa de viure. Us beneeixo i intercedeixo per tots i cadascun de vosaltres davant del meu Fill Jesús. Gràcies per haver respost a la meva crida.

2. Per la festa de Corpus Christi una gran quantitat de pelegrins i de vilatans van participar en la processó del Santíssim Sagrament pels carrers de Medjugorje.

 

 

 

 

 

 

Quina alegria quan aquesta bonica tradició va ressorgir novament a Medjugorje després de la caiguda del comunisme! Quan jo era nena (al segle passat!) aquestes processons solien fer-se a les ciutats de França i els nens llançaven pètals de roses per on passava Jesús de manera solemne, transportat en una custòdia, tot acompanyant-lo amb cants i himnes en honor seu. Avui dia aquestes processons han estat prohibides en molts llocs perquè es dóna més privilegi a d’altres desfilades, algunes de tipus pervers, que per cert no fan baixar la benedicció divina sobre els nostres carrers i avingudes. Senyor, tingueu pietat d’Europa, que ha decidit expulsar-vos del seu territori sense prendre consciència que rebutjar el Salvador implica també rebutjar la salvació!

Aquell matí, el celebrant irlandès que presidia la missa en anglès va fer vibrar els cors dels seus oients així com els fonaments del temple amb una magnífica homilia. Aquest sacerdot va rebre la vocació a Medjugorje i es pot percebre com la Mare de Déu l’acompanya. Heus aquí un breu extracte del testimoni de la seva vida que va compartir amb nosaltres:

Jo tornava del primer Cenacle d’Oració que vaig animar l’any 1992 -aquests Cenacles els va iniciar el pare Gobbi, fundador del Moviment Sacerdotal Marià-. En arribar a l’aeroport de Dublín vaig fer la pregària següent: Senyora meva, estàs contenta amb aquest Cenacle que acabo d’animar i amb totes les gràcies que has obtingut per a mi? Efectivament, sentia un devessall de gràcies provinents d’aquell recés. Tot d’una, totes les persones de l’aeroport van desaparèixer davant dels meus ulls i en un instant em vaig trobar sol en presència d’una jove bonica que em somreia radiant! No sabia qui era. Va ser llavors que vaig sentir en el meu interior una veu que em deia: Estic molt feliç i encantada amb el cenacle que has animat i amb les gràcies que he obtingut per a tu! Quan la Mare de Déu va parlar al meu cor vaig conèixer la identitat d’aquella persona: era la Vicka de Medjugorje! Se m’havia aparegut a l’aeroport de Dublín! (en bilocació perquè estava a Medjugorje). Llavors li vaig dir a la Mare de Déu: Vols que li parli? Ella em va respondre: No. El que acaba de passar és per a tu una confirmació que Medjugorje i el Moviment Marià són autèntics.

3. Encara és amb nosaltres! Pel 33è aniversari de les aparicions esperàvem un missatge fort de part de la Mare de Déu. I hem retingut especialment aquestes paraules: L’Altíssim em dóna la gràcia de poder seguir estant encara amb vosaltres. Què vol dir aquest “encara”? No em refereixo al grup dels que l’han vist o escoltat, però segons Vicka, estem ben lluny d’haver realitzat el que Ella havia previst fer per mitjà de les seves vingudes a Medjugorje. Aquesta constatació em fa mal! Des dels primers dies Maria va manifestar clarament el seu pla: He vingut per convertir el món sencer i reconciliar-lo amb Déu. També ha dit: He vingut per acostar el món al Cor de Déu. Maria és la Mare de l’esperança i Ella (sens dubte) ha obtingut de Déu el permís de poder seguir visitant-nos perquè aquest pla es compleixi d’una vegada, i que Satanàs no aconsegueixi disminuir i destruir l’impacte de les seves vingudes. Ara ens toca actuar a nosaltres!

Fins a quin punt i de quina manera l’hem decebuda pel fet d’haver impedit que realitzés tot el bé per mitjà de Medjugorje? Hem començat per retallar els seus missatges traient el que no ens agradava, hem deixat que les nostres consciències s’adormissin amb el materialisme circumdant. No hem pres seriosament el fet de posar Déu en el primer lloc de les nostres vides i l’hem posposat al benestar terrenal. Hi perdem molt sense la seva benedicció, cosa que podem constatar per l’estat actual de França. Per animar-nos a redreçar el nostre rumb, heus aquí un simple testimoni que data dels anys 90.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sabem que el Jakov va perdre la seva mare un any després de l’inici de les aparicions. Estava molt trist perquè era l’única família que tenia. Però aquella nit, la Mare de Déu li va dir durant l’aparició: No ploris, Jakov, la teva mare és al Cel amb mi. Quan me’n vaig assabentar vaig anar a veure el Jakov per preguntar-li com havia aconseguit anar de dret al Cel, què hi havia en la seva vida d’especial perquè Déu l’hagués acollida tan ràpidament. M’imagino que la resposta resultarà interessant per a més d’un! El Jakov va romandre evasiu i em va dir: No tinc res d’especial per comentar, Sor Emmanuel, la meva mare no va fer res d’extraordinari … Com que jo li insistia, sabent que no tothom va directament al Cel, va respondre: T’ho asseguro, la mare no tenia res d’extraordinari, era com tothom; feia tot el que la Gospa demanava. Ja tenia la resposta, i quina resposta!: feia tot el que la Gospa demanava.

Si avui en dia, malgrat les nostres tebieses, les nostres caigudes i faltes d’humilitat, la Mare de Déu ha decidit continuar amb les seves visites, no la decebem més! És un temps de gràcia, aprofitem-lo. No permetem que l’enemic s’alegri amb les portes que li obrim pels nostres galantejos amb el pecat. No li deixem les mans lliures per poder-nos atacar, perquè en això ens hi juguem el nostre futur i el dels nostres fills. Maria ens està donant una segona oportunitat. Si volem la pau i no el desastre, encara hi som a temps per fer el que Ella demana (Veure PS 3).

4. El meu llibre La pau tindrà l’última paraula va sortir el 2 de juliol en francès, Editions des béatitudes www.editions-beatitudes.fr; amb pròleg de Sr. Briege McKenna, de 280 pàgines; preu 16 €. Llegiu-lo durant l’estiu! S’està traduint a l’italià, anglès, holandès, polonès, espanyol, croata i àrab. Cerquem bons traductors de portuguès, eslovac, japonès, alemany i vietnamita.

 

 

 

 

 

 

 

Estimada Gospa aquest estiu volem passar temps amb tu perquè ens ensenyis a pregar, a adorar Déu ininterrompudament i en tot lloc i a ser els teus apòstols que porten la llum on regnen les tenebres.

Sor Emmanuel+

PS 5- Els Enfants de Medjugorje són a Facebook!

PS 6- El festival de joves serà de l’1 al 6 d’agost. Per què no convidar-hi un jove a participar-hi? Podeu salvar una ànima!

PS 7 – Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: www.centromedjugorje.org/

PS 8 – Pensem en obsequiar als nostres amics amb bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) o (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel.: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mòbil: 098.308.307

P.S 9- Per rebre aquest butlletí per e-mail al voltant del 15 de cada mes us podeu inscriure a les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: gospa.fr@gmail.com

anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: djeca.medjugorja@gmail.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: teresamedj@gmail.com

holandès: gclaes@scarlet.be (nou)

15 de juny de 2014: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1 – El 2 de juny de 2014 la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava enmig d’una gran multitud. Després de l’aparició, ens va transmetre el missatge següent:

Estimats fills, us crido i us convido a tots com a fills meus. Prego perquè m’accepteu i m’estimeu com una mare. Us he reunit tots al meu Cor, he davallat entre vosaltres i us beneeixo. Sé que desitgeu de mi consol i esperança, perquè us estimo i intercedeixo per vosaltres. Us demano que us uniu amb mi en el meu Fill i que sigueu els meus apòstols. Perquè ho pugueu fer, us convido de nou a estimar. No hi amor sense pregària, no hi ha pregària sense perdó, perquè l’amor és pregària, el perdó és amor. Fills meus, Déu us ha creat per estimar: estimeu per poder perdonar! Cada pregària que prové de l’amor us uneix al meu Fill i a l’Esperit Sant. L’Esperit Sant us il·lumina i us fa apòstols meus: apòstols que tot el que faran, ho faran en nom del Senyor. Apòstols que pregaran amb obres i no només amb paraules, perquè estimen el meu Fill i comprenen el camí de la veritat que condueix a la vida eterna. Pregueu pels vostres pastors, perquè puguin sempre guiar-vos amb un cor pur pel camí de la veritat i de l’amor, pel camí del meu Fill. Moltes gràcies!”

2- El 13 de juny, vam festejar un gran sant franciscà molt estimat pel poble croata: sant Antoni de Pàdua (el poble italià el considera seu, malgrat que és d’origen portuguès). A 15 minuts de distància de Medjugorje hi ha un santuari magnífic dedicat a aquest sant. Cada any hi van desenes de milers de croats. Molts d’ells, malgrat venir de contrades molt llunyanes, hi arriben pelegrinant a peu. Són escasses les famílies que no compten amb un “Ante” entre els seus fills. Tampoc la Vicka no escapa a aquesta regla, ja que el seu fill únic s’anomena Ante.

