26/11/2016 – Carta al cor

 

Estimats germans,

Permeteu-me que us escrigui des del cor.

Dono gràcies a Déu per totes les benediccions que hem anat rebent aquests darrers anys a l’associació.

Per una banda, tants i tants fruits que ens animen a seguir amb aquest apostolat: un munt de conversions i sanacions de cos i ànima que es succeeixen en les peregrinacions que organitzem; persones que viuen una experiència única a Medjugorje, on hi senten la crida al canvi i a comprometre’s amb l’Església fins al punt de que algunes d’elles han optat per la vida consagrada i sacerdotal; visites a la pàgina web que sacien la set de tants peregrins desitjosos de conèixer els Missatges de María, els fets que s’esdevenen a Medjugorje, les peregrinacions, etc.

Per altra banda, l’ajuda inestimable d’ànimes generoses que ens ha permès tirar endavant els projectes que la Mare de Déu ens ha anat inspirant al llarg dels anys, i conseqüentment que tots aquests fruits cada vegada arribin a més gent.

Gràcies, gràcies i gràcies Senyor per tants regals, i gràcies per seguir-nos cridant a ser instruments de la teva gràcia.

Però el motiu de la meva carta no és explicar el que la majoria de vosaltres ja sabeu i experimenteu. El que us vull explicar és com La Gospa ens ha beneït amb una casa d’espiritualitat, prop de Barcelona. Aquesta casa ens ha estat cedida per un temps considerable perquè hi puguem pregar, fer-hi trobades, recessos, etc. Fa poc més d’un any que la tenim i ja s’ha convertit en un autèntic centre d’espiritualitat de Maria Reina de la Pau.

La casa ofereix moltes possibilitats perquè tenim capella, una bona sala-menjador i diverses habitacions amb un total de 25 llits. També podem gaudir d’un bosc particular de 4.000m2 que ens ofereix moltes possibilitats. Així doncs, aquesta casa d’espiritualitat a la que anomenem “Vil·la Gospa”, ens ha facilitat poder iniciar “Grups de Pregària de nens, famílies i amics” amb l’objectiu d’aprendre a pregar amb el cor, tal com ens hi exhorta la Mare de Déu. Això ho fem cada segon i quart dissabte de mes. Actualment Vil·la Gospa acull, en aquestes trobades de pregària i formació, a unes 70 persones, a més dels joves que es reuneixen en d’altres recessos de cap de setmana. Vil·la Gospa s’ha convertit en un lloc de famílies, joves i nens que comparteixen la seva il·lusió per aprofundir en l’Escola de Maria.

Tenim molts somnis, i amb Vil·la Gospa se’ns ha obert un horitzó on poder realitzar innombrables plans i projectes. Molts d’aquests somnis es van fent realitat gràcies al compromís de moltes persones i famílies disposades a ajudar-nos en el manteniment de la casa, en la decoració, en la biblioteca, etc.

Hem rebut amb alegria l’ajuda dels nostres germans del Cenacle que s’han ofert a habilitar el bosc que envolta la casa -que ara mateix està ben abandonat- perquè els nens trobin a Vil·la Gospa un lloc de pregària però també un lloc d’esbarjo i de fraternitat amb altres nens, tal com es va proposar Sant Joan Bosco amb el seu oratori de Valdocco. Ja veieu quina alegria tenim!

Lògicament sempre se’ns plantegen reptes davant les adversitats que ens van sorgint. Ara mateix, per poder fer la feina de neteja del bosc necessitem eines que no tenim, com per exemple:

Bufadors, desbrossadores amb intercanvi de ganivetes, moto-tisores, escombres metàl·liques, xerracs, carretons, rastells, guants, eines manuals per podar, pales de ferro per recollir i qualsevol eina útil per a un jardí.

Si algú dels qui llegiu aquesta carta coneix algú que ens pugui deixar o donar alguna d’aquestes eines, us ho agrairem molt.

També ens falten taules de jardí i cadires, i tot allò que ja no us fa falta a casa vostra serà benvingut.

La nostra associació té pocs recursos econòmics ja que pràcticament ens financem de donatius. Per això us demanem la vostra ajuda.

Estem molt agraïts per la generositat de la comunitat del Cenacle. Com molts sabeu, el Cenacle és un centre on hi resideixen nois amb la finalitat de rehabilitar-se de la seva dependència a la droga, l’alcohol o altres addiccions, mitjançant el treball, la pregària, el dejuni o la fraternitat. Viuen de la providència. Per tant no ens han demanat res a canvi de la seva feina. Tot i així, ens agradaria agrair-los el seu esforç i temps oferint-los menjar, material per a la higiene personal i llibres d’espiritualitat de Medjugorje. Així doncs, si algú pot aportar alguna d’aquestes coses, els nois del Cenacle les rebran amb els braços oberts.

Per a qualsevol ajuda, podeu escriure a la Lourdes Rueda al mail virgendemedjugorje@amordedeu.org o bé trucar al telèfon 651.178.750.

Voldria que aquestes paraules humils que surten directament del meu cor, us arribin als vostres. I de cor a cors, us demano que no us oblideu de pregar per nosaltres, perquè puguem seguir essent fidels a la crida de la Mare de Déu, procurant només la major glòria de Déu i la salvació de les ànimes.

Units en Crist i en la pregària!

Oriol Vives