31/07/2019 – Mare i Reina dels profetes

Cada dia, en el moment extraordinari del Sant Rosari, implorem a la Reina de la Pau amb les paraules de l’àngel: «Plena de gràcia» (Lc 1, 28), que és el moment més bonic en el que Déu mateix l’ha cridat des de l’eternitat, omplint-la de l’amor diví des del primer instant de la seva existència. Ella és l’afavorida, per la seva humilitat, per a ser la Mare del Redemptor i íntimament unida com a cap altre Cor, al Cor del seu Fill Jesús, en el misteri de la salvació.

El valor Redemptor que Crist va atorgar a qualsevol patiment humà adherit a la causa del seu regne, ens ha de dur a entendre amb més profunditat la importància de la Maternitat de Maria, que el nostre Salvador ens va voler regalar.

Maria s’apiada de nosaltres i per això no ens condemna quan assassinem el seu Fill amb els nostres pecats, sinó que pateix amb Ell…pateix i plora amb Ell per nosaltres. S’uneix al seu dolor maternal en veure el seu Fill torturat, humiliat, traït i assassinat, el dolor d’una Mare commoguda per les ferides dels nostres pecats, i decideix, per tant, patir el sacrifici del seu Fill, per a la redempció d’altres fills que seran rescatats per la passió del seu Primogènit.

L’amor de Maria per nosaltres és el mateix amor de Crist, expressat a la Creu: “Perdona’ls, que no saben el que fan…”. És un impuls de misericòrdia, perquè és el mateix Esperit de Crist que habita en Ella.

D’aquí que el Sí de Maria i l’elecció de Maria que fa el Senyor, és signe i gest profètic per excel·lència. No solament perquè és resplendor de l’eficàcia redemptora del Tridu Pasqual, sinó perquè també és auguri de l’abast del valor de la sang Redemptora i de l’Esperit Sant donats als membres de l’Església per donar-los un cor nou.

María és signe i gest profètic en manifestar com el Senyor porta la vida humana a l’esplendor de la comunió amb el seu pla salvífic i com Déu s’abaixa i s’acosta tant a la realitat humana, donant la vida i concedint-nos ser abraçats per l’amor matern del Cor de la Reina de la Pau.

“La nostra Mare ens diu: Déu m’ha permès quedar-me amb vosaltres durant tant temps…”

Tal com ho expressa la Novena, la presència prolongada de la Gospa entre nosaltres intenta anticipar d’alguna manera el Triomf del seu Cor Immaculat. Per això ens convida cada dia a la conversió per tal de conquerir per a Déu tants cor com pugui.

Us convido, fills meus, – diu la Gospa- a ser pau on no hi hagi pau, i llum on hi hagi tenebres, perquè cada cor accepti la llum i el camí de la salvació.

Font:www.centromedjugorje.org