14 de juny de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria! 

1. El 25 de maig de 2022, la vident Marija va rebre el missatge mensual següent:

“Estimats fills! M’alegro amb vosaltres i us agraeixo per cada sacrifici i pregària que heu ofert per les meves intencions. Fills meus, no oblideu que sou importants en el meu pla de salvació de la humanitat. Torneu a Déu i a la pregària perquè l’Esperit Sant actuï en vosaltres i a través vostre. Fills meus, jo estic amb vosaltres també aquests dies en què Satanàs lluita per fomentar la guerra i l’odi. La divisió és forta i el mal actua en l’home com mai abans. Gràcies per haver respost la meva crida!”

2. A l’ombra de l’Himàlaia. A Katmandú (Nepal), les germanes de la Mare Teresa protegien els més pobres, tal com mana la missió de les Missioneres de la Caritat. No s’esperaven de cap manera el que els hi va passar el 2017. Un dia, una de les germanes surt de la casa, veu una noia jove que passa pel carrer i la convida a entrar al convent. No obstant, no en sabia res d’aquesta dona, una tal Maya, d’origen espanyol. Sentia dins el seu cor: “És ella!”.

La Maya era totalment atea, pro-avortament, pro-eutanàsia, odiava l’Església, el papa i els mossens. S’havia casat amb les teories feministes i els drets de la dona. Durant 10 anys havia treballat en una de les clíniques abortives més prestigioses de Bilbao, interrompent un embaràs cada 10-15 minuts. Més endavant es va convertir en una fisioterapeuta brillant. A la seva consulta hi rebia gent molt coneguda perquè era excel·lent en la seva feina. A més, es dedicava en cos i ànima a fer esport, fins i tot feia ultra-trails. El seu gaudi era pujar muntanyes, i no pas qualsevol muntanya! Buscava la perfecció en tot, però internament estava buida.

Després de 20 anys de matrimoni, el seu marit li va anunciar que la deixava, i aquell mateix dia va decidir suïcidar-se. Es va arraulir al sofà i es va adormir. La va despertar el timbre del telèfon; era un dels seus amics de Katmandú, un sherpa amb qui havia fet excursions per l’Himàlaia. “Hi ha hagut un terratrèmol, li diu ell, i necessitem gent ben formada per auxiliar els ferits.” Ella decideix anar-hi. De tota manera es deia “quan hagi acabat aquesta missió, em suïcidaré”. Va regalar totes les seves pertinences per desaparèixer un cop acabada la seva estada al Nepal.

Però el monsó castigava fort el Nepal i les pluges torrencials la van obligar a quedar-se a la ciutat.

Mentre caminava pels carrers de Katmandú amb el seu amic sherpa, una germana de la Mare Teresa se li acosta, l’estira pel braç i li diu “per fi ets aquí! Feia molt temps que t’esperàvem! » No obstant, la Maya, com a avortista, odia la Mare Teresa amb tota la seva ànima ja que defensava la vida.

La germana li diu « vine a casa demà a les 9h. » La Maya ho va refusar però no va poder dormir de tota la nit i l’endemà a les 9h es presenta a casa les germanes. Cal dir que les germanes havien pregat durant tot un any al Senyor, per intercessió de la mare Teresa, perquè els hi enviés un fisioterapeuta, que els hi feia falta. Un cop allà, la germana li diu “torna demà a les 6h i començarem per la missa”. La Maya ho va refusar directament, però altra vegada no va poder dormir de tota la nit. Així que, empesa per la curiositat, l’endemà es presenta a tres quarts de sis al convent.

Entra a la capella, molt simple, i una germana li diu “Seu allà”. La Maya va pensar “em quedaré aquí quieta i passaré desapercebuda, i quan s’acabi la missa li demanaré perquè em va estirar al carrer”. Durant la missa, la Maya va sentir de sobte una veu d’home tan forta que semblava un altaveu audible des de tot Katmandú. Però només la va sentir ella, aquella la veu.

La veu deia i repetia : “Benvinguda a casa! Has trigat tant a estimar-me!” Davant la Maya hi havia un santcrist i va veure Jesús desclavar-se de la creu, no mort sinó ressuscitat. En aquell moment va viure una il·luminació de consciència i fins i tot el que en diuen el judici particular (el que cadascun de nosaltres viurà al moment de la mort, veure PS 1). Per a la Maya va ser una experiència tan forta que va pensar que es moria. A més, sabia que si es moria en aquell moment, aniria a l’infern per voluntat pròpia. Llavors es va posar a plorar, plorar, sanglotar, i no podia parar de repetir “perdona’m, perdona’m!” El seu voltant era un mar de llàgrimes. Aquesta experiència li va semblar que li durava 10 minuts però en realitat va durar tres hores! Les germanes es van quedar al seu voltant tota l’estona. Veien la Maya envoltada d’una bola de foc, amb llengües de foc que dansaven sobre d’ella.

