Meditació del Pare Jozo sobre el missatge del 25 de setembre de 2009

Missatge de Maria Reina de la Pau a Medjugorje el 25 de setembre de 2009

Estimats fills! Treballeu àrduament i amb alegria en la vostra conversió. Oferiu les vostres alegries i les vostres tristeses al meu Cor Immaculat per a què us pugui conduir al meu Fill estimat. Romanc amb vosaltres per tal d’ensenyar-vos i poder-vos conduir cap a l’eternitat. Gràcies per haver respost a la meva crida”!

La crida a la conversió és la proclamació fonamental dels missatges de la Mare de Déu. Què és la conversió? El tema de la conversió es pot contemplar des de diferents punts de vista. La imatge més coneguda per a nosaltres és, sens dubte, la paràbola de la tornada del fill pròdig (Lc 15,11-32). Un cop el fill s’adona que els seus camins l’han conduït a un atzucac decideix tornar al pare, tenint en compte la seva estimació i misericòrdia. El retrobament amb el seu pare és d’un amor sense límits la qual cosa fa que la seva vida canviï de soca-rel. El fill torna a ser un home feliç i beneït.

El sentit i la crida fonamental de la conversió és el retorn! El retorn a un mateix, és a dir, a la imatge des de la qual vaig ser creat. La conversió és el retorn a la missió i al camí que Déu vol per a mi. És un retorn a la pròpia ànima, a la consciència, de les quals me n’he allunyat i que ja no em deixen ser. La conversió és el retorn de l’esperança, de la fe, en resum, el retrobar la veritable alegria: en Déu, en la vida, en els homes, en el sentit de l’existència! La conversió és el retorn a l’abraçada de Déu, el retorn al seu Sacratíssim Cor del qual vam néixer.

En aquest missatge la Mare ens recorda que el seu Sacratíssim Cor és la “porta del cel”, l’únic camí que porta a Jesús. Per tant, ens convida amb el seu amor maternal que submergim dintre el seu cor els nostres pecats, debilitats, dolors, fracassos, decepcions…, puix el seu Amor és l’únic que pot embenar les nostres ferides i guiar-nos cap al Cor de Jesús, en qui trobarem la plenitud de l’amor, de l’alegria i de la pau.

El Cor de Jesús ha començat a viure en el Cor de Maria, la qual ens estima amb el mateix amor que va estimar i educar Jesús. És amb nosaltres per “ensenyar-nos i guiar-nos cap a l’eternitat”. Que ens esperoni a aixecar-nos d’aquest fang i de tot el que és passatger a fi de tornar al Pare.

Intencions d’aquest mes:

1. Recuperar la pregària vespertina a les nostres famílies per a què hi pugui regnar la pau i la benedicció.

2. El res diari del Rosari, perquè gràcies al mes d’octubre i les seves devocions, puguem tornar a resar-lo.

3. La consagració diària personal i de tota la família al Cor Immaculat de Maria

Germandat de la Visitació