28/05/2018 – Difondre l’amor

Missatge de 2 de maig de 2018

“Estimats fills, tot el que ha fet el meu Fill, que és la Llum de l’amor, i que segueix fent, ho ha fet per amor. També vosaltres, fills meus, quan viviu en l’amor i estimeu els vostres germans i germanes, esteu fent la voluntat del meu Fill. Apòstols del meu amor, feu-vos petits. Obriu els vostres cors purs al meu Fill perquè Ell pugui actuar a través vostre. Amb l’ajuda de la fe, ompliu-vos d’amor. Però no oblideu, fills meus, que el cor de la fe és l’Eucaristia: és el meu fill que us nodreix amb el seu Cos i us enforteix amb la seva Sang. Aquest és el miracle de l’amor: el meu fill, que sempre ve de nou, viu, per vivificar les ànimes. Fills meus, vivint en l’amor feu la voluntat del meu Fill i ell viu en vosaltres. Fills meus, el meu desig maternal és que L’estimeu cada dia més, perquè Ell us crida amb el seu amor i us dóna l’amor perquè el propagueu al voltant vostre. A través del seu amor, com a mare, jo estic amb vosaltres per donar-vos paraules d’amor i d’esperança, per donar-vos paraules eternes victorioses sobre el temps i sobre la mort, per convidar-vos a ser apòstols del meu amor. Moltes gràcies”.

Els efectes tenen una causa i les obres o accions han de respondre a una intenció, una finalitat o una convicció interior. Tot i que molts cops la inèrcia és expressió d’una falta d’entusiasme o motivació, respon a un principi, un ideal o un compromís assumit.

L’eficàcia de les accions no està tan determinada per la seva grandària o nombre; més aviat la seva  projecció respon a la força essencial que la mou i la sustenta.

Petits detalls captiven, qüestionen i orienten cors esclavitzats i raonaments equivocats.

La força de l’amor de Déu, que transcendeix l’horitzó del mateix amor humà, té una omnipotència incalculable i infinita, que és capaç d’anihilar el pecat, la mort i la corrupció del mal.

El Verb etern es va “encarnar”,  abraçant l’amor humà, do del Creador a la nostra naturalesa espiritual, per santificar-lo i enlairar-lo amb les qualitats de l’Esperit Diví, fent de la modèstia i la humilitat signes de la majestuositat del poder Diví.

Déu és tan gran que es fa petit, és tan perfecte que es fa proper i compassiu, fins al punt de la Creu, i en cada mirada, gest, paraula i situació es fa Servidor i Anyell que s’immola pels pecadors.

El Cor Diví batega d’amor, per la nostra fràgil i pecadora humanitat, en cada moment i acció que realitza al bell mig nostre, per a la glòria del Pare.

En concedir-nos el Senyor el seu Esperit, ens capacita per fer bategar els nostres cors amb el mateix amor del seu Sagrat Cor, brollant torrents de sang de la caritat per les venes de la nostra vida quotidiana, familiar i comunitària. Tota bona obra es fa santificadora i tot esforç i sacrifici és vinculat sobrenaturalment al Calvari del Senyor. Com més humil i petita sigui l’ànima, eradicant la brutícia de la supèrbia, viurà més intensament el valor corredemptor de cada acció feta amb l’amor de Jesús.

Aquest misteriós camí del viure en la voluntat del Senyor, no visible pels ulls mundans però sí per a la mirada de la Fe, es fa proper, palpable i comprensible en el llenguatge maternal de la Reina de la Pau. Els gestos, presència, paraula i silenci de la tendresa de l’Immaculat Cor ens permeten conèixer la puresa, resplendor i eficàcia de la Caritat, que viu i actua mitjançant els braços de la Mare Celestial. La Serventa del Senyor, plena de la puresa i santedat de la gràcia, ens convoca per transformar-nos en cors sagraris de Crist, que ens alimenta amb el seu Cos i enforteix amb la seva Sang en cada Eucaristia, per a que a través de nosaltres, el seu amor es difongui a tot el nostre voltant.

Pel Pare Patricio Romero

Font: www.centromedjugorje.org