16 d’abril de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!


1.    El 25 de març de 2022, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

Estimats fills! Escolto el vostre clam i les vostres pregàries per la pau. Fa anys que Satanàs lluita per la guerra. És per això que Déu m’ha enviat entre vosaltres, per conduir-vos pel camí de la santedat, perquè la humanitat es troba en una cruïlla. Us convido a tornar a Déu i als seus manaments per estar bé a la terra i poder sortir d’aquesta crisi en què heu entrat perquè no escolteu Déu que us estima, que desitja salvar-vos i portar-vos a una vida nova. Gràcies per haver respost a la meva crida!

2.    És massa tard? Durant la Segona Guerra Mundial, el meu pare va formar part de la Resistència francesa. Va ser detingut el 1942 i deportat a Alemanya. Durant tres anys, va patir en diversos camps de concentració. Coneixem la fam i els maltractaments que hi havia en aquells camps en aquells dies. Un dia, es va trobar davant d’un presoner que s’estava morint de gana. El meu pare tenia un tros de pa a la butxaca, així que el va donar al presoner, però el pobre home el va mirar amb una mirada lúgubre i no va fer el més mínim gest per agafar aquell tros de pa que el podia salvar. El meu pare va insistir, però sense èxit, perquè el presoner ja estava com absent. No tenia força per reaccionar. Va morir de fam poc després. Per a ell, era massa tard, havia traspassat el límit de l’instint de supervivència.

El tema de la nostra elecció! Moltes vegades he pensat en aquest fet, i m’adono que aquest tipus de situacions, en altres àmbits, no són estranyes avui dia. Tanmateix, quedem-nos a Medjugorje i a la crida a la Vida i la supervivència que la Mare de Déu ens envia a través de les seves vingudes. Durant 40 anys, què no ens ha ofert per assegurar-nos que caminem en la pau de Déu, la comunió fraternal i fins i tot la prosperitat en aquesta terra? En els seus missatges de març i abril, ens convida altra volta a tornar a Déu i a viure els manaments de Déu, VITAL per a nosaltres… Qui de nosaltres s’aturarà, llegirà i rellegirà aquesta invitació de sobreviure i captarà la gràcia que conté? Es tracta de prendre una decisió, com si fóssim en una cruïlla, i no ens podem permetre el luxe d’equivocar-nos de direcció. Viure amb Déu o viure sense Déu: hem entès que ens hi va la vida, tant en aquesta terra com en l’eternitat?
Concretament:  Prego regularment? Participo dels sagraments “amb el cor”? Sovint faig actes de caritat? Perdono a qui m’ha ofès? Ofereixo petits sacrificis per la salvació de les ànimes o simplement “per complaure al nostre bon Senyor”, com deia la petita Teresa?
I per últim, i el més important, tinc confiança profunda en la Misericòrdia Incommensurable de Déu?

Si he marcat SÍ a totes aquestes caselles, sóc al bon camí, i només és qüestió de perseverar!

No, no és massa tard! Déu ens ha preparat una misericòrdia molt especial pel nostre temps, aquest interludi dolorós entre el passat i el Nou Temps amb la Nova Pentecosta de l’amor. Aquesta Misericòrdia especial és tangible a través de les vingudes de Maria. Però estem tan afeblits pel costum de viure sense Déu, que correm el risc de fer el desentès i perdre l’oportunitat de la felicitat que se’ns ofereix.

3.    L’últim missatge de Santa Faustina. Recordem aquí el que Jesús va dir a santa Faustina per a tot el món (últim missatge del seu Diari, escrit l’any de la seva mort, el 1938):

“Avui he sentit aquestes paraules: En l’Antic Testament vaig enviar profetes al meu poble, i amb ells, llamps. Avui t’envio amb la meva misericòrdia a tota la humanitat. No vull castigar la humanitat adolorida sinó que desitjo curar-la, estrenyent-la contra el meu Cor Misericordiós. Només faig servir el càstig quan ells mateixos m’hi obliguen; la meva mà és reticent a agafar l’espasa de la justícia. Abans del Dia de la Justícia, envio el Dia de la Misericòrdia. He respost: “Oh Jesús meu, parla Tu mateix a les ànimes! (§ 1588)

Un regal excepcional. Un any més, enguany, amb motiu de la Pasqua i el Diumenge de la Divina Misericòrdia (el 24 d’abril), agafem amb fermesa aquesta taula de salvació! (A PS1, vegeu el regal immens que Jesús ens fa el Diumenge de la Divina Misericòrdia). Deixem que Jesús guareixi la nostra humanitat ferida estrenyent-nos contra el seu cor misericordiós! Té tantes ganes d’abraçar-nos a cadascun de nosaltres! Ningú no és rebutjat. Jesús és el Pa Viu que dóna vida al món! No és massa tard per estendre les mans al nostre Salvador, renunciar al pecat i fer una bona confessió amb el cor. Per això Maria ens porta, com una mare porta el seu fill. Ens porta cap al seu Fill Jesús i ens introdueix en l’abraçada amorosa que té amb Ell, perquè és cap a aquesta unió inefablement bella que ens vol conduir.

