28/08/2012 – Roma aplaçarà la seva decisió fins l’any 2013

Contrari als anhels d’alguns, Medjugorje serà observada amb lupa per la Santa Seu al menys fins el 2013. La comissió investigadora dels successos formada pel Papa Benet XVI el 2010, i des d’aleshores encapçalada pel cardenal Camilo Ruini no acabarà el seu treball aquest any com estava previst, assegura el portal Bosnià “Oslobodjenje”… “La Comissió Internacional per l’estudi dels fenòmens de Medjugorje, certament no acabarà el seu treball aquest any, assegura una font ben informada propera al treball de la comissió” sentencia el mitjà on-line.

El termini de les expectatives perquè la Comissió Vaticana hagi de finalitzar abans del 2012, contradiu l’afirmació del Cardenal Vinko Puljic de Sarajevo. El 14 de febrer, el Cardenal, membre de la mateixa comissió, va dir en conferència de premsa a Roma que la Comissió hauria de finalitzar aquest any. No obstant…:

“Hi ha encara moltes converses amb persones que han de contribuir amb importants continguts al treball de la Comissió”, diu el mitjà on-line Oslobodjenje, citant la font que li va parlar confidencialment. “Basats en el que la Comissió ja coneix, la nostra font pensa que el treball quedarà completat el 2013”, agrega el portal Oslobodjenje. A més afirma que durant els últims dos anys, la Comissió s’ha reunit “una dotzena de vegades a Roma, però també treballant sobre el terreny, i per aquest motiu, alguns membres de la Comissió van estar la primavera passada a Medjugorje” segons diu el portal de notícies bosnià.

Vidents observats amb lupa

Ja tots els vidents han estat entrevistats i pel que declara Marija Pavlovic-Lunetti, una de les vidents entrevistades, el diàleg no va estar faltat de certes “provocacions” als vidents per parts d’alguns membres de la comissió…

“La meva experiència va ser molt positiva. Vaig tenir una reunió meravellosa. Hi havia gent que em va provocar una mica, però això és part del seu treball. Jo vaig dir quan havia vist a la Mare de Déu. Aquesta és la veritat, i per això he testificat durant 31 anys. I la meva vida va canviar. Els que no ho creguin és el seu problema. Déu ens donarà la força quan en el futur l’Església declari “estan malalts o estan bons i han optat per la santedat de vida responent a la crida de Nostra Senyora”, va dir la vident a mitjans d’agost al diari croata Vecernji List.

En aquest context -segons diu el fotògraf italià Daniel Miot i reprodueix el portal de notícies Medjugorje Today- és destacable que membres de la Comissió Vaticana fossin presents quan aquesta vident (Marija Pavlovic-Lunetti) va rebre el dia 25 (la font no assenyala quin mes) el missatge mensual de la Mare de Déu per a tot el món.

Font: www.medjugorjetoday.tv