22 de juny de 2020: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 25 de maig de 2020, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual pel món:

“Estimats fills: pregueu amb mi perquè tots vosaltres tingueu una vida nova. Fills meus, en els vostres cors sabeu què ha de canviar: torneu a Déu i als seus Manaments, perquè l’Esperit Sant pugui canviar les vostres vides i la faç d’aquesta terra, que necessita una renovació en l’Esperit. Fills meus, sigueu pregària per a tots els que no preguen, sigueu alegria per a tots els que no veuen una sortida, sigueu portadors de llum en la foscor d’aquest temps turbulent. Pregueu i demaneu l’ajuda i la protecció dels sants, perquè també vosaltres pugueu anhelar el Cel i les realitats celestials. Jo estic amb vosaltres i a tots us protegeixo i us beneeixo amb la meva benedicció maternal. Gràcies per haver respost a la meva crida”.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. La festa del Sant Sagrament, (Corpus Cristi), va ser una ocasió realment alegre per poder seguir a Jesús, exposat al Santíssim Sagrament, en Medjugorje desconfinat! Molts croats van venir a participar en aquesta processó que ens va escalfar el cor! Moments de retrovaments profunds!.

3. Ens acostem al 39è aniversari de les aparicions! La vident Marija ja ha arribat i esperem que l’Ivan també vingui! Com que les fronteres de Bòsnia i Hercegovina no s’obriran als estrangers fins l’1 de juliol, aquesta serà una celebració d’Aniversari molt modesta, però sabem que hi ha molts i molts devots de la Gospa al món que estan en comunió amb nosaltres i preparen amorosament els regals preferits de Maria per oferir-li durant aquesta novena! Les nostres pregàries són especialment necessàries avui, perquè al solstici d’estiu (21 de juny), a tot el món, els enemics del Senyor i de la seva Església preparen cultes i altres “cerimònies” per glorificar el seu miserable amo. Preguem perquè la “dona vestida de Sol” ens protegeixi i acceleri la victòria del seu Fill sobre tot el mal.

4. La por … un trampolí positiu! Durant aquests últims mesos, la por ha augmentat significativament en moltes persones arreu del món. Si com diu Sant Pau, “l’amor desterra la por”, val la pena examinar aquesta qüestió, perquè volem viure amb amor i no pas amb por!
En realitat, la por és innata en l’home, és part de la nostra naturalesa, des de l’irrupció del pecat. Adam va ser el primer que va expressar-ho, després de la Caiguda: “com que vaig nu, he tingut por i m’he amagat” (Gn 3:10). I què fa Déu? Posa una barrera entre el mal (la serp) i l’home: va fer “arrossegar la serp sobre el seu ventre”, és a dir, impedeix que ataqui l’home frontalment i li fa una promesa increïble a l’home: Posaré enemistat entre tu (la serp) i la dona, entre el teu llinatge i el seu. Ella t’atacarà al cap” (Gen 3:15) La por, que des d’aleshores forma part de la condició humana, és doncs al mateix temps una crida constant a refugiar-se en la bondat de Déu que és el Pare. No es tracta, doncs, de negar-la ni de culpabilitzar-se’n, sinó d’utilitzar-la amb prudència i canalitzar-la per sotmetre-la a la gràcia de Déu. En definitiva, no permetem que ens domini fins al punt que alteri la nostra llibertat. Seria terrible deixar que determinés les nostres opcions i enverinés la nostra existència.

