16 de juliol de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 de juny de 2022, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

“Estimats fills! M’alegro amb vosaltres i us agraeixo per cada sacrifici i pregària que heu ofert per les meves intencions. Fills meus, no oblideu que sou importants en el meu pla de salvació de la humanitat. Torneu a Déu i a la pregària perquè l’Esperit Sant actuï en vosaltres i a través vostre. Fills meus, jo estic amb vosaltres també aquests dies en què Satanàs lluita per fomentar la guerra i l’odi. La divisió és forta i el mal actua en l’home com mai abans. Gràcies per haver respost la meva crida!”

2. 2. A Medjugorje cada dia és Betlem! Sí, Medjugorje és realment el “Betlem del 3r mil·lenni”. Un cop més, la Sagrada Família ens ho ha demostrat!
Una ferida incurable? Com passa sovint, vaig fer una breu catequesi a alguns pelegrins, durant la qual els vaig convidar a fer un minut de silenci i oferir a Jesús qualsevol sofriment, qualsevol ferida encara dolorosa al seu cor (PS 1). Una senyora del grup es va sentir francament interpel·lada per aquesta invitació. El dolor que portava al cor va reviure violentament: després de molts anys de matrimoni, no havia pogut tenir fills. A aquesta ferida se li afegia el fet que el seu marit l’hagués abandonada. Aquesta ferida li semblava incurable, i el dolor no la deixava. En aquell moment de silenci, havia cridat interiorment a Déu oferint-li aquella ferida i suplicant-li que la vingués a ajudar. Unes hores més tard, el grup es va reunir al pessebre del nostre jardí, el nostre “Petit Betlem” on hi ha la Sagrada Família de mida real. Vaig veure aquesta senyora, tan bon punt va entrar a l’estable, agenollar-se davant del pessebre on dorm el Nen Jesús. Semblava, en el silenci de la seva pregària, clamar tot el seu dolor a Déu. Aquell moment va durar molt poc perquè de sobte la vaig veure girar-se cap a mi, exclamant amb una expressió radiant: “El Nen Jesús m’ha parlat al cor! En la meva ànima he entès el que em deia:
“Però sóc jo el teu fill!”
Aclaparada per aquesta gràcia, va agafar ràpid el Nen als braços tot cobrint-lo de petons. Plorava d’alegria: el nen Déu mateix havia vingut a guarir-la després d’haver-li ofert la seva ferida! Va ser Ell qui va voler omplir aquest dolorós buit matern. En els dies següents, no parava de parlar del Nen a tothom!


3. Els àngels de la guarda. L’estiu és sovint una època de descobertes i noves trobades. Canviar d’horitzons ens ajuda a reflexionar sobre el sentit més profund de la nostra vida. Podem fer amistats noves, però de vegades també podem experimentar una certa solitud. Solitud? Mai! Aquest canvi de ritme ens pot obrir als nostres amics celestials, que són invisibles però tan amorosos i poderosos! Al Pare Pio li passava sovint, de veure l’àngel de la guarda dels que s’anaven a confessar amb ell. Un dia, un jove francès, seminarista a Roma, s’hi va anar a confessar. Després de donar-li l’absolució, el pare li pregunta: “Pregues al teu àngel de la guarda?” Aquell jove comença a somriure i li explica que aquestes històries d’àngels de la guarda són passades de moda. De sobte rep una bufetada del Pare Pio, que li exclama: “Estúpid! El veig ara mateix al teu costat!” (Les bufetades del Pare Pio sempre eren font de grans conversions!). Aquell jove es va convertir en un sacerdot fervent, el pare Derobert, i es va mantenir en contacte amb el Pare Pio, que li va salvar la vida durant la guerra.
Els nostres àngels de la guarda no ens deixen mai! És bo recordar la seva presència fidel i pregar-los, perquè ens ajuden a caminar pel camí que el Creador ha preparat per a la nostra vida a la terra. A Medjugorje, la Mare de Déu va demanar que tots els membres del grup de pregària fessin amistat amb el seu àngel de la guarda i que li escrivissin una carta. Aquesta nova relació amb ell els va canviar la vida! El nostre Àngel coneix la nostra vocació única i ens vol ajudar a fer-la realitat. Ell serà al Cel amb nosaltres, i fins i tot al Purgatori si ens hi hem de quedar un temps.