La resta de l’historia, es fàcil d’endevinar … la Maya es va convertir radicalment, i va dir: “Vaig entrar a casa les germanes com a Maya i en vaig sortir com a Maria. Ara l’anomenen Maria de l’Himàlaia ! Es va formar en la fe cristiana i es va posar caminar humilment amb el Crist. Va rebre una missió preciosa, evangelitzar i donar el seu testimoni. (PS 2)


3. Quin futur ens espera? Si explico la història de la Maria de l’Himàlaia, és perquè tot sovint em pregunten sobre el futur del món, preguntes a vegades plenes d’inquietud, fins i tot d’angoixa. Aquest testimoni, tot i que aparentment extraordinari, és una imatge ben real del futur de tots nosaltres. El Mal no té cap futur. S’esfondrarà com tot el que no ve de Déu. “Tota plantació que no ha plantat el meu Pare celestial serà arrencada”, ens diu Jesús a l’Evangeli (Mat 15, 13).

L’únic futur veritable és el Crist! L’amor que no té fi, aquest és el nostre futur, i és més segur que l’arribada de l’aurora. És la unió dels cors entre Déu i nosaltres que ens curullarà de felicitat, felicitat que ja podem degustar aquí a baix si el Crist és vertaderament el centre de la nostra vida i la nostra respiració. Si avui ens trobem davant de tantes dificultats és perquè hem orientat el nostre timó en la direcció equivocada i anem a la deriva. Maria de l’Himàlaia es va deixar portar per una deriva profunda, i l’experiència del seu judici personal a Katmandú li va fer obrir els ulls. Va tenir el xoc més gran de la seva vida quan va veure clarament el seu camí de perdició i va cridar Déu. Va fer ben fet! Deu sempre escolta el crit del pobre, i està tan content de poder-lo salvar! Ell ha fet de Maria un testimoni potent, jo diria fins i tot un avís pel nostre món que cerca la pau fora de Déu, allà on es perd.

No esperem al darrer moment per posar-nos a caminar pel camí de la santedat!

Quin és el nostre refugi? “el pecat regnarà, ens diu Maria, però si sou meus vencereu, perquè el vostre refugi serà el Cor del meu Fill Jesús”. (25 juliol 2019) Vencereu? Heus aquí la promesa que la Mare de Déu ens dóna, davant la qual els enterradors de Crist no tenen cap poder. En la tempesta que arrasa de moltes maneres, a mesura que les nostres seguretats humanes s’esvaeixen, la barca de Jesús no s’enfonsarà, encara que hi entri aigua.

4. Aquest any, el 41è Aniversari de les aparicions cau el 25 juny, el dia que celebrem el Cor Immaculat de Maria (veure PS3). Per agrair-li les seves vingudes diàries i totes les gràcies que obtenim a través de la seva intervenció, la parròquia de Medjugorje es prepara com cada any per una novena de pregària intensa. Cadascun de nosaltres podem escollir quin tipus de novena li volem oferir a Maria. Un regal es fa amb el cor! Jo proposo quatre opcions:

a. Pregària. Emfatitzar la pregària pels pecadors i pels qui encara no coneixen l’amor de Déu, una pregària molt estimada per la Mare de Déu. Les paraules de Jesús a Santa Faustina ens encoratgen: “Cada ànima que es perd em submergeix en una tristesa mortal. Tu sempre em consoles, quan pregues pels pecadors. La pregària que més m’agrada és aquesta pregària per la conversió de les ànimes pecadores. Sàpigues, filla meva, que aquesta pregària sempre és contestada.”(Petit Diari, § 1396)

b. Perdó. Un regal preciós per a la Mare de Déu també és una decisió ferma de perdonar i no deixar cap traça de rancúnia dins la nostra ànima. Un dia que santa Faustina mirava Jesús estirat a la creu, li va dir: “Alumna meva, estima molt als qui et fan patir, fes el bé als qui t’odien. – Vaig respondre: Oh mestre meu, ja veus que no tinc cap sentiment d’amor per ells, i això em dol. – Jesús em va respondre: El sentiment no sempre està en el teu poder; reconeixeràs que tens amor quan, després d’haver viscut contrarietats i contradiccions, no perds la calma, sinó que pregues pels qui t’han fet patir, i els desitges el millor.” (PJ §1627)

c. Oferir els patiments. Maria coneix els nostres patiments perquè els ha viscut, ens diu. A petició seva a Medjugorje, cada divendres venerem la creu del seu Fill, de la qual ens venen grans gràcies. Jesús va dir a santa Faustina: «Filla meva, medita sovint els patiments que he patit per tu, i res del que pateixis et semblarà extraordinari. És quan medites en la meva passió dolorosa, que més em plaus; uneix els teus petits sofriments a la meva dolorosa passió, perquè prenguin un valor infinit davant la meva majestat. “(Diari §1511) Maria ens diu: «La fe ajuda en el dolor, mentre que el dolor sense la fe porta a la desesperació. El dolor viscut i ofert a Déu enalteix. Estic amb vosaltres en la vida: en el dolor, en el sofriment, en la joia i en l’amor. Per això tingueu esperança!” (2 març 2018)

d. Un No radical a la por. Maria ens diu: “Fills meus, no perdeu el temps preocupant-vos pel futur. Que la vostra única preocupació sigui com viure bé cada moment segons el meu Fill, i tindreu pau.” (2 octubre 2017)

