19/11/2016 – A Medjugorje la Mare de Déu ens parla del nostre futur etern

El mes de novembre està dedicat a les beneïdes ànimes del purgatori. L’Església ens convida a recordar de manera especial els fidels difunts, a oferir sufragis, oracions i sacrificis per la seva salvació eterna i a pensar en la nostra vida, en la nostra etapa definitiva més enllà de la mort.

Durant aquests trenta-cinc anys, la nostra Mare del cel ha parlat diverses vegades a Medjugorje de l’eternitat que ens espera, dels “Novíssims” o de les “acaballes”, és a dir, les coses que ens succeiran al final de la nostra vida terrenal (la mort, el judici particular i el destí etern, el Cel o l’Infern). De totes elles, només l’Infern i el Cel són eterns, és a dir, per “sempre, sempre, sempre”. Perquè el món passa i la nostra vida és tan sols un parpelleig cap a la Vida Eterna (cfr. missatge del 02.08.2014), un pas, un trànsit cap a la definitiva: “no oblideu que esteu aquí a la terra de camí cap a l’eternitat i que la vostra estada és al Cel” (25.07.2000).

Respecte a la pregària pels difunts, a la importància i transcendència de la pregària d’intercessió, ens diu: “Estimats fills, avui desitjo convidar-vos a pregar cada dia per les ànimes del Purgatori (…) A través d’això, estimats fills, vosaltres obtindreu nous intercessors que us ajudaran en la vida a comprendre que les coses de la terra no són importants, sinó que només el Cel és la meta a la qual heu d’aspirar“(06.11.1986). És la bella realitat de la comunió dels sants, de l’Església en el seu triple estat actual: l’Església triomfant dels nostres germans els sants en la glòria del cel, l’Església purgant de les beneïdes ànimes purificades en el foc de l’anhel vehement de Déu, i l’Església militant que peregrina a la història vers l’eternitat divina. I a nosaltres, els seus fills de la terra, a qui visita cada tarda, ens apressa: “demaneu la intercessió de tots els sants que ja són a la llum. Que ells siguin un exemple i un estímul dia rere dia en el camí de la vostra conversió. Fillets, sigueu conscients que la vostra vida és breu i passatgera. Per això, anheleu l’eternitat i prepareu els vostres cors en la pregària” (25.10.2014).

Ella ens ha estat enviada pel Pare per un motiu, un anhel diví que com a bona Mare ha fet seu: “vull que cadascú sigui feliç aquí a la terra i que estigui amb mi al Cel. Estimats fills, aquest és el propòsit de la meva vinguda aquí i el meu desig” (25.05.1987).

Perquè tants anys d’aparicions diàries? Perquè el Seu desig no minva i els nostres cors romanen durs i sense resposta: “de nou us demano maternalment que us atureu per un moment i reflexioneu sobre vosaltres mateixos i la transitorietat de la vostra vida terrenal. Per tant, reflexioneu sobre l’eternitat i la benaurança eterna” (02.07.2012).

La seva sol·licitud materna no es cansa de vetllar, d’intercedir per nosaltres: “Estic amb vosaltres per ensenyar-vos i conduir-vos a l’eternitat” (25.09.2009). “Desitjo, fills meus, que cadascú de vosaltres s’enamori de la vida eterna, que és el seu futur” (25.01.2009).

Durant els primers anys de les Aparicions, quan acceptava que li fessin preguntes, va fer al·lusió, precisament, a alguns aspectes d’aquest futur etern que sempre han preocupat els creients.

En primer lloc, ha recordat que només hi ha un curs de vida mortal (només es neix un cop) i que, per tant, és falsa la creença en la re-encarnació (cfr. 24.07.1982).

En la commemoració de tots els fidels difunts de 1983 va dir: “la majoria dels homes, quan moren, van al Purgatori. Molts van a l’Infern. Només un petit nombre d’ànimes va directament al Cel” (02.11.1983). Però ningú s’ha de desesperar per la salvació, per pecador que sigui: “Encara que hagi fet molt mal durant la seva vida, pot anar de dret al Cel, si al final es penedeix sincerament dels seus pecats, es confessa i combrega” (24.07.1982) .
Quan se li va preguntar sobre la realitat de la purificació post mortem, va assegurar: “Hi ha moltes ànimes al Purgatori, també de persones que s’han consagrat a Déu. Pregueu per elles … Us les encomano. Moltes ànimes són al Purgatori des de fa molt de temps perquè ningú resa per elles. Al Purgatori hi ha diversos nivells: els més baixos són a prop de l’Infern, mentre que els superiors s’acosten gradualment al Paradís” (02.07.1982).

Pel que fa al misteri de la condemnació eterna, va manifestar: “Molts van a l’Infern. Déu permet que aquests fills seus pateixin a l’Infern perquè han comès faltes gravíssimes (…) Les ànimes dels condemnats no es penedeixen i continuen rebutjant Déu. I allà el maleeixen encara més que abans, quan eren a la terra. Es tornen part de l’Infern i no volen ser alliberats d’aquell lloc” (25.07.1982).

La Mare de Déu ha mostrat el més enllà a tots els vidents de Medjugorje. Però a la Vicka i al Jakov, a la tardor de 1981, els va agafar de la mà i se’ls va emportar a visitar el Cel, l’Infern i el Purgatori. Ells donen testimoni del futur etern que ens espera.

Des del 24 de juny de 1981, el Cel baixa cada dia a la terra, a Medjugorje. Baixa amb la Mare de Déu, la nostra Mare del Cel, que ve a nosaltres des del Regne de la llum, des de l’eternitat divina, i en el si viu i habita en cos i ànima (per això es pot aparèixer, perquè certament té un cos glorificat a semblança del seu Fill Ressuscitat). Ve perquè ens estima immensament, perquè vol que visquem sants i feliços aquí a la terra. Per això ens dóna la mà per conduir-nos al Seu Fill, el Déu de la Vida.

Qui ha visitat Medjugorje ha tingut el privilegi de pre-tastar la benaurança eterna, de gaudir i viure la pau del cel, la seva veritable llar, i ha estat confirmat en la fe que confessa i que aquí és gairebé certesa, particularment els últims articles del Credo: la comunió dels sants, la resurrecció dels morts i la vida eterna.

Gràcies Mare per estimar-nos tant i tenir cura de nosaltres, per parlar-nos del nostre futur etern i pel teu anhel matern: “desitjo que tots vosaltres estigueu amb mi a l’eternitat, perquