Podbrdo

a
a

“Pau, pau, pau, només pau! La pau ha de regnar entre Déu i l’home, i entre tots els homes!”

Aquest és el missatge de la Mare de Déu donat el 26 de juny de 1981, el tercer dia de les aparicions, i deu anys abans de l’inici de la guerra que va destruir la regió de Bòsnia-Herzegovina, però que no va afectar Medjugorje.

El lloc de les primeres aparicions de la Mare de Déu, uns centenars de metres sobre els masos del Podbrdo, s’anomena avui Turó de les Aparicions.

El camí que porta cap a l’indret de les primeres aparicions és costerut. Uns baixos relleus de bronze (obra del professor Carmelo Puzzolo) que representen els Misteris de Goig i els de Dolor del Rosari van assenyalant aquest viarany des de 1989.

Al costat d’aquest camí s’aixeca una gran Creu de fusta, que assenyala el lloc on, el tercer dia de les aparicions, la Mare de Déu va fer, a través de la vident Marija Pavlovic, la seva primera crida a la pau.

L’estàtua de la Reina de la Pau, esculpida segons el model que es troba a l’esplanada de l’església (imatge obra de Dino Felici), va ser erigida al mateix lloc de les aparicions, i commemorant-ne el vintè aniversari.

Per als pelegrins, l’estada en aquest Turó de les Aparicions significa, a través de la pregària personal i del rés del rosari, una trobada especial amb la Mare de Déu.

El juny de 2002 es van col·locar, al llarg del caminoi que baixa cap a les Creus Blaves, baixos relleus de bronze (també obra del professor Carmelo Puzzolo), que representen els misteris de Glòria. Les Creus Blaves van ser erigides al peu del Turó de les Aparicions el 1985. És en aquest punt on, des del 4 de juliol de 1982, es reuneix regularment el grup de pregària del vident Ivan Dragicevic.