Oració de Consagració a l’Immaculat Cor de Maria

“Dona, aquí tens el teu fill!” “Aquí tens la teva mare!” (Jn, 19,26)

Unes de les darreres paraules que Jesús va dir abans de morir a la Creu les va dirigir a la seva Mare, Maria, i a sant Joan, un apòstol que Jesús estimava molt.

Amb aquelles paraules Jesús els va donar mútuament, l’un a l’altre, Maria a sant Joan com a fill, i sant Joan a Maria com a Mare. I des d’aquell moment, l’apòstol va acollir Maria a casa seva.

És un gest d’amor que rau en l’amor profund que Jesús tenia envers la seva mare, la Mare de Déu i el seu deixeble Joan, que representava el poble de Déu.

Aquest gest ens rebel·la que la seva Mare, com a “dona”, serà a partir d’ara també la Mare del deixeble, i el deixeble, com a representant de tots els seguidors de Jesús, serà fill de Maria.

Així doncs, ja que el mateix Jesús ens ofereix la seva Mare, nosaltres, com a bons fills, podríem posar-nos en mans de la Mare de Déu, al seu servei, a la seva disposició, com ho va fer al seu dia el deixeble en l’acollir-la a casa seva. És la millor manera de dur a terme les paraules que Jesús va dir al seu deixeble al peu de la Creu. Així Ella ens guiarà cap a Jesús.

Aquest és el motiu d’una de les principals peticions de la Mare de Déu a Medjugorje. La Reina de la Pau ens demana que ens consagrem al Cor Immaculat de Maria. Això comporta donar-nos plenament a Ella. I d’aquesta manera, Ella actuarà per mitjà nostre, perquè a través d’aquesta Consagració viurem una unió total amb Maria, i per mitjà d’Ella, també amb el seu fill Jesucrist, de manera que un dia puguem dir com sant Pau: “Ja no sóc jo qui visc; és Crist qui viu en mi”. (Gal 2,20)

Aquest acte de Consagració és un acte d’abandonament, que com més pur és, més forta esdevé la unió amb Maria, per tal que Ella exerceixi el seu paper de Mare espiritual, de Mitjancera de totes les Gràcies, Corredemptora de tota la humanitat i Advocada nostra. Segons sant Lluís Maria Grignion de Montfort aquest és el camí més ràpid per arribar a la santedat; i consagrar-nos a Maria com a esclaus, és a dir, entregar-nos totalment a Ella, a fi que siguem totalment de Jesús

Així doncs, aquest acte de Consagració permetrà a la Santíssima Mare de Déu utilitzar lliurement el seu poder d’intercessió i de santificació per al creixement de la nostra ànima. Notarem la seva protecció i el seu amor. Ens sentirem plenament fills seus i podrem participar d’aquesta batalla contra el maligne, la victòria de la qual està més que assegurada.

En diverses ocasions la Mare de Déu a Medjugorje ha manifestat el seu desig que ens consagrem a Ella:

“Estimats fills: vinc entre vosaltres perquè desitjo ser la vostra Mare, la vostra intercessora. Desitjo ser un vincle entre vosaltres i el Pare celestial, la vostra mitjancera. Us vull agafar de les mans i caminar amb vosaltres en la lluita contra l’esperit impur. Fills meus: consagreu-vos totalment a mi. Prendré les vostres vides a les meves mans maternes i us ensenyaré la pau i l’amor i llavors les lliuraré al Meu Fill. Us demano que pregueu i dejuneu, perquè només així sabreu donar testimoni, de manera correcta, del meu Fill, mitjançant el meu Cor matern. Pregueu pels vostres pastors: perquè units en el meu Fill puguin sempre anunciar alegrement, la Paraula de Déu. Us ho agraeixo”! (Missatge anual del 18 de març de 2012 a la Mirjana).

Ja que som a Medjugorje, consagrem aquesta unió que Jesús va fer al peu de la Creu amb la nostra Mare, amb l’oració que la Mare de Déu va dictar a la vident del cor Jelena Vasilij el novembre de 1983.

Oració de Consagració:

Oh, Cor Immaculat de Maria, summum de bondat, mostra el teu amor envers nosaltres. Que la flama del teu cor, oh Maria, davalli sobre tots els pobles. T’estimem immensament. Imprimeix en els nostres cors un veritable amor. Que el nostre cor sospiri per tu. Oh Maria, dolça i humil de cor, recorda’t de nosaltres quan caiem en el pecat. Tu saps que nosaltres, els homes, som pecadors. Amb el teu cor santíssim i maternal, guareix-nos de tota malaltia espiritual. Fes-nos capaços de contemplar la bondat del teu cor maternal, a fi que ens convertim a la flama del teu cor. Amen.