30/11/2011 – El Pare Jozo servirà a Zagreb

El sacerdot mundialment conegut, Jozo Zoyko serà traslladat d’Àustria a Croàcia. Al desembre d’aquest any o a principis de l’any vinent anirà a viure al convent franciscà de Zagreb. El pare Jozo conserva tots els seus drets com a sacerdot però ha acceptat no tornar a parlar més de Medjugorje en públic fins que la Comissió del Vaticà no hagi clos el seu treball.

D’aquí a poc temps, el pare Jozo podrà tornar a saludar en croata els seus germans franciscans quan es retrobin al seu monestir.

Després de gairebé tres anys a Àustria i a l’illa de Badija, el qui fou mossèn de Medjugorje quan van començar les aparicions, serà traslladat properament a Zagreb, capital de Croàcia, segons han comunicat fonts ben informades al MedjugorjeToday. El pare Jozo va acceptar feliç la reubicació, la qual tindrà lloc, probablement, durant el mes de desembre.

Tot i que el pare Jozo té plenes facultats sacerdotals i pot administrar els Sagraments com qualsevol altre sacerdot, ha acceptat el desig dels seus superiors de no fer ni entrevistes ni xerrades en públic sobre les aparicions de Medjugorje i els missatges de la Mare de Déu, fins que la Comissió del Vaticà no hagi arribat a una conclusió sobre Medjugorje.

El pare Jozo no s’ho pren com un càstig. Diu que ho entén. Tampoc va dir que n’estigués content però vol entendre que és el correcte”, va confirmar una font al MedjugorjeToday.

Conegut pels seus carismes inusuals, per la seva predicació i pel seu discurs profètic, el pare Jozo va ser molt buscat pels pelegrins de Medjugorje des de principis dels anys vuitanta. Però en els últims tres anys se n’ha sabut molt poc del sacerdot mundialment famós. Sobrecarregat de feina, el pare Jozo va demanar a la seva Orde un any sabàtic, la qual li ho va concedir al febrer de 2009. El pare Jozo va passar els següents sis mesos fent-se càrrec de la reconstrucció de l’històric convent franciscà a l’illa de Badija, lluny de la costa croata, on també gaudia ajudant als treballadors en el cultiu de fruites i verdures al fèrtil hort del convent.

Com que el pare Jozo només disposava d’una petita cambra sense cap mena de comoditats a Badija, i després d’un fred hivern que va frenar la renovació del convent franciscà, va decidir a finals de l’estiu de 2009 anar-se’n al monestir de la mateixa orde situat a la vora de la ciutat de Graz, a Àustria. Des de llavors, va anar i venir d’aquesta vila a Badija segons les estacions.

Tot i que aquest fet va tornar al pare Jozo al continent europeu, no li va tornar els pelegrins. Els tres anys que ha romàs allunyat de l’escrutini públic han estat tranquils i revitalitzadors: “No volia molestar els seus germans del monestir que l’havien acollit amb tanta estima i per això va fer tots els possibles per passar inadvertit. Va aprofitar l’estada per celebrar-hi mises, per a aprofundir en la pregària i per tornar a fer classes de teologia com quan era jove, les quals, després de tants anys, van esdevenir d’allò més interessants i confortants. Foren classes com Historia de l’Església, Misticisme cristià i altres temes”, segons en va informar una font del MedjugorjeToday.

Per Jakob Marchner

(Agafat i traduït del portal del MedjugorjeToday, agència de notícies sobre les aparicions de la Mare de Déu a Medjugorje).