Crònica de la XIIIa Trobada de peregrins de l’Amor de Déu al Santuari de la Mare de Déu de la Salut

El diumenge 25 de setembre va tenir lloc la trobada anual de peregrins al Santuari de la Mare de Déu de la Salut. Des de fa 13 anys, l’Associació Cultural Amor de Déu organitza aquesta trobada i fins fa dos anys se celebrava a casa els Srs. Borrell-Vilanova a Matadepera. Hi van participar uns 300 peregrins dels més de 1.000 que han anat a Medjugorje aquest any amb les peregrinacions del Kike Ballbé, la Claudia Bombardó, la Mari Carmen Maiquez, l’Alicia Rodríguez, el Ramón Condal, el Roberto Martínez, la Mariate Cordonet, l’Eugenia Riba, la Joana Vives i l’Oriol Vives. No obstant això, la trobada també es va obrir a tots els qui, tot i no haver peregrinat a Medjugorje, sentissin la crida de la Mare de Déu a assistir-hi o a col·laborar amb l’associació.

Tot i que el temps amenaçava amb aigualir la trobada, el dia es va aguantar assolellat durant tot el programa. Això sí, tan bon punt es va acabar l’hora Santa d’Adoració al Santíssim, va caure un bon aiguat. Donem gràcies a la Gospa per haver-se cuidat tant de nosaltres com de tots els detalls de la jornada fins al darrer moment.

La trobada va començar a les 12h amb el rés del Sant Rosari. El va seguir la Santa Missa, que es va oferir per tots els peregrins difunts d’aquest any i especialment per la difunta Sra. Borrell. Mossèn Albert Ribot va ser l’encarregat de celebrar la Santa Missa, acompanyat pel pare Sergio de Mèxic i pel Mn. Eduard. La seva homilia no va deixar ningú indiferent ja li va sortir ben bé del cor. Mereix una menció especial la magnífica aportació musical d’aquest any: òrgan, violoncel, guitarra, veus…un autèntic luxe; ens va semblar que tornàvem a ser a Medjugorje. En acabar la santa Missa, el president de l’associació va dedicar unes paraules en memòria de la Sra. Borrell, en pau descansi, i es va fer ofrena d’un obsequi a la família Borrell-Vilanova en senyal d’agraïment per haver-nos acollit generosament a casa seva durant tants anys. Tot seguit vam passar a l’aperitiu i el dinar, exquisits com sempre i molt ben organitzats gràcies al servei d’un càtering i l’ajuda inestimable de nombrosos col·laboradors. Després del cafè, hi va haver l’oportunitat de comprar llibres, calendaris i loteria de l’Associació, i també d’agafar estampes tots aquells que ho desitgessin.

També es van explicar els nous projectes de l’associació i es va animar la gent a participar-hi. Entre els projectes presentats, cal destacar els grups de pregària de nens, famílies i amics a Vil·la Gospa, una casa d’espiritualitat que hi ha prop de Barcelona, que comencen aquest mes d’octubre. Aquestes trobades seran cada segon i quart dissabtes de mes. Un altre projecte interessant és el Club de lectura de llibres del pare Slavko que també començarà l’octubre. Es va plantejar la necessitat de nous voluntaris a l’associació ja que cada vegada hi ha més projectes i més grans. Per últim, hi va haver el torn de testimonis que, un cop més van emocionar i van arribar al cor de tots els presents. La trobada va acabar amb l’Hora Santa.

Gràcies a tots els presents i a tots els qui ens vau acompanyar des de la distància amb la vostra pregària.

Lourdes Rueda

Barcelona, 30 de setembre de 2016