8/12/2020 – Tresors del Rosari

Al cor de la nostra mare hi descobrim a una gran mestra de la fe, que fa servir tot el seu amor maternal i cura envers els seus fills. És una mare tendra que ens regala una joia perquè els seus fills es vegin guarnits, però també perquè tinguin una arma contra Satanàs, «revestiu-vos de l’armadura contra Satanàs i venceu-lo amb El Rosari a la mà», missatge del 8 d’agost de 1985.

Si et penses que no coneixes cap cita bíblica però reses el Rosari, de fet saps vint cites bíbliques. Cada misteri és una cita. Per exemple, el primer misteri de goig: “L’anunci de l’Àngel Gabriel a Maria Santíssima”, és la cita bíblica de l’Evangeli de sant Lluc (Lc 1,26-38). I així successivament, cada misteri és una acció central que va realitzar Jesucrist i es troba en un dels quatre evangelis, o en Apocalipsi 12, que parla de “La Coronació de Maria com a Reina Universal” i de “L’Assumpció de Maria”.

Amb el Rosari pots fer Lectio Divina: quan medites cada misteri, medites la Sagrada Escriptura.

Amb el Rosari podem pregar per les intencions de la nostra Mare, tenir consciència activa per allunyar-nos del pecat i estar més a prop de Déu. Es tracta de llegir un text, gravar-lo al cor i a la ment i pensar-hi tot el dia, perquè quan arribi la temptació tinguem la força i l’auxili de Déu. (Cf Paraules de Maria pàg. 23).

Tothom pot resar el Rosari. Per als que tot just comencen, ho han de fer per fe, és a dir, creient que és eficaç, tot i que al principi no hi trobem el què. També és per a aquells homes i dones amb un bon grau de fe i que mitjançant el rés del Rosari, pel fet d’estar basat en les Paraules de l’Evangeli, arriben a una pregària de meditació i contemplació.

A més, si vols aprendre a arribar a la pregària de contemplació, pots centrar el teu cor en el misteri enunciat que serà una font de la qual rajarà el gust dolç de la mel o la font d’aigua viva que et traurà la set, o també et pots delectar en el cabal de la millor notícia que mai ha rebut l’ésser humà. Aquesta notícia ha sortit de les entranyes de Déu i es va fermentar en Ell des de tota l’Eternitat, només per embriagar a la dona més estimada per Ell, Maria Santíssima. Per aquest motiu, la font és el misteri anunciat, i el cabal o la deu és la salutació de l’Àngel.

Amb el Rosari trobaràs el cor de l’Evangeli, que és Jesús, i al mateix temps també hi trobaràs el principal de l’ensenyament de Jesús, l’amor que és el mateix cor de l’Evangeli; perquè Déu és amor. En l’exhortació Gaudate et Exsultate, el Papa Francesc diu: «perquè la misericòrdia és el cor bategant de l’Evangeli» (cf #97).

El més meravellós és que el cent per cent del que resem i meditem al Rosari és accessible per a qualsevol esser humà i Jesús ho reafirma quan, ple del goig de l’Esperit Sant, diu: «T’enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos” (Lc. 10,21).

Així, aquests tresors del Rosari es poden “descobrir” cada dia, arreu del món, per gent senzilla, pobres, malalts, vellets, etc.

Fra Hernán Darío.
Font: www.centromedjugorje.org