6/08/2012 – 80 mil persones lloen Déu en el Festival de la Joventut

Joves procedents de més de 70 països assisteixen al 23è festival de la joventut aquesta setmana a Medjugorje. Aproximadament unes 80 mil persones assistiran a la trobada. Amb totes les habitacions a Medjugorje reservades, els endarrerits busquen lloc en els pobles veïns. El festival serà transmès en audio i TV en diversos idiomes.

Medjugorje és el poble més jove del món aquesta setmana. Els joves de tot el món estan arribant al poble pel 23è Festival Anual de la Joventut. Els 80 mil participants estan gaudint d’un bon moment.

“Els joves han cantat i ballat fins a altes hores de la nit lloant Déu sota el cel estrellat de Medjugorje” informa el portal de notícies locals citluk.net.

Aquesta és la segona xifra més alta de participants, només superada per l’aniversari en el mes de juny; els sis dies de programa juvenil fins el 6 d’agost, constitueixen alguns dels dies més atapeïts de l’any a Medjugorje. Joves “de més de setanta països “ hi són presents, informa la pàgina web de la parròquia, i afegí que 422 sacerdots celebraran la Missa d’obertura.

“Els organitzadors esperen més de 80 mil joves al Santuari de la Reina de la Pau”, va informar el dimecres el portal de noticies Dalje. Jabuka TV va donar el mateix nombre esperat, mentre que la Brotnjo Info va estimar entre 60 i 70 mil assistents a la cerimònia d’obertura.

EL CARDENAL CHRISTOPH SCHÖNBORN DE VIENA

Durant la cerimònia d’obertura, el cardenal de Viena Christoph Schonbom va llegir la següent salutació:

“Pels innombrables joves que han vingut avui a Medjugorje us envio la més cordial salutació i benedicció. M’omple d’alegria i admiració que tingueu la molèstia de venir a aquest lloc tan calorós i aïllat, on un no s’espera una platja o una piscina; però on una Mare t’està esperant, la Mare de Déu, a qui cada un de vosaltres coneix i estima”, va declarar el Cardenal, segons l’agencia catòlica de notícies kathnet.

FR. SVETOZAR KRALJEVIC

“M’agradaria que experimentéssiu l’apropament amorós de la Mare de Déu i l’alegria de la reconciliació en el Sagrament de la Penitència. I és un temps meravellós de comunió en l’Església que està viva, i ens dóna una llar” va dir el Cardenal Schönborn.

El festival inclou conferencies, a més de la celebració de la Missa I l’Adoració Eucarística. El festival es pot seguir en directe ja que és retransmès per TV i àudio. El web de la parròquia té una llista de enllaços a les transmissions en diversos idiomes.

El dijous al matí, els participants es van congregar per rebre la benvinguda del Pare Svetozar Kraljevic, que es va referir al lema del festival: “Senyor, augmenta la nostra fe”:

“Estimats joves creients, estimats cristians, heu vingut aquí a experimentar la religió i la fe. Durant aquests dies, a Medjugorje, escoltarem molts testimonis i experiències de persones que abans eren lluny, molt lluny de la fe”, va dir el franciscà, segons Brotnjo Info.

“Ells ens diran què vol dir per a ells tornar a la fe i a la vida nova en la fe”.

 

Font: www.medjugorjetoday.tv

Traducció de l’anglès a càrrec de l’equip de www.marededeudemedjugorje.org