Visita del Patrick i la Nancy a Barcelona

15 de gener de 2012

El diumenge 15 de gener a la tarda vam tenir l’oportunitat d’escoltar el matrimoni canadenc format per en Patrick i la Nancy sobre el recorregut que han dut a terme en diferents ciutats espanyoles (Madrid, Sevilla i València), a fi d’oferir-nos el seu testimoni de conversió.

La visita que van fer a Barcelona i a tots el altres indrets es pot qualificar d’èxit total, cosa que ni ells mateixos es podien imaginar. Pràcticament totes les esglésies van quedar petites.

Abans de començar el rés del Sant Rosari i d’interpretar meravellosament les cançons, vam preparar els cors per rebre el testimoni d’en Patrick i la Nancy, els quals van ser presentats a l’església de Santa Maria de Gràcia, plena de gom a gom, pel responsable de la Fundació Centre Medjugorje a Catalunya, Oriol Vives i pel president a Espanya, Santiago Fusté. Ambdós han fet possible, després de llargues gestions, que puguem comptar amb aquest matrimoni format per en Patrick, ex milionari i acabalat home de negocis i la Nancy, la tercera de les seves dones, advocada d’origen croat.

Tots dos, des de fa anys, sembren amb les seves paraules un recorregut espiritual ple de fruits ja que del seu testimoni han sorgit diverses vocacions sacerdotals i religioses així com nombroses conversions.

Primer va parlar la Nancy, que ens va enlluernar amb la seva dolçor i ens va dibuixar de manera succinta, el seu passat en comú. Va esbossar com era la vida al costat del seu marit i de com pot ser el món quan l’únic déu són els diners, de com és poden perdre els fills per culpa de l’alcohol, les drogues i les dones i de com és, en definitiva, el món sense Déu. Però també ens va relatar que mitjançant un llibre amb els missatges de Maria, la Mare de Déu va estendre les seves mans cap a ells, igual com ara les estenen amb el seu exemple cap a nosaltres. Només volen que ens adonem que aquest temps a la terra és un temps preciós de conversió ja que tenim els minuts comptats!

Posteriorment, en Patrick amb una aclaparadora simpatia se’ns va guanyar a tots i, al més pur estil americà, va escenificar amb el millor dels somriures el món fosc que va ser la seva vida, transformada sobtadament en llegir, gairebé de forma accidental, un únic missatge de la Mare de Déu que cridava a la conversió. L’impacte va ser brutal, fins al punt d’iniciar un canvi radical que el va portar a tenir com a principal objectiu viure a Medjugorje, sense saber ni on era … únicament per donar-se el gust de ser el veí de la Mare de Déu! Va vendre-ho tot i es va traslladar amb la seva inseparable i, en aquells dies sorpresa Nancy, a aquest racó de món on la Terra toca el Cel…

Després de meditar sobre el significat fonamental de la paraula consciència, van destacar el valor del sagrament de la reconciliació que, mitjançant les mans absolutòries del sacerdot, els va permetre que tota una vida moralment corrompuda fóra perdonada per Déu en un sol instant!, tal com exclamava literalment en Patrick.

En segon lloc, van insistir en el valor del Sant Rosari en família ja que gràcies al seu rés diari han aconseguit recuperar els seus fills que, a imitació del pare, portaven una vida de pecat i absència de Déu. Per això no es cansen de repetir: el rés del Rosari ha salvat la nostra família. Van assenyalar, a més, que la pregària i el dejuni, malgrat les creus, són garanties de pau i alegria i ens permeten mirar el futur sense por. Alhora, van recordar les paraules de Maria a Medjugorje: Amb el dejuni fins i tot les guerres es poden aturar.

Després d’escoltar les paraules commovedores i impactants, va tenir lloc la Santa Missa, concelebrada per vuit sacerdots. Durant l’homilia, el pare Salvador Juanola va fer referència al Déu que ens parla en somnis, a aquest Déu Pare que ve a despertar, tal i com s’albira sovint al llarg de les Sagrades Escriptures a fi de rescatar-nos de la nostra indiferència, del nostre conformisme, en definitiva, per rescatar-nos de nosaltres mateixos.

La música interpretada durant la Santa Missa a l’església de Santa Maria, així com la de la resta de celebracions, va ser tan bonica i medjugoriana que va emocionar en Patrick i la Nancy.

Per acabar vam tenir el privilegi, al costat del pare Ignasi Condal, de postrar-nos davant del Santíssim, al qual vam donar gràcies pel testimoni colpidor que acabàvem d’escoltar i, alhora, li vam demanar per tots els qui pateixen. Va ser un moment de contemplació i lloança al Senyor mentre recorríem les naus de l’església tot inundant-nos de PAU.

En Patrick i la Nancy van abandonar Catalunya rumb a Medjugorje al costat d’una de les seves filles espirituals, la Suzzane. A l’endemà, tots tres ploraven d’una emoció incontenible. Nosaltres també.

Font: www.centromedjugorje.org