16 de gener de 2022: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 de desembre de 2021, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

Estimats fills, avui us porto el meu Fill Jesús perquè Ell us doni la seva pau. Fillets, sense pau no teniu ni futur ni benedicció. Per tant, torneu a la pregària, ja que el fruit de la pregària és la joia i la fe, sense les quals no podeu viure. La benedicció que avui us donem, porteu-la a les vostres famílies i enriquiu tots els qui trobeu perquè puguin sentir la gràcia que vosaltres rebeu. Gràcies per haver respost a la meva crida!

El vident Jacov Colo va rebre la seva aparició anual. Heus aquí el missatge:

Estimats fills, vosaltres sou i us dieu “fills de Déu”. Si els vostres cors sentissin aquest amor incommensurable que Déu té per vosaltres, els vostres cors l’adorarien i li donarien gràcies cada instant de la vostra vida. Per tant, fillets, avui, en aquest dia de gràcia, obriu els vostres cors i imploreu al Senyor el do de la fe; perquè pugueu arribar a ser veritablement dignes del nom de “fills de Déu” que, amb un cor pur, donen gràcies i honoren el Pare Celestial. Estic al vostre costat i us beneeixo amb la meva benedicció maternal.

2. S’acaba Nadal, però el Nen Jesús continua! Hem entès realment que el Nen Jesús ens pertany? Ell és nostre perquè, a través de Maria, el Pare Celestial ens l’ha donat. No podem comprendre fins a quin punt Déu s’entrega a nosaltres, fins a l’Eucaristia on podem disposar d’Ell totalment. Per descomptat, cal acollir-lo, posar-nos a la seva disposició, entrar dins la Seva mirada…. Recordem un episodi bonic de la vida de Santa Teresa d’Àvila. Una nit, mentre puja les escales del Monestir de l’Encarnació, veu un nen d’una bellesa fascinant a dalt de l’escala. I pensa: “Com ha pogut entrat aquí?” El nen li pregunta:
“Qui ets? “
“Sóc Teresa de Jesús. I tu, com et dius, estimat fill?”
“Si tu ets Teresa de Jesús, jo sóc Jesús de Teresa!”

Un diàleg magnífic que ens podria fer envejar el que Déu dóna als sants. Però el que li va ser regalat a Teresa d’Àvila també se’ns ofereix a cadascun de nosaltres! Si jo pertanyo a Jesús, Jesús em pertany. Si em consagro al seu cor, el seu cor em pertany! El profeta Isaïes ho va proclamar: “Ens ha nascut un nen, ens ha estat donat un fill…” Donat, a qui? Qui som aquest nosaltres? Josep i Maria? Sí, és clar, però aquest Nen també et pertany a tu, a mi, a cadascun de nosaltres. Ell és Jesús de … tu!

Quan un nen arriba a una família, tot canvia a casa. Es converteix en el centre de la nostra atenció, perquè en la seva vulnerabilitat ho espera tot de nosaltres, tal com el Nen Jesús ho esperava tot dels seus pares. El nen que entra a casa nostra no és una cosa inerta ni una estàtua, és un ésser viu amb set d’amor. Tenir un fill canvia la vida, sobretot quan es tracta del Nen Jesús! Com tots els nens, Jesús vol ser acollit, estimat, abraçat contra el nostre cor i sobretot, adorat.
Cada Nadal, Maria ens el torna a donar perquè es quedi amb nosaltres. “Estimats fills, que la tendresa del meu petit Jesús us acompanyi sempre!” diu. El que ella ens dóna, no ens ho pren. Ella vol que neixi als nostres cors i que hi aporti la pau. “Fillets, sense pau, no teniu ni futur ni benedicció. Per tant, torneu a la pregària…”

Molts sants han tingut experiències boniques amb el Nen Jesús. Citar-los ens ocuparia una pàgina sencera, i per explicar les seves experiències necessitaríem molt llibres ben gruixuts! (Personalment conec persones que, en la seva infància, jugaven amb el Nen Jesús i, en la seva innocència, ho trobaven normal.) Heus aquí 4 exemples entre molts altres:

La Venerable Margarita del Santíssim Sagrament (Carmel de Beaune, França, 1619-1648) va tenir una relació molt especial amb el Nen Jesús. Ell l’anomenava “l’esposa de la meva infantesa”. El títol que va rebre és: “Petita esposa del Nen Jesús al pessebre on Ell s’hi delecta”.
Jesús va voler que experimentés una participació única en el misteri de la seva infantesa, així que fins i tot el creixement físic de Margarita es va aturar quan tenia dotze anys. Ell li va permetre experimentar totes les virtuts de la seva infància i compartir part del poder de la seva infància: “No rebutjaré res a les teves pregàries”.

