05/08/2017 – Entrevista del P. Livio a la Marija referent al missatge del 25 de juny de 2017

– P. Livio: Benvolguts oients de Radio María, us demano disculpes pel retard, però és que avui, essent l’aniversari aquí a Medjugorje, hi havia tanta gent que ha estat ben difícil tornar a casa. Ara ja tenim aquí al micro a la Marija per a transmetre’ns el missatge de la Reina de la Pau d’avui 25 juny de 2017.

– Hola Marija!

– Marija: Hola Pare Livio! Salutacions a tots els oients de Radio María.

Avui com cada 25 de cada mes, tot i que de manera especial per ser 25 de juny, exactament 36 anys després de la primera aparició, ens ha donat el següent missatge:

“Estimats fills, avui us vull donar les gràcies per la vostra perseverança i us convido a obrir-vos a la pregària profunda. Fillets, la pregària és el cor de la fe i de l’esperança en la vida eterna. Per això, pregueu amb el cor fins que el vostre cor canti amb gratitud al Déu Creador que us ha donat la vida. Estic amb vosaltres, fillets, i us porto la meva benedicció maternal de pau. Gràcies per haver respost a la meva crida!”

– P. Livio: Marija, avui que era el 36 aniversari de les aparicions de la Reina de la Pau, habitualment aquest dia se celebra amb molts peregrins aquí a Medjugorje, com va anar ahir i avui?

– Marija: Pare Livio, aquí estem de festa i ens hem preparat amb la novena; cal dir que gràcies a Déu el nombre de peregrins sempre augmenta i avui a l’altar hi havia 191 sacerdots que han concelebrat, més els sacerdots que confessaven per els voltants. És el triomf de la festa de la Mare de Déu i de la presència dels peregrins, gràcies a Déu, i se sent com cada any la gratitud envers la Verge. Els nostre mossèn ha agraït també al Sant Pare que ens hagi enviat l’arquebisbe Hoser que seriosament i amb gratitud ha donat testimoni veient els fruits, parlant amb tothom, especialment amb els periodistes presents; ha dit que era aquí en nom del Sant Pare que l’havia enviat, i ha conclòs que ell li duria al Sant Pare el missatge de que Medjugorje és el confessionari del món, de que Medjugorje és adoració, de que Medjugorje és Crist-cèntric. Per això el mossèn, saludant a tots els peregrins, ha dit que volia agrair en nom de tota la parròquia, al Sant Pare per haver enviat aquest home que portarà a tothom la presència de la Mare de Déu entre nosaltres aquests 36 anys i que el missatge és tan actual i tan fort perquè aquí la Mare de Déu ens a dut a Jesús. Al principi quan estàvem enamorats d’Ella, ens va dir: “no us heu d’aferrar a mi, ha de ser Jesús el centre de la vostra vida”.

– P. Livio: Marija, la Mare de Déu ha agraït la nostra perseverança. He pensat que potser es referia sobre tot a la parròquia, a la gent de Medjugorje perquè, efectivament, durant 36 anys ha perseverat, ha perseverat en la pregària, ha perseverat en el testimoni, tant com els vidents, és a dir, ha estat una llarga travessa pel desert, com el poble d’Israel. Després de tant de temps, l’arbre de Medjugorje es torna cada cop més verd, més fructífer.

– Marija: És veritat. Però per a nosaltres també és la perseverança de l’amor de Déu en enviar-nos a la seva Mare, perquè moltes vegades Ella diu: “Déu m’ha permet estar entre vosaltres”. Aquest agraïment el sentim també envers la Mare de Déu, ja que sense Ella el món no canviaria, perquè aquí, al món, hi ha aquest petit ramat que prega, que creu que el món està canviant; amb totes les ideologies i tempestes que hi ha avui en el món: ideologies que ens estant destruint. Avui, a la homilia, el mossèn parlava de tot el que vol destruir a l’Església. La Mare de Déu està aquí vivint i pregant per nosaltres.

Ella que ha sofert, Ella que ha viscut l’anunciació, Ella que sap el significat del patiment, Ella que ha exultat amb el Magnificat, Ella que coneix l’església de l’alegria, però també la que està sota la Creu; l’Església que, especialment aquí a Medjugorje, es guiada per l’Esperit Sant el seu Espòs, que a través de la Mare de Déu segueix infonent un alè de vida. Gràcies a la presència de la Mare de Déu, aquí a Medjugorje, estem vivint una renovació de l’Església.

– P. Livio: Tot i així Marija, la Mare de Déu ens parla de la perseverança i ens ha recordat que és la invitació que ens està fent des de l’inici, quan a través dels seus missatges ens diu: “pregueu, pregueu, pregueu”, perquè avui hi ha una crisi gran de fe, especialment a Occident, on s’ha oblidat la pregària.

