24/11/2012 Un oriünd esdevé el nou rector de la Parròquia

49 sacerdots i la majoria d’habitants de Medjugorje segueixen la processó cap
a la tomba en l’enterrament del Pare Petar Vlasic el divendres.

Un gran nombre de persones han seguit l’enterrament del rector de la Parròquia, Pare Petar Vlasic el 9 de novembre. El seu successor serà el Pare Marinko Sakota, nascut només a cinc quilòmetres de Medjugorje, fluid en alemany, bo en anglès i autor d’un llibre sobre la llegenda de Medjugorje, el Pare Slavko Barbaric.

Els parroquians de Medjugorje van retre homenatge i donaren el darrer adéu divendres a qui fou el seu últim rector, el Pare Petar Vlasic, acompanyant-lo en processó fins a la seva tomba al cementiri que hi ha darrera l’Església de Sant Jaume.

La Missa funeral fou presidida pel Bisbe Ratko Peric de Mostar, concelebrada pel Pare Provincial Franciscà Ivan Sesar i 40 sacerdots més.

El Pare Marinko Sakota adreçant-se a l’audiència.

El Pare Petar Vlasic, de 74 anys, serà succeït com a rector pel Pare Marinko Sakota, de 44 anys, que ha estat a Medjugorje com a sacerdot associat des de setembre de 2010.

Seguint el procediment ordinari, el Pare Marinko fou proposat pel provincial franciscà i el seu nomenament fou acceptat pel Bisbe Peric, segons confirma el web oficial de la Parròquia.

Amb el Pare Marinko, Medjugorje té un rector nascut molt a prop del poble. Concretament a Citluk, a cinc quilòmetres. Gràcies als seus estudis en alemany i el seu posterior servei sacerdotal a Àustria i Alemanya, és fluent en alemany i a més parla un bon anglès. Té set anys d’experiència com a rector a la veïna Gradnici.

Franciscans en dol. A la dreta del fèretre, el Pare Provincial Ivan Sesar i el Pare Svetozar Kraljevic. A l’esquerra, el Pare Miljenko Steko davant del Pare Danko Perutina.

 

 

 

El Pare Marinko Sakota és també l’autor del llibre “Viu amb el cor, la vida i obra del Pare Slavko Barbaric”. Publicat el 2006, la biografia del sacerdot llegendari de Medjugorje fou molt ben rebuda, entre altres coses pel fet de contenir nombroses fotografies que encara no havien estat publicades.

 

El Pare Marinko Sakota.

 

 

 

Font: www.medjugorjetoday.tv

Traducció de l’anglès a càrrec de l’equip de www.marededeudemedjugorje.org