Actualment tenim moltes raons per tenir por; només hem de mirar el món i les moltes amenaces que li recauen. No em proposo pas enumerar totes aquestes amenaces i fracassos de tot tipus, ja són prou visibles per a tothom. El meu propòsit és més aviat de veure, amb vosaltres, com ho van fer els Sants per aconseguir dirigir les seves pors i convertir-les en victòries. Els Sants són magnífics en els seus ensenyaments i per algun motiu la Santa Mare de Déu ens exhorta a llegir les seves vides.
Des del començament del pontificat, sant Joan Pau II ens va dir: “No tingueu por!”. Va ser un místic que des del principi va veure les amenaces que ara coneixem molt més. Però mai no va deixar de donar-nos raons per mantenir-nos ferms en l’esperança, ja que “Jesús va vèncer el món”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pot ser que tinguem bons motius per estar espantats, però no tenim cap raó per abandonar-nos a la por. Aquesta és la genialitat dels Sants, van romandre lliures de tota por. No van permetre que la por els esclavitzés ni els atrapés a les seves xarxes. I aquesta llibertat de cor és un tresor que Jesús vol donar a tots els cristians, a tots aquells que volen seguir-lo de veritat. A nosaltres ens correspon acceptar aquest tresor -com diu Maria: decidir-nos-, i treballar-lo dia a dia, amb humilitat i tenacitat. Realment es tracta de seguir el Pastor, el millor dels pastors, el que va venir a fer-nos lliures.

Una de les grans temptacions, quan es té por, és tancar-se en un mateix; però el tancament en un mateix impedeix l’amor. A la formació que la Mare de Déu va donar als joves del grup de pregària, va insistir molt en aquest punt. En el replegament ens sentim protegits, però això és una il·lusió ja que es produeix tot el contrari, es talla la font de l’amor, et comences a desfer i t’arrisques a enfonsar-te en la tristesa. Al nostre cor, que ha estat creat per estimar, li manca l’oxigen de l’Esperit Sant i corre el perill d’asfixiar-se. D’aquí brollen tants mals … Quina llàstima deixar-se perdre la gran felicitat de formar un conjunt de cos, el cos de Crist per on circula l’amor!

Com hem de reaccionar quan tenim por? Els Sants ens ensenyen a mirar Jesús, la font de la nostra vida, la nostra pau i de tot amor veritable. Aquesta és la clau! El mateix Jesús ens mira constantment, amb una mirada plena de vida i amor desbordant, i si responem a la seva mirada, deixem que la Seva pròpia Ànima ens transformi, i a poc a poc recuperem el coratge. Aquest és el fruit de la pregària. En lloc de fixar-nos en la tempesta virulenta, ho elevem a Aquell que té el poder de calmar la tempesta. “Per què teniu por?” demanà Jesús als apòstols que corrien un perill real de morir al mar. Aquest va ser el seu error. Miraven les enormes onades en comptes de mirar Jesús que era amb ells. Ser o no ser amb Jesús, això fa la diferència. Jesús ens pot posar a prova –i ho fa–, però sempre és per a un bé més gran, per a la nostra salvació. No ens vol veure enfonsar-nos!

 

 

 

 

 

 

La Confiança en el seu amor serà per a nosaltres el motor que ens impulsarà a aquest canvi, i ens farà passar d’una por visceral (humanament justificada), a l’alliberament del cor. Déu només vol el nostre bé, siguin quines siguin les circumstàncies. Davant d’aquesta confiança i aquesta fe totals en Ell, Ell ens eleva el cor de tal manera que ja no depenem de les nostres reaccions viscerals, sinó d’una gràcia sobrenatural –per sobre del natural– que permet a la nostra ànima tastar una pau profunda, aquesta “Pau de Déu que supera tot enteniment”, com la descriu sant Pau. Deixem que l’Esperit Sant se’n faci càrrec i així és com aquesta cosa malvada anomenada por es converteix en un trampolí real que ens eleva cap a Déu, ens enriqueix d’Ell i ens santifica.

Potser teniu por sense saber per què. En aquest cas, en lloc d’amagar-ho, és millor afrontar la por directament i preguntar-nos: de què tinc por? D’emmalaltir? D’experimentar la fam? De ser traït per un dels meus? Què passaria si aquesta por es fes realitat? Quin dany causaria? Aquí és on hem de confiar en el Senyor, de manera molt precisa i concreta, la nostra veritable por, de manera que aquesta realitat pertanyi a partir d’aquest moment, a Ell, no a tu. Això també vol dir consagrar amb confiança tot el nostre ésser. I llavors, quin alleujament!”