Déu atorgà grans carismes a sant Antoni; un d’ells va ser el de la predicació en l’Esperit Sant. Quan parlava, els cors s’obrien a Déu com flors als raigs de sol. Sant Francesc d’Assís li havia encarregat que prediqués i ensenyés als seus germans. M’agrada molt aquesta època de predicació i ensenyament als seus germans. M’agrada molt aquesta anècdota de la seva vida que cito de memòria. Un dia que estava predicant, un vianant es va aturar per escoltar-lo. Era un home que havia comès pecats molt greus, i acostumava a mofar-se de Déu. En canvi, en escoltar les paraules carregades de gràcia de l’Antoni, el seu cor es va commoure profundament i va percebre tot l’amor de Jesús cap a la seva persona. En veure’s fins a tal punt estimat, va començar a plorar desconsoladament, com una criatura; i els seus plors augmentaven quan recordava tot el mal que li havia causat a Jesús a causa dels seus nombrosos pecats. Tant va ser així que va prendre la determinació de canviar de vida, de seguir a Jesús de tot cor, i va anar a confessar-se.

Es va dirigir al confessionari del germà Antoni, però els seus sanglots i els seus plors li impedien pronunciar cap paraula. L’Antoni li va proposar que anés a casa seva i que escrivís els seus pecats en un full de paper i que després tornés al confessionari. Així ho va fer. L’Antoni va llegir lentament la impressionant llista de pecats, mentre l’home es limitava a moure el cap en senyal d’assentiment. L’emoció que l’embargava li impedia pronunciar cap paraula. Finalment l’Antoni va aconseguir tranquil·litzar el seu penitent, animant-lo a canviar de vida i a començar a viure amb Jesús segons l’Evangeli. Li indicà una penitència i el va absoldre de tots els seus pecats. L’home estava finalment en pau amb Déu! L’Antoni va doblegar curosament el full de paper on es trobava la terrible llista de pecats i la tornà al pecador perdonat que va marxar lleuger i feliç.

En arribar a casa seva, va voler cremar aquell paper. El va desplegar i per gran sorpresa seva va veure que estava en blanc…. I els pecats? Desapareguts! Volatilitzats! Déu havia estat descobert en un delicte de misericòrdia. L’home va comprendre llavors la gràcia de la confessió. Quan Déu veu que ens apropem a ell amb una contrició veritable, amb el desig de no pecar més i amb el propòsit de canviar de vida, se n’alegra tant que no en té prou amb perdonar-nos els pecats, sinó que també els oblida! Ja no existeixen més! Són rentats en la sang de l’Anyell. Semblaria com si Déu fos amnèsic del mal comès.

Si la nostra contrició és sincera, també el deute contret a causa del pecat és esborrat de forma total o parcial segons el grau de profunditat del nostre penediment. En altres paraules, el dolor per haver ferit Jesús, el qual estimem, ens allibera del Purgatori ja sigui parcialment o total. Els Pares del desert afirmaven que el do de llàgrima era el do més gran que es pot rebre de l’Esperit Sant. En efecte, produeix una cremada d’amor, una cremada molt beneïda que ens obre literalment les portes del Cel.

3- La Gospa ens convida! Ella sap molt bé que l’origen dels nostres mals espirituals radica en el fet que en realitat estimem massa poc Jesús. Aquesta és la veritable causa del nostre malestar! Qui estima Jesús és molt feliç, és lliure! És per això que Maria ens ofereix un mitjà segur per créixer en l’amor a Crist: ens recomana que romanguem davant la creu i que adorem el seu Fill; que l’adorem amb tot el nostre ésser, llargament. Contemplem les seves llagues, les seves ferides i veurem fins a quin punt Ell va patir per salvar-nos. A poc a poc el nostre cor es va omplint de compassió i comencem a avorrir els nostres pecats que han ferit de mort Jesús. Desitgem canviar de rumb i la contrició veritable aflora en nosaltres. A més, quan tenim la mirada posada sobre el seu cor obert, ens disposem a rebre allò que brota d’aquell Cor. La seva ferida, oberta per la llança fa 2000 anys, mai més no s’ha tornat a tancar. L’aigua, la sang i l’Esperit Sant que han brotat d’aquest Cor, continuen emanant. És un veritable riu d’amor que es desborda d’aquest Cor. Si ho contemplem amb Maria Santíssima, rebrem una abundant efusió, una dutxa d’Esperit Sant!

4- La novena abans del 33è Aniversari de les aparicions va començar el 16 de juny i tantes gràcies ens esperen! 33 és una xifra molt especial! Jesús tenia 33 anys quan el seu Cor fou obert perquè en brotés la misericòrdia. Un dels millors regals que podem oferir-li a la Gospa en aquesta ocasió és justament viure el seu missatge: “Jo us demano que us uniu amb mi en el meu Fill i sigueu els meus apòstols. Per que ho pugueu fer, us convido de nou a estimar. No hi ha amor sense pregària -no hi ha pregària sense perdó, perquè l’amor és pregària-, el perdó és amor. Fills meus, Déu us ha creat per estimar…” Que cada dia d’aquesta novena romanguem una bona estona amb Jesús misericordiós i entaulem amb Ell una conversa que broti del cor. Ell ens espera allà, juntament amb la seva Mare…

També podem unir-nos diàriament en esperit a la Parròquia que a les 16 h resa dos misteris al Podbrdo.

Estimada Gospa t’agraïm immensament els teus 33 anys d’aparicions, pel teu amor maternal il·limitat, per la teva paciència, la teva tendresa maternal, els teus ensenyaments, les teves benediccions, la teva misericòrdia, la teva protecció, els teus miracles i pel teu mantell maternal en el qual acarones tots els que s’enrolen a la teva escola de tot cor.

Sor Emmanuel +

PS 1- MARY’S LAND – TERRA DE MARIA. Aquesta pel·lícula ha tingut una gran acollida a Espanya. Xile, Equador, Colòmbia, Panamà, Costa Rica, Hondures, El Salvador, Guatemala i Nicaragua. S’estrenarà el 15 de juliol a Uruguai, Montevideo, a Movie, Luis A. de Herera 1290 – Nivel 2 – Tel. 2900 3900. A Argentina l’estrena està prevista pel 7 d’agost. En el proper butlletí publicarem les adreces, horaris i dates de les diferents projeccions. Pròximament també podrà veure’s a Mèxic, Estats Units i Paraguai.

Perquè la pel·lícula arribi a les ciutats on viviu, compartiu amb els vostres amics el següent enllaç: https://www.maryslandmovie.com/quieres-verla

Podeu escoltar una entrevista sobre la pel·lícula clicant a:

https://www.facebook.com/photo.php?v=472814922824518&set=vb.442362989203045&type=2&theater

PS 2- El nou llibre de Sor Emmanuel “La Pau tindrà l’última paraula” de 280 pàgines, amb prefaci de Sr. Briege McKenna, publicat per Editions des Béatitudes sortirà al públic el proper 2 de juliol. Les traduccions a l’italià, anglès, holandès, polonès, espanyol, croata i àrab estan en curs.

PS 3- Els Enfants de Medjugorje són a Facebook! 

PS 4- El festival de joves serà de l’1 al 6 d’agost. Per què no convidar-hi un jove a participar-hi? Podeu salvar una ànima!

PS 5 – Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: www.centromedjugorje.org/

PS 6 – Pensem en obsequiar als nostres amics amb bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) o (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel.: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mòbil: 098.308.307

P.S 7- Per rebre aquest butlletí per e-mail al voltant del 15 de cada mes us podeu inscriure a les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: gospa.fr@gmail.com

anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: djeca.medjugorja@gmail.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: teresamedj@gmail.com

holandès: gclaes@scarlet.be (nou)

 

15 de maig de 2014: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1 – El 2 de maig de 2014 la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava en presència d’una gran quantitat de pelegrins. Després de l’aparició, ens va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, jo, la vostra Mare, estic amb vosaltres pel vostre bé, per les vostres necessitats i pel vostre aprenentatge personal. El Pare celestial us ha donat la llibertat per decidir per vosaltres mateixos i de conèixer per vosaltres mateixos. Desitjo ajudar-vos. Vull ser la vostra Mare, mestra de la veritat, a fi que amb la simplicitat d’un cor obert conegueu la immensa puresa i la llum que prové d’aquesta veritat i dissipa les tenebres, la llum que porta l’esperança. Fillets meus, comprenc els vostres dolors i patiments. Qui us podria comprendre millor que una Mare? Però vosaltres, fills meus? Són pocs els qui em comprenen i em segueixen. Són molts els extraviats, els qui encara no han conegut la veritat en el meu Fill. Per tant, apòstols meus, pregueu i actueu. Porteu la llum i no perdeu l’esperança. Jo sóc amb vosaltres. D’una manera especial sóc amb els vostres pastors: els estimo i els protegeixo amb un Cor matern, perquè ells us condueixen al Paradís que el meu Fill us ha promès. Us ho agraeixo.”

2 – Com preparar-nos bé per una peregrinació a Medjugorje? La temporada de les peregrinacions multitudinàries és en el moment més àlgid des de la Pasqua i desitjo donar-vos alguns suggeriments per ajudar-vos a treure el major profit possible de la vostra peregrinació. Hem d’estar molt amatents per no desaprofitar la gràcia que ens és donada! Els meus 25 anys passats a Medjugorje m’han ensenyat que allò essencial es pot resumir en dos punts: obrir el cor i restar a l’espera de qualsevol cosa inesperada. D’aquesta manera estem oberts als designis de l’Esperit Sant, disposats a viure amb profunditat els missatges. Aquestes recomanacions són vàlides per a qualsevol peregrinació, no només per a Medjugorje!

