28/02/2013 – El Sant Pare Benet XVI insinuà el seu suport a Medjugorje

El Sant Pare Benet XVI amb el Cardenal Oscar Andrés Rodríguez Maradiaga d’Honduras qui afirma que el Sant Pare li digué que cal jutjar l’arbre pels seus fruits, referint-se a Medjugorje

Quan li van preguntar sobre Medjugorje, el Sant Pare Benet XVI digué a un dels seus possibles successors que cal jutjar l’arbre pels fruits que dóna. I un amic personal del Sant Pare quan era cardenal, diu que el Cardenal Ratzinger deia somrient: “Aneu-hi!”, quan li parlaven d’aquest indret, ben igual que la reacció de Joan Pau II.

Les afirmacions del Cardenal Oscar Andrés Rodríguez Maradiaga d’Honduras i d’un amic personal del Sant Pare durant molts anys, indiquen que Medjugorje està més a prop del cor del Sant Pare Benet XVI que les insinuacions prèvies del propi Sant Pare.

 Quan se li va preguntar sobre la revista Cristiana en llengua castellana Religion en Libertad, si mai havia sentit quelcom sobre Medjugorje per part del Sant Pare Benet XVI, el Cardenal contestà:

El Sant Pare Benet XVI amb el seu germà Georg qui presentà el propietari del restaurant croat Ante Lukac al futur Sant Pare durant el seu temps de sacerdot a Regensburg, Alemanya, on vivia Lukac.

“Una vegada vam parlar de Medjugorje i Sa Santedat digué: “Pels seus fruits els coneixereu” i els fruits que estic veient són molt positius”.

  Ante Lukac, el propietari d’un restaurant croat a la ciutat alemanya de Regensburg, també tingué intuïcions de l’actitud del Sant Pare respecte Medjugorje. En Lukac explica al diari croat Slobodna Dalmacija que conegué el Sant Pare durant el temps en què fou cardenal i li serví els sopars d’any nou durant 13 anys consecutius.

La dona de l’Ante Lukac i un amic del matrimoni també confirmen que aquests sopars tingueren lloc.

“Vaig comprar el vi per l’ocasió a un amic, un Caporice, i un altre de Medjugorje. Penso que ell estimava Medjugorje i de fet somreia quan jo en mencionava l’indret. Quan li vaig dir que hi havia estat en pelegrinatge, em va dir: “Aneu-hi”, diu l’Ante Lukac al diari croat.

El Cardenal Maradiaga d’Honduras

La reacció rebuda per en Lukac és molt semblant a la que molts reberen en preguntar a Joan Pau II per Medjugorje, els quals es veien exhortats pel Sant Pare a visitar l’indret.

El Cardenal Maradiaga, qui guanya a les apostes per 10 a 1 per esdevenir el successor de Benet XVI, explica a Religion en Libertad perquè creu que Medjugorje atreu els cors de tanta gent jove:

“És la simplicitat del missatge de Maria on hi trobem els valors que exhorten els cors dels joves. Aquest missatge està basat en l’amor, pau, justícia i llibertat”, diu el cardenal.

“La gent jove necessita rebre respostes clares als reptes de la vida. Jo els dic que mai abans havíem tingut tecnologies tan precises com les que tenim avui. Tenim els GPS, que és un invent fantàstic. Malgrat tot, mai abans havia estat l’ésser humà tan desorientat, el que vol dir que també necessitem un GPS espiritual. Aquest GPS té coordenades, un satèl·lit, que és la Paraula de Déu, l’Eucaristia i la devoció a Maria, elements centrals del missatge de Medjugorje”, diu el cardenal Maradiaga, qui per cert, no ha estat mai a Medjugorje.

El cardenal Maradiaga amb el Papa Benet XVI

“No he pogut, és cert. Però això no vol dir que no hi vagi algun dia”.

Font: www.medjugorjetoday.tv

Traducció de l’anglès a càrrec de l’equip de www.marededeudemedjugorje.org