Margarita va ser una de les primeres a afirmar que: “les pregàries ofertes pels mèrits de la infantesa de Jesús sempre són concedides”.

Un dia, un religiós li va preguntar què havia de fer perquè el Nen Jesús visqués en el seu cor i el modelés amb la seva presència. La carmelita va respondre: “Cal viure imitant el Nen Jesús i no segons la nostra pròpia naturalesa, no voler veure ni sentir res més que Ell, com si al món només existíssiu tu i el Nen Jesús. Has de lliurar-te completament a les seves mans divines per estar totalment disponible per a Ell, tant durant la teva vida com a l’hora de la mort. Has d’abandonar-ho tot a Ell, tot el que ets i tot el que et preocupa, en el temps i en l’eternitat…”

Mélanie, un exemple poc conegut: La pastoreta de la Salette, Mélanie Calvat (1831-1904), fou tocada per una trobada extraordinària amb el Nen Jesús, mentre es trobava en una situació molt dramàtica. (PS 1). La seva mare ja no suportava els seus silencis i la seva atracció per Jesús. Volia una filla mundana, però la petita s’hi resistia. El que va passar llavors va ser increïble: la seva mare va obrir la porta de casa i, cridant de còlera, la va fer fora! (Vegeu PS1).

“Ves-te’n d’aquí, vés-te’n a viure amb les guineus i els llops, i no tornis més!” La Melanie només tenia 3 anys! Va plorar, plorar i plorar i se’n va anar a seure a sota un roure. Va plorar una bona estona, cridant que volia una mare. Després es va adormir. En un somni va veure un nen molt bonic, vestit de blanc, que també tenia 3 anys, i que la consolava. Jugava amb ella com fan els nens. Quan es va despertar es va tornar a posar a plorar… Resumint, aquest “germanet”, com ella l’anomenava, va anar cap a ella de veritat (ja no més en somni). Es va quedar amb ella i va créixer amb ella. No va ser fins molt més endavant que la Melanie es va adonar que era el Nen Jesús.  Va ser Ell qui la va ensenyar. Després li va presentar la seva Mare del Cel, i el 1846 van començar les aparicions de Maria a La Salette… Aquesta és la història d’una nena màrtir i una ànima d’elit. La Melanie, estigmatitzada, va esdevenir terciària dominica i va prendre el nom de Sor Maria de la Creu, la creu que havia abraçat amb determinació des de ben petita, guiada pel “Nen petit”.

Teresa de Lisieux, fascinada per les paraules de Jesús, ens ajuda a experimentar la petitesa dels nens a qui se’ls és promesa l’entrada al Regne. La seva germana Céline explica un esdeveniment simpàtic de la seva infantesa, que Teresa li va recordar abans de morir: “Érem a casa d’uns veïns d’Alençon; un cavall bloquejava l’entrada al jardí. Mentre els adults buscaven una altra manera d’entrar, la nostra veïna petita va trobar que el més senzill era passar per sota de l’animal. Ella va passar primer, després em va donar la mà i la vaig seguir, arrossegant amb mi la Teresa, i vam arribar al nostre objectiu sense haver d’ajupir-nos massa perquè érem molt petites.
“Això és el que es guanya essent petit”. “Per als més petits no hi ha obstacles, s’escapoleixen per tot arreu.. Les grans ànimes poden planejar moltes situacions, sortejar dificultats i aconseguir a través del raonament o la virtut situar-se per sobre de tot, però nosaltres, que som molt petites, no cal que ho provem. Passem per sota!”

Santa Faustina també va experimentar la gràcia de portar el Nen Jesús a coll. Va escriure: “Avui, durant la Santa Missa, he vist el Nen Jesús al costat del reclinatori. Semblava que tenia un any i m’ha demanat que el pugés a coll. Quan ho he fet, se m’ha acostar al cor i m’ha dit: “M’hi trobo bé, prop del teu cor”. – “Tot i que ets tan petit, sé que ets Déu. Per què prens l’aspecte d’un nen petit per venir-me a veure? –“Perquè et vull ensenyar la infantesa de l’ànima. Vull que siguis molt petita, perquè quan ets molt petita, et porto al meu cor, tal com ara tu em tens al teu”. – En aquell moment em vaig quedar sola, però ningú pot entendre l’emoció de la meva ànima. Estava tota jo immersa en Déu com una esponja que és llençada al mar… (Diari, 1481).

Una monja croata, amiga meva, li va preguntar una vegada a Jesús: “Quan vinc a tu com a adulta, trigues una mica en respondre’m, en canvi quan em dirigeixo a Tu com a nena, em respons molt més ràpid. Com és això?” I Jesús va respondre amb aquesta paraula magnífica: “Em va agradar tant la meva infantesa!”

