30/10/2017 – Crònica de la XIV trobada de peregrins d’Amor de Déu al Santuari de la Mare de Déu de la Salut

El diumenge 24 de setembre es va celebrar la trobada anual de peregrins al Santuari de la Mare de Déu de la Salut. Ja és la XIV edició d’aquesta trobada que en aquesta ocasió va reunir uns 200 peregrins dels més de 1.000 convocats de tota Espanya que han anat a Medjugorje amb les peregrinacions organitzades pels guies de l’associació. No obstant això, la trobada també es va obrir a tots els qui, tot i no haver peregrinat encara a Medjugorje, sentissin la crida de la Mare de Déu a fer-ho o a col·laborar amb l’associació.

Famílies i amics, amb presència nombrosa de joves i nens, van gaudir d’un dia molt assolellat. És una data molt esperada per la majoria de peregrins que viatgen des de diferents llocs per retrobar-se amb els seus companys d’experiències tan profundes com les que es viuen a Medjugorje. Donem gràcies a la Gospa per poder-nos reunir any rere any i renovar així la nostra amistat en la fe, i també per cuidar-nos i fer-se càrrec de tots els detalls de la jornada fins al darrer moment.

La trobada va començar a les 12h amb el res del Sant Rosari. Tot seguit hi va haver la Santa Missa que es va oferir per tots els peregrins difunts d’aquest any. Mn. Eduard Puig, consiliari de Medjugorje a la diòcesi de Barcelona, fou qui va celebrar la Santa Missa, acompanyat per el Pare Julius Kioko de Kenia i el Pare Carlos Alvarado de Colòmbia. La seva homilia no va deixar ningú indiferent, ja que tots ens vam poder sentir identificats amb les seves paraules. Va parlar de la confiança i l’abandó que hem de tenir en els plans de Déu per a les nostres vides ja que, si mirem enrere, la història que ha fet en nosaltres té sentit i en canvi abans no ho podíem ni imaginar. Per tant, en el futur també tindrà sentit el que ara no comprenem ni sabem. Fou una homilia carregada de la seva experiència personal, en la que ens va convidar a tenir més fe en els plans de Déu que no pas en els nostres.

 

Tot l’acte litúrgic va estar acompanyat per la música de Medjugorje tocada per un grup musical format per diferents peregrins i amics. El so de les guitarres, el violoncel, el clarinet i les veus ens van transportar novament a Medjugorje.

En acabar la Santa Missa hi va haver l’aperitiu i el dinar, exquisit com sempre i molt ben organitzat gràcies al servei d’un càtering i a l’ajuda inestimable de nombrosos col·laboradors. També hi va haver l’oportunitat de comprar diferents publicacions i samarretes, i també d’endur-se estampes.

Fou una alegria poder compartir, durant la trobada, una estona amb Mn. Lluís Ruiz, Mn. Salvador Juanola, Mn. Eduard Martínez, Mn. Xavier Vila i Mn. Oriol Pallás.

Als voltants de les 16.00h, després del cafè, es va fer un recordatori dels projectes de l’associació, tot animant a la gent a participar-hi. Entre aquests projectes cal destacar els grups de pregària de nens, famílies i amics que es fan cada segon i quart dissabte de mes a Vil·la Gospa, una casa d’espiritualitat que hi ha prop de Barcelona. També cal anomenar el club de lectura de llibres del Pare Slavko que tornarà a començar amb un llibre nou per seguir aprofundint en l’espiritualitat de Maria. I no ens hem d’oblidar de les trobades de pregària dels primers diumenges de mes a Santa Maria de Gràcia.

Finalment van arribar els testimonis que, un any més, van emocionar i arribar al cor dels presents. Els guies de cada peregrinació van explicar breument l’experiència d’aquest any a Medjugorje i tots van coincidir que al final qui porta la peregrinació és la mateixa Gospa. Després es va donar pas als testimonis dels peregrins d’aquest any. El fet de donar testimoni no només va servir per compartir la seva experiència i la seva conversió sinó també per sembra una llavor que la Mare de Déu va voler posar al cor de molts dels qui van assistir a la trobada.

La trobada va finalitzar amb l’Hora Santa dirigida pel Mn. Lluís Ruiz.

Gràcies a tots els presents i a tots els qui ens vau acompanyar des de la distància amb les vostres pregàries.

Lourdes Rueda

Barcelona, 7 d’octubre de 2017