Marija: Sí, la Mare de Déu ens apropa a la pregaria, però no a qualsevol, sinó a la pregària profunda. Abans podíem pregar però no era de la mateixa manera; Ella ens convida a fer-ho des del fons del nostre cor.

– P. Livio: Efectivament, la pregària profunda és la pregària amb el cor.

– Marija: Sí, però més que això, Ella fa referència a la pregària amb fe profunda i amb l’esperança posada en la vida eterna.

– P. Livio: És a dir, la pregària que ens uneix íntimament a Jesús.

– Marija: Exactament. La Mare de Déu, tal com ens ha dit aquesta tarda, ens està cridant a pregar amb el cor, amb fe i esperança en la vida eterna.

– P. Livio: Ben cert. És a dir, la pregària és una conquesta quotidiana, no es fa d’un sol cop, sinó que cal renovar-la dia a dia.

– Marija: Efectivament! Hem de fer-ho amb constància renovadora. És com al principi, quan la Mare de Déu ens demanava els 7 Parenostres, Avemaries, Glòries i el Credo; després la Mare de Déu ens va demanar més, demanant-nos el Rosari amb els misteris de Goig, de Dolor i de Glòria. Així, poc a poc, ens ha anat demanant sempre més perquè la nostra vida es transformi en pregària.

– P. Livio: Per tant, de la pregària es passa al testimoni. És a dir, pregant ens unim a Déu, al Seu Amor, així doncs quan estem amb els demés, els hi hauríem de donar el Seu Amor, el que Ell ens dona a nosaltres a la pregaria.

– Marija: Exactament. També amb alegria, perquè la Mare de Déu ens està cridant amb l’alegria del goig, amb l’alegria de ser cristians, de ser batejats, ensems amb el goig de saber que no estem sols, que Ella està amb nosaltres.

– P. Livio: Aquesta expressió “pregueu fins que el vostre cor canti amb gratitud al Déu creador” vol dir que nosaltres no podem quedar-nos en la pregària de petició, també hem de fer pregària de gratitud i lloança, d’adoració per les meravelles de l’Obra Divina: a la natura, en la història i també a la nostra vida.

– Marija: Jo crec que la Mare de Déu vol que tots ens tornem poetes, que resem tant que la nostra pregària es torni cant de gratitud, d’alegria, de testimoni. La Mare de Déu vol que no ens cansem de ser cristians, cristians alegres plens de gratitud, que el nostre cor canti a Déu per tot el que ens ha donat, també donant-li les gràcies per tenir la seva Mare entre nosaltres, ja que Ella és la nostra guia, l’estel del nostre camí. I qui va amb Ella no pot tenir por perquè ens duu a Déu, al seu Fill; per tant, Déu està amb nosaltres.

– P. Livio: Sí, moltes vegades tenim por de moltes coses i ens desanimem. En comptes d’això, hauríem de saber que sí Déu està amb nosaltres, guanyarem totes les batalles.

– Marija: És veritat, perquè la Mare de Déu està amb nosaltres per dir-nos que cada batalla amb Déu està vençuda. Ella ens diu que la vida és curta, passatgera i ens espera l’eternitat. Sí estem convençuts d’això, no hem de tenir cap por.

– P. Livio: Marija, una altra pregunta. La Mare de Déu ha dit que ens volia agrair la nostra perseverança. Et sembla que Medjugorje, que ara té una població entre quatre i cinc mil habitants, quan al principi només eren prop del miler, ha conservat aquella identitat que tenia al principi? Especialment la forma de resar d’aquella època, quan tota l’esplanada era una única pregària? Et sembla que aquesta característica s’ha mantingut?

– Marija: Sí, s’ha mantingut, inclús ha augmentat, perquè aquí a Medjugorje han nascut moltes vocacions, també ho ha dit el mossèn aquesta tarda, de manera especial, que d’aquí han sortit moltes vocacions sacerdotals, religioses, de grups de pregària disseminats per tot el món. És precisament això el que ha fet la Mare de Déu; per exemple, l’adoració que es fa aquí a Medjugorje l’han imitat a molts de llocs arreu del món. Ahir aquí es va fer adoració tota la nit, vull dir-te amb això que aquí es resa i molt, és el lloc on més es resa del món. On has vist que es faci adoració durant tota la nit? Aquí hem fet la novena, en la que hi havia molta gent que caminava de dia i de nit, pujant i baixant els turons resant; del turó del Krizevac amb el dolor del Via Crucis al goig amb María al turó de les aparicions. Peregrins croates que durant dies han estat caminant per arribar avui aquí a donar gràcies a la Mare de Déu; aquests joves han fet 150 quilòmetres a peu per arribar aquest matí aquí; la primera missa s’ha celebrat a les cinc de la matinada i s’ha seguit celebrant durant tot el dia en molts d’idiomes.

