22/11/2012 – Ivan: Les escoles catòliques no són suficient

Els pares estan equivocats si pensen que n’hi ha prou de portar els seus fills a una escola catòlica per tenir una sòlida formació religiosa, diu el vident de Medjugorje Ivan Dragicevic.

Per tal de fer créixer la Fe als infants, no n’hi ha prou amb dur-los a escoles catòliques. També necessiten vides de Fe i de pregària en el sí de les seves famílies, segons ens explica el vident de Medjugorje Ivan Dragicevic en una audiència el 4 de novembre. Però una gran generació descatequitzada de pares és part del problema.

Els pares necessiten fer alguna cosa més que enviar els seus fills a escoles catòliques per a inspirar-los i fomentar-los la Fe a les seves vides, segons explicà el vident de Medjugorje Ivan Dragicevic a una audiència americana diumenge al vespre.

“Avui molta gent envia els seus fills a una escola catòlica pensant: “bé, l’escola ja els formarà, van a un centre catòlic”, comentà l’Ivan a la Comunitat Mariana Betania II de Medway, Massachussets.

L’Ivan durant una aparició a Villa d’Adige, Itàlia, el setembre d’aquest any. Foto: Daniel Miot, guardacon.me.

Però les escoles catòliques no són suficient, digué el vident. El que és necessari és fomentar relacions sanes entre pares i fills i l’exemple de la pregària a les seves famílies. En aquest punt, el vident hi veu un altre problema:

“La família és el fonament d’un món i d’una societat sanes. Sense famílies sanes, no hi ha una societat sana, i la pregària ha desaparegut de les nostres famílies avui. Aquesta és la raó per la qual vivim en el món que vivim avui, perquè Déu no és present en les nostres famílies”, digué l’Ivan.

Citant un missatge de la Mare de Déu, ell seguí dient que la fe de les famílies afecta l’Església, i explicà que Maria crida les famílies a renovar l’Església esdevenint una “Església viva” a través de l’exemple de la pregària i vivint l’Evangeli.

“I Ella diu: Estimats fills meus, si sou forts, l’Església serà forta. Si sou dèbils, l’Església serà dèbil. Estimats fills meus, vosaltres sou els pulmons de la meva Església. I és per això que jo us convido i us crido. Sigueu esglésies vives on hi ha pregària, on les paraules de Crist es viuen”, explicà el vident.

“Hem de tornar les nostres famílies a la pregària, perquè no podem ser una Església viva sense famílies vives. És per això que és tan important pregar a les vostres famílies, pregar junts amb els vostres fills, parlar amb els vostres fills, desenvolupar una relació sana i de coneixença”.

La Joan Crowley, una mestra de New Jersey assistent a l’explicació de l’Ivan veu el problema en les seves experiències diàries amb els seus estudiants. Els pares no ensenyen els seus fills a pregar, digué ella.

“Jo ensenyo a una classe de cinquè grau- i vaig preguntar quants coneixien el Rosari-. Pràcticament ningú. Alguns d’ells potser el coneixien una mica, així que vaig acabar per ensenyar-los el que significaven els misteris, donant-los un Rosari, parlant-los de Fàtima i mostrant-los una pel·lícula”, digué ella.

L’Ivan durant l’aparició a Monteforte, Itàlia, aquest setembre

“El problema que trobo és que els pares no estan catequitzats, per tant no poden compartir amb els seus fills el que no tenen o no coneixen. És com una generació perduda, no van a Missa”, digué la Joan Crowley.

La Mona Grbic, una mare catòlica que assistia a la xerrada de l’Ivan, estigué d’acord en que els pares han de fer alguna cosa més que enviar els seus fills a escoles catòliques.

“El que els pares fan avui és enviar els seus fills a catecisme. Fins i tot ells no vénen a l’Església, simplement deixen els seus fills i marxen, després els recullen i ja està. No els porten a Missa. Simplement desconeixen les arrels”, ella explicà.

Nens refugiats catòlics iraquians atenen una classe de Catequisme als afores de Beirut el novembre de 2010. L’Ivan serà al Líban la setmana vinent per tenir quatre aparicions de la Mare de Déu entre els dies 15 i 18 de novembre.

Font: www.medjugorjetoday.tv

Traducció de l’anglès a càrrec de l’equip de www.marededeudemedjugorje.org