Quan ens abandonem plenament a Déu en les nostres proves, superem tota por. Déu permet posar-nos a prova (tant si som cristians com si no), perquè en cada tribulació experimentada amb Ell i oferta, creixem en santedat i ajudem el Salvador a salvar moltes ànimes que caminen a les tenebres. A més, oferint els nostres patiments, donem a Déu la immensa alegria de preparar-nos nous diamants per a la nostra corona eterna. Dit d’una altra manera, li permetem vessar sobre nostre cascades del seu amor i de la felicitat infinita que hi va lligada, en aquest món i en l‘altre. Els sants són els més feliços de tots els homes? Per què? Perquè fins i tot enmig de les seves tribulacions, el seu cor descansava lluny, unit ja a Aquell que és l’amor en si mateix. Aquest amor és el somni i la realització plena de tot ésser humà creat a imatge de Déu que és Amor.
Aquí tenim alguns exemples:

La germana Faustina era poruga de mena. Ella mateixa va escriure al seu Diari que tenia por de la gent. Però mai no va recular davant els obstacles, tot fixant la seva mirada en Jesús.
“Oh! No tinc por de res. Si Déu envia a l’ànima un turment tan gran, Ell la sosté amb una gràcia encara més gran, tot i que no ens n’adonem. En aquests moments, un petit acte de confiança dóna més glòria a Déu que totes les hores dedicades a la pregària, plenes de consol ”. (St Faustina, Diari, §78)

“No tinc por de res quan estic amb tu, Jesús, perquè res no em pot fer mal”. (Diari 305)

La seva confiança en Jesús la manifestava quan es trobava davant del perill. Ella relata: “Tenia pressa per tornar a casa. Vaig fer uns passos, però molts dimonis em van barrar el pas. M’amenaçaven amb turments terribles i es van sentir veus que deien: Ens ha arrabassat tot allò pel que hem treballat durant tants anys”. Quan els vaig preguntar: “D’on veniu, en un nombre tan gran?” Els malvats em van respondre: “Dels cors dels homes; No ens turmentis!” En veure el seu odi terrible contra mi, vaig demanar ajuda ràpidament al meu Àngel de la guarda, i de seguida vaig veure al meu costat la seva aparença clara i radiant. Em diu: “No tinguis por, esposa del meu Senyor. Sense el Seu permís, aquests esperits no et faran cap mal. ”Immediatament els esperits malignes van desaparèixer i el fidel Àngel Custodi em va acompanyar d’una manera visible fins al llindar de la casa. La seva mirada era modesta i tranquil·la; un raig de foc li brotava del front.

Oh Jesús, voldria patir turments i dolor durant la resta de la meva vida, només per aquest petit instant en què experimento, Senyor, la teva glòria i la salvació de les ànimes.” (Diari 417, 418)

No tinc por dels cops, perquè Déu és el meu escut. És l’enemic qui hauria de tenir por de nosaltres, no pas nosaltres d’ell. Satanàs només aconsegueix victòries sobre els orgullosos i els covards, perquè els humils són forts. Res confon ni espanta una ànima humil. He dirigit el meu vol cap a l’escalfor mateixa del sol i res no l’aturarà. L’amor no es deixa empresonar, és lliure com una reina; l’amor arriba fins a Déu.” (Diari 450)

Aquestes paraules em recorden una conversa que vaig tenir amb el Pare  Gabriele Amorth, un eminent exorcista de Roma: “Don Gabriele”, li vaig demanar: “davant de casos greus de possessió, no teniu por que Satanàs us salti a sobre i us faci mal?” “No”, em va respondre, “mai no he tingut por de Satanàs, és ell que té por de mi!”

19/10/1935. Faustina: “El divendres al vespre, durant el rosari, pensant en el viatge de l’endemà i la gravetat de la qüestió que havia de presentar al pare Andrasz, vaig tenir por davant la meva misèria, la meva incapacitat i la grandesa de l’obra de Déu. Aclaparada per aquest patiment, em vaig rendir a la voluntat divina. En aquell moment, vaig veure Jesús en una túnica clara, prop del meu reclinatori. Em va dir: “Per què tens por de fer la Meva voluntat? No creus que t’ajudaré com ho he fet fins ara? (Diari, 489).

