Entrevista a la vident Vicka sobre la Quaresma

Fou realment una gran alegria quan vaig sentir que la Vicka compartia amb un pelegrí aquests punts de vista tan increïbles sobre la Quaresma.

“Sovint veiem la quaresma com un temps en què fem sacrifici i ens neguem a nosaltres mateixos pel fet de renunciar al cafè, alcohol, xocolata, cigarrets, televisió o a qualsevol altra cosa que ens agradi molt. Però hem de renunciar a aquestes coses per amor a Jesús i a Maria, i no dur-ho a terme només per a la nostra pròpia glòria. Moltes vegades esperem que arribi aviat el final dels quaranta dies per tornar a beure, menjar, veure la televisió, etc. Aquesta no és la forma correcta de viure la Quaresma!

“I, efectivament, la Mare de Déu sempre ens demana sacrificis i, no ens ho demana només durant la Quaresma, sinó a qualsevol època de l’any. En aquest temps hem d’oferir a Déu tots els nostres desitjos, les nostres creus, les nostres malalties i patiments per tal que puguem caminar amb Jesús, caminar amb Ell cap al calvari. Hem de prendre’ns més seriosament el fet d’ajudar a Jesús a carregar amb la Seva Creu, perquè Ell la carrega per a tots nosaltres. I haig de fer-ho tot preguntant-li: “Senyor, com puc ajudar-te? Què et puc oferir?” No vull dir amb això que Ell no pugui carregar la Seva Creu, però quan nosaltres ens hi sabem adherir amb el cor, aleshores es converteix en quelcom bonic. I així ja no hi vaig solament quan el necessito, sinó que camino amb Ell quan més em necessita, durant el Seu patiment per nosaltres”.

“Moltes vegades podríem oferir-te en pregària les nostres creus, però, a voltes, no sabem demanar-t’ho com cal perquè et diem: “Senyor, si us plau, traieu-me aquesta creu de les meves espatlles, pesa molt, no puc portar-la. Per què em dones a mi aquesta creu i no la dones a algú més?” No! Aquesta no és la manera correcta de pregar! La Mare de Déu ens diu que li hauríem de dir de la següent manera: “Senyor, gràcies per aquesta creu, gràcies per aquest gran do que m’estàs donant!”.

“Són molt poques les persones que entenen el gran valor de la creu i el gran valor que té el do de les nostres creus quan les oferim a Jesús. Podem aprendre tant a través del do de la creu! En aquest temps de Quaresma, hem d’entendre amb el cor tot el que ens estima Jesús, i cal que caminem al Seu costat amb molt d’amor. Hem d’intentar d’unir-nos-hi en el moment de la Seva passió. Aquest és el sacrifici que s’espera de nosaltres. Si caminem així quan arribi el dia de la Pasqua de Resurrecció no la viurem des de fora sinó que haurem ressuscitat amb Jesús, perquè en el nostre interior serem lliures, lliures de nosaltres mateixos i de tots els nostres lligams. I això no és bonic? Serem capaços de viure l’amor de Jesús i la Seva Resurrecció en el nostre interior!

“Cada creu té una raó de ser. Déu mai ens envia una creu sense cap motiu, sense un significat, i només Ell sap quan ens la traurà. En èpoques de patiments, donem gràcies a Jesús per aquest do i diguem-li: “Si tens un altre regal per a mi, estic preparat. Però ara suplico la teva fortalesa per saber carregar amb la meva creu i seguir endavant amb Tu Senyor”.

“Recordo com la Mare de Déu em va parlar del patiment quan va dir: “Si coneguéssiu el veritable valor del patiment!”. Senzillament, cal tenir-lo en compte. Al final, tot depèn de nosaltres, de si hi estem o no disposats. Tot depèn del nostre Sí a Jesús. A voltes, necessitem tota una vida per aprendre-ho. Cada matí, quan ens despertem, podem començar el nostre dia amb Déu. La Mare de Déu no ens demana que preguem tot el dia, sinó que posem la pregària en el primer lloc i que posem Déu a davant de tot; després realitzem les nostres tasques habituals tot continuant amb la resta d’ocupacions de la nostra vida, visitem malats, etc.

“Quan fem una obra de caritat sense amor, no té valor. Igualment, tampoc té valor la nostra pregària si resem i no actuem amb caritat. Ambdues coses, pregària i caritat, van sempre unides. I així, pas a pas, anem avançant”. (Fins aquí les paraules de la Vicka).

Sabent tot el que ha patit la Vicka i la manera tan bonica com atén els pelegrins que la visiten a Medjugorje, les seves paraules adquireixen un significat especial. La Vicka viu diàriament el camí de la creu amb Jesús. I en coneix l’alegria que això proporciona.

Quins bons consells que ens has donat per aquesta Quaresma! Les teves paraules reflecteixen les de Santa Faustina: “Oh, si l’ànima que pateix tant sabés com l’estima Déu, moriria d’alegria i felicitat! Algun dia coneixerem el valor del patiment, però aleshores ja no podrem patir. El moment present és nostre!” (963)

Mare estimada, en aquesta Quaresma volem fer un pas endavant, ajuda’ns a dir Sí a Jesús amb amor!

1 de març de 2008

De: www.childrenofmedjugorje.com