16 de desembre de 2020: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.    El 25 de novembre de 2020, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

Estimats fills, aquest és un temps d’amor, de tendresa, de pregària i d’alegria. Pregueu, fills meus, perquè el Nen Jesús neixi en els vostres cors. Obriu els vostres cors a Jesús que es dóna a cada un de vosaltres. Déu m’ha enviat per ser joia i esperança en aquest temps. I jo us dic: sense el Nen Jesús no teniu ni tendresa ni el sentiment del Cel, que s’amaguen en el nadó. Per això, fills meus, treballeu-vos. En llegir la Sagrada Escriptura descobrireu el naixement de Jesús i l’alegria, com la que Medjugorje va donar a la humanitat els primers dies. La història serà veritable, i també avui es repeteix en vosaltres i al voltant vostre. Treballeu i construïu la pau a través del sagrament de la confessió. Reconcilieu-vos amb Déu, fills meus, i veureu miracles al voltant vostre. Gràcies per haver respost a la meva crida.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Un nen a l’escala! Quan ens apropem a Nadal, m’agradaria explicar-vos dues històries sobre el Nen Jesús, perquè sovint es va manifestar a la vida dels Sants.
Un dia, santa Teresa d’Àvila anava cap a la capella del seu Convent de l’Encarnació de les Carmelites. Quan estava a punt de pujar les escales, va mirar cap amunt i va veure, dret a l’últim graó, un nen petit preciós. Tota sorpresa, va estendre els braços cap a ell sense dir ni una paraula. Es preguntava com devia haver entrat en aquella part privada de la casa. Però va ser el Nen qui li va preguntar: “Com et dius?”
– “Em dic Teresa de Jesús! I tu, petitó, com et dius?”
– “Si tu ets Teresa de Jesús, jo sóc Jesús de Teresa!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quin diàleg tant preciós! Aquestes simples paraules d’un nen ens revelen un tret profundament commovedor del cor de Jesús. Desitja fer-nos partícips de la unió íntima de la Seva persona amb la nostra!
Efectivament, des del moment del nostre bateig, li pertanyem, i Ell també ens pertany! De fet, cadascun de nosaltres també podem afegir “de Jesús” al nostre primer nom. Carolina de Jesús, Vicenç de Jesús …. Aquesta pertinença intrínseca, adquirida al Sagrament del Baptisme, ens dóna accés a tots els tresors de gràcia amagats en el Nou Nat, inclosa la tendresa i el sentiment del Cel, tal com ens explica la nostra Mare de Déu.

I quin poder de curació se’ns ofereix amb aquesta tendresa i calidesa divines del Cel! ¿Qui no desitja aquest tresor inestimable, tan rar i tanmateix a l’abast de tothom?
Nen Jesús acabat de néixer, aquest Nadal, si us plau, vine a l’escala de la meva vida, que és massa alta per a mi, i permet-me que et prengui en braços, perquè tu em pertanys i jo també et pertanyo!
PS.3.  A prop de la mort! El nostre amic italià David Saccani, agent de viatges i guia fidel de peregrinacions a Medjugorje, ha vist la mort de ben a prop aquest estiu. El seu testimoni il·lustra les paraules de Jesús confiades a Don Dolindo de Nàpols. (Consulteu el report de novembre).