4. Àngels a primera línia! En temps de perill greu, guerres i amenaces de guerra, sovint oblidem que tenim amics molt poderosos al Cel, i alguns ens són  atribuïts personalment per Déu a cadascú de nosaltres des del moment de la nostra concepció, com els nostres àngels de la guarda. “Satanàs vol la guerra”, ens diu la Mare de Déu, però qui és ell davant de tot l’exèrcit celestial que adora Déu perpètuament i realitza missions especials a la terra a favor nostre?

Vam resar molt per la pau al món el 25 de març, quan el Papa Francesc va consagrar tota la humanitat al Cor Immaculat de Maria, i especialment Ucraïna i Rússia. Però podem seguir pregant, invocant l’ajuda poderosa dels Àngels. Enviem-los al front a Ucraïna i on hi hagi combats ferotges! El que nosaltres no podem fer a causa de les nostres limitacions humanes, ells ho poden. L’àngel de la guarda és l’amic perfecte perquè gaudeix de dons específics que són molt valuosos per a nosaltres. Fer equip amb ell ens obre horitzons magnífics i ens canvia la vida.

En el combat espiritual, els àngels són aquells amics íntims que ens adverteixen de les astúcies de l’enemic i ens ajuden a guanyar-los amb la gràcia de Déu. Ens criden a l’ordre quan ens allunyem del camí cap a Jesús. Ens retornen cap a la bona direcció perquè coneixen el pla de Déu per a nosaltres i quina és la nostra única vocació en aquesta terra.

També podem confiar-los missions, demanar-los que intervinguin poderosament a Ucraïna, que cuidin les víctimes dels combats i els refugiats, i també que inspirin les decisions dels caps d’estat. Som molt limitats en l’ajut que voldríem aportar, però ells no ho són, si els hi preguem amb fervor i confiança.

 

5. Les sorpreses dels àngels! El nostre germà Denis ha desenvolupat una relació sorprenent amb el seu àngel de la guarda. Per exemple, al vespre li diu a quina hora s’ha de despertar. No li cal cap despertador; el seu Àngel es cuida de despertar-lo. Un matí, el seu Àngel l’havia de despertar a les 3 de la matinada perquè pogués agafar un avió a Split. Però l’Àngel el va despertar a les 3:20. El Denis es va haver d’afanyar per no arribar tard. Quan va arribar a l’aeroport, va veure que el seu vol portava 20 minuts de retard!

En una altra ocasió, en comptes de les 3:30 de la matinada, tal com havien quedat el vespre abans, l’àngel el va despertar a les 2:30. El Denis es va llevar i se’n va anar cap a l’aeroport. Un cop allà, li van dir que anés a una oficina propera per un afer amb el passaport, que sempre s’allarga. Si no hagués obeït el seu àngel, hauria perdut el vol. Si els àngels ens escolten amb tanta precisió, us podeu imaginar quina ajuda tan poderosa poden aportar als nostres germans torturats per la guerra? Fins i tot un malalt prostrat en un llit pot demanar al seu àngel que protegeixi els nens ucraïnesos en perill mortal.
Enviem-los a milers! Fem tot el que estigui a les nostres mans, i Déu farà la resta. Per descomptat, passa el mateix amb els nostres amics els Sants!

6. Charles de Foucault serà canonitzat el 15 de maig. Tenia una gran devoció a Jesús Eucaristia. Per què no li oferim una novena (la que vulguem) a partir del 5 de maig, per obtenir d’ell la realització del somni de la Mare de Déu Santíssima, és a dir, que cada parròquia tingui una capella d’adoració perpètua? I perquè ens convertim en veritables adoradors en Esperit i en veritat, tal com el Pare ho vol.

 

7. La Vicka va millorant, va poder anar a Roma el 25 de març per l’Anunciació i la consagració de la humanitat pel Sant Pare. Preguem perquè la seva salut millori encara més, perquè ens agradaria tant tornar-la a veure al servei dels peregrins!

 

8. La nostra propera emissió en directe en francès serà el 26 d’abril a les 21h. La retransmissió en directe del 26 de març, amb comentari al missatge del 25 de març, es pot veure aquí:

9. SPOTIFY! Una eina molt nova i pràctica! No perdis l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!

Estimada Gospa, en aquests dies sants, volem viure amb Jesús amb el teu cor de Mare! Ens ho has dit: “Estimats fills, vull donar-vos el meu Cor, perquè pugueu estimar Jesús com jo l’estimo, i estimar-vos els uns als altres com jo us estimo”.

