30/3/2020 – El coronavirus arriba a Medjugorje: la reacció és de gran fe

 

 

 

 

 

El coronavirus arriba a Medjugorje i la reacció és de gran fe. Aquesta notícia és, en primer lloc, una invitació perquè preguem pels habitants de Medjugorje, que també estan involucrats en la lluita contra el COVID-19, especialment pels frares i monges afectats pel contagi, que sempre han resat per nosaltres els peregrins de Medjugorje. Ara ens toca a nosaltres recolzar-los. La notícia va ser donada pel Pare Tomislav Pervan, teòleg, ex provincial de la Província Franciscana d’Hercegovina, que ara està en servei com a director espiritual i confessor al convent de les monges de l’àrea de Miletina, a prop de Medjugorje.

Mitjançant una carta serena i plena d’abandonament a Déu, va informar al feligresos què ell mateix, un altre frare i tres germanes eren positius al coronavirus. La carta ha estat publicada també al portal d’Hercegovina.

Tot seguit, la carta del Pare Pervan:

Estimats, us comunico una notícia trista.

El coronavirus ha entrat al monestir on he viscut set anys. Sóc el mossèn de les Germanes, i vaig estar a la parròquia de Medjugorje com a predicador i confessor. Vaig ser confessor durant més de 20 anys. Gràcies al Senyor. Ahir ens vam fer la prova, un altre frare, jo i tres germanes més. Tots som positius.

Sí recordeu bé, dimecres al matí vaig demanar-vos que preguéssiu pel Sant Pare, que també està en perill, i a les vostres pregàries també vaig posar-hi les meves intencions personals. Algunes persones varen interpretar-ho com si alguna cosa anés malament.

La tarda del dimarts vaig tenir molta febre, sentia calfreds i fred. Típic en mi quan tinc la grip. Debilitat i tremolor a les entranyes. Al matí ja tenia una temperatura que no superava els 37,7-8. Immediatament vaig cridar a una meva germana, i em va donar un medicament. Així doncs, en aquest sentit estava bé. Als darrers dies la febre ha anat baixant i no a l’inrevés com és típic en els pacients de coronavirus.

No vaig tenir cap problema respiratori en concret, ni de pulmons, ni de bronquis. Respirava amb normalitat, sense cap molèstia, sense les sensacions de cremor de les que parla la gent. Vaig pensar que era una grip comuna, normal, com cada any. Aquests eren els símptomes. La febre voltava els 37 graus, més o menys. Sigui com vulgui, vaig fer-me la prova ahir i va donar positiu. En definitiva, una infecció lleu.

Des del dia que va entrar en vigor la prohibició de trànsit per a les persones majors de 60 anys (el Pare Pervan en té 73), no vaig anar enlloc fora d’aquesta casa i el pati, tampoc tenia accés al cotxe, seguia les normes.

Però algú va dur el virus a casa. A la casa hi ha 23 monges ancianes, que han passat les seves vides dedicades a Déu i a l’Església. Però encara persisteixen en la pregària. Estan en perill. No sé com hauria estat el panorama sí totes les germanes s’haguessin fet el test. Probablement hi haurien hagut més contagis. Ara totes estan a les mans de Déu i dels metges.

El frare va voler aclarir llavors com s’ha produït el contagi per tal de silenciar les males llengües. I com diu ell mateix, és molt possible que agafés el virus d’una monja que estava a Roma i que va tornar a Croàcia el 6 de març, certament sense saber que era positiva al COVID-19, per a participar dels exercicis espirituals a Bijelo Polje.

Llavors va passar a visitar el convent on va viure molts anys, el mateix convent on resideix el frare. Actualment es troba en bones condicions de salut. Els metges opinen que ha passat la fase més crítica, i ara cal que segueixi la teràpia prescrita. El Pare Pervan ho va confiar tot a les mans del Senyor: “Espero que tot surti bé, amb l’ajuda del Senyor”.

Si us plau, incloeu el nostre monestir i les germanes a les vostres oracions, perquè els tres treballaven a “la Aldea de la Madre”. ¡Demanem al Senyor que ens lliuri d’aquest mal! Gràcies a Déu. Tomislav Pervan”

Així conclou la carta del Pare Pervan, amb una invitació a pregar per ells. Hi afegim la invitació de la Vicka a pregar. Anit la vident va demanar que preguéssim junts els misteris de Glòria, a les 9 del vespre.

Font: www.medjugorjetuttiigiorni.com