Krizevac

a
a

30 d’agost de 1984
“Estimats fills! També la Creu formava part del pla de Déu quan la vau construir. Especialment en aquests dies aneu a la muntanya del Krizevac i pregueu al peu de la Creu. Necessito les vostres pregàries. Gràcies per haver respost a la meva crida!”

6 de setembre de 1984
“Estimats fills! Sense pregària no hi ha pau. Per això us dic, fills estimats, que pregueu per la pau al peu de la Creu. Gràcies per haver respost a la meva crida!”

Vet aquí una breu història sobre el Krizevac i la Creu que s’hi erigeix al cim:

Aproximadament a un quilòmetre de distància de l’església de Medjugorje hi ha la muntanya del Krizevac, que forma un angle amb la muntanya del Crnica. Sobre el cim del Krizevac (520 m d’altitud sobre el nivell del mar), el rector, el Fra. Bernardí Smoljan i els parroquians de Medjugorje van aixecar-hi una creu de 8,56 m de formigó. A la creu van gravar-hi aquestes paraules:

“A Jesucrist, Redemptor del gènere humà, com un signe de fe, amor i esperança, en commemoració de la Passió i Mort de Jesús.”

a
a
a

Al centre de la Creu, i a la intersecció dels braços, s’hi va col·locar una relíquia enviada per aquesta ocasió des de Roma: un trosset de la Creu que els cristians venerem com la Creu en què Jesús va ser crucificat, la part més gran de la qual es preserva a l’església de la Santa Creu de Jerusalem a Roma.

El 15 de març de 1934 es va acabar de construir la Creu i més endavant es va anar fent costum el fet de celebrar la Santa Missa una setmana després de la Nativitat de la Mare de Déu, en commemoració de l’Exaltació de la Santa Creu.

El Krizevac no atrau tants i tants pelegrins per les seva bellesa natural sinó perquè molta gent afirma que, des del començament de les aparicions de la Mare de Déu a Medjugorje, han vist en aquesta Creu diferents “signes” lluminosos i d’altra mena. Tothom ha relacionat aquests signes amb les aparicions de la Mare de Déu i amb el missatge de les aparicions de Medjugorje: la pau entre Déu i els homes i entre els pobles de la Terra.

Molts han entès que el camí vers aquesta pau passa inevitablement per la Creu de Crist, i són molts també els qui al Krizevac han trobat la pau i el seu propi camí vers Déu.

Segons els testimonis dels vidents, en el missatge del 30 d’agost de 1984, la Mare de Déu va dir: “La Creu també era en el pla de Déu quan la vau construir”.

Amb l’inici de les aparicions de la Gospa, es va començar a resar el Via Crucis al Krizevac. Al començament les estacions estaven senyalades amb simples creus de fusta. El 1988 s’hi van col·locar relleus de bronze (obra del professor Carmelo Puzzolo). La Mare de Déu es troba representada en tots i cada un d’ells, llevat del de l’Hort de les oliveres.

Veure Recomanacions de Sor Emmanuel