– P. Livio: A més, per Medjugorje passen entre cinc i sis mil sacerdots l’any, que es renoven en l’oració i la porten a les seves parròquies.

– Marija: Cert. No sabria dir-te quantes vocacions han nascut aquí, però en són moltes. Aquí veus una Església jove, l’Església que l’Esperit Sant està cridant; i veure aquesta Església és una cosa molt bella, tants joves cantant!

També nosaltres hem donat molts testimonis tots aquests dies. De fet, tinc la veu molt cansada, no se sí m’escolteu bé, espero aguantar bé fins a la nit i després ja em refaré.

– P. Livio: Marija, et sentim perfectament. De fet, podem apreciar una veu molt viva.

– Marija: No, perquè aquests dies dormint ben poc. Es diu que aquí, a Medjugorje, només calen tres o quatre hores de son perquè hi ha moltes coses maques per fer, moltes per viure.

– P. Livio: He sentit dir que l’Ivan i tu éreu cada matí molt d’hora al turó durant tota aquesta novena, resant el rosari amb els peregrins.

– Marija: Sí, així ho fèiem amb els peregrins, després el resàvem sols, també varem tenir l’aparició extraordinària a la nit. Han sigut dies molt macos, molt intensos. Totes les renúncies durant la novena, totes les petites coses que hem ofert a la Mare de Déu per la pau al món. Ella ens va escollir com a instruments, no solament a nosaltres els vidents, sinó també a tota la parròquia.

– P. Livio: Sí, podem dir que el fervor que es vivia al principi, continua encara.

– Marija: Sí, sí, i amb una alegria immensa. He vist i em sorprèn molt veure al voltant de l’església la gratitud que s’expressa per la presència de la Mare de Déu entre nosaltres, perquè Ella és la nostra guia, la nostra esperança, la nostra alegria; Ella és el fil conductor que ens duu a Déu, al Paradís.

– P. Livio: Marija, nosaltres, que no hem pogut participar en aquest gran esdeveniment, tot i que ho hem fet des de casa, quin és el missatge que ens pots donar?

– Marija: La Mare de Déu diu que persevereu en la pregària amb fe, perquè avui dia hi ha poc a dir però molt a testimoniar amb la nostra manera de viure. Enguany hem sentit que el que més ha intentat destruir el dimoni ha estat Itàlia. Ara hi ha molts menys italians a Medjugorje, degut a periodistes que han calumniat, han dit falsedats contra nosaltres. Per això us demano que no permeteu que Satanàs us destrueixi, perquè Medjugorje és l’esperança, Medjugorje és l’alegria de la trobada amb Déu, Medjugorje és la Mare de Déu. Per això insisteixo en que no ens hem d’abatre, ens hem de mantenir en la perseverança, en la pregària de la que la Mare de Déu ens parla, amb la fe i amb l’esperança en la vida eterna. Això és el que, per a mi, és el missatge. I després, el cor cantarà amb pau i alegria. Com sempre en aquests dies us he dut al meu cor i aquesta tarda hem encomanat a tots els oients de Radio Maria a la Mare de Déu, a tos els que pateixen, a tots els que estan malalts i ofereixen els sofriments a Jesús. A tots els que porten la creu, els demano que no desisteixin en l’oració perquè Déu està amb ells: que no deixin la fe quan es trobin al mig de les tribulacions perquè la Mare de Déu ens manté.

– P. Livio: Cert Marija, però el diable treballa a Itàlia perquè tenim Radio Maria.

– Marija: El poble italià és generós i obert i per això el diable vol destruir aquest poble meravellós que la Mare de Déu ha cridat. Tot i així, crec que la Mare de Déu segueix estant al més profund dels seus cors; el diable sap el que es fa i per això no l’hem de deixar guanyar. Hem de ser forts com la Juana d’Arc, com diu la Mare de Déu, hem de ser forts i tirar endavant amb fe i convicció.

– P. Livio: Cert, és veritat el que dius perquè tu ets croata, però també ets italiana.

– Marija: Jo crec que no és casualitat que la Mare de Déu m’hagi enviat a Itàlia!

– P. Livio: Segurament! Bé Marija, t’agraeixo moltíssim aquest testimoni tan maco. Estem molt contents d’aquesta gran festa que hi ha hagut, també ahir amb la marxa de la pau tan nombrosa. Quedem doncs que hem de ser forts en la fe i perseverants en la pregària. Ara Marija podem concloure amb la nostra pregària.

Font: www.radiomaria.it