No oblidem la Novena a la Divina Misericòrdia que comença el Divendres Sant!

Molt feliç i beneïda Pasqua a tots!

Sor Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

 

PS 1. “Escriu, parla de la meva misericòrdia. Digues a les ànimes que és en el Tribunal de Misericòrdia on han de buscar consol. Allà s’hi produeixen i es repeteixen incessantment els miracles més grans. N’hi ha prou de llançar-se amb fe als peus del meu representant i revelar-li la pròpia misèria, i el miracle de la Divina Misericòrdia es manifestarà en tota la seva plenitud. Fins si una ànima fos com un cadàver en descomposició, de manera que des del punt de vista humà no hi hagués cap esperança de restauració i ja es donés tot per perdut, no és pas així amb Déu: el miracle de la Divina Misericòrdia restaurarà aquella ànima íntegrament. Oh, infeliços els qui no s’aprofiten del miracle de la misericòrdia de Déu! En va cridareu, però serà massa tard”. (Diari de Santa Faustina, § 1448).

PS 2. Dos essers molt estimats han tornat a la casa del Pare:
La nostra germana Monique Marie, de les Benaurances, que estava destinada a Lisieux. Va morir d’un càncer molt dolorós que va saber oferir al Senyor amb un coratge notable.
Michelle Yau, de Hong Kong. Venia a Medjugorje 4 vegades l’any amb pelegrins xinesos. Estava a càrrec dels ‘Children of Medjugorje’ versió xinesa. Segurament l’havíeu sentit fer les traduccions al xinès a la missa, a les adoracions i als Festivals dels Joves. També havia portat un centenar de sacerdots a Medjugorje, per a un recés/peregrinació. Era una “esclava” de la Verge Santíssima.
Deixen un gran buit, però només podem beneir el Senyor per haver-nos-les donat com a germanes i li demanem que se les endugui amb Ell, si és que ja no ho ha fet!

PS 3. Sinu Jesu. Un best-seller traduït a 12 idiomes! El diari d’un sacerdot benedictí irlandès. Hi ha un diàleg molt profund entre el sacerdot i nostre Senyor Jesús, Maria i alguns sants com la Petita Teresa. Un llibre que canvia la vida d’un cristià obrint horitzons insospitats a la seva relació amb Déu.
Llibre electrònic. Angelico Press 2016 4709 Briar Knoll Dr. Kettering OH 45429 –
https://www.angelicopress.org

PS 4. Un altre exemple de com Déu intervé en la vida dels gàngsters es demostra en la vida d’un famós gàngster de Londres que va tenir una conversió increïble, i que ara dedica la seva vida a Déu donant missions a escoles i parròquies del Regne Unit i Irlanda. El seu llibre ‘From Gangland to Promised Land’ ens parla de la seva profunda conversió.
https://www.amazon.co.uk/Gangland-Promised-Land-John-Pridmore/dp/0954732138

Per obtenir més informació sobre les seves missions, consulteu el seu lloc web: https://www.johnpridmore.com/

PS 5. Et preguntes què passa avui a l’Església catòlica? Us recomanem que llegiu l’últim llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins a seguir”.
En Ralph ofereix una visió detallada de la hostilitat creixent cap a l’Església Catòlica i el seu ensenyament. Amb abundants proves descobreix les forces que treballen per soscavar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.
https://www.amazon.fr/Church-Crisis-Pathways-Forward/dp/164585048X

PS 6.    No us perdeu aquests vídeos!

– El poder Espiritual del dejuni
En aquest vídeo, parlo de la importància del dejuni i de per què la Mare de Déu de Medjugorje ens demana que ho fem els dimecres i els divendres. Ara més que mai hem de dejunar per combatre els desastres naturals i el mal al món.
https://youtu.be/b_HNVJQJSe8

– Lletanies a Sant Miquel
https://www.youtube.com/watch?v=DnoDskPFBE8

-El Nen que venç el dimoni
https://www.youtube.com/watch?v=hoIqlINYjbM

– Lletanies al Nen Déu
https://www.youtube.com/watch?v=t_go8ZxxRUI

PS 7. Gloria Polo, dentista a Bogotà (Colòmbia), és un gran testimoni del nostre temps. No perdeu l’oportunitat d’escoltar el seu testimoni aclaparador! www.gloriapolo.com

PS 8.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades….etc. al web:
https://sremmanuel.org/shop/

PS 9.Feu una peregrinació virtual! No podeu anar a Medjugorje? Medjugorje ve a vosaltres! A www.IMedj.net rebreu les gràcies especials dels 11 llocs més importants de Medjugorje (en francès).

PS 10. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant al link: http://www.centremedjugorje.org/

PS 11. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:
https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS 12. La Germana Emmanuel a Instagram:
https://www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

PS 13. Vegeu les nostres presentacions a YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