8 de novembre de 2016: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 2 de novembre, commemoració dels fidels difunts, la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava en presència d’una gran multitud de pelegrins que van anar a Medjugorje per a la celebració de Tots Sants. Un cop finalitzada, va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, per al meu cor maternal és una gran alegria venir i manifestar-me a vosaltres. És un do del meu Fill per a vosaltres i per altres que vindran.

Com a mare us convido a estimar el meu Fill per sobre de tot. Per poder-lo estimar amb tot el cor, l’heu de conèixer. El coneixereu per mitjà de la pregària. Pregueu amb el cor i els sentiments. Pregar significa pensar en el seu amor i en el seu sacrifici. Pregar significa estimar, donar, patir i oferir. Fills meus, us convido a ser apòstols de l’amor i de la pregària. Fills meus, aquest és un temps de vetlla. En aquesta vetlla us convido a l’amor, a la pregària i a la confiança.

El meu cor maternal desitja que, quan el meu Fill miri en els vostres cors, hi vegi amor i una confiança incondicional. L’amor unit dels meus apòstols viurà, vencerà i desemmascararà el mal. Fills meus, jo vaig ser el calze de l’Home-Déu, vaig ser instrument de Déu. Per això, apòstols meus, us convido a ser calzes de l’amor pur i sincer del meu Fill. Us convido a ser els instruments per mitjà dels quals, els qui no han conegut l’amor de Déu, que mai no han estimat, el puguin comprendre, acceptar i se salvin. Us en dono gràcies! “

Mentre la Gospa s’alllunyava, la Mirjana va veure un calze.

2. Per primera vegada en 35 anys d’aparicions, la Mare de Déu ens diu que ella va ser “el calze de l’Home-Déu”, i ens convida a que nosaltres mateixos siguem calzes. Molts es qüestionen què volia dir amb això! Hem de pregar molt intensament per comprendre aquesta invitació, perquè cal considerar-la com una revelació per part de la nostra Mare del Cel. Evidentment, Ella vol conduir-nos per un camí inesperat per a nosaltres.

No hi ha missa sense calze. En el moment de l’ofertori, s’aboca el vi en el calze. Durant la consagració, per tant en la transsubstanciació, el vi es transforma en Sang per les paraules del sacerdot que, en aquell moment, és un altre Crist (persona Christi). “Aquest és el calze de la meva sang, diu, que serà vessada per vosaltres i per tots els homes per al perdó dels pecats”. El calze és per tant un got sagrat, estrictament reservat per a la celebració de l’eucaristia i és sagrat a causa del seu contingut diví.

Des del moment de l’Anunciació, Maria ha estat el tabernacle vivent de l’Home-Déu durant 9 mesos ja que el portava en el seu si; però no només en el seu si, sinó que el portava en tot el seu ésser. La unió molt especial de cor i d’ànima entre el Fill-Déu i la seva Mare era tan gran que tota la persona de Maria vibrava amb el que vivia el seu Fill en el seu si, especialment per la seva bogeria d’amor per la humanitat que ja brollava del seu Cor diví com una font impetuosa. I després del naixement del seu Fill va continuar portant-lo de manera cada vegada més intensa.

El calze és el lloc del desbordament de l’amor. Quan els jueus celebren el Kidoush, és a dir la benedicció del pa i del vi durant el sopar del Shabat, aboquen el vi a la copa i el fan vessar com a signe de la sobreabundància dels dons de Déu envers l’home.

El calze en l’Evangeli és també el que Jesús veu a venir per a ell mateix quan prega per nosaltres a l’Hort de les Oliveres. Aquest calze és un calze de vertigen, de grans sofriments. Jesús arriba a dir: “Pare, si vols, aparta de mi aquest calze” però afegeix: “Però que no es faci la meva voluntat, sinó la teva” (Lc 22, 42).

3. Es busquen vigilants! No oblidem el que la Mare de Déu ens diu prèviament en el seu missatge: “Fills meus, aquest és un temps de vigília. En aquesta vetlla us convido a l’amor, a l’oració i a la confiança”. Ara bé, una vigília és un temps d’espera on s’espera el que esdevindrà, un temps de preparació. Un temps en què la vigilància s’incrementa perquè un esdeveniment molt important està a punt de produir-se. És també la manera de no deixar-se sorprendre per l’enemic si vingués a atacar-nos. Estem convidats per tant a ser com els sentinelles que atalaiaven les muralles de Jerusalem, als qui Maria en moltíssimes ocasions va veure en els seus llocs de guàrdia quan peregrinava a la Ciutat Santa.

