24/11/2014 – Ni fanatisme ni suggestió: és fe

Rovererto.- No, no estem davant d’un episodi de fanatisme religiós o pitjor encara, d’histerisme col·lectiu com a conseqüència de la suggestió. Al Palau dels Esports hi havia milers de fidels que han pregat i han cantat sense causar cap escena d’histerisme religiós. La vertadera força que uneix és la fe que arriba dels missatges de la Mare de Déu de Medjugorje. El senyor Mateo, professor de Religió a l’Institut Rosmini i de Filosofia al Seminari, va ser el sacerdot que va celebrar la Missa a la trobada amb la Marija Pavlovic Lunetti, la vident de Medjugorje que ha fascinat 4.000 fidels que han arribat a tota la província per pregar amb ella.

Com pot ser que hi hagi tantes persones cridades a Medjugorje per un fenomen que encara no ha estat reconegut per l’Església?

Encara no hi ha un reconeixement oficial però això no vol dir que el judici de l’Església sigui negatiu. L’Església no es pronuncia mentre els fenòmens (les aparicions) vagin succeint. L’Església observa amb interès, però vol esperar abans de pronunciar-se definitivament, basant-se amb els resultats de la comissió d’investigació, de la qual en formen part cardenals i metges de ressò mundial per analitzar els aspectes científics.

L’Església anima els sacerdots a acompanyar els fidels a Medjugorje, tot i que cap parròquia no pot organitzar peregrinacions: és el més prudent.

És prudent també que el diumenge no hi hagués el decà sr. Sergio Nicolli?

Sí, és prudent perquè encara que li hagués agradat ser-hi, la seva presència s’hagués interpretat com un reconeixement oficial de l’Església de Rovereto. No obstant, ell ens ha deixat l’església de la Sagrada Família i el bisbe ha autoritzat la celebració eucarística al Palau dels Esports.

Què buscaven els fidels a la trobada amb la vident? Heu aconseguit un miracle: omplir tota l’Església quan normalment hi ha bancs buits.

Eren persones de totes les edats: des de joves fins a ancians i famílies amb infants. Qui participa en aquestes trobades és perquè vol viure el fenomen de les aparicions mitjançant el testimoni de la vident i créixer en la fe. Medjugorje és un fenomen que està fascinant a persones de tot el món perquè la Mare de Déu està al mig.

Hi ha escenes de fanatisme i histerisme religiós en aquestes trobades?

No, en absolut. La gent està serena i contenta. En aquestes trobades sorprèn la sobrietat, les maneres de la gent, la pregària i el silenci impressionant, es tenen calfreds quan la vident prega amb la Mare de Déu. 

I després de l’aparició, què ha dit?

La Marija movia els llavis mentre parlava amb la Mare de Déu i després ha dit: “La Mare de Déu us veu a tots, somriu i us beneeix”.

No pot ser que l’aparició sigui fruit de la suggestió? Una suggestió que després es trasllada als fidels que es deixen impressionar per aquest fenomen?

Hi ha proves científiques que demostren que quan els vidents parlen amb la Mare de Déu estan en èxtasis i són sincers. Hi ha testimonis de sis vidents que durant trenta anys mai s’han contradit. No, no es tracta de suggestió. En un món com el nostre, els vidents ja haurien estat descoberts amb tantes possibilitats que existeixen per desemmascarar a qui enganya a la gent.

Font: https://trentinocorrierealpi.gelocal.it/trento/cronaca/2011/11/15/news/ne-fanatismo-ne-suggestione-e-fede-1.4043507