4. Un nou rector per a Medjugorje! Es diu Fra Zvonimir Pericic. És un sacerdot jove; ja ens agradava molt per les seves meditacions durant l’adoració del vespre. És un músic excel·lent. Preguem per ell, perquè ser rector a Medjugorje no sempre és fàcil; hi ha moltes ovelles i provenen d’orígens molt diversos. Fa dos mesos va donar un testimoni molt bonic sobre la seva vocació. “Quan vaig prendre aquesta decisió, tots els dubtes i les pors es van esvair! Sóc un fill de Medjugorje!” Consulteu el lloc web de la parròquia, www.medjugorje.hr


5. Perles espirituals. Molta gent va quedar impactada pel testimoni de Maria de l’Himàlaia, al meu rapport de juny (PS1). Vaig tenir la sort de conèixer-la, perquè va venir a Medjugorje a un recés. Així li vam poder preguntar sobre el que Jesús i Maria li havien ensenyat els darrers anys després de l’episodi de Katmandú i la seva conversió radical l’any 2017. En la pregària, s’enriqueix dia a dia per a la missió especial que Déu li ha confiat. Aquí teniu algunes perles espirituals que va compartir amb nosaltres.

La pregària que agrada a Déu. “Per què hem de pregar tant? Per què ens costa tant? Perquè Satanàs treballa amb totes les seves forces per evitar que preguem: interromp la nostra pregària, la destorba i fins i tot ens impedeix començar-la!

“A Medjugorje, la Mare de Déu ens demana que siguem pregària. No es tracta només de dedicar temps a la pregària, sinó de ser pregària. Tot el que diem, que surti d’un cor que prega. Que els nostres gestos, els nostres silencis i la nostra mirada siguin pregària.

“St. Teresa d’Àvila veia la pregària com una trobada personal amb Jesús.
Molta gent s’interessa sobretot per l’èxtasi i busquen saber què passa durant els èxtasis. Però això no santifica, això no ens porta al cel, això no ens assegura res. “L’extraordinari distreu, i l’ordinari edifica”, ens diu la Mare de Déu. El que edifica l’ànima és la relació íntima amb el Crist viu en l’Eucaristia. L’adoració ens permet entrar realment al seu cor i descobrir-hi les delícies que hi conté. Les gràcies s’aboquen sobre els qui es queden davant d’Ell i l’adoren, tot esperant rebre aquesta pluja de benediccions. D’aquí la necessitat d’estar davant d’Ell (stabat) fins a morir de desig de quedar-se amb Ell per sempre. Això és pregar.

La Maria de l’Himàlaia ens va ensenyar moltíssim, perquè irradiava d’alegria en tot moment. La seva estada amb nosaltres ens va deixar com una estela de llum. El que va dir sobre la pregària ens va permetre comprendre l’origen de la seva alegria persistent, malgrat el cansament de la seva missió i les moltes proves.

“Quan cuinem o fem el cafè, somriem. Quan ens bevem una copa de vi, somriem. En realitat, és a Jesús a qui somriem. Fins i tot quan estem amb els nostres amics, els nostres companys de feina, la nostra família, somriem a Aquell que és i sempre ha set. Perquè cada cop que somric, Ell també em somriu, llavors li torno a somriure i comencem a fer un concurs per veure qui somriurà més! Això és la pregària!

“Cada vegada que li dic que l’estimo, em retorna el t’estimo. Però el seu “t’estimo” fa vibrar la terra, tota la creació i tot el cel es prosternen. En aquell moment, aquell “T’estimo” trenca els cors de pedra arreu del món. I jo li segueixo responent que l’estimo, de tal manera que Ell no pugui fer altra cosa que repetir-me t’estimo. I allà es crea un flux sense fi les ones del qual arriben a tots els llocs i a tots els temps. Per tant, ens podem posar a pregar en qualsevol lloc i en qualsevol moment, perquè la pregària és un impuls del cor cap a Déu. Pertany a l’ordre de l’amor. Creieu que el diable pot entrar en aquesta complicitat entre amants? No, impossible. Creieu que un míssil llançat per un enemic, tant si l’atac és material com espiritual, ens pot robar aquesta pau? No, impossible!

“Després de veure això sobre la pregària, encara hi ha qui pugui dir: ‘No tinc temps de pregar’? Això ofendria Aquell que ens estima amb tants esclats d’amor! Com diu la cançó, “És tan pidolaire del nostre amor, que es conformaria amb només un segon”. Intentem, doncs, donar-li aquest segon d’amor pur per fer de la nostra ànima una fortalesa inexpugnable, un jardí secret semblant a l’ànima de la Mare de Déu.

