26/05/2015 – El cardenal de Bòsnia explica que la visita del Papa al país «no té res a veure » amb Medjugorje

EL CARDENAL VINKO PULJIC EXPLICA LA VISITA DE FRANCESC A BÒSNIA

El cardenal Vinko Puljić, arquebisbe de Vrhbosna i president del Comitè organitzador, va informar aquest dimecres sobre els preparatius de la visita apostòlica del papa Francesc a Sarajevo, a Bòsnia Hercegovina, que tindrà lloc el proper 6 de juny.

En roda de premsa, el cardenal bosnià ha recordat que el Pontífex argentí celebrarà aquest dia una missa a l’Estadi Kosevo a les 11 del matí i ha destacat que degut a la gran demanda, el termini per inscriure’s a la celebració s’ha ampliat fins el 20 de maig.

Segons ha sabut l’Agència de Premsa Catòlica (Katolička Tiskovna Agencija-KTA), l’organització ha rebut fins avui més de 50 mil peticions per poder assistir a la santa missa. A més a més, es preveu l’arribada d’almenys un miler d’autobusos amb peregrins. Els bitllets per accedir al recinte esportiu –que aquell dia obrirà les portes a partir de les 9 hores– es començaran a distribuir el 25 de maig.

Durant la trobada amb els periodistes, el cardenal Puljić ha expressat la seva alegria en constatar que s’estan rebent moltes sol·licituds provinents de Croàcia, però també de Sèrbia, Macedònia i Eslovènia, i també de les missions catòliques croates a Alemanya i Àustria; també s’espera l’arribada d’un grup de peregrins d’Itàlia.

Quan se l’hi ha preguntat sobre la seguretat després de l’atemptat fa poc a Zvornik, a l’est del país, i dels enfrontaments del cap de setmana a Kumanovo, Macedònia, ha assegurat que “no hi ha motius per témer res a Sarajevo, i estic molt satisfet perquè les coses estan sota control.”

Per altra banda, ha dit que el tema de Medjugorje no estarà a sobre la taula el proper dia 6 i “no té res a veure amb la visita del Papa al país”. També ha comentat que ell no ha de parlar sobre aquest tema perquè ja forma part da la Comissió internacional encarregada d’investigar el fenomen, que ja va presentar el seu treball a la Congregació per a la Doctrina de la Fe.

El programa previst a Bòsnia-Hercegovina serà especialment intens. Després de dinar amb els bisbes del país a la nunciatura apostòlica, el Sant Pare es reunirà amb els sacerdots, religioses, religiosos i seminaristes a la catedral de Sarajevo, i una hora després participarà en una trobada ecumènica i interreligiosa que es farà al Centre Internacional estudiantil franciscà.

Per últim, Francesc es reunirà amb uns cinc mil joves -inclosos uns 500 voluntaris- al Centre diocesà juvenil Joan Pau II, i un cop acabada aquesta trobada, tornarà cap a Roma.

Font: www.religionenlibertad.com