26/04/2021 – El pare Jozo, de Medjugorje, dóna suport a la pel·lícula de Jesús García (Gospa Arts) sobre les aparicions

 

 

 

 

 

El canal de You Tube de Gospa Arts, el projecte d’evangelització digital fundat per Jesús García, ha avançat un vídeo amb imatges inèdites del rodatge del documental que fa dos anys que estan rodant i que, segons fonts properes a Religión en Libertad, s’estrenarà aquest any 2021.

Al vídeo es pot veure un dels personatges clau dels esdeveniments de Medjugorje: el sacerdot croata Jozo Zovko. Aquest frare franciscà era el rector de Medjugorje al principi de les aparicions de la Mare de Déu al 1981, i prop d’un mes després de les primeres aparicions fou empresonat i torturat en una presó comunista.

Privat de llibertat i aïllat en una presó de Mostar, fou alliberat al cap d’un any i mig i es convertí en un referent i gran divulgador dels “missatges de la Mare de Déu”, i també en una mena de “protector” dels 6 nens del poble que asseguraven haver vist la Mare de Déu a la muntanya del Podbrdo.

Al vídeo de Gospa Arts se’l veu en una entrevista realitzada fa poc per aquest documental, cosa molt difícil d’aconseguir ja que viu una vida reservada i allunyada dels focus mediàtics. Amb aquesta distància expressaria la seva prudència i respecte vers les autoritats eclesials que encara estudien el cas de Medjugorje.

“Sé que no feu això per diners, teniu tota la meva confiança”, li diu a Jesús García, davant de tot l’equip de gravació, un cop acabada l’entrevista que va durar dues hores i que, segons ha pogut saber Religión en Libertad, va tenir una segona part.

“El pare Jozo segueix la nostra feina ben de prop i fou ell qui ens insistí perquè acabéssim el projecte, així que tenim unes 4 hores gravades d’un material històric. D’aquí unes quantes dècades, serà com haver gravat una entrevista amb el rector de Lourdes en temps de la Bernadette”, afirma Jesús García, director del projecte.

En el 40º aniversari dels fets de Medjugorje

El documental “Medjugorje, de Jesús García”, s’estrenarà en un any molt especial per a Medjugorje, ja que aquest 2021 se celebra el 40 aniversari de l’inici de les suposades aparicions que, segons el testimoni dels principals vidents, encara duren a dia d’avui.

Però no és l’única sorpresa que Jesús García i el seu equip tenen preparada per a aquesta efemèride. “És un any molt especial i a part de l’estrena del documental també tenim un projecte editorial que aviat veurà la llum, i altres a través de You Tube”, afirma García.

En declaracions a Religión en Libertad, Jesús García assegura que tot el treball de camp del documental està acabat i ara el seu equip està en fase de postproducció, “treballant a poc a poc, amb calma, perquè sabem com n’és d’important aquest projecte en el que s’hi han involucrat persones de tot el món, tot i aquest temps tant complicat de la pandèmia”.

D’aquí poc s’estrenarà el tràiler oficial però mentrestant Gospa Arts convida a totes les persones que se sentin cridades a col·laborar amb la distribució i campanya de màrqueting, a fer-ho a través del web: www.gospaarts.org i així ajudar a cobrir els costos elevats que té una producció com aquesta. “Volem omplir Espanya i el món sencer amb la imatge de la Mare de Déu, i aquest documental és el motiu més bo per fer-ho”, assegura Jesús García.

El vídeo del pare Jozo, uns segons de les 4 hores de gravació.

Font: https://www.religionenlibertad.com