Entrevista a Monsenyor Giovanni Battista, Bisbe de Trani – Itàlia, sobre Medjugorje

Entrevista a Monsenyor Giovanni Battista , Bisbe de Trani – Itàlia, sobre Medjugorje

El bisbe va declarar: “Penso que la posició prudent de l’Església sobre l’assumpte és justa i legítima. Els vidents continuen parlant i per tant cal esperar. Però és tan gran la quantitat de fidels que pelegrinen a Medjugorje, que hi ha d’haver una raó positiva”.

Malgrat això, la postura de l’Església és molt cautelosa.

“És cert. Hi ha una directriu que prohibeix els pelegrinatges liderats per bisbes o sacerdots diocesans, però últimament – en vista de l’extensió i evidències del fenomen – s’està atenuant una mica aquesta rigidesa”.

Excel·lència, té coneixement personal de gent i fidels de la seva diòcesi que s’hagin convertit i hagin canviat la seva vida o el seu estil de vida gràcies a Medjugorje?

“Per descomptat, i no tinc cap raó per negar-ho. Conec bona gent que abans d’anar-hi no eren veritables ni autèntics cristians, però que van tornar literalment transformats de la seva visita a Medjugorje; Des d’aquest punt de vista, sembla apropiat parlar d’un lloc de gràcia”.

Què vol dir quan parla d’un lloc de gràcia?

“La conversió, l’acceptar els sagraments que per molt de temps havien estat rebutjats o abandonats, és una gràcia. Puc dir que això passa a Medjugorje, i amb certa continuïtat. Pot haver-hi conversions a altres llocs, però penso que si es registren en tanta abundància, darrera hi ha la mà de Déu, la seva poderosa voluntat”.

Per què és tan prudent l’Església?

“Hem de dir que – pel que fa a les aparicions Marianes – l’Església ens dóna llibertat de creure-hi o no creure-hi, ja que no són dogma de fe. L’Església ha donat la seva aprovació a moltes aparicions. Pel que fa a Medjugorje, degut precisament a que els vidents – als que jo considero de ments sanes – es segueixen manifestant, significa que les visions no s’han tancat. L’Església ha decidit posposar el judici. Posposar no vol dir negar”.

Algunes llengües malicioses han sembrat les sospites de presumptes negocis religiosos.

“Això em sembla exagerat i injust. No excloc la presència d’alguns espavilats, però aquest fenomen és divers i sovint present al voltant d’altars i basíliques. No entenc com alguns subratllen això quan parlen sobre Medjugorje i pretenguin que no passa en altres llocs. En resum, si hi ha gent que obté un benefici econòmic de forma dubtosa, hauran de respondre davant les seves pròpies consciències, però al meu entendre, si això passa, no passa només a Medjugorje”.

Un conegut Arquebisbe, ja retirat, un exorcista, va escriure que podria ser un assumpte d’engany satànic.

“Amb tot el respecte envers el meu germà bisbe i amic, a qui tinc en gran estima, no puc estar d’acord amb ell. Penso que és exagerat. Hi ha moltes conversions a Medjugorje, el que significa que la gent s’acosta a Déu. Satanàs fa exactament el contrari; ell divideix. En aquest cas, Satanàs s’estaria esforçant en contra seva, el que certament em sembla poc creïble”.

Parlem de Maria, Qui és aquesta dolça criatura?

“La filla de Sió, lliure del pecat original, designada per Déu per al seu pla de salvació. És la dona que va dir Sí, la que contribueix al pla de salvació restaurant i reparant l’acte negatiu comès per Adam i Eva. Maria és certament Divina, una via segura que ens fa arribar a la gràcia de Déu”.

Bruno Volpe
www.pontifex.roma.it