Jesús, Maria i Josep pelegrinaven 3 cops l’any per celebrar el Déu Vivent. Era un esdeveniment important pel poble jueu i un “mitzva” (manament). Havien de caminar 170 km per arribar a Jerusalem des de Nazaret. Necessitaven abandonar els seus costums, el seu ritme de pregària, la feina, les seves relacions i acceptar ser desarrelats alguns dies. Mai no sabien per endavant què els esperava pel camí, però afrontaven amb alegria la carència de comoditat i el cansament. Els atreia la meta que els esperava: anar a pregar al Temple, “ser vistos” per Déu i respondre a la seva crida! Cada peregrinació els permetia arribar a un nou cim en la seva vida espiritual.

Què hem de fer abans d’iniciar la travessia?

1 – Manifesta a la Mare de Déu la teva gratitud per haver estat convidat i agraeix-li per endavant tots els regals que t’esperen. Seran tan nombrosos perquè tu seràs el seu hoste!

2 – Dedica’t a estudiar alguns missatges, testimonis i l’esdeveniment particular del santuari que hagis escollit per preparar-te espiritualment.

3 – Pren la ferma determinació d’alegrar-te per tot, no queixar-te per res i encarar positivament tot el que et succeeixi. Això permetrà atraure una immensa quantitat de gràcies sobre tu i sobre tots els que portis en el cor. El llit resulta menys confortable que el de casa teva? Recorda que el 1981 als llogarencs no se’ls podia ni passar pel cap que un dia ells dormirien en un llit. El menjar és diferent? En aquella època escassament tenien alguna cosa per menjar i els homes emigraven a Alemanya per poder alimentar les seves famílies. La pensió no té aire condicionat? Jesús mai no en va tenir en els tòrrids estius d’Israel. El guia és mediocre? El teu company d’habitació té aquest o l’altre defecte? Perfecte! Intenta posar en pràctica estimar a la manera divina i a dominar les teves emocions. Demana-li que t’expliqui la seva infància i acull el nen que s’amaga en el seu interior! Una peregrinació ens permet prendre distància respecte els nostres mecanismes habituals i ens ofereix tantes raons per donar gràcies a Déu enlloc de cedir a la temptació de protestar. D’aquesta manera una pluja de gràcies vessen sobre nosaltres. La Mare de Déu recull tots aquests petits sacrificis i ens obté grans gràcies!

4 – Recorda sempre que el veritable propòsit de la teva peregrinació i el que Maria desitja ferventment és que canviïs el cor i el rumb de la teva vida. Ella t’estima amb bogeria i desitja la teva conversió total. Prepara’t per fer una bona confessió. Això serà sens dubte, el més important de la teva estada a Medjugorje perquè eliminarà de la teva vida allò que impedeix que t’obris a Déu.

5 – Sigues sobri quan facis la maleta. Alguns pelegrins arriben a Medjugorje arrossegant maletes ben pesades i amb el cor no menys carregat! Una peregrinació ens permet viure una desafecció i una certa pobresa que són molt beneficiosos per l’ànima. La desafecció possibilita que l’ànima s’obri plenament a la gràcia. Pensem en la Sagrada Família que anava a peu a Jerusalem! S’alegraven amb ben poca cosa i gaudien d’una gran llibertat interior.

6 – Obre el teu cor! Maria no es cansa de repetir aquest missatge. Sigues generós amb Déu, permet-li canviar allò que t’hagi de modificar sense posar-li límits; perquè la peregrinació és un temps privilegiat, una ocasió favorable per deixar-lo actuar en la teva ànima. Però sempre ho farà en forma proporcional a l’obertura que, amb tota llibertat, tu li ofereixis.

7 – Evita absolutament estar pendent o anar a la recerca de meravelles. Els que ocupen el seu temps en això, s’equivoquen de camí. A més corren el risc de decebre’s perquè a Medjugorje la majoria dels miracles es produeixen en els cors! S’arrisquen a perdre’s les gràcies que la Mare de Déu els té reservades i a tornar amb el cor buit.

8 – Alegra’t pel fet de tenir l’oportunitat de fer nous amics entre el grup de pelegrins, nous germans i germanes en el Senyor! Els vincles que el Senyor crea en el curs d’una peregrinació freqüentment són molt importants en el futur. De tornada a casa, els teus nous amics t’ajudaran a viure els missatges i representaran un nou suport espiritual per a tu. Molts petits grups de pregària i d’obres de caritat s’han iniciat a partir d’una peregrinació compartida. Molts han trobat allà la seva ànima bessona, el company/a que la Mare de Déu els tenia preparat i ha estat l’inici de la seva futura família. Acostumen a ser cridats a la vida matrimonial i també a la vida sacerdotal o consagrada!

9 – Evita fer shopping. Reserva’t un sol dia per realitzar les teves compres; si no, estaràs distret i la teva pregària se’n ressentirà. “Satanàs vol que els pelegrins estiguin distrets” ens diu la Santíssima Mare de Déu. Aquest tipus de trampes són cada dia més nombroses en els santuaris. “No us centreu tant en les fotos, no feu fotos durant les misses ni durant les adoracions per no perdre les gràcies que Jesús i jo mateixa volem donar-vos”, ens diu també la Mare de Déu.

Això és tot. Si vius aquests punts tan senzills, li manifestaràs a Déu el teu cor ben disposat i Ell l’omplirà més enllà de les teves expectatives.

3. Una bona notícia: He acabat de redactar el meu nou llibre i si Déu vol la primera edició francesa apareixerà el proper juliol. Us en comunicaré detalls més precisos en el butlletí del 15 de juny. Ja s’està traduint en diferents idiomes. Agraeixo de tot cor a tots els qui heu pregat perquè aquest llibre doni molt de fruit i als que m’heu enviat els vostres testimonis. Mai no és massa tard per enviar-me’n d’altres perquè espero seguir escrivint, en funció de la demanda!  gospa.fr@gmail.com

4. El 16 de maig, durant l’aparició nocturna al Podbrdo a l’Ivan, la Santíssima Mare ens ha demanat que preguem per les seves intencions i pels plans que ella desitja realitzar en el món. “Pregueu estimats fills, ens diu, persevereu en la pregària. La Mare està amb vosaltres i intercedeix sempre per vosaltres davant el seu Fill”. No oblidem mai que ella necessita les nostres pregàries per a la realització dels seus plans i que compta amb nosaltres!

Estimada Gospa: Sí! Qui ens pot comprendre millor que tu, que ets la nostra Mare? En aquest mes de María* volem posar-nos a l’alçada de l’apòstol Joan: t’acollim a casa nostra i dins nostre com mai abans!

Sor Emmanuel +

* Nota de traducció: Maig és el mes de Maria a l’hemisferi nord, mentre que a l’hemisferi sud el festegen des del 7 de novembre (Maria mitjancera de totes les gràcies) fins a la vigília del 8 de desembre (Immaculada Concepció)

PS1 – Terra de Maria, la nova pel·lícula del cineasta espanyol Juan Manuel Cotelo porta 5 mesos a la cartellera espanyola batent records d’audiència. S’ha estrenat recentment, amb un gran èxit, a Xile i Equador. Des del 13 de juny es podrà gaudir de la pel·lícula a Colòmbia, Panamà, Costa Rica, Hondures, Nicaragua, Guatemala i El Salvador. Poc després també la tindrem a Argentina, Perú, Bolívia, Paraguai, Estats Units i Mèxic. A partir de setembre començaran les estrenes europees: Itàlia, Polònia, Hongria, Txèquia, Portugal… Als països on ja s’està emetent, no us la perdeu! Als països on encara no ha arribat, ajudeu a poder-la gaudir ben aviat sol·licitant-ne l’estrena des del lloc  www.tierrademaria.com

Pels qui teniu Facebook, entrant a Mary’s Land – TIERRA DE MARIA podreu veure fotos, clips i llegir comentaris i apreciacions sobre la pel·lícula.

Pels qui no hi tenen accés, aquí teniu alguns clips publicitaris:

https://www.facebook.com/photo.php?v=504146666358010&set=vb.442362989203045&type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?v=519285931510750&set=vb.442362989203045&type=3&theater

PS 2 – El festival de joves serà de l’1 al 6 d’agost. Per què no convidar-hi a un jove a participar d’aquesta trobada? Podeu salvar una ànima!

PS 3 – Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant al link: www.centromedjugorje.org/

PS 4 – Pensem en obsequiar als nostres amics amb bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) o (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel.: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mòbil: 098.308.307

P.S 5 – Per rebre aquest butlletí per e-mail pels volts del 15 de cada mes us podeu inscriure a les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: gospa.fr@gmail.com

anglès y alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: djeca.medjugorja@gmail.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: teresamedj@gmail.com

holandès: gclaes@scarlet.be (nou)

 

15 d’abril de 2014: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria! Bona Pasqua!

