15 de desembre de 2021: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 de novembre de 2021, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

Estimats fills! Sóc amb vosaltres en aquest temps de misericòrdia, i us convido a tots a ser portadors de pau i d’amor en aquest món on Déu us demana, a través meu, que sigueu pregària, amor i expressió del Paradís aquí a la terra. Fills meus, que els vostres cors s’omplin de goig i de fe en Déu, tingueu plena confiança en la seva santa Voluntat.
Sóc amb vosaltres perquè Ell, l’Altíssim, m’hi envia per encoratjar-vos en l’esperança d’esdevenir constructors de pau en aquest món sense pau. Gràcies per haver respost a la meva crida!

2.    El pare Jozo va resumir els missatges principals de la Mare de Déu en 5 punts, anomenats “les 5 pedres de Medjugorje”, les recomanacions principals de la Mare de Déu per ser autèntics “apòstols del seu amor”. Si se’m permet, m’agradaria afegir-hi una sisena pedra, ben crucial avui dia: el sentit cristià del sofriment, que Maria ha expressat especialment a la Vicka. Quan el patiment truca a la nostra porta, Maria sempre ens ajuda a patir amb Jesús i no pas sense Jesús! La diferència és enorme, tan gran com la diferència entre la nit i el dia, o entre l’esperança i la desesperació.

Recentment, una mare jove va venir de Colòmbia a Medjugorje amb la seva filla de 3 anys, molt discapacitada, per tal de confiar-la a la Mare de Déu. Era una discapacitat molt greu, ja que la nena no hi veia, no hi sentia, no caminava, i només es podia alimentar a través d’una sonda. Aquesta mare, la Maria José, estava radiant perquè feia anys que pregava i es veia clarament en el seu rostre l’empremta de Déu, un Déu d’alegria que es lliura a l’ànima humana d’una manera especial quan s’està passant per proves.

La Maria José va poder anar al Centre Magnificat i va ser present durant l’aparició de la Mare de Déu amb la vident Marija. Tan bon punt va arribar, la Maria José es va trobar amb la Marija, i quan la Marija es va acostar a la nena, la va mirar una bona estona, clarament presa d’una immensa tendresa. Aleshores va xiuxiuejar aquestes paraules:

“Ella i la Mare de Déu són una!”

Aquesta reacció espontània de la Marija és magnífica! Mostra el valor de la vida quan s’ofereix el patiment! La Maria José no oblidarà mai aquesta paraula de llum en moments difícils.

3.    “Què hem de fer?” Darrerament, molta gent ens fan aquesta pregunta, especialment les famílies amb nens. Alguns estan atrapats, sense cap sortida aparent. Però podem treure molta esperança dels missatges de Maria. No deixa de portar-nos cap a la confiança: no té totes les cartes? Si ens deixem guiar per la seva mà materna, ella dirigeix ​​cadascun dels nostres passos per portar-nos a l’alegria d’una victòria, primer sobre nosaltres mateixos, després sobre el mal i sobre el món. Només pot reiterar el que diu l’Evangeli que ens assegura la victòria de Crist. Els seus missatges són tranquil·litzadors!

“Estimats fills! Avui us demano: pregueu, pregueu, pregueu. En la pregària, experimentareu la major alegria. A través de la pregària trobareu sortida a les situacions impossibles…” (28.3.85)

“Estimats fills, avui us convido a abandonar-vos completament a Déu… Fillets, no tingueu por, perquè jo estic amb vosaltres, fins i tot quan penseu que no hi ha sortida i que Satanàs regna. Us porto la pau. Sóc la teva mare i la reina de la pau. Us beneeixo amb la benedicció de l’alegria, perquè Déu sigui tot per a vosaltres a la vida”. (25.7.88)

 “…el pecat regnarà. Però si sou meus vencereu, perquè el vostre refugi serà el Cor del meu Fill Jesús” (25.7.19)

4.    Hem entrat a la novena que precedeix Nadal, i aquí a Medjugorje hi ha iniciatives de pregària molt boniques. Per exemple, la tradicional missa a les 6 del matí cada dia d’Advent, amb una església plena, sobretot de joves; molts rosaris al Turó de les Aparicions… En aquesta ocasió m’agradaria recordar un fet significatiu que va passar el desembre de 1991 durant la guerra, perquè hi veig una analogia amb el calvari que viu el món avui.

Per al grup de pregària local i els pelegrins, cada any la Mare de Déu donava un missatge especial el 16 de desembre, per tal de viure millor la novena que precedeix Nadal. Aquell any, el 1991, davant els horrors de la guerra, esperàvem un missatge dramàtic… Quin Nadal anunciaria? Però va ser tot el contrari! Aquestes van ser les seves paraules: “Estimats fills, que aquest Nadal sigui per a vosaltres el més alegre de tots els Nadals! Que les vostres famílies estiguin alegres com ho vam estar nosaltres a l’establia quan va néixer el meu Fill!»

Al primer moment tots ens va sorprendre, però després tot es va aclarir ràpidament. Efectivament, quan les coses van malament, insistir en el mal no ajuda a la situació, augmenta el malestar, desperta l’odi i fins i tot pot empitjorar les ferides. A més, Satanàs se sent molt afalagat quan parlem de les seves obres. Aquell dia, la Mare de Déu ens va ajudar a entendre que, per vèncer el mal, hem de fer com Ella i com ens mostren els sants amb l’exemple: tenint cura de les necessitats pràctiques, aixecar els ulls cap a Déu en la pregària, perquè l’ajuda ve únicament d’Ell. En fer-ho, permetem que la seva llum baixi i s’expandeixi, no només sobre nosaltres sinó més enllà de nosaltres. Contemplar el mal ens perjudica, en canvi contemplar el bé ens transforma i, per tant, fins i tot en situacions difícils, podem “ser amor i expressió del Paradís aquí a la terra” com ens diu Maria en el seu missatge. Pregar i parlar de les obres de Déu fon el mal sense tocar-lo.

