24/10/2018 – El teu esguard em sosté

Els ulls d’una mare et toquen l’ànima i et connecten amb el més íntim del teu esser. Realment fa esgarrifar recordar la unió que hi hagué al principi de les nostres vides. Tots vam poder sentir la part més sensible de les nostres mares quan per diferents circumstàncies experimentaven certes emocions profundes i molt fortes, que nosaltres també vivíem des de dins les entranyes d’ella, on Déu ens anava formant.
Que bonics que són els ulls d’una mare que sempre coneix els seus fills. Només li cal veure el seu plançó i les seves entranyes tremolen. Això fa que la mare sigui el refugi més segur. No hi ha res més grat que l’abraçada d’una mare. Fins i tot aquelles que pel que sigui han fallat, no et desanimis, els queda una esperança, que és la vida eterna, acceptant el perdó que Crist dóna perquè tinguin vida eterna.

Si els ulls de les nostres mares són preciosament preciosos, com seran els de la nostra Mare Maria Santíssima. Ens neguiteja no saber com fer-ho per sentir-nos estimats i esguardats pels Seus ulls, els de la millor mare. Crec que ens hi ajuden molt les imatges o quadres de Maria Santíssima. No sempre és fàcil entendre algunes imatges que ha fet servir l’Església com a elements pedagògics per comprendre el misteri de Déu. Però si observem de més a prop aquesta realitat teològica de les imatges, és fàcil entendre-les.
Algunes de les imatges són paraula de Déu puig que són escenes bíbliques representades en tela o escultura de la Paraula escrita. Hi ha excepcions, com ara les imatges dels qui van viure l’Evangeli fins arribar a la perfecció, “els sants”, que no surten a cap escena bíblica però sí que van viure la Paraula. Quant a Maria, Ella sí que hi és a la Bíblia. Però el més gran és que Ella ha estat al cor de Jesús des de tota l’eternitat. A més, Ella ho sent des de les entranyes per sempre. I totes les imatges que representen a Maria, representen moltes de les virtuts que ella viu en el seu cor.

I per això parlo de l’esguard. Molts quadres d’aquesta Mare Meravellosa tenen unes expressions que et poden fer sentir aquesta gràcia que representen. Hi ha mirades que expressen dolor i silenci. D’altres que mostren cansament però amb pau i esperança. N’hi ha d’altres que manifesten la presència sòlida del cel. D’altres, un amor tan profund que sana les ferides. Tot això podem descobrir en cada imatge que plasma i expressa els sentiments de la millor Mare, Maria Santíssima.
Ella, en realitat és la nostra mare i ens acull als seus braços, desitja que confiem en el seu amor i li donem la mà per decidir-nos per la santedat. El missatge del 2 d’octubre de 2018 ens convida a escoltar a aquesta gran Mare, perquè puguem “conèixer l’amor del meu Fill, que és la sort més gran, perquè les mans del meu Fill us puguin abraçar”. Deixem que Ella ens miri amb el seu amor immens i anem-la a rebre-la cada dia d’aquest mes amb cinquanta roses.

Font:www.centromedjugorje.org