1. El 2 d’abril de 2014, la Mirjana va rebre l’aparició mensual a la Creu Blava sota un preciós sol primaveral. Després de l’aparició, ens va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, amb amor matern desitjo ajudar-vos perquè la vostra vida de pregària i penitència sigui un veritable intent d’apropament al meu Fill i a la Seva llum divina, perquè sapigueu com separar-vos del pecat. Cada pregària, cada missa i cada dejuni són un intent d’apropament al meu Fill, una remembrança de la Seva glòria i un refugi del pecat. Són el camí cap a una nova unió del bon Pare amb els seus fills. Per tant, estimats fills meus, amb el cor obert i ple d’amor, invoqueu el nom del Pare Celestial perquè us il·lumini amb l’Esperit Sant. Per mitjà de l’Esperit Sant, us convertireu en font de l’amor de Déu. D’aquesta font beuran tots aquells que no coneixen el meu Fill, tots els assedegats de l’amor i de la pau del meu Fill. Moltes gràcies! Pregueu pels vostres pastors. Jo prego per ells i desitjo que sentin sempre la benedicció de les meves mans maternes i l’escalf del meu Cor matern.”

2. Fortament tocada per l’Esperit Sant! La Battistina és una italiana de 47 anys amb els peus sempre tocant ben a terra. És comptable i treballa via Internet. Quan la seva parella la va convidar a anar a Medjugorje, no s’hi va mostrar gens interessada. Però més endavant un matí, mentre conduïa, va escoltar una cançó que Radio Maria emet freqüentment; una cançó que durant molts anys l’irritava quan la sentia. Aquest cop, en canvi, en sentir-la es va commoure i va irrompre en llàgrimes que rodaven galtes avall sense parar i sense cap raó aparent. Comprengué en aquell moment que era la Mare de Déu que l’estava cridant. Deixo que ella mateixa ho expliqui…

“Des de la peregrinació a Medjugorje el juliol de 2012, tot ha canviat en la meva vida, res és com abans! La meva conversió es va produir durant l’adoració del Santíssim Sagrament. Érem milers de pelegrins, a fora, al voltant de la Rotonda. De sobte, em vaig veure de genolls, amb la impressió que agafava el meu cor viu entre les mans. Vaig veure desfilar la meva vida sencera davant els meus ulls. Distingia amb claredat el bé i el mal, i tot el que en un moment m’havia semblat correcte es transformava en mal. Vaig començar a experimentar un gran dolor respecte el meu divorci. Com havia pogut trencar una promesa feta davant Déu? Aquestes paraules ressonaven en el meu esperit: “Que l’home no separi allò que Déu ha unit”. En aquell moment vaig comprendre que només el meu cap havia estat serè, i que el meu cor era gel pur. Sempre m’havia sentit del bàndol dels “justos” i m’havia considerat una víctima. En aquell moment vaig veure fins a quin punt havia tingut el cor endurit; vaig veure el patiment que havien suportat els meus 4 fills, el meu pare i els meus sogres i sobretot vaig veure que jo no era en absolut una víctima. En realitat, mai no havia perdonat res a ningú. Quan la meva filla gran, als 9 anys, m’havia demanat amb insistència poder preparar-se per rebre la Primera Comunió, li havia respòs que allò no tenia cap sentit; i el menor dels meus fills, ni tan sols havia estat batejat! Vaig veure tots els llibres sobre la New Age que havia comprat durant els últims 20 anys. Com havia pogut dedicar tant de temps a llegir i formar-me en la recerca de mi mateixa, i en coses que només m’allunyaven de Déu i de la meva família?

El dolor que experimentava no parava d’augmentar i a poc a poc m’anava postrant amb el cap a terra. Em deia a mi mateixa: “Senyor, fes-me morir aquí mateix perquè ni tan sols sóc digna d’aixecar el cap de terra”. Llavors vaig experimentar una immensa abraçada d’amor i em vaig sentir embargada amb una alegria que no era d’aquest món. I vaig pensar: “Durant 18 anys he cregut que els havia donat de tot als meus fills, però en realitat no els vaig donar res, perquè no els hi he donat “AIXÒ”. Així doncs, no seria millor romandre aquí pregant per ells per la resta de la meva vida en lloc de tornar a casa? Si jo, com a mare, com l’ànima de la meva llar, hagués cultivat la pregària enlloc de dedicar-me a “cultivar” coses inútils, els meus fills tindrien en aquest moment una família unida!

Quan vam decidir deslliurar-nos de la creu del matrimoni, en realitat l’estàvem carregant sobre les espatlles dels nostres fills.

En aquell moment vaig sentir que havia de romandre lligada a la meva promesa de fidelitat al matrimoni i vaig decidir fer el vot de castedat. Vaig oferir això a Déu per evitar la separació de mil famílies. La meva parella va experimentar el mateix que jo. Em va dir que havíem de fer una consagració total. De tornada a casa vaig començar a confessar-me amb freqüència. Alguns sacerdots, respecte a la meva elecció del vot de castedat, em deien que no era necessari, altres deien que era pura invenció nostra, però jo estava molt segura i decidida a seguir endavant. Em semblava ben poc davant la infinita misericòrdia que havia rebut!

Els meus fills pensaven que havia perdut l’enteniment perquè anava a missa i havia penjat una creu a la sala d’estar. La meva filla gran estava força enfadada: “Llavors què passa amb tot el que ens has explicat aquests 18 anys?” “ Ho sento molt, estava equivocada”, li vaig respondre.

El mes de novembre vaig tornar a Medjugorje amb els meus 4 fills perquè ells també poguessin comprendre, estava molt entusiasmada en el fet que ells trobessin el Senyor. Els observava de lluny i esperava, pensant: “Si jo que sóc la seva mare, amb el poc amor que sóc capaç de donar-los, sóc tan feliç de veure’ls pregar, com n’estarà de feliç la nostra Mare del Cel! Com deu patir per tants fills seus que es perden!

Durant aquella peregrinació els meus quatre fills foren tocats al cor. Estudiem junts el catecisme. Nou mesos més tard, el més petit, que tenia 10 anys, va ser batejat i tots van rebre la Primera Comunió en aquella mateixa celebració. Aquell dia va ser el dia més feliç de la meva vida! Era com si els veiés renéixer tots junts alhora. El meu company i jo vam seguir junts, vivint com a germans durant un any. Però cada dia pregava demanant-li a Déu conèixer la seva voluntat: Havíem de seguir propers o havíem de separar-nos completament? Durant molt de temps vaig tenir aquest dubte en el meu cor, però a poc a poc el Senyor actuà i per motius laborals ens allunyarem l’un de l’altre.

Després de la meva conversió, vaig reprendre el contacte amb el meu ex-marit. Durant nou anys, cadascuna de les nostres converses telefòniques havien acabat a crits per part dels dos; fins al punt que ens vam deixar de parlar durant un any i tan sols ens comunicàvem mitjançant els nostres fills. Quan vaig reconèixer les meves faltes, vaig considerar els seus errors com a conseqüència dels meus i el rancor va desaparèixer. Era jo la que havia de demanar-li perdó! A poc a poc vaig començar a experimentar aquell vincle profund del matrimoni, segellat per Déu, i em vaig sentir esposa de nou. Però no comprenia. Li vaig preguntar a un mossèn si estava bé que em sentís esposa, encara que el meu marit estava lligat a una altra persona i tenia un fill amb ella. El sacerdot em respongué que el sagrament del matrimoni és indissoluble davant Déu.

Avui en dia, aquest amor que jo creia totalment esborrat, o que ni tan sols havia existit mai, l’he recuperat intacte en les profunditats del meu cor. El conservo en la seva puresa i prego diàriament per la conversió del meu ex-marit i per totes les famílies. Agreixo a Jesús i a Maria la gràcia infinita que la meva família rep cada dia i jo continuo avançant en el camí de la meva conversió”.

3. La Battistina ha viscut de forma concentrada, una després de l’altra, les etapes que freqüentment es produeixen en els pelegrins de Medjugorje: invitada per la Mare de Déu sense saber-ne el motiu, accedeix a anar a aquest lloc beneït i, per una gràcia especial, veu tota la seva vida sota la llum de l’Esperit Sant. Comprèn amb el cor la misericòrdia de Déu cap a la seva persona, lamenta els seus pecats (que abans no veia) i els plora, renuncia a ells i els confessa. Percep que està radicalment transformada i realitza actes per canviar la seva vida segons el que li sembla que agrada a Déu, amb l’ajut d’un bon sacerdot fidel al Magisteri de l’Església. Quin bon exemple! Molts es queden amb les gràcies rebudes, però és bo emprendre actes concrets en tornar a casa. Aquest testimoni ens ajuda a entrar de ple amb Jesús en aquest temps de misericòrdia que se’ns ofereix avui dia com mai abans.

4. Un regal celestial de part de Déu: La novena a la Divina Misericòrdia comença el Divendres Sant i acaba el diumenge després de Pasqua, declarat per Joan Pau II Diumenge de la Misericòrdia. Que aquesta poderosa pregària – i les promeses que conté – ens aporti a cadascú una veritable renovació de l’amor cap a Crist! Que pugui ajudar-nos a deixar el pecat i a decidir-nos per la santedat! (PS 1)

5. Podeu ajudar-me! Gairebé he acabat d’escriure el meu llibre sobre la pau (continuació del Nen amagat). Moltes gràcies per tots els testimonis que he rebut! Si encara no m’heu enviat el vostre, mai no és prou tard, incloeu-hi fotos. Penseu en els “mal creients” que s’obriran a Déu en descobrir les gràcies que vosaltres heu rebut. Si us plau, escriviu-me a gospa.fr@gmail.com o envieu-ho per correu a “Les Enfants de Medjugorje”, 2 rue du Vallon, F-78450 Chavenay, França.