A l’estable feia molt de fred, la Sagrada Família ni tan sols disposava de les necessitats bàsiques. El Fill de Déu i Creador de totes les coses va haver de dormir en una menjadora d’animals! Van patir. Però per a Josep i Maria, l’alegria de la vinguda de Jesús va transcendir el seu patiment. El poder del seu amor i de la seva pregària va tancar la porta a Satanàs que mai va poder entrar a casa seva.

Que aquest Nadal 2021, tan ple d’incerteses, sigui una oportunitat per a cadascú de nosaltres de deixar una mica les nostres pantalles, mirar al cel i adorar amb tot el cor Aquell que és la nostra salvació segura. Tots podem reflexionar sobre la llum del cel que tant desitgem, i vèncer aquesta foscor de la consciència: un mal modern que provoca la mort interior.

El 25 de desembre al vespre, durant l’aparició (a les 17.40 h), Maria es vestirà amb la seva túnica daurada i portarà el Nen Déu als seus braços i ens el lliurarà. Ella ens beneirà amb la seva benedicció materna i s’alegrarà per tots els cors que se li obrin, per tots els cors que rebin el preciós do del seu Fill per abraçar-lo amb amor.

5. ¿Sant Josep ens va deixar el dia 8 de desembre, al final de l’any dedicat a ell? He sentit moltes vegades: “Que trist que s’hagi acabat l’any de Sant Josep!” Però això és no conèixer Sant Josep! Podem comparar els 12 mesos de l’any de Sant Josep amb un temps de descoberta, un moment d’intensa interacció amb la seva persona, les seves qualitats i la seva bondat. Molts han experimentat autèntics petits miracles, jo la primera.

Però després d’aquest any beneït, vull destacar una de les seves virtuts que, sens dubte, vol compartir amb nosaltres, una virtut indispensable per caminar pel camí de la santedat: la seva preocupació constant d’estar perfectament atent a Déu. Sant Josep és el millor model del “Shema Israel! Escolta, Israel!”, la pregària que el mateix Jesús recitava almenys 3 vegades al dia. Admiro el cor de silenci de Sant Josep.

Aquest silenci no és un signe de buit, ans al contrari, de plenitud. Des de la humilitat, conscient de la immensa responsabilitat que el Pare Celestial li havia confiat com a pastor de la Sagrada Família, sempre estava atent per no arriscar-se a perdre’s una sola paraula de Déu. Un silenci de meditació sobre les Escriptures i l’Esperit Sant en ell. És així com va prendre amb el cor els secrets de Déu i no els va deixar evaporar amb paraules inútils. En una paraula, va habitar en el seu propi cor tot ple de Déu.

Josep tenia un cor obedient. Però per poder obeir bé, s’ha de saber escoltar.

“Aixeca’t, pren el nen i la seva mare i vés a Egipte…” El pla de Satanàs fomentat pel rei Herodes contra Jesús va fracassar gràcies a l’obediència de Josep!

¿No podem, també nosaltres, fer silenci per escoltar el xiuxiueig de Déu al nostre cor, confiar en Ell i així frustrar els plans de Satanàs per al nostre món?

Sorpresa! Aquesta imatge preciosa del sant donant la mà al Nen Jesús, presideix des d’ara a l’església de Medjugorje.

6. La nostra propera emissió en directe en francès tindrà lloc el divendres 26 de desembre a les 21h. Digueu-ho als vostres amics que viuen amb por i han perdut l’esperança!

La retransmissió en directe del 26 de novembre la podeu veure:
https://www.youtube.com/watch?v=WI_VwuqEuqI

Estimada Gospa, com tu i amb tu, amb Josep el teu espòs, en companyia dels Àngels que no ens deixen mai, anem cap a Betlem. T’ho preguem, omple’ns dels sentiments que encenen tota la teva persona, i buscar amb els teus ulls Aquell a qui estima el teu cor! Ensenya’ns a adorar-lo!

Sor Emmanuel +
(Comunitat de les Benaurances)

PS 1. Qui substituirà Mons. Hoser? El 27 de novembre, el Papa Francesc va nomenar un successor de Mn. Hoser com a visitant apostòlic especial de la parròquia de Medjugorje. Mons. Aldo Cavalli és italià, de Llombardia, té 75 anys. Aquest nomenament ha causat una gran alegria, i tenim moltes ganes de veure’l venir!

PS 2. Vegeu el meu llibre “El secret sorprenent de les ànimes del purgatori”

PS 3. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant l’enllaç: http://www.centremedjugorje.org/

PS 4. Us pregunteu què passa avui a l’Església catòlica? Us aconsellem que llegiu el darrer llibre de Ralph Martin:

“Una església en crisi: camins cap endavant”. Ralph ofereix una mirada detallada sobre la creixent hostilitat envers l’Església catòlica i els seus ensenyaments. Amb abundants proves, descobreix les forces que treballen per minar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.

PS 5. “Jesús avui”: Un aliment diari excel·lent per créixer en l’amor de Crist! Al web Maria de Natzaret trobareu l’evangeli del dia amb un comentari molt interessant sobre “Jesús avui”.
https://www.mariedenazareth.com/toutes-nos-actions/#newsletters

PS 6.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades, etc. al web:

https://sremmanuel.org/shop/

PS 7. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:

https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS 8. La Germana Emmanuel a Instagram:

https://www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

PS 9. Vegeu les nostres presentacions a YouTube,

https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