Del 7 al 9 de juliol se celebrarà el GironellaFest, el primer festival de la família i la joventut

 

 

 

 

 

 

 

La vil·la de Gironella (prop de la ciutat de Berga, a la província de Barcelona) acollirà del 7 al 9 de juliol d’aquest any la primera edició del GironellaFest, una trobada de joves i famílies impulsada des de la parròquia de Santa Eulalia de la població, amb la col·laboració de l’Associació Cultural Amor de Déu, la Fundació Centro Medjugorje i el suport del Bisbat de Solsona i de l’ajuntament del municipi. Aquest nou festival sorgeix amb l’objectiu de compartir uns dies de convivència entre joves i famílies, en els que es podran realitzar una colla d’activitats de formació, de recolliment i lúdiques, en una experiència de germanor amb gent vinguda de diferents llocs.

Precisament el Pare Joao Chagas, responsable de la secció de joves del dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, va comentar, en una entrevista a Catalunya Cristiana el 30 d’abril d’aquest any, que si bé la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) se celebra cada tres anys a nivell internacional, s’hauria de celebrar cada any a nivell local, “ja que els joves s’han de sentir el centre de la sol·licitud pastoral dels bisbes, dels pastors en general” .

Durant aquest cap de setmana, a Gironella es durà a terme un programa que combinarà catequesi, testimonis de vida, estones de pregària, així com també concerts de reconeguts artistes del panorama catòlic. Per tal de facilitar l’estada completa al festival, s’habilitarà el pavelló municipal perquè els participants hi puguin passar les dues nits. Cal afegir que es comptarà en tot moment amb un equip de voluntaris que vetllaran per al bon desenvolupament de la trobada.

El GironellaFest començarà el divendres 7 a la tarda amb l’acollida dels participants i la inauguració oficial, i tot seguit se celebrarà l’Eucaristia per a tots els assistents i una vetllada de pregària amb música en directe preparada especialment per a l’ocasió. Després del sopar arribarà un dels plats forts amb un concert a càrrec del cantant cordovès Jesús Cabello, a qui una greu malaltia d’infància li va despertar un desig de buscar el sentit de la vida. Ara ja porta més de 10 anys als escenaris i compta amb quatre treballs discogràfics que sonen en una dotzena de països.

Després de la pregària del matí, el dissabte dia 8, el mateix Cabello donarà el seu testimoni de vida davant dels assistents, activitat que anirà seguida d’una catequesi dirigida per un frare franciscà i d’una conferència a càrrec d’un bisbe, encara per determinar. La sobretaula estarà acompanyada per la projecció de la pel·lícula Guardianes de la Fe, sobre la persecució dels cristians a l’Orient Pròxim. Comptarem amb el seu productor i codirector, el periodista i escriptor Jaume Vives, que donarà el testimoni de l’experiència viscuda durant el rodatge. La jornada continuarà amb una Eucaristia i Adoració al Santíssim, novament acompanyada per música en directe. Al vespre tindrem un altre dels plats forts d’aquesta primera edició del GironellaFest: el concert del Pare Damián, el conegut sacerdot redemptorista ex-concursant del programa d’èxit televisiu La Voz.

El darrer dia del festival, el diumenge 9, començarà amb la pregària matinal i una catequesi a càrrec del bisbe de Solsona, Xavier Novell, i tot seguit el testimonio de conversió de l’Alexis, amb el títol suggeridor de “De las tinieblas a la Luz “. Al migdia se celebrarà l’Eucaristia, la clausura oficial de la trobada i un dinar de germanor.

Pel que fa a les inscripcions, en aquests moments ja són obertes i es poden fer a través del web https://bisbatsolsona.cat/gironellafest-trobada-joves-families. Per tal de facilitar la logística, s’han preparat les opcions següents:

• Adult / Jove: 70 € (inclou pensió completa + dormir al pavelló + programa)

• Pack família: 110 € (inclou pensió completa + dormir al pavelló + programa)

• Resident a Gironella: 34 € (inclou programa)

També hi ha la possibilitat de triar altres allotjaments, que caldrà notificar en el formulari, ja que l’organització ho haurà de tenir en compte. Prop de la població hi ha les següents possibilitats:

• Hotel HCC Ciutat de Berga – Passeig de la Industria, 11-08600 Berga – 93 821 44 22

• Hotel Berga Park – Ctra. de Solsona, 1 – 08600 Berga – 93 821 66 66

• Càmping Gironella – Ctra. C-16 E-19 Sortida 86-08680 Gironella – 93 825 15 29

Per altra banda, podeu seguir l’actualitat del GironellaFest a través de les xarxes socials de Facebook (@ Gironellafest17) i Instagram (@ gironellafest17). Per a més informació, ens podeu contactar a través de Whatsapp als telèfons 665 23 29 76 (Mireia) i 609 03 37 42 (Clàudia), o bé al correu electrònic gironellafest@gmail.com.