La Mare de Déu ens prepara per mitjà dels seus missatges sense revelar-nos amb claredat què ens espera. No necessita dir-nos-ho perquè només cal que ens preparem seguint els seus consells. Ella ens especifica que quan el seu Fill miri en els nostres cors, el seu “Cor maternal desitja que vegi en ells confiança i amor incondicionals” Quan miri? Per què de cop i volta es refereix a un temps futur si Jesús mira constantment els nostres cors? És perquè Ella veu l’avenir i vol tranquil·litzar-nos: Jesús serà allà i ens mirarà; no estarem abandonats, no em de témer res. És per això que ens exhorta a tenir una confiança i un amor incondicionals. En la meva opinió seria bo que ens aprenguem aquest missatge de memòria.

Demanem la gràcia de transformar-nos, com la Mare de Déu, en un calze vivent on Jesús pugui vessar el seu amor i fer-lo desbordar! Aquest calze purificat que conté la Sang divina i que permet que aquesta Sang sigui elevada cap al Pare com a ofrena eucarística. Aquest calze és proposat a algunes persones cridades al martiri perquè participin de manera privilegiada en l’oferiment de Jesús al seu Pare per la remissió dels pecats i la salvació de la humanitat

4. Cap a la glòria? Joan i Jaume li demanen a Jesús poder seure a la seva dreta i a la seva esquerra en la seva glòria (Mc 10, 37). I Jesús els proposa que beguin del seu calze. “Vosaltres beureu el calze que jo beuré” els diu. Era efectivament el mitjà més eficaç de respondre a la seva demanda, però certament no era el que ells havien previst o desitjat. No podem accedir a la glòria de Déu per un toc de vareta màgica sinó més aviat unint-nos a Crist en la seva mort i en la seva resurrecció. En efecte, en compartir el calze de Jesús i transformar-nos nosaltres mateixos en calzes, igual que Maria, ens permet fer que la salvació es propagui encara més i que arribi particularment a aquells que encara no coneixen l’amor de Déu o als qui el rebutgen. Com a deixebles de Jesús, és a dir íntimament units a Ell a exemple de Maria, la nostra vida cristiana es converteix en una missa perpètua, celebrada amb alegria a favor d’aquest món que troba sumit en denses tenebres.

5. El novembre és el mes que recordem a aquells que han marxat d’aquest món abans que nosaltres. Com que visc a 10 minuts del cementiri de Komarica, prop de l’església de Sant Jaume Apòstol (a Medjugorje), acostumo a anar a pregar-hi durant 9 dies seguits demanant a les santes ànimes que intercedeixin per gràcies molt precises. Sempre he pogut comprovar la seva poderosa intercessió! Per altra banda, quan la Mare de Déu va portar la Vicka i al Jakov a visitar el Purgatori, els va dir: “Quan vosaltres pregueu per les ànimes del Purgatori es guanyen intercessors que, a la vegada, us ajudaran en el transcurs d’aquesta vida, especialment a no aferrar-vos a les coses terrenals … ”

En el seu Diari, santa Faustina explica: “La vigília del dia dels difunts, al vespre, vaig anar al cementiri. El vaig trobar tancat, però vaig entreobrir una mica la porta i vaig dir: ‘Estimades ànimes, si desitgeu alguna cosa de mi, la faré de gust, dins del que em permet la Regla’. Llavors vaig sentir aquestes paraules: ‘Compleix la voluntat de Déu. Nosaltres som feliços en la mesura que hem complert la voluntat de Déu’. A la nit aquelles ànimes em van visitar i em van demanar que pregués; vaig pregar molt per elles … Mentre la processó tornava del cementiri, vaig veure una multitud d’ànimes que ens acompanyaven a la capella i resaven amb nosaltres”. (§ 518 i 519)

