27/5/2020 – El Sant Pare Francesc presidirà el rés del Rosari per la fi de la pandèmia, dissabte 30 de maig

El Sant Pare Francesc resarà el Rosari a la gruta de la Mare de Déu de Lourdes dels Jardins del Vaticà, el dissabte 30 de maig; un esdeveniment al que s’uniran tots els santuaris catòlics del món a través de l’streaming.

La intenció del Rosari mundial és per demanar l’ajuda i el consol de la Verge Maria Santíssima durant la pandèmia del coronavirus.

Segons una carta enviada per l’Arquebisbe Rino Fisichella, president del Consell Pontifici per a la Promoció de la Nova Evangelització, als rectors dels santuaris, la pregària en viu tindrà lloc a les 5:30 p.m. (hora de Roma) el 30 de maig.

S’ha demanat als santuaris catòlics que hi participin tot recitant el seu propi Rosari, d’acord amb les mesures locals de salut, a la mateixa hora de l’esdeveniment de Roma i fomentant aquesta iniciativa.

També se’ls ha demanat, si és possible, que proporcionin connexions via satèl·lit o de transmissió amb el centre de televisió del Vaticà per tal que les imatges del rés en els diferent santuaris es puguin compartir durant la transmissió en viu del Sant Pare Francesc.

Durant l’emergència del coronavirus, molts santuaris catòlics s’han hagut de tancar al públic, inclòs el Santuari de Nostre Senyora de Lourdes a França, que tot just va re-obrir parcialment als peregrins el 16 de maig.

El Santuari de Nostra Senyora de Fàtima a Portugal també va tancar i el 13 de maig va commemorar les aparicions marianes de 1917 sense la presència de públic per primera vegada a la seva història, degut a la pandèmia.

El Rosari amb el Sant Pare està organitzat pel Consell Pontifici per a la Promoció de la Nova Evangelització, que a la seva carta als rectors va parafrasejar els Fets dels Apòstols 1:14 « Tots aquests s’aplicaven unànimement a l’oració, amb les dones i Maria, la mare de Jesús, i amb els germans d’ell».

“Davant la situació d’emergència causada per la pandèmia del coronavirus, que ha provocat la interrupció de l’activitat normal de tots els santuaris, així com de totes les peregrinacions, el Sant Pare Francesc vol expressar un gest proper a cada un de nosaltres amb el rés del Sant Rosari”, va escriure Mons. Fisichella.

El Consell Pontifici per a la Promoció de la Nova Evangelització és responsable dels santuaris catòlics des de 2017.

A nivell mundial, hi ha hagut més de 5,4 M de casos confirmats del nou coronavirus, amb més de 340.000 morts registrades, segons el Centre de Recursos pel Coronavirus Johns Hopkins.

Publicat originalment a CNA.