“El 13 d’agost de 2020 em va colpejar un accident cerebrovascular sever. Però gràcies a la reacció ràpida dels meus parents, em van portar immediatament a l’hospital. Després, davant de la gravetat de la situació, em van portar de pressa a un centre especialitzat en accidents cerebrovasculars, a 25 km de casa meva.
El meu estat era molt greu, però era plenament conscient. Després d’una consulta i d’informar la meva dona sobre els riscos d’una operació, els metges van decidir intervenir d’urgència. Tot i que era conscient, havia perdut la parla i no podia expressar-me. Quan vaig arribar al quiròfan, em vaig asseure a la taula d’operacions, vaig alçar les mans per cridar l’atenció i vaig convidar els presents a fer el senyal de la Creu amb mi (cosa que potser els va incomodar una mica). Com que no podia parlar, en el meu cor i amb totes les meves forces, vaig dir al Senyor: “Cuida’t-en Tu, confio en tu!”
A partir d’aquell moment, tot va canviar miraculosament: em vaig omplir d’una pau indescriptible. Aquella pau em va acompanyar cada dia durant la meva teràpia intensiva i no em va deixar mai!
En aquell moment, no coneixia Don Dolindo i molt menys la seva famosa pregària de rendició al Senyor. Descobrir-lo em va trasbalsar. Ara estic convençut que lliurar-se al Senyor en temps crítics és l’únic remei contra la por, l’angoixa, el dolor i sobretot la soledat. El Senyor no només alleuja el nostre patiment en un moment difícil, sinó que utilitza la nostra “creu” per ajudar-nos a sentir la seva presència. Sóc testimoni del do extraordinari d’aquesta pregària de confiança: “Jesús, m’abandono a tu, pensa-hi tu”, ja que ho he viscut. Crec que tothom ho pot viure, per això desitjava compartir-lo amb vosaltres!”

4. Santa Edith Stein (1891-1942), una de les 6 patrones d’Europa, tenia un gran afecte pel Nen Jesús i el misteri de l’Encarnació. Les seves arrels jueves ja li havien donat un profund sentit del Déu Vivent i Veritable. Convertida en catòlica i fascinada per la persona de Jesús, sobretot per la petitesa de la seva infantesa, i es va consagrar completament a Ell al Carmel del Nen Jesús de Praga, a Colònia.

Abans d’entrar al Carmel, una nit de Nadal va assistir a la missa del Gall. Després de la missa, l’església es va buidar, es van apagar tots els llums i es va tancar l’última porta. Ningú no s’havia adonat de la presència silenciosa d’una dona pregant. L’endemà al matí, quan la sagristana va obrir l’església, no es podia creure el que veia: l’Edith era allà, davant del bressol, amb la mateixa posició que la vetlla. La sagristana es va voler disculpar per haver-la tancat tota la nit i li va preguntar si no estava cansada. Però l’Edith li va respondre: “Com es pot estar cansada la nit que Déu es va convertir en home?”
Arrestada per la Gestapo com tants d’altres jueus, l’Edith va ser deportada primer al camp de Westernburg i després traslladada a Auschwitz. En un d’aquests horribles «trens de la mort», que l’havia de portar a l’infern d’Auschwitz (com cap a la seva darrera estació), va aconseguir fer arribar una petita nota a la seva comunitat per tranquil·litzar-les sobre el seu destí, dient:

“L’estimat Nen Jesús també és aquí, enmig nostre!”

El nen Jesús, enmig d’aquells condemnats a una mort abominable? Sí … No havia abandonat l’Edith, que l’havia venerat amb tanta estima durant tants anys. Efectivament, el Nen Déu li havia donat una pau que no és d’aquest món; aquella pau divina de què parla Jesús a l’Evangeli, que només Ell ens dóna i que el món no ens pot donar. Res ni ningú no ens pot treure aquesta pau, ni tan sols tots els ‘Auschwitz ’del món actual, perquè Jesús mateix posa aquesta pau al nostre cor durant la pregària.

Per descomptat, no es tracta de menystenir les tranquil·litats i les seguretats que de vegades el món dóna, però aquestes són efímeres, com les flors dels camps. En el moment del gran pas d’aquesta vida a la següent, què en queda? El Príncep de la Pau, nascut a Betlem en una menjadora d’animals en una nit freda i gèlida, és Aquell que ens ofereix la seva pau, una pau que omple el nostre cor, que ja ens captiva en aquesta terra i omple de felicitat eterna els elegits a l’altre món.