6. Heus aquí una valuosa pregària per obtenir de Jesucrist la gràcia d’una bona mort:

“Oh Cor diví de Jesús, concedeix-me la gràcia de viure sempre segons la teva voluntat, tant en les hores més belles, felices i importants de la meva vida com en els moments difícils. Concedeix-me d’estar sempre preparat per a l’última hora. Dóna’m la valentia d’oferir-ho tot, fins la meva vida si calgués, pel teu amor. Oh Jesús, per la teva molt santa i dolorosa Passió, fes que la teva vinguda al moment de la meva mort em trobi despert com un servidor fidel, com un veritable penitent després d’una bona confessió i proveït dels últims sagraments. Oh Senyor, no m’abandonis en el meu últim combat a la Terra, quan hauré de lluitar contra Satanàs, potser enfurismat. Que la teva santa Mare i Mare de Misericòrdia, sant Miquel i els àngels m’assisteixin i protegeixin contra tota temptació en el moment en què hagi de deixar aquest món. Que puguin consolar-me i enfortir-me enmig dels turments. Concedeix-me, Senyor, en aquella hora una fe viva, una esperança ferma, un amor ardent i una gran paciència. Fes que plenament conscient em lliuri entre les teves mans i m’abandoni com un nen petit en la teva santa pau. En la teva infinita bondat i la teva gran misericòrdia, oh Jesús, recorda’t de mi. Amén.”

Estimada Mare de Déu, tenint-te a tu com a Mare, estem protegits i els teus missatges són per a nosaltres excel·lents senyals indicadors enmig d’aquest món tan caòtic.

Sor Emmanuel +

 

PS 1 .Sor Emmanuel ha viatjat a Malàisia, a la regió de Kota Kimabalu. Preguem per la seva missió, perquè fructifiqui en aquell poble tan àvid de conèixer els missatges de la Gospa en el si d’un entorn musulmà.

PS 2 El vident Ivan va marxar de Medjugorje després d’una bona estada. La Vicka continua malalta a casa seva i no sabem quan podrà rebre novament als pelegrins. Preguem per ella!

PS 3. Queden molt pocs dies perquè acabi el Jubileu de la Misericòrdia! Finalitza aquest diumenge 13 en totes les Portes Santes de les diferents ciutats. Al Vaticà, en canvi, la Porta Santa es tancarà en finalitzar la Festivitat de Crist Rei, el 20 de novembre. Encara tenim algunes ocasions per socórrer les ànimes del Purgatori i també obtenir per a nosaltres mateixos una indulgència plenària en entrar per la Porta Santa.

PS 4. Desitjaries anar a Medjugorje però no pots? Fes un pelegrinatge virtual! Medjugorje ve a trobar-te! A Internet a www.IMedj.net (en francès) podràs viure les gràcies dels principals llocs de Medjugorje realitzant una peregrinació interior.

PS 5. El proper Direct (en francès) tindrà lloc el 3 de desembre a les 21h (hora de França); Sor Emmanuel parlarà sobre el missatge del dia 2 i la preparació pel Nadal. Una tempesta terrible ha provocat problemes tècnics durant la transmissió del Direct del 3 de novembre on Sor Emmnauel parla concretament del misteriós Calze. Es pot veure a https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/le-direct-du-3.html S’ha creat una pàgina pel Direct del 3: https://www.facebook.com/directdu3

PS 6. Entrant a https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/prier-videos.html trobareu “petits consells espirituals” de 10 minuts (en francès). Igualment s’ha creat una nova pàgina Facebook per Children of Medjugorje (en francès) :

https://www.facebook.com/pages/Enfants-de-Medjugorje/808951742534244?ref=hl

PS 7. Escriviu-li una carta a la Mare de Déu! Podeu enviar-la a “Reine de la Paix”, BP 2157, F-06103 Nice cedex, França. Serà remesa a un dels vidents i la Mare de Déu respondrà en l’oració.

(NT: ‘Podeu igualment dipositar la vostra carta a qualsevol Santuari Marià, amb la seguretat que Maria s’assabentarà igualment del seu contingut i s’ocuparà personalment de vosaltres, els seus estimats fills!).

PS 8. Seguiu el programa del vespre de la Parroquia de Medjugorje en directe entrant al link: https://www.centromedjugorje.org/

PS 9. Pensem en obsequiar als nostres amics amb un bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel en diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel (+ 54 11) ó (011) 4431-7847 o mob (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Equador: info@fundacionjesusdelamisericordia.com

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibrería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mob:098.308.307