30/11/2014 – Pregueu amb el cor

(c)Mary TV 2014


La Vicka pregant pels peregrins amb el cor.

Estimada família de Maria!

La pregària amb el cor és una de les crides fonamentals que ens fa des de Medjugorje la nostra Mare. Els vidents sempre diuen que la pregària amb el cor és un dels missatges més importants. I tot amb tot, no ens diuen què vol dir exactament pregar amb el cor. A tot estirar se’ns diu que per pregar amb el cor cal començar a pregar, només fer-ho. Heus aquí què ens en diu la Vicka en relació a la pregària:

Quan la nostra Mare ens demana que preguem, no vol que ho fem només de paraula, sinó que ella vol que cada dia obrim més els nostres cors fins que la nostra pregària esdevingui alegria. La nostra Mare diu també que abans de començar a pregar hem de desfer-nos dels pensaments que ens distreuen, tot resant el Parenostre. Ella també ens diu: “pregueu al nostre Pare Totpoderós del cel, que està ple d’un amor incommensurable, que us estima tant i entregueu-li tots els vostres desitjos i problemes. Deixeu-vos transformar en millors i feu allò que Déu vulgui, no allò que vosaltres voleu.”

L’endemà hauríem d’afegir-hi una Avemaria; saludem la nostra Mare, a qui veiem amb els ulls del nostre cor, que és sempre a prop nostre i ens estima tant. Demà passat, hi afegirem un Glòria en honor al nostre Pare; hauríem d’agrair-li tot allò que ens dóna, tant allò que és bo com allò que és dolent, a fi de poder entendre que tot ve d’Ell.

D’aquesta manera, el nostre cor s’obrirà cada dia una mica més i rumiarem les paraules que pronunciem; és així com aprendrem el sentit d’aquestes paraules i com viure-les. Ella ens ensenya que a pregar amb el cor no se n’aprèn estudiant, sinó per la pregària i fent un pas endavant dia rere dia. (Kresimir Sego. A Conversation with the Visionaries. P. 113-114)

La Vicka va aprendre a pregar amb el cor de debò. Quan fa la xerrada als peregrins a Medjugorje, parla uns 20 minuts i després pregar entre 30 i 40 minuts per cadascun dels peregrins. Senzillament se submergeix en la pregària, sembla que no pugui deixar-la.

L’altre dia vaig rebre del Senyor una petita lliçó sobre la pregària amb el cor. Vaig tenir una nit moguda. Estava amoïnada per moltes coses i per això el meu son era irregular. Vaig poder escoltar-me a mi mateixa parlant amb el Senyor, però de la meva boca només sortien preocupacions. «Senyor fes això. Senyor fes que això no passi. Senyor no t’oblidis d’aquesta persona…». No era ben bé una pregària, sinó més aviat una sessió de preocupacions.

Quan em llevava, vaig sentir que el Senyor parlava amb suavitat al meu cor. Ell em va dir: «saps que si realment vols parlar-me d’aquestes coses, podria ajudar-te». Només això. Però vaig entendre el missatge. Jesús vol ajudar-me, però quan m’amoïno-prego, no li dono cap oportunitat. Només li trasllado les meves preocupacions, amb l’esperança que Ell les entendrà. Sembla com si no volgués tenir una relació amb Ell en la que Ell em pogués ajudar amb les meves càrregues, sinó que només vull desfer-me de les meves preocupacions. Vull que Jesús sigui la solució als meus problemes, però Ell vol ser el meu amic.

Vaig rebre una gran pau escoltant les seves paraules: «saps que si realment vols parlar-me d’aquestes coses, podria ajudar-te». Jesús m’estava ensenyant a pregar amb el cor. Crec que vol dir parlar amb Jesús com amb un amic. Sospito que el Pare voldria que parlés amb Ell com si fos el meu pare. I a l’Esperit Sant li agradaria que l’hi parlés com si fos el meu conseller. És això el que fa falta per parlar amb ells.

Doncs bé, amb la Vicka com a exemple i amb la resposta de Jesús, potser podré aprendre a pregar amb el cor. Encara ara estic força sorpresa que Jesús volgués ajudar-me. Un pas endavant, dia rere dia.

Amb Jesús, Maria i Josep!

Cathy Nolan

©Mary TV 2014

Font: https://www.marytv.tv/daily-reflection-s/1479-11-12-14-say-your-prayers-with-the-heart