Aquest Nadal de 2020, nen Jesús, vine a escalfar-nos i anima els nostres pobres cors inquiets! Vine a curar-nos de les ferides de la por i de la manca d’amor! Fes-nos portadors de pau en aquest món sense pau, que busca la pau allà on es perd. La teva mare ens diu: “Treballeu per la pau i construïu-la a través del sagrament de la Confessió”. Tu, Nen Jesús, vine a treballar amb nosaltres per la pau! Vine a construir-la amb nosaltres a través de la nostra resolució per perdonar els altres i en el Sagrament de la Reconciliació! Que tot el mal que hi ha al nostre interior i al nostre voltant sigui aixafat per la teva innocència!
Com Teresa d’Àvila, com Edith Stein i tants altres Sants, jo vull descobrir-te, jugar amb Tu, abraçar-te contra el meu cor, viure constantment amb Tu, complir els teus desitjos i deixar-me transformar dia rere dia! Amb tu, petit rei de la glòria, vull apoderar-me del Regne del Cel que pertany als nens i als qui s’hi assemblen.

P.5 Un regal del P. Slavko? Del 15 al 24 de novembre, la parròquia va pregar una novena al pare Slavko Barbaric en ocasió del vintè aniversari del seu retorn al Pare. Una dona italiana que viu a Medjugorje, va demanar-li que intercedís pel seu pare, que patia molt degut a un ictus. Ella també tenia un tumor de mama, però demanava per la curació del seu pare. Al final de la novena, per sorpresa del seu metge, el seu tumor havia desaparegut i el seu pare s’havia recuperat! Tots dos estan bé. Visca l’ajut dels sants!

 

 

 

 

 

 

 

6. La nostra propera emissió en directe completa en francès serà el 26 de desembre a les 21:00. El comentari del 26 de novembre es pot veure aquí:
https://www.youtube.com/watch?v=kbsmyCq2H2Y

Estimada Gospa, mare de l’Emmanuel, fes d’aquest Nadal el més alegre de tots els nadals! Que les nostres famílies rebin de Tu el teu tresor més preuat, el Déu fet Nen, en aquest dia d’alegria! Que romangui dins i enmig nostre, perquè no podem viure sense el nostre Salvador!

Germana Emmanuel +
Comunitat de les Benaurances

PS 1. Renoveu les vostres oracions, descobriu noves lletanies i pregueu-les en línia. En trobareu diverses al nostre web a https://www.youtube.com/watch?v=aJAC5_hJagc&list=PLfiDVjNunGOjEmAsPdprUYJHD7PZ2BlpL

PS 2. Teresa d’Àvila (1515-1582) va ser la gran reformadora de l’Orde del Carmel i va ser declarada Doctora de l’Església. Va ser la primera dona a rebre aquest títol.

PS 3. El nou bisbe de Mostar, Mons. Petar Palic, va venir a Medjugorje el 8 de desembre per celebrar la missa de la Immaculada Concepció en una església plena a vessar. La missa va ser seguida d’un àpat fratern amb l’Arquebisbe Hoser i els franciscans, que va fer a tothom content!

PS 7. Llegiu i oferiu als vostres amics llibres que realment alimenten el cor, ajudant-los a viure una veritable pau.

Els nostres llibres disponibles en anglès al nostre lloc web:

https://sremmanuel.org/product-category/books/

PS 8.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades….etc. al web:
https://sremmanuel.org/shop/

PS 9.Feu una peregrinació virtual! No podeu anar a Medjugorje? Medjugorje ve a vosaltres! A http://www.IMedj.netrebreu les gràcies especials dels 11 llocs més importants de Medjugorje (en francès).

PS 10. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: http://www.centremedjugorje.org/

PS 11. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:

https://www.facebook.com/pages/Enfants-de-Medjugorje/808951742534244?ref=hl

PS 12. La Germana Emmanuel a Instagram:

https://www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

PS 13. Vegeu les nostres presentacions a YouTube,

https://www.youtube.com/channel/UCj0N4Onr3OLP3ATJt0QbAoA

PS14. Escriviu a la Mare de Déu! Doneu-li alegria al seu cor, escriviu a “Reine de la Paix”, BP 2157, F-06103 Nice Cedex, França. La vostra carta es lliurarà a un vident i Maria us respondrà en oració.