Entrevista al Cardenal Ersilio Tonini al canal de TV Mattino Cinque

El programa italià matinal de televisió Mattino Cinque va dirigir recentment la seva atenció a Medjugorje i va entrevistar dos cardenals, l’arquebisbe Cristoph Schönborn i Msgr Ersilio Tonini.

La major part de tot el que el cardenal Schönborn va parlar amb la presentadora del programa Federica Panicucci ha estat àmpliament publicat, però aquí hi ha algunes respostes molt reveladores del cardenal Tonini:

“La posició de l’Església respecte a Medjugorje ha estat sempre observada amb molta cura. En aquest tema, jo li puc dir que un dia vaig visitar el Papa Joan Pau II i hi havia dos bisbes allà parlant amb ell. La conversa, casualment, era sobre Medjugorje. Un dels dos bisbes estava entusiasmat amb Medjugorje, i al mateix temps, l’altre tenia bastants dubtes. El papa va tallar la conversa afirmant: “la Gràcia de Déu és lliure d’anar com, quan i on vulgui”. Això em va impressionar molt, ja que vaig entendre molt bé que el Papa s’alegrava de saber que la Mare de Déu encara té el valor d’aparèixer-se a les criatures humanes per recordar-los que mentre el temps va passant, l’eternitat ve, i és a l’eternitat on hi ha els plans de Déu. És tot duent el pensament d’eternitat a les nostres vides que som capaços de sentir-nos fills de Déu. Aquestes són realment les grans promeses que el Senyor Jesús va venir a portar-nos: fer-nos saber que Déu ens espera, que som els seus fills, que s’està preparant per a vessar tot el seu amor sobre nosaltres.

“Repeteixo que aquest encontre – pel fet que vaig veure al Papa tant interessat en el tema de Medjugorje – em va impactar molt, i em vaig dir a mi mateix que potser la gràcia del Senyor vol fer-se sentir fins i tot més, i que el Papa, en aquesta ocasió, es va sentir directament i personalment cridat a aquesta causa. Això, verdaderament, em va impressionar.”

El cardenal llavors va afegir: L’Església Catòlica no es considera la posseïdora de les aparicions. La Mare de Déu és lliure d’aparèixer-se quan vulgui. L’Església Catòlica està molt contenta que Déu es manifesti a través de miracles i de les aparicions de la Mare de Déu. L’Església, òbviament, està expectant i no vol que s’introdueixin bogeries, no vol que pugui haver-hi criatures que siguin les posseïdores de les aparicions i facin dir a la Mare de Déu el que elles volen que digui. Aquest és un tema extraordinàriament delicat. L’Església ha reconegut el dret de la Mare de Déu a parlar, i naturalment, ja que això és un tresor enorme, l’Església vigila perquè no s’hi introdueixin faules, prodigis o miracles inventats. Per aquest motiu m’alegra que l’Arquebisbe de Viena, a qui conec molt bé, hi estigui present (a Mattino Cinque); la seva paraula és paraula de garantia.

El Cardenal Tonini va fer una peregrinació a Medjugorje el 2009. Després va testificar: “Penso que Medjugorje és un lloc beneït i una gràcia de Déu; qui va a Medjugorje torna transformat, canviat, es reflexa a sí mateix en aquella font de gràcia que és Crist. Crist és al mateix temps l’aixeta i la font. Si a Medjugorje, com és obvi fins ara, hi ha moltes conversions, segurament significa que allà hi ha la mà de Déu. Crec que hauríem de mirar Medjugorje amb serenitat i confiança, apreciant totes les coses bones i santes que passen en aquest lloc.

Font: https://crownofstars.blogspot.com