28/07/2012 – Un franciscà adverteix d’un excés d’interès mediàtic

Els mitjans de comunicació han cobert en excés la visita de l’entrenador de futbol Roberto Mancini a Medjugorje, segons va dir el cap d’edició de Radio Mir Medjugorje i responsable del centre d’informació. Medjugorje no hauria d’estar exposada a una celebritat ni ser objecte de publicitat mundana, escriu fray Mario Knezovic en una revista franciscana.

Fray Mario Knezovic durant una missa a Medjugorje

Durant alguns anys, el franciscà ha estat el cap del centre d’informació de la parròquia, i el cap d’edició de Radio Mir Medjugorje.

Medjugorje és modesta i silenciosa, i aquesta atmosfera es perd quan els mitjans cobreixen en excés les visites de persones famoses, diu el cap d’informació de Medjugorje.

A Fray Mario Knezovic el va afectar particularment l’actitud dels mitjans quan Roberto Mancini va visitar el santuari. “El primer dia portada completa. A dins, tres pàgines amb text i fotos. El segon dia, mitja portada i dues pàgines interiors. El tercer dia, dues pàgines més. Un podria creure que alguna cosa molt gran està passant. Resulta que un entrenador de futbol ha peregrinat a Medjugorje”, escriu fray Mario Knezovic a “Nasa Ognjista” una revista catòlica croata.

El entrenador de fútbol Roberto Mancini seguido por reporteros en marzo, la primera de sus dos visitas a Medjugorje en 2012

“La notícia de l’arribada de Roberto Mancini ha causat molta expectació, com si ningú més anés a Medjugorje la resta de l’any. Per què aquesta fascinació amb “mortals normals”? De fet la seva arribada hauria de ser coberta, i ser publicada, però no tant com en aquest cas que comentem.

Segons fray Mario Knezovic, la identitat més intima de Medjugorje està patint un desafiament, des que rep visites més freqüents de celebritats.

“Medjugorje no pot ser un escenari publicitari. Aquest lloc és modest i silenciós. Aquells que ho neguen no s’adonen que la mateixa Mare de Déu vol passar a un segon pla i concentrar-se en Jesús”, escriu.

Fray Mario Knezovic

Fray Mario Knezovic també es reafirma en un article sobre aquest tema a Glasnik Mira, la revista de la parròquia de Medjugorje.

“Vaig escriure que cada història té un protagonista anònim i que no pot estar exposat d’aquesta forma. Alguns existeixen i formen part de la història, amb l’objectiu d’animar a altres. Aquesta és la història que ens trobem a Medjugorje: “petites històries de gent que esdevenen importants a la vista dels ulls de l’honestedat “, escriu Nasa Ognjista.

Font: www.medjugorjetoday.tv

Traducció de l’anglès a càrrec de l’equip de www.marededeudemedjugorje.org