Entrevista al Cardenal Ersilio Tonini

Entrevista al Cardenal Ersilio Tonini al canal de TV Mattino Cinque.

El programa italià de la televisió “Mattino Cinque” fa poc que es va interessar per Medjugorje i va entrevistar a dos cardenals, l’arquebisbe Cristoph Schonborn i Msgr Ersilio Tonini.

S’ha publicat la major part del que el cardenal Schonborn va manifestar a la presentadora Federica Panicucci durant l’entrevista, però ara esmentarem algunes respostes molt reveladores del cardenal Tonini :

“La posició de l’Església pel que fa a Medjugorje ha estat sempre molt observada. En aquest tema, li puc dir que un dia vaig visitar el Papa Joan Pau II i dos bisbes estaven allà parlant amb ell. La conversa casualment era sobre Medjugorje. Un bisbe estava molt entusiasmat ,mentre que l’altre tenia força dubtes. El Papa va tallar la conversa afirmant: “la Gràcia de Déu és lliure d’anar com, quan i on vulgui”. Això em va impressionar molt, perquè vaig entendre molt bé que el Papa s’alegrava de saber que la Mare de Déu encara té el valor d’aparèixer davant les criatures humanes per a recordar-los que, mentre va passant el temps, l’eternitat ve i és en aquesta eternitat on hi ha els plans de Déu. Portant el pensament d’eternitat a les nostres vides, som aleshores capaços de sentir-nos fills de Déu. Aquestes són realment les grans promeses que el Senyor Jesús va venir a portar-nos : feu-nos saber que Déu ens espera, que som els seus fills, que s’està preparant per a escampar tot el seu amor sobre nosaltres.

“Repeteixo que aquesta trobada –atès que vaig veure el Papa tan interessat en el tema de Medjugorje- em va impactar molt, i em vaig dir a mi mateix que potser la gràcia del Senyor vol fer-se sentir fins i tot més i que el Papa, en aquesta ocasió, es va sentir directament, personalment, cridat a aquesta causa. Això em va impressionar veritablement”.

Aleshores el cardenal va afegir : “L’Església Catòlica no es considera la posseïdora de les aparicions. La Mare de Déu és lliure d’aparèixer-se quan vulgui. L’Església Catòlica està molt contenta que Déu es manifesti mitjançant miracles i de les aparicions de Nostra Senyora.. L’Església està, òbviament, vigilant i no vol que s’introdueixin bestieses, no vol que pugui haver-hi criatures que siguin les posseïdores de les aparicions i facin dir a la Mare de Déu el que elles volen que digui. Aquest tema és extraordinàriament delicat. L’Església ha reconegut el dret de parlar de la Mare de Déu; i naturalment, perquè aquests són enormes tresors, l’Església vigila per tal que no s’hi afegeixin faules, prodigis o miracles inventats. Per aquest motiu m’alegra que l’arquebisbe de Viena, al que conec molt bé, estigui present (apareixent en el programa Mattino Cinque); la seva paraula és una paraula de garantia”.

El cardenal Tonini va fer una peregrinació a Medjugorje l’any 2009. Després va testificar: “Penso que Medjugorje és un lloc beneït i una gràcia de Déu; qui va a Medjugorje torna transformat, canviat, es reflecteix ell mateix en aquesta font de gràcia que és Crist. Crist és, al mateix temps, l’aixeta i la font. Si a Medjugorje, com fins ara és obvi, hi ha moltes conversions, segurament significa que allà hi ha la mà de Déu. Crec que hauríem de mirar Medjugorje amb serenitat i confiança, apreciant totes les coses bones i santes que passen en aquell lloc”.

https://crownoftars.blogspot.com/