Estimada Gospa, celebrem amb alegria la teva maternitat divina envers nosaltres, perquè encara avui Jesús ens diu: “ Aquí tens la teva Mare!” Com sant Joan, t’acollim a casa per viure cada minut de la nostra vida amb tu. El teu Cor maternal és la nostra delícia! En aquests dies de grans benediccions, confia’ns tots els teus secrets sobre el Cor del teu Fill. Sor Emmanuel +

PS1 – Trobareu la novena de la Misericòrdia a l’enllaç: https://www.internetgebetskreis.com/es/oraciones/novena-a-la-divina-misericordia/

PS 2 – De l‘1 al 6 d’agost serà el Festival de joves. Per què no convidar-hi a un jove? Podeu salvar una ànima!

PS 3 – Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: www.centromedjugorje.org/

PS 4 – Pensem en obsequiar els nostres amics amb bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) o (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel. (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy, mòbil: 098.308.307

P.S 5 – Per rebre aquest butlletí per e-mail al voltant del 15 de cada mes us podeu inscriure a les següents adreces:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: gospa.fr@gmail.com

anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: djeca.medjugorja@gmail.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: teresamedj@gmail.com

holandès: gclaes@scarlet.be (nou)

12 de març de 2014: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 2 de març de 2014, la Mirjana  va rebre l’aparició mensual de la Gospa en una nova construcció de casa seva enlloc de rebre-la a la Creu Blava, a causa de la intensa pluja. Després de l’aparició, ens va transmetre el missatge següent:

«Estimats fills! vinc a vosaltres com a mare i desitjo que trobeu en mi, com a mare, refugi, consol i descans. Per tant, fills meus, apòstols del meu amor, pregueu! Pregueu amb devoció humil, amb obediència i amb plena confiança en el Pare Celestial. Tingueu confiança com jo la vaig tenir quan em varen dir que jo portaria la Benedicció de la Promesa. Que del vostre cor i pels vostres llavis sempre arribi un: “Faci’s la Teva voluntat!” Per tant, tingueu confiança i pregueu, perquè jo pugui intercedir per vosaltres davant del Senyor, a fi que Ell us doni la benedicció celestial i us ompli de l’Esperit Sant. Aleshores podreu ajudar tots els que no coneixen el Senyor; vosaltres, apòstols del meu amor, els ajudareu a anomenar-lo “Pare” amb plena confiança. Pregueu pels vostres pastors i confieu en les seves mans beneïdes. Moltes gràcies!»

2. En Mathieu, el gourmet, va aconseguir la victòria! Aquest amic meu és un pelegrí fidel de Medjugorje. La seva vida va fer un gir brusc com a conseqüència d’una peregrinació a Medjugorje el 1996, amb gran alegria de la seva dona doncs feia molt de temps que pregava, pregava i pregava! Va adoptar amb molta generositat els missatges principals de la Mare de Déu i s’enrolà a la seva escola, vivint tan bé com podia les 5 pedretes famoses (PS1) per tal de créixer en la fe. L’acompliment d’aquests objectius no es va produir en els seus cinc dies a Medjugorje sinó que es varen anar realitzant paulatinament.

Dos anys després, ja havia superat qualsevol dificultat respecte a la confessió mensual, l’Eucaristia, la lectura diària de la Paraula de Déu i el rés del rosari.

Però pel que fa al dejuni, punt principal entre les 5 pedretes, era impossible! No hi havia res a fer, qualsevol temptativa fracassava. Com a gourmet distingit i coneixedor dels millors vins de França, gaudint a més d’una bona salut, l’hora beneïda de la taula seguia sent pel Mathieu una necessitat imperiosa. Tant ell com la seva dona eren excel·lents cuiners i el seu gran sentit de la cordialitat incloïa freqüentment una taula ben parada.

Una vegada en Mathieu em va demanar consell: Com podia reeixir en el dejuni d’una vegada per totes? Em va confessar que cada cop que avançava un pas per intentar dejunar, acabava retrocedint-ne dos evidenciant que allò no era per a ell.

Tots els missatges de la Gospa sobre la necessitat del dejuni s’havien convertit per a ell en objecte d’una gran incomoditat, de patiment i evidentment de culpabilitat. Em va enumerar la llista dels símptomes tan desastrosos que l’aguaitaven tan bon punt començava el dejuni.

“Malgrat haver-ho intentat, em deia, tot va ser en va. M’empassava el pa per força i passava el dia de molt mal humor. A les dues de la matinada em despertava i no em podia tornar a adormir, llavors baixava a la cuina i em preparava una truita o qualsevol cosa consistent per poder tornar a agafar el son. Finalment vaig decidir eliminar el dejuni de la meva llista. Com que visc a prop d’un santuari, organitzava la meva vida de jubilat de tal manera que tant la meva esposa com jo, posàvem Jesús en primer i únic lloc, lliure de cap obligació familiar i professional. Cada dia: missa matinal, rés del rosari, adoració a primera hora de la tarda. Faltava el problema del dejuni els dimecres i els divendres. Volia que el pa es convertís en el meu únic aliment dos cops per setmana, com ho era per a la resta dels apòstols de la Gospa.

“Hauries de provar amb pa d’espelta, li vaig dir, és una farina molt nutritiva que conté tot el que un necessita. Et traurà la gana, (PS 2). També pots utilitzar una màquina per fer el teu propi pa. I no oblidis confiar a Jesús el teu projecte des de la nit anterior perquè et concedeixi la gràcia de la perseverança, veuràs com t’ajuda!

El Mathieu va decidir intentar-ho. “Vaig seguir el teu consell, em va escriure més endavant. Un dia vaig anar decidit a comprar farina d’espelta i una màquina per fer pa. Vaig anar al forn i a un dels prestatges hi vaig veure pa de farina d’espelta. Era un dimarts, en vaig comprar un pel dia següent, sense estar convençut d’obtenir el resultat esperat. Dimecres al matí, vaig començar a menjar el meu pa d’espelta amb la ferma convicció de només menjar pa fins l’endemà. Durant la missa del matí li vaig confiar el meu dejuni a Jesús perquè m’ajudés. Miracle! Menjava aquell pa sense cap esforç i vaig aguantar bé tot el dia: una meravella! Estava realment sorprès d’haver resistit matí, tarda i nit a base del pa dur d’espelta!”

“El dejuni no va ser cap tribulació per a mi, sinó una grata sorpresa; perquè aquell dia ja no vaig patir la meva habitual acidesa d’estómac! Vaig passar molt bona nit, com si hagués menjat normal, i em vaig llevar l’endemà a les 7 sense cap pesadesa. I a més vaig passar tot el dijous amb una immensa alegria. Des de llavors he adherit els dejunis dels dimecres i dels divendres per les intencions de la nostra Mare del Cel. I pensar que m’han fet falta disset anys per trobar-hi una sortida! El dejuni ja no és un compte pendent sinó una font de felicitat que compartim la meva dona i jo.  (PS 3)

El Mathieu no va tenir por de llençar-se a l’aigua! Moltes vegades volem entendre un missatge de la Mare de Déu o un versicle de la Bíblia abans de decidir dur-lo a terme. Gran error! D’aquesta manera se’ns escapen tantes gràcies! Si el Cel ens ho demana, per què témer? Hem d’organitzar-nos per tal de viure’l bé; necessitem trobar els mitjans adaptats a la nostra salut, a la nostra família, etc. Però únicament vivint el missatge descobrim nous horitzons que se’ns escapen. Hi ha secrets que tan sols ens són revelats quan confiem. Que en Mathieu ens ajudi a iniciar la Quaresma amb molt bona voluntat!

3. Roma! Per primer cop el mes passat, els 6 vidents van ser convidats tots junts a Roma per reunir-se amb diferents cardenals de la comissió d’investigació sobre Medjugorje. La qüestió sembla que progressa! Els vidents ja havien estat convidats a Roma per testimoniar la seva experiència i alguns ja hi havien estat diverses vegades però sempre de manera individual. Com es pot comprendre, els han demanat molta discreció sobre aquestes reunions. Això no és cap novetat per a ells, estan més que acostumats a guardar secrets! La Mirjana va comentar a Ràdio Maria que abans de la trobada tenia por de parlar amb els cardenals, però que aviat en trobar-se amb ells la por va desaparèixer.

Seguim pregant confiats fins que la declaració romana sigui publicada. El que està en joc en aquesta declaració és molt important per a l’Església i pel món! Podem ajudar els experts enviant-los els nostres àngels custodis! Molts sants procedien d’aquesta manera davant de situacions importants. Efectivament, els àngels són molt hàbils per xiuxiuejar els camins de Déu a oïdes dels seus protegits.

4. Em podeu ajudar! Estic escrivint un nou llibre (es tracta de la continuació del Nen amagat) i espero que m’envieu els vostres testimonis. Us agraeixo molt a tots aquells que ja m’heu enviat els vostres escrits i fotos. Penseu en els “mal creients” que s’obriran a Déu en descobrir les gràcies que vosaltres heu rebut. Si us plau, escriviu-me a gospa.fr@gmail.com.