6. – El Festival dels Joves tindrà lloc de l’1 al 6 d’agost, amb el tema: Sigueu els meus deixebles i trobareu la pau! (Mt 11, 28-30). Veniu-hi!

– El recés espiritual pels sacerdots serà del 4 al 9 juliol

– El recés espiritual pels matrimonis serà del 2 al 5 de novembre

7. SPOTIFY! Una eina nova molt pràctica! No us perdeu l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf del Cor  Immaculat de Maria!

https://open.spotify.com/show/01uzkf9S8CpOznURUnFIGG?si=e24b61e7fb8a40b8

 

Estimada Gospa, ens has dit que la teva joia més gran és veure’ns pregar junts al teu Fill Jesús, amb cors units. És el regal que et volem oferir en aquest 41è aniversari de les teves aparicions!

Que el teu Cor, el Cor de Jesús i el nostre cor siguin un de sol!

Germana Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

PS 1. Veure el Catecisme Catòlic:

§1021 Aquesta gràcia, ara ha estat revelada amb la manifestació de Jesucrist, el nostre salvador, que ha destituït la mort i, per mitjà de l’evangeli, ha fet resplendir la llum de la vida i de la immortalitat (cf. 2 Tm 1, 9-10). El Nou Testament parla del judici principalment en vista de la trobada final amb Crist en la seva segona vinguda, però també afirma repetidament la retribució immediata després de la mort per a cadascú segons les seves obres i la seva fe.

§1022 Cada home rep en la seva ànima immortal la seva retribució eterna de la seva mort en un judici particular que remet la seva vida a Crist, ja sigui per una purificació, o per entrar immediatament a la felicitat del cel, o per condemnar-se immediatament per sempre.

“Al capvespre de la nostra vida, serem jutjats en l’amor” (St. Joan de la Creu)

PS 2. Encara no hi ha res en francès sobre Maria de l’Himàlaia, però trobareu el seu testimoni en anglès a: https://youtu.be/zJdDSaZse0U (From abortion nurse to unconditional love messager)

El seu canal oficial en espanyol: https://www.youtube.com/c/MARIADEHIMALAYAOFICIAL/featured

PS3. El papa Pius XII va establir la festa del Cor Immaculat de Maria en resposta a una petició de la Mare de Déu de Fàtima als 3 pastorets, el 13 de juny de 1917: “Jesús vol establir en el món la devoció al meu Cor Immaculat. A qui abraci aquesta devoció, li prometo la Salvació. Va repetir aquesta petició el 13 de juliol de 1917. El 31 d’octubre de 1942, Pius XII va consagrar el món al Cor Immaculat de Maria i va renovar aquesta consagració el 8 de desembre següent.

PS 4. Seguiu el programa del vespre a Medjugorje!

PS 5. En Sinu Jesu. Un best-seller traduït a 12 idiomes! El diari d’un sacerdot benedictí irlandès. Hi ha un diàleg molt profund entre el sacerdot i nostre Senyor Jesús, Maria i alguns sants com la Petita Teresa. Un llibre que canvia la vida d’un cristià obrint horitzons insospitats en la seva relació amb Déu.

Llibre electrònic. Angelico Press 2016 4709 Briar Knoll Dr. Kettering OH 45429 –

https://www.angelicopress.org

PS 6. Un altre exemple de com Déu intervé en la vida dels gàngsters es demostra en la vida d’un famós gàngster de Londres que va tenir una conversió increïble i que ara dedica la seva vida a Déu fent missions a escoles i parròquies del Regne Unit i Irlanda. El seu llibre ‘From Gangland to Promised Land’ ens parla de la seva profunda conversió.
https://www.amazon.co.uk/Gangland-Promised-Land-John-Pridmore/dp/0954732138

Per obtenir més informació sobre les seves missions, consulteu el seu lloc web: https://www.johnpridmore.com/

PS 7. Et preguntes què passa avui a l’Església catòlica? Us recomanem que llegiu l’últim llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins a seguir”.
En Ralph ofereix una visió detallada de la creixent hostilitat cap a l’Església Catòlica i el seu ensenyament. Amb abundants proves descobreix les forces que treballen per soscavar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.
https://www.amazon.fr/Church-Crisis-Pathways-Forward/dp/164585048X