Quan la por es vol imposar, la sortida és lliurar aquesta por a Jesús! Donar-la una vegada i una altra…

“De què tens por? Si estàs amb mi, qui s’atreviria a tocar-te? Tanmateix, estic molt content que em donis les teves preocupacions, filla meva, explica-m’ho tot, senzillament, em complauràs molt. T’entenc perquè sóc Déu i home. Aquesta conversa senzilla i sincera del teu cor és més agradable que els himnes compostos en honor meu. Sàpigues, filla meva, que com més planeres són les teves paraules, més m’atreus cap a tu!”(Diari, 796)

Por del desconegut? Por d’un futur incert? Por de perdre el que realment importa? Jesús no ens va donar falsos consols dient que no perdrem res, però ens promet que mai perdrem l’únic tresor veritable, Ell mateix, si ens submergim en Ell, “El pecat regnarà, ens deia Maria recentment, però si sou meus, el vostre refugi serà el cor del meu fill Jesús.” (25/8/19)

Jesús a Santa Faustina: “No examinis amb curiositat els camins pels quals et porto. Quan l’avorriment i el desànim amenacin el teu cor, fuig de tu mateixa i refugia’t en el meu Cor! No tinguis por de la batalla: una actitud valenta intimida sovint el temptador i no s’atreveix a atacar-nos! Lluita sempre amb la convicció profunda que estic a prop teu! No et deixis guiar pel sentiment, perquè no sempre està al teu poder,  tot el mèrit es troba en la voluntat  … Prepara’t per a grans baralles! Lluita com un cavaller perquè et pugui recompensar! No tinguis por, perquè no estàs sola! (Diari 1759)

L’única por que hem de tenir és la d’estar separats de Déu, la de no estimar,  la de no seguir Jesús i trobar-nos sense pastor. La por de perdre’ns l’increïble tresor que ens tenim reservat si decidim humilment i pobre seguir Jesús, viure la seva Paraula i confiar en Ell. La de no acceptar el que la seva Providència posa al nostre camí. Perquè llavors el perill que tenim és real!

La Mare Santíssima coneix les nostres pors!

“Benvolguts fills, en aquests dies heu experimentat com actua Satanàs. Jo estic sempre amb vosaltres. No tingueu por de les proves perquè Déu sempre vetlla sobre vosaltres. Jo m’he entregat a vosaltres i sóc amb vosaltres, fins i tot en les temptacions més petites” (19/08/84)

Com podem pensar que Maria, en veure el seu fill anar cap a la seva Passió, no va conèixer la por? No devia tremolar? Ella sabia per endavant què li passaria, perquè coneixia les Escriptures i el mateix Jesús no li havia amagat res. Però aquesta por no la va detenir, ja que per endavant ho havia ofert tot al Pare per complir la missió del Fill: salvar la humanitat del poder de la mort. Potser va tenir por, com nosaltres, però Ella la va oferir al Pare, i així va ajudar Jesús en la seva missió. Va superar la seva por, que es va convertir en trampolí per a més amor i poder en la seva vocació de Co-redemptora. Havent-ho donat tot a Déu, no tenia res a perdre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Estimats fills, avui us convido a abandonar-vos totalment a Déu. Doneu-li tot el que feu i tot el que teniu perquè Ell regni en la vostra vida com a Rei de tot el que posseïu … Fillets, no tingueu por, perquè estic amb vosaltres, fins i tot quan penseu que no hi ha sortida i que Satanàs regna. Us porto la pau. Sóc la vostra Mare i la Reina de la Pau.” (25/8/88)

“Qui prega no té por del futur i qui dejuna no té por del mal”