Aquí teniu un vídeo de regal: El poder del dejuni (en francès), de 10 minuts de durada: https://www.youtube.com/watch?v=rErPuQ_h8qE&list=UUj0N4Onr3OLP3ATJt0QbAoA&feature=c4-overview

5. Novena a Sant Josep. Per començar el 10 de març o el més aviat possible. Us suggerim  https://www.corazones.org/oraciones/jose_novena.htm

Estimada Gospa, en aquest temps de Quaresma volem agradar Déu sobre totes les coses. Desitgem apropar-nos a Jesús per adorar-lo en els patiments que va patir a causa nostra. Tu saps fer-ho tan bé! Et supliquem que ens condueixis i ens consolis, que ens ajudis i ens inspiris!

Sor Emmanuel +

PS1 Rés del Rosari, dejuni, lectura de la Bíblia, confessió mensual i Eucaristia

PS 2 L’espelta és un ancestre del blat, que consumien els Gal·lesos. El seu cultiu es remunta a 9.000 anys abans de Crist. Aquest cereal posseeix excel·lents qualitats nutritives i dietètiques. Conté 8 aminoàcids essencials per a l’organisme. És un aliment molt complet i de fàcil digestió, ideal pel dejuni. La Bíblia ja menciona el seu cultiu (Ex 9, 32, Ez 4, 9, Is 28, 25)

 

Recepta de pa de dejuni:

per 650 gr de farina integral d’espelta.

1 – en un petit bol posar 1 cullerada de llevat sec en 80 ml d’aigua a 37ºC. Agregar-hi 1 cullerada de sucre. Deixar-ho reposar durant 10 minuts o fins que dupliqui el volum.

2 – Col·locar 350 ml d’aigua tèbia en un gran recipient.

3 – Agregar-hi 1 culleradeta i mitja de cafè de sal i 20 ml d’oli de coco o d’oli d’oliva. Barrejar-ho.

4 – Agregar-hi lentament la farina i amassar.

5 – Cobrir-ho amb un drap humit i deixar-ho reposar durant 60’ a 25º o 30ºC.

6 – Treure el drap, colpejar la massa i deixar-la reposar de nou 30’ coberta amb el drap humit. Tornar a temperar al voltant de 28ºC per deixar-la créixer.

7 – Posar oli en un motlle per a pa.

8 – Treure el drap i  formar un pa amb una mica farina sobre una superfície plana.

9 – Deixar-lo créixer de nou al voltant de 20’ en un ambient bastant càlid.

10 – Cuinar-lo al mig del forn a 175ºC (350ºF) durant 50 minuts.

Moltes persones cometen l’error de col·locar la massa al forn a baixa temperatura per fer-la créixer millor. El forn genera massa escalfor i el pa s’aixafa. Ha de créixer lentament a temperatura ambient.

Existeixen màquines per fer pa gens cares que permeten elaborar un pa en 2 o 3 hores. Això permet als “dejunants” escollir la seva farina i obtenir un “pa casolà” sense pèrdua de temps.

 

PS 3 El festival dels joves serà de l’1 al 6 d’agost. Per què no convidar-hi un jove a  participar-hi? Podeu salvar una ànima!

PS 4 – Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: www.centromedjugorje.org/

PS 5  – Pensem en obsequiar els nostres amics amb bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) o (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel.: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com – Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy, mòbil: 098.308.307

P.S 7– Per rebre aquest butlletí per e-mail al voltant del 15 de cada mes us podeu inscriure a les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: gospa.fr@gmail.com

anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: djeca.medjugorja@gmail.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: teresamedj@gmail.com

holandès: gclaes@scarlet.be (nou)

15 de febrer de 2014, Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1 – El 2 de febrer de 2014 la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a casa seva d’una forma semiprivada. Després de l’aparició, ens va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills! Amb amor matern us vull ensenyar l’honestedat, perquè vull que, en la vostra tasca com a apòstols meus, sigueu correctes, decidits i, sobre tot, honestos. Desitjo que, amb la gràcia de Déu, estigueu oberts a la benedicció. Desitjo que amb el dejuni i la pregària obtingueu del Pare Celestial el coneixement d’allò que és natural i d’allò que és Sagrat-Diví. Plens del coneixement i sota la protecció del Meu Fill i la meva, sereu els meus apòstols, sabreu difondre la Paraula de Déu a tots aquells que no la coneixen i sabreu superar els obstacles que trobareu en el camí. Fills meus, amb la benedicció, la gràcia de Déu davallarà sobre vosaltres i la podreu conservar amb el dejuni, la pregària, la purificació i la reconciliació. Tindreu l’eficàcia que espero de vosaltres. Pregueu pels vostres pastors, perquè la llum de la gràcia de Déu il·lumini el seu camí. Moltes gràcies!”

2 – Sant Josep, el meu pare… Fa molts anys vaig fer un tracte amb sant Josep: ell em dóna proves de la seva bondat i jo, per part meva, les dono a conèixer. El dissabte passat, veient que s’acosta la seva festivitat del 19 de març, li vaig parlar de la següent manera en la meva pregària del matí: “Estimat sant Josep, saps que molta gent no té ni la més remota idea del teu poder en el Cel, ni del teu desig d’ajudar-los. És per això que es perden tants favors teus, que són tan necessaris. Si vols tenir nous amics que et preguin, ofereix-me un bonic testimoni i jo el publicaré. A més convidaré els lectors perquè t’ofereixin una trentena abans de la teva festa (PS2). Ja veus, tens feina, ara et toca actuar a tu!.

El matí següent, una amiga meva de Dubrovnik va venir d’imprevist a visitar-nos. Passava davant de casa nostra de tornada del Podbrdo i va decidir fer una petita escala per visitar-nos. Es diu Stošija. Només arribar ja ens va transmetre la seva alegria i el seu rostre es va il·luminar. Després ens va explicar:

“Vaig néixer prop de Zadar a Croàcia. Durant la meva infància escoltava la meva família pregar cada dia. M’agradava molt mirar la imatge de la Sagrada Família com li passa a molts nens. Em vaig casar amb un home de Dubrovnik i vaig anar a viure allà. En aquells temps la vida era molt difícil i vam anar a viure a Alemanya on el meu marit tenia un restaurant i una galeria d’art, i anàvem a passar els estius a Drubovnik. Jo era molt més jove i la meva vida de pregària era bastant pobre. Vam tenir dos fills, un nen i una nena. Tot ens anava força bé fins que el meu fill emmalaltí. A partir d’aquell moment Déu va passar al primer pla de la meva vida.

El 1985 vaig venir per primer cop a Medjugorje amb el meu fill. Convidats pel pare Slavko, vam presenciar una aparició i tot seguit ens va dir que anéssim a confessar-nos. Des de llavors he vingut amb freqüència i això ha canviat la meva vida del tot. I no únicament la meva sinó també la de la meva família. Gràcies a Déu! Quan vaig sentir parlar del santuari croat de Sant Josep a Karlovac, hi vaig anar. Vaig ingressar a la Fraternitat de Sant Josep i vaig començar a pregar-li. És així com vaig obtenir un poderós protector.

Vaig perdre el meu marit el 1999. Ara visc a Dubrovnik, ciutat que m’agrada molt. Però la nostra casa vella de pedra, malgrat ser tan bonica ( amb un jardí ben bonic) era massa gran per a mi. El problema més gran que tenia era escollir un lloc per viure, feia quatre anys teníem la casa en venda, sense èxit. Tinc un veí molt bondadós. Li vaig parlar de Déu i des de llavors assisteix regularment a missa. M’ha preguntat molts cops on viuré quan es vengui la casa. Li deia: “Deixo que Déu ho decideixi. Potser en una casa per gent gran… o a casa de la meva filla?…”

A Medjugorje, vaig fer-me amb el llibre de Sor Emmanuel “El nen amagat de Medjugorje” que conté innombrables testimonis. Cada nit li dic a la meva estimada Gospa que m’esculli una història d’aquests testimonis per llegir-la abans d’anar a dormir. El setembre passat, vaig posar el llibre sobre el meu cor i amb els ulls tancats el vaig obrir i vaig anar a parar a la història de l’artesà de Varsòvia. Aquest relat ens mostra com podem confiar les nostres necessitats a sant Josep. Li escrius una carta i la poses sota la seva imatge. Li reses de forma regular i esperes amb fe el resultat. Vaig demanar-li a sant Josep que resolgués el meu problema. Vaig mirar la seva imatge i li vaig dir: “Estimat sant Josep, prega per mi perquè sàpiga si Déu desitja que em quedi aquí! És molt tard, demà t’escriuré aquesta petició. Era un dissabte a la nit.

Diumenge al matí vaig anar a l’església i el meu veí (que es diu Josep!) em saluda dient ‘lloats siguin Jesús i Maria’. Després de la missa el vaig convidar a prendre cafè i a xerrar una estona. Quan seiem, em pregunta de nou què penso fer quan vengui la casa. Li dic: ‘No ho sé, ja ho veurem’. Vaig heretar un terreny del meu pare a prop de Zadar. Potser podria vendre’l i construir un petit apartament al meu jardí i quedar-me aquí. Em va respondre tot seguit: ’Vull comprar aquell terreny’, li dic rient: ‘Per què vol comprar-lo?’, ‘només vull ajudar-la!’, em respon. Vaig mirar la imatge de sant Josep, ‘encara no t’he escrit la carta i ja m’has respost!’

