24/02/2012 – Rateb Rabie, el president de la Fundació Ecumènica Cristiana de Terra Santa visita Medjugorje

??El senyor Rateb Rabie, president de la Fundació Ecumènica Cristiana de Terra Santa, va fer unes declaracions als periodistes de ràdio MIR de Medjugorje, durant la seva visita a aquesta població. El senyor Rateb Rabie és cristià, procedent de Palestina, nascut a Jordània. Van obligar els seus pares a abandonar Jerusalem l’any 1948 i van emigrar a Jordània. Ell mateix, més tard, va emigrar als Estats Units, on es va casar i hi va viure durant 35 anys. Ara és ciutadà americà.

Si ens centrem en la seva vida, va arribar a declarar el següent: “Jo era un empresari a qui només li interessava guanyar diners i poder”. En aquella època vaig rebre una invitació per tornar a Terra Santa i vaig sentir la necessitat de fer alguna cosa per als cristians i per a la pau d’aquell país. Tres anys més tard vaig ser conscient que havia d’escollir entre continuar amb la meva feina i la meva carrera de negocis brillant o bé ajudar els cristians en la seva missió a Terra Santa. Sabia que no podia compaginar les dues coses. Ho vaig deixar tot i em vaig dedicar amb cos i ànima a aquest nou misteri i puc afirmar que ara sóc plenament feliç.

Tinc quatre filles i al principi la meva família em va qüestionar la meva decisió; no podien entendre perquè havia decidit fundar una organització sense ànim de lucre. Em va costar, però finalment es va formar la Fundació que comprometia tota la comunitat internacional.

La Fundació Ecumènica Cristiana de Terra Santa es va fundar fa 14 anys, amb l’objectiu de donar-hi suport. Actualment té oficines a Washington DC i a Betlem, Palestina. Milions de cristians de Terra Santa viuen en la diàspora per tot el món. L’objectiu d’aquesta fundació consisteix a unir-los a la petita comunitat de cristians que resideixen a Terra Santa.

La Fundació Ecumènica Cristiana (HCEF) compta amb uns 5oo voluntaris i milers de persones que col·laboren de diverses formes. “La política no ens interessa el més mínim”. El senyor Rabie també va declarar: “Medjugorje ha atret molts missatgers de la pau i té molts altres vincles amb Terra Santa”. Concretament, el nostre moviment de pregària ecumènic “Maranatha” se centrarà en els nombrosos missatges de Medjugorje que emfatitzen la pau com a una missió portada per una comunitat. El segon objectiu d’organitzar el moviment de pregària ecumènic “Maranatha” és el d’establir la pau entre els israelites i els àrabs, i també entre els musulmans i els jueus, ja que nosaltres, com a cristians, hem de ser el pont sobre el qual es construeixi la pau.