“Estimeu i no tingueu por, fills meus; no hi ha por en l’amor. Si els vostres cors estan oberts al Pare i plens d’amor per Ell, per què témer pel que vindrà? Tenen por els que no estimen perquè esperen els càstigs i saben que estan buits i durs. Fills, us guio cap a l’amor, cap al Pare estimat. Us guio cap a la vida eterna. La vida eterna és el meu Fill. Rebeu-lo i amb Ell rebreu l’amor.” (25/9/2001)

“Estimats fills, concebo un gran dolor i sofriment en els vostres cors mentre us contemplo amb preocupació maternal. Hi veig un passat ferit i una recerca continua. Veig que voleu ser feliços però que no sabeu com aconseguir-ho. Obriu-vos al Pare! Aquest és el camí cap a la felicitat, el camí per on us vull guiar. Déu Pare mai deixa sols els seus fills i menys en el dolor i en la desesperació. Quan ho entengueu i ho accepteu, sereu feliços. La vostra recerca s’haurà acabat. Estimareu i no tindreu por…” (2 de gener del 2012)

Jesús va experimentar l’angoixa fins suar sang! A Getsemaní, Jesús veia anticipadament tots els qui rebutjarien la salvació eterna que els seria proposada; i la pèrdua d’aquestes ànimes el turmentava fins al punt que va dir: “La meva ànima està trista fins a la mort”. Per compassió d’amor cap a nosaltres, pecadors, va patir aquesta angoixa mortal molt abans de la seva passió quan va dir: “Haig de rebre un baptisme, i com desitjo que això es compleixi!” (Lc 12, 50). Ell va prendre sobre d’Ell totes les nostres angoixes perquè nosaltres ens en poguéssim alliberar. D’ara endavant, fins les nostres angoixes es poden transformar en camí de santedat, unides a les de Jesús a l’Hort de les Oliveres.

5. Publicaré les novetats dels meus vídeos en un escrit a part perquè aquestes pàgines sobre la por ja són prou llargues …

6. D’ara endavant els meus “Directs” seran el 26 de cada mes a les 21 (hora francesa i en francès) i es referiran al missatge del 25.

El nostre proper Direct serà el 26 de juny. El Direct del 3 de juny es pot veure al link següent:

21h00 !! Direct du 3 Juin 2020 – Message des 2 septembre et 3 Septembre 2008

Estimada Gospa, quina felicitat saber que ets entre nosaltres! El teu Cor Immaculat és veritablement el nostre refugi segur.

 

Germana Emmanuel +
Comunitat de les Benaurances

 

PS1. Llegiu i oferiu als vostres amics llibres que realment alimenten el cor, ajudant-los a viure una veritable pau.
Els nostres llibres disponibles en anglès al nostre lloc web:

https://sremmanuel.org/product-category/books/

Llibres publicats en espanyol:

Medjugorje, el triunfo del corazón,
El Niño escondido de Medjugorje,
La Paz tendrá la última palabra,
Escandalosa Misericordia,
El poder desconocido del ayuno,
El sorprendente secreto del Purgatorio,
Mariam de Belén,
Contemplación de los misterios del Rosario,
Fátima explicada a los Niños (o en España Niños, ayudad al triunfo de mi corazón),
Familia no te dejes destruir,

Pels que viuen a Europa, “La pau tindrà la darrera paraula” i “Escandalosa Misericòrdia” estan disponibles a Amazon. Si viviu al Regne Unit o Irlanda podeu adquirir-los a:

http://www.amazon.co.uk

PS2.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades….etc. al web:
https://sremmanuel.org/shop/

PS3. Feu una peregrinació virtual! No podeu anar a Medjugorje? Medjugorje ve a vosaltres! A www.IMedj.net rebreu les gràcies especials dels 11 llocs més importants de Medjugorje (en francès).

PS4. Novetat! Instagram de Sor Emmanuel, visitant el link:
https://www.instagram.com/ enfants_de_medjugorje/

PS5. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe, entrant al link: http://www.centremedjugorje.org/

PS6. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:

https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS7. Novetat! La Germana Emmanuel a Instagram:

https://www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

PS8. Veieu les nostres presentacions a YouTube,
https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