Ara ja estem preparant les escriptures. Com que el meu veí és tècnic civil, ha dibuixat tots els plànols i m’ajuda en el projecte. Construirem una petita capella prop de la casa i s’anomenarà Natzaret i estarà dedicada a la Sagrada Família. Li he demanat a sant Josep que sigui el cap de l’economia i que s’encarregui de tot el que feia a casa seva: ser un bon pare de família, un bon protector i un bon suport per a la llar. Estic tan contenta de com està succeint tot!

I així, gràcies a l’Stošija, vaig rebre aquesta història el dia següent de la meva pregària a sant Josep i a temps per publicar-la en aquest butlletí. Si m’ha proveït tan ràpidament d’aquest testimoni, estic segura que és perquè vosaltres també l’adopteu. Sembla com si us estigués buscant!

3 – Els nens! Una família amiga de Roma ve cada any a Medjugorje. Viuen els missatges tan bé com poden i resen junts cada dia. Heus aquí algunes ‘perles’ provinents de la boca del seu fill petit:

– Mama, quan vagis al Cel, em diràs si la Mare de Déu té els ulls blaus o negres?

– Però, amor meu, si estic morta, com m’ho faré per dir-t’ho?

– M’ho diràs en el meu cor!

La mare m’escriu: “És realment bonic veure com la Mare de Déu és una persona tan real en les seves vides i que per a ells existeix el llenguatge del cor. Fa poc estàvem esperant el pare Antonello que venia a passar uns dies a casa. Els nens li tenen un gran afecte.

– Mama, ve avui el pare Antonello?

– Sí, Francesco.

– Ell em vindrà a buscar a la sortida del col·legi?

– Crec que sí, Francesco.

– Què bonic seria si vingués a beneir tots els nens de l’escola!

En assabentar-se’n, el pare de seguida va voler anar a l’escola. La família va parlar amb la germana responsable, que es va mostrar molt sorpresa i emocionada amb el desig d’en Francesco. El dia següent tots van rebre la seva benedicció.

Estimada Gospa, atrau sobre nosaltres la benedicció de Déu, perquè volem formar part del grup dels teus apòstols i ser tal i com tu els estimes: precisos, resolutius i sobretot sincers. D’entre els milions de persones que hi ha a la Terra, com és que ens has escollit per ser els teus apòstols? No et volem decebre!!

Sor Emmanuel +

Nota Bene: Gràcies a tots els que m’heu enviat o m’enviareu el vostre testimoni pel nou llibre que estic escrivint, a l’estil de “El nen amagat de Medjugorje”, són commovedors! Puc demanar-vos una altra cosa per tal que el llibre encara sigui més bonic? Si teniu fotos relacionades amb Medjugorje, envieu-les també, si us plau, a gospa.fr@gmail.com De tot cor, GRÀCIES!

PS 1 – Envieu els vostres àngels a Roma! En pregària i confiats restem a l’espera de la declaració de Roma sobre Medjugorje. El papa Francesc va rebre el 17 de gener els resultats dels treballs de la Comissió formada a aquest efecte. Sembla que aquesta declaració serà publicada aquest mateix any, tal i com el cardenal Pulic de Sarajevo ho ha deixat entreveure el 22 de gener, en tornar de Roma de la seva trobada amb el papa. Allò que està en joc en aquest document és immens per a l’Església i pel món! Podem ser de gran ajut als pèrits en qüestió enviant a Roma els nostres àngels custodis perquè aquests són experts en xiuxiuejar els camins de Déu a l’oïda dels homes.

PS 2 – La trentena a Sant Josep comença el dilluns 17 de febrer i la novena el 10 de març. Podeu resar les seves lletanies.

PS 3 – El 3 de març a les 21:00 (hora europea) Sor Emmanuel comentarà en directe des de Medjugorje per Internet (en francès) l’últim missatge de la Mare de Déu. Visiteu el lloc https://www.enfantsdemedjugorje.fr, on també es retransmetrà els dies següents i el diumenge 9 de març participarà a la trobada d’oració sobre l’Adoració (en italià) a la basílica de San Eustorgio de Milà. El programa començarà a les 17:00 amb la Santa Missa.

PS 4 – Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: https://www.centromedjugorje.org/

PS 5 – Pensem en obsequiar els nostres amics bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) ó (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel.: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mòbil: 098.308.307

PS 6 – Per rebre aquest butlletí per e-mail al voltant del 15 de cada mes us podeu inscriure a les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: gospa.fr@gmail.com

anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: djeca.medjugorja@gmail.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: teresamedj@gmail.com

holandès: gclaes@scarlet.be (nou)

PS 7 – Una pregaria molt eficaç en cas d’infestació del maligne: Augusta Reina dels Cels i Senyora dels àngels, que has rebut de Déu el poder i la missió d’esclafar el cap de Satanàs, humilment et demanem que enviïs les milícies celestials per tal que, sota les teves ordres, persegueixin els dimonis, els combatin a tot arreu, reprimeixin la seva audàcia i els llencin a l’abisme. Qui és com Déu?

Oh bona i dolça Mare, ets sempre el nostre amor i la nostra esperança. Oh divina Mare, envia els sants àngels perquè ens defensin i allunyin de nosaltres el cruel enemic. Sants àngels i arcàngels, defenseu-nos, guardeu-nos! (Autoritzada per Pius X el 8 de juny de 1908).

PS 8 – Lletanies a Sant Josep

Senyor, tingueu pietat de nosaltres,

Crist, tingueu pietat de nosaltres

Senyor, tingueu pietat de nosaltres,

Crist, escolta’ns

Crist, escolta’ns

Déu Pare celestial, tingueu pietat de nosaltres

Déu Fill redemptor, tingueu pietat de nosaltres

Déu esperit Sant, tingueu pietat de nosaltres

Santa Maria, prega per nosaltres (es resa després de cada invocació)

Sant Josep, descendent de David

Llum dels patriarques

Espòs de la Mare de Déu

Cast Custodi de la Mare de Déu

Pare nodridor del Fill de Déu

Diligent defensor de Crist

Cap de la sagrada família

Josep justíssim

Josep castíssim

Josep prudentíssim

Josep fortíssim

Josep fidelíssim

Mirall de paciència

Amant de la pobresa

Model dels treballadors

Glòria de la vida domèstica

Custodi de les verges

Suport de les famílies

Consol dels miserables

Esperança dels malalts

Patró dels moribunds

Terror dels dimonis

Protector de la santa Església

Anyell de Déu, que lleves els pecats del món,

Perdona’ns Senyor

Anyell de Déu, que lleves els pecats del món,

Escolta’ns Senyor

Anyell de Déu, que lleves els pecats del món,

tingueu pietat de nosaltres

V – L’establí senyor de casa seva

R – I cap de tota la seva heretat

Preguem: Oh Déu, que en la teva inefable providència et vares dignar a escollir a sant Josep espòs de la teva Santíssima Mare, et preguem que ens concedeixis tenir per intercessor en el Cel el qui venerem com a protector a la Terra. Tu que vius i regnes pels segles dels segles. Amén

 

15 de gener de 2104, estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1 – El 2 de gener de 2014 la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava enmig d’una gran multitud que havia vingut per cap d’any a encomanar-se a la Gospa. Després de l’aparició, ens va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, per poder ser els meus apòstols i per ajudar tots els qui són en la foscor a conèixer la llum de l’amor del meu Fill, cal que tingueu un cor pur i humil. No podeu ajudar el meu Fill a néixer i a regnar en el cor dels qui no el coneixen, si Ell no regna, si no és Rei en el vostre cor. Jo estic amb vosaltres, camino amb vosaltres com una mare. Truco a la porta dels vostres cors, que no es poden obrir perquè no són humils. Jo prego, pregueu també vosaltres, estimats fills meus, perquè pugueu obrir al meu Fill el vostre cor pur i humil, i per rebre els dons que us ha promès. Aleshores sereu conduits per l’amor i per la força del meu Fill i sereu els meus apòstols, que difonen els fruits de l’amor de Déu al seu voltant. El meu Fill obrarà des de vosaltres i per mitjà de vosaltres, perquè sereu una sola cosa. Això és el que anhela el meu Cor matern: la unió de tots els meus fills per mitjà del meu Fill. Amb gran amor beneeixo i prego pels elegits del meu Fill, pels vostres pastors. Us en dono gràcies!”

2 – Els 50 motius tradicionals. Desitjo compartir amb vosaltres una de les bones tradicions de la nostra Comunitat: el 31 de desembre cadascú es retira a la seva habitació durant una hora i posa per escrit 50 raons per les quals agraeix a Déu i a la Santíssima Mare de Déu gràcies concretes: favors, benediccions, dons, perdons, llums, etc. … que ha rebut en el transcurs de l’any. Això és d’una gran utilitat pels que desitgen purificar el seu cor de qualsevol recança, i que aparegui en ells l’alegria! Qui vulgui pot enviar la seva llista per correu a la Gospa a: “Reine de la Paix” BP 2157, F-06103 Nice Cedex, França, o oferir-la a Jesús i a Maria en el transcurs d’alguna adoració al Santíssim.

3. Em podeu ajudar! He reservat els mesos de gener i febrer per a la redacció d’un nou llibre, i per aquest motiu necessito els vostres testimonis. Penseu en els “mal-creients” que li obriran el cor a Déu en llegir les gràcies que vosaltres heu rebut! Si us plau, envieu-ho a gospa.fr@gmail.com

4. Un cor pur i humil. La Ivona, de 49 anys, vídua amb dos fills ja grans, és florista. Ha vingut a Medjugorje per 3ª vegada aquest novembre i el seu profund fervor ens ha commogut. Cada dia, malgrat el fred, el vent, la pluja i el fang, ha pujat i baixat del Krizevac descalça.