3. Jesús parla a una ànima. Per Nadal vaig llegir un text d’un autor italià desconegut que em va tocar el cor. Jesús s’adreça a una ànima en dificultats.
“A veure, desitjo passar temps amb tu, vull posar el meu bressol dins el teu cor. Avui et demano que posis a sobre aquest grapat de palla el soroll que habita a la teva ànima, totes aquestes veus que parlen, que criden, que et distreuen, que et confonen, que t’exciten, totes aquestes veus que t’impedeixen trobar la calma i el silenci que necessites per escoltar el teu propi cor. Fins i tot quan estàs sola, t’adones que en el teu silenci hi ha més soroll del que t’imaginaves, i sents un rebombori incessant dins les teves orelles. Atura’t! Vine! Aquí només hi som tu i Jo…
“Digue’m, animeta, quin ha estat el soroll més fort i dolorós que has hagut de suportar avui? Encara ressona dins teu? Però ara estigues plenament atenta; tanca els ulls, escolta’m, dóna’m les mans! Estic preparant el meu bressol al teu cor. No tinguis por, deixa’m fer…

“Deixa-m’ho fer, només per amor…
Permet-me que entri al teu cor per parlar-te.
Permet-me que et cridi, m’agradaria parlar-te en la llengua dels àngels.
Deixa’m parlar-te per il·luminar-te d’immensitat.
Deixa’m il·luminar-te per salvar-te per sempre.
Permet-me salvar-te per portar-te amb mi cap a les estades eternes.
A les estades dels àngels, permet-me donar-te la felicitat eterna en la glòria divina.
Deixa’m que et doni la vida eterna perquè estiguis sempre amb mi, amb l’Amor que t’ha creat;
Permet-me fer-ho, només per abraçar-te amb tendresa.
Desitjo quedar-me amb tu per sempre, perquè és per això que et vaig crear.
Deixa’m cremar d’amor diví i etern, només per a tu.
Deixa’m fer! Deixa-m’ho fer, només per amor!

Estimada Gospa, sabem que les victòries del mal avui només són aparences, perquè Déu és l’únic Mestre del món. Ell treballa més que tots els nostres enemics plegats i sap quan i com intervenir amb poder per salvar els seus fills. Pel vostre fill Joan Pau II, també sabem que totes les victòries de l’Església s’han guanyat amb la teva intercessió i amb la teva ajuda.
Queda’t amb nosaltres en l’adversitat! Cobreix-nos amb el teu mantell maternal per preparar amb tu el Triomf del teu Cor Immaculat!

Sor Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

PS 1. Vegeu les seves biografies amb les seves revelacions. Qui coneix la Mélanie més bé que ningú és el pare Michel Corteville que va publicar part de la seva tesi sobre La Salette: ‘Découverte du secret de La Salette’ (en francès).
En anglès: Mélanie and the Story of Our Lady of La Salette, de Mary Alice Dennis, Tan Books and Publishers, Inc, Rockford, Illinois 61105.

PS 2. Un toc d’atenció:
En algunes xarxes socials i en alguns vídeos hi circulen preteses cites signades “Sr Emmanuel”, que no sempre provenen de mi, i que són una barreja de veritat i falsedat. Si us plau, ignoreu-los! El que comparteixo es troba en aquests raports mensuals i als vídeos publicats per “Les enfants de Medjugorje” o al nostre canal de youtube “Emmanuel Maillard”. No estic jutjant les intencions de les persones que se’n serveixen. Demano que sempre que es citin les meves xerrades i escrits, es faci amb una referència i que s’abstinguin de fer cap afegit o canvi que pugui generar confusió. El meu propòsit no és fer primícies, i encara menys suscitar la por. Ans al contrari, busco inspirar l’esperança i la pau que ens comunica la nostra Reina a través dels seus missatges. Dono les gràcies a tots aquells que citen algunes parts d’aquestes Notícies amb precisió, sense oblidar la referència, www.enfantsdemedjugorje.fr
I també agraeixo de tot cor tots els qui preguen fidelment per aquest apostolat!

PS 3.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades….etc. al web:
https://sremmanuel.org/shop/

PS 4.Feu una peregrinació virtual! No podeu anar a Medjugorje? Medjugorje ve a vosaltres! A www.IMedj.net rebreu les gràcies especials dels 11 llocs més importants de Medjugorje (en francès).

PS 5. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant al link: http://www.centremedjugorje.org/

PS 6. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:
https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS 7. La Germana Emmanuel a Instagram:
https://www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

PS 8. Vegeu les nostres presentacions a YouTube,
https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ

PS 9. Escriviu a la Mare de Déu! a « Reine de la Paix », BP 2157, F- 06103 Nice cedex, France. La vostra carta es lliurarà a un vident i Maria us respondrà en la pregària. Doneu joia al seu Cor!