“Un dia, santa Teresa d’Àvila va anar a la capella i li va dir a Jesús: ‘No em vull quedar aquí’. Va sentir que Jesús reia. «No tinc ganes de pregar, no et vull dir res, vull marxar.» Uns dies després, va preguntar a Jesús: «Quina de les meves pregàries t’ha fet tornar més boig d’amor?» Jesús li va respondre: “Recordes el dia que eres a la capella i vas començar a comptar les lloses?. Aquella és la pregària que més em va enamorar de tu! Perquè te’n podies haver anat, però et vas quedar, em vas escollir a mi, encara que només comptessis les lloses.’

“La pregària dilata el cor fins al punt que el fa capaç d’encabir el do que Déu vol fer d’Ell mateix. La pregària ens dóna un cor clar i un amor tendre envers el proïsme. El món pateix una mancança tan gran de tendresa, no necessita judicis ni duresa de cor. Quan passem temps de qualitat amb Déu, Ell mateix ens sosté amb el seu poder. Com deia sant Agustí: «La pregària és com la respiració de l’ànima, i l’Eucaristia és el seu aliment».

“El cim de la bellesa del món és el Cor de Maria, demanem-li que ens aixequi fins al seu Cor per fer-li un petó. Quan som allà, estem molt a prop del Cel”.

6. Nou! El mes de juliol està dedicat a la Preciosíssima Sang de Crist.

Oferim-li les seves precioses Lletanies. La seva preciosíssima Sang ens protegirà i ens fortificarà! (Vegeu el nostre vídeo al YouTube).

https://www.youtube.com/watch?v=N8Piy7Ly0qI&list=PLfiDVjNunGOjEmAsPdprUYJHD7PZ2BlpL&index=10

7. SPOTIFY! Una eina nova molt pràctica! No us perdeu l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!
https://open.spotify.com/show/6UyD5GQ2xYd4eZQvgODTiq?si=ca53b30dcc4440bc

Estimada Gospa, com podem no beneir-te i donar-te gràcies? Com no ens hem de meravellar de tot el que fas per nosaltres? Contra el Mal, ens cobreixes amb el teu mantell maternal com mai! T’ho preguem, no et cansis de mostrar-nos el teu amor!

Sor Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

PS 1. Encara no hi ha res en francès sobre Maria de l’Himàlaia, però trobareu el seu testimoni en anglès a: https://youtu.be/zJdDSaZse0U (From abortion nurse to unconditional love messager)
El seu canal oficial en espanyol: https://www.youtube.com/c/MARIADEHIMALAYAOFICIAL/featured

PS2. El Festival de la Joventut de Medjugorje tindrà lloc de l’1 al 6 d’agost amb el tema següent: Feu-vos deixebles meus i trobareu la pau! (Mt 11,28-30). Vine amb nosaltres! El programa es pot trobar al web de la parròquia, www.medjugorje.hr

El recés espiritual per a matrimonis serà del 2 al 5 de novembre.

PS3. Per què no resar una novena al teu àngel de la guarda? Convideu-lo perquè us ajudi a complir la voluntat de Déu en la vostra vida. Podeu registrar-vos per rebre la Novena per correu electrònic aquí:
https://www.praymorenovenas.com/search?term=Guardian+angel

PS 4. En Sinu Jesu. Un best-seller traduït a 12 idiomes! El diari d’un sacerdot benedictí irlandès. Hi ha un diàleg molt profund entre el sacerdot i nostre Senyor Jesús, Maria i alguns sants com la Petita Teresa. Un llibre que canvia la vida d’un cristià obrint horitzons insospitats a la seva relació amb Déu.

Llibre electrònic. Angelico Press 2016 4709 Briar Knoll Dr. Kettering OH 45429 –
https://www.angelicopress.org

PS 5. Un altre exemple de com Déu intervé en la vida dels gàngsters es demostra en la vida d’un famós gàngster de Londres que va tenir una conversió increïble, i que ara dedica la seva vida a Déu donant testimoni a escoles i parròquies del Regne Unit i Irlanda. El seu llibre ‘From Gangland to Promised Land’ ens parla de la seva profunda conversió.
https://www.amazon.co.uk/Gangland-Promised-Land-John-Pridmore/dp/0954732138

Per obtenir més informació sobre les seves missions, consulteu el seu lloc web: https://www.johnpridmore.com/

PS 6. Us pregunteu què passa avui a l’Església catòlica? Us recomanem que llegiu l’últim llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins a seguir”.
En Ralph ofereix una visió detallada de la creixent hostilitat cap a l’Església Catòlica i el seu ensenyament. Amb proves abundants descobreix les forces que treballen per soscavar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.
https://www.amazon.fr/Church-Crisis-Pathways-Forward/dp/164585048X