Viu en un pis petit a Ucraïna, on es va casar el 1984. L’Igor, el seu marit, aviat mostrà el seu cantó més dolent: bevia, la maltractava i fins i tot la pegava. Ella va acabar sabent que tenia una amant, una dona casada, mare de 3 criatures. Encara que era catòlic, l’Igor parlava malament dels sacerdots i només anava a l’església per les Festes. Però la Ivona estimava sincerament el seu marit i pregava molt per ell. Un dia ell es va posar greument malalt i va haver de deixar la feina. Necessitava ser atès de manera continuada i la seva amant l’abandonà.

Veient que el seu marit moriria, la Ivona es preocupava pel seu destí etern. Per amor a ell, no només pregava sinó que també oferia els seus dejunis a Déu. L’agost del 2009, va anar a Medjugorje per demanar que l’Igor es reconciliés amb Déu. Sota una calor asfixiant, va pujar diàriament el Krizevac posant els seus peus descalços sobre les pedres bullents mentre suplicava a Déu: “Que no mori sense haver-se confessat!” Com que l’Igor parlava molt malament dels seus fills, ella pregava per la unitat de tota la seva família. “Encara que el meu marit arribi a odiar-me, li deia al Senyor, dóna’m fortalesa per suportar-ho!”.

Malgrat les seves tendres atencions, l’Igor la insultava. En canvi, la Ivona experimentava pau en el seu cor perquè la pregària la mantenia unida a Déu. Va arribar el moment en què el seu marit va ser hospitalitzat i ella passava hores al seu costat. En tres ocasions va rebutjar amb menyspreu el mossèn que li oferia confessió. La Ivona callava i no es deixava vèncer, continuava resant amb tot el seu cor pel seu marit, segura que Déu l’escoltava. Rosaris i coronetes de la Misericòrdia intercalades amb les visites dels metges.

El matí del 6 de gener de 2010, el dia de la seva mort, oh miracle! L’Igor, tot acariciant els cabells de la seva dona, li va dir: “He sigut tan dolent amb tu, i segueixes estimant-me i ocupant-te de mi!”. Les seves cames s’havien tornat negres però encara estava conscient. La Ivona va haver de marxar unes hores de l’hospital perquè aquell dia la seva filla feia la Primera Comunió. Quan va tornar, es va trobar el mossèn i li va proposar intentar de nou confessar el seu marit ja que li quedaven poques hores de vida. Però, segon miracle, el sacerdot li respongué que acabava d’estar amb ell, havia fet una bona confessió, després d’haver estat 20 anys allunyat de la vida sagramental. Es va assabentar d’aquesta noticia en un passadís de l’hospital! Quan va entrar a l’habitació, li va deixar a sobre les mans una estampeta de Jesús Misericordiós i, molt sorpresa, va veure que ell l’agafava entre els seus dits, l’aixecava i la contemplava amb serenitat. Després li va dir a la seva dona: “Com aconseguiré anar allà dalt?” Ella li va respondre: “Te’n vas a casa teva, no tinguis por! Jesús t’il·lumina el camí per anar cap a Ell i els Reis Mags t’acompanyen.” Veient que patia molt dolor, ella li va dir: “Recorda que Jesús també va patir abans d’anar al Pare”. La Ivona li va demanar perdó per totes les vegades que ella l’havia fet patir i que per la seva part li perdonava TOT. L’Igor ja no podia parlar però les llàgrimes que li queien eren la seva resposta. Ella li va agrair tots els anys que havien passat junts i després amb un gran somriure li va dir: “Ara ja pots marxar en pau cap a la casa del Senyor!” Escoltant aquestes paraules, els ulls de l’Igor es quedaren fixes… ja havia mort.

La Ivona perseverà en l’oració i el dejuni. Tot el que li havia demanat a Déu s’havia acomplert. L’Igor es va confessar in extremis, 6 hores abans de morir, just abans de perdre la parla. En la Quaresma després de la seva mort, va dejunar 40 dies a pa i aigua per agrair a Déu la conversió del seu marit.

La Ivona no s’ha quedat inactiva després de la mort del seu marit. El seu fill Boris està malalt, va tornar a Medjugorje per ell, amb la intenció d’aconseguir del cor de Déu la seva curació i especialment la seva conversió ja que ha abandonat l’Església i s’ha ajuntat amb una persona de mala vida. Ha fet un tracte amb Déu: Tu Senyor ocupa’t del meu fill Boris i jo m’ocuparé dels Teus fills, els sacerdots! El passat 25 de novembre, després d’haver pujat el turó del Krizevac i el del Podbrdo descalça, va passar tota la nit a l’església davant el Santíssim Sagrament, pregant pels sacerdots!

 

La Mare de Déu ens va dir: “Pregueu sense parar pel do de l’amor” i “vosaltres heu de tenir un cor pur i humil”. La Ivona forma part dels tossuts que han escollit prendre el Regne costi el que costi. No en quedarà decebuda!

5. Com a company per a l’any 2014, he rebut santa Catalina Labouré, la vident de la Rue du Bac a qui Maria va donar la Medalla Miraculosa. Li encomano els 6 vidents de Medjugorje perquè es mantinguin ferms en la tempesta. I vosaltres, quin sant us ha escollit? La nostra família de Children of Medjugorje ha rebut a “la Reina de la Pau”.

El nostre amic croata Petar explica: “L’any passat vaig imprimir la llista dels sants i la vaig compartir amb el nostre grup de pregària d’Split. Em va escollir Leopold! La intenció de la pregària del paperet deia: “Prega perquè tots els nens puguin néixer”. Deu dies després vaig visitar una parella jove, ella estava patint un embaràs una mica complicat. Ja havia perdut un nadó en un embaràs anterior i la idea de tornar-lo a perdre els angoixava.

Vam pregar i xerrar durant unes tres hores. Els vaig parlar sobre el meu sant protector per aquell any i els vaig dir que resaria per aquell naixement. Després els vaig enviar a parlar amb un capellà que conec. La seva petita va néixer i gaudeix de bona salut, fet que és un gran motiu d’alegria per a tots. El que és increïble és que dues parelles més amb risc de perdre la criatura que esperaven, van demanar la intercessió de sant Leopold i els nadons van néixer bé.

Pel que fa a la meva família, després d’haver resat a aquest sant, ens ha obsequiat amb una benedicció quasi miraculosa! Volíem tenir més fills, però era arriscat perquè els nostres tres fills havien nascut per cesària. Un altre embaràs era perillós, donat el risc de sotmetre’s a una quarta cesària. La meva dona li va lliurar aquest problema a la Santíssima Mare de Déu i ben aviat, al voltant del 12 de desembre, festa de la Mare de Déu de Guadalupe (on Maria s’aparegué embarassada a Juan Diego) va constatar que estava embarassada quan, segons el mètode Billings, era impossible que hagués concebut aquells dies. Ens ha nascut un nen, en Luka Leopold, té 5 mesos i és per a nosaltres motiu d’una gran alegria. Ara la meva dona i jo tenim sis fills, quatre a la Terra i dos al Cel”.

6. Informe final de la Comissió d’Investigació. El 17 de gener el Papa Francesc tindrà sobre la seva taula l’informe final de la Comissió d’Investigació de les aparicions de la Mare de Déu a Medjugorje. Serà el resultat de quatre anys de feina d’un equip format per teòlegs, metges, psicòlegs, mariòlegs i líders de l’Església, encapçalat pel cardenal Camilo Ruini que el mes de març de 2010 va rebre l’encàrrec de Benet XVI de crear un equip d’investigació per aclarir els fets ocorreguts a Medjugorje des del 1981 fins ara. Hem de romandre confiats i pregant.

 

Estimada Gospa, què ens reserva l’any 2014? Tu ho saps, Déu ho sap, vosaltres sou els nostres veritables líders. Ens abandonem completament a les vostres mans, per dur a terme els vostres plans i trobar així aquella pau del cor que tant desitgem.

Sor Emmanuel +

PS 1. L’Ivan era a Medjugorje per cap d’any i el 3 de gener vam poder participar d’una aparició al Podbrdo. El vident va transmetre el missatge següent: “Estimats fills: desitjo que visqueu els missatges que us he donat, perquè tan sols així en podré donar de nous. Pregueu especialment pels meus plans que s’han de realitzar; plans pel món, plans de pau. Gràcies, perquè avui també heu respost a la meva crida”.

PS 2 Descobreix el nom del teu sant company pel 2014 entrant al lloc www.mensajerosdelareinadelapaz.org. A la pàgina de l’inici trobaràs un sant pel 2014!

PS 4. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: https://www.centromedjugorje.org/

PS 5 – Pensem en obsequiar als nostres amics amb bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) ó (011) 4431-7847 o cel (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel.: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibrería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy Mòbil: 098.308.307

PS 6. Per rebre aquest butlletí per e-mail el 15 de cada mes us podeu inscriure a les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: gospa.fr@gmail.com

anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: djeca.medjugorja@gmail.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: teresamedj@gmail.com

holandès: gclaes@scarlet.be (nou)