28/03/2014- Hem tornat a Barcelona i el gran partit de Cornellà

Aquest cap de setmana Barcelona serà un focus mediàtic molt important en l’actualitat nacional. No, no estic parlant del meu llibre Estamos de vuelta, que presentaré el divendres i el dissabte a Sant Cugat i a la capital, sinó del gran partit de Cornellà entre l’Espanyol i el Barcelona que es jugarà aquest dissabte a la tarda i al que tindré la sort d’assistir. Gràcies a Déu no coincidirà amb la presentació del llibre. Després de moure els fils oportuns, la Lliga ha fet possible que el partit es jugui a l’hora de la lectura d’un bon llibre, perquè nosaltres presentem el llibre a l’hora del futbol. És el que tenim les grans estrelles i el primer time, ja ho saben…

Ironies a part, estic molt content de tornar a Barcelona, ciutat que sempre que hi he vingut a explicar històries sobre la Mare de Déu, els missioners, els conversos i altres assumptes dels homes i Déu, m’ha acollit molt bé.

Hi he fet molts amics que visito una vegada o dues a l’any, amb excusa dels meus llibres. Sempre ho organitzen tot amb entusiasme, il·lusió i m’agraeixen amb un milió d’atencions el fet que vagi a casa seva a presentar el que el bon Déu em regala en treballar, sense adonar-se de l’exemple que em donen en el que, parlant en termes de fe, molta gent em descriu com a “territori hostil”, i que jo entenc com una enorme oportunitat. Un mar obert per on navegar portat pel vent de l’Esperit i on llençar les xarxes de l’evangelització amb l’entusiasme del que se sap enviat i acollit, malgrat la meva ignorància, poca traça i debilitat. Un terreny erm i obert com l’Oest davant aquells colons que volien conquerir el Somni Americà. I us dic una cosa: els que en els anys que hi he anat anant han plantat la seva bandera propagant l’evangeli, l’han plantat amb un pal de ferro i ben visible, que no es torça ni amb els vents, si fossin polítiques mal enteses, ni amb els aires estranys contraris a l’Església propagats des d’enormes altaveus endollats al compte corrent de realitats de l’Església. Aquest amics són ferms en les seves conviccions i ho intenten amb els seus comportaments, i encara més amb la seva experiència, perquè aquests amics que han muntat tot això, més enllà de la seva experiència, no donen lliçons. Un testimoni ple de valor, alegria, fortalesa i sentiment, arrelat a una experiència pròpia i sostingut pels sagraments, la lectura de la Bíblia, la pregària diària, petita, senzilla i silenciosa, sense cridar l’atenció, que han acollit en les seves famílies com a forma de vida per viure ells i per repartir entre els seus. Al final jo m’emporto d’ells més del que ells es queden de mi.

Per això, tornar a estar a Barcelona, a Catalunya, amb ells i amb tots els que vulguin venir a l’esdeveniment, ho marco sempre com un dia de festa. En aquest cas, dos. Però jo era aquí no per parlar del meu llibre, sinó del gran partit entre l’Espanyol i el Barcelona, que serà dissabte a les 16:00 h a Cornellà. Després, a les 21:00 h podeu venir a la presentació del llibre. Us deixo les dades per si voleu venir i conèixer de primera ma el testimoni d’en Guillermo, un dels protagonistes del llibre. Un autèntic crack, molt millor que els Messi, Cristiano, Sergio Garcia i companyia.

Font : www.religionenlibertad.com

www.jesusgarciaescritor