22/06/2017 – Marxa de la pau

El dissabte 24 de juny, en la festa de Sant Joan Baptista, celebrem l’aniversari de les Aparicions de Nostra Senyora de Medjugorje. Com ja és tradició de cada any, ens reunirem a l’exterior del monestir de Sant Antoni a Humac i començarem la marxa des d’allà. Els peregrins s’hauran de concentrar a l’exterior de l’Església de Sant Jaume a les 10 del matí. Convidem a tots els peregrins i feligresos a venir i unir-se a nosaltres en aquesta marxa. Les misses en croata seran a les 7, 8, 11, 1 i 7 de la tarda. Aquest dia no resarem el Rosari des de la muntanya de les Aparicions. L’Adoració del Santíssim Sagrament començarà a les 10 del vespre, durarà 1 hora amb meditacions i tot seguit continuarà en silenci fins les 5 del matí del dia següent.

La Marxa de la Pau és una passejada de pregària que va de Humac a Medjugorje i es va fer per primera vegada el 1992. Des d’aquell any, se celebra cada any en la festa de Sant Joan Baptista, la vigília de les Aparicions de la Mare de Déu. Al principi, els sacerdots van portar el Santíssim Sagrament, més tard una figura de la Mare de Déu i ara porten la Creu, mentre la resta de la gent camina tot pregant al darrere. L’impulsor d’aquesta caminada fou l’alemany Hubert Liebherr, amb la benedicció de l’arquebisbe Frano Franic i del P. Leonard Orec. Tot i així, Fr. Slavko Barbaric fou el cor i l’ànima d’aquest passeig cada any fins que va morir. Això és el que va escriure sobre aquesta Marxa de la Pau: “El 24 de juny va tenir lloc la Marxa per a la Pau i un gran grup de peregrins de tot el món, amb els seus amfitrions, van caminar 11 quilòmetres de gratitud durant 11 anys, i ho van fer pregant per la pau”. Després, el 25 de juny de 1993, els seus participants van fer arribar la seva Súplica de Pau a tots els líders mundials. Entre altres coses, havien escrit: “Nosaltres -units amb 20 milions de peregrins de tot el món- exigim que emprenguis totes les accions necessàries per aturar aquesta guerra als Balcans i establir la pau que es fonamentarà en la justícia”.

Aquesta Marxa de la Pau és molt significativa. Medjugorje n’és el seu centre, centro de pau on la Mare de Déu ens ha estat convidant a la pau durant els darrers 36 anys. El missatge d’aquesta caminada és clar: la pregària per la pau. Avui dia la pau està en perill en molts països i en molts cors. Per tant, anem tots a Humac el 24 de juny, en la festa de Sant Joan Baptista, a les 6 del matí!. Anem-hi des de la parròquia de Medjugorje i també des d’altres parròquies d’Hercegovina, Bòsnia, Dalmàcia i Croàcia!. Anem-hi i tot caminant preguem per la pau que cada cor humà anhela, sobretot els qui viuen el l’absència de pau! (Glasnik mira, juny de 2017)

https://centromedjugorje.org/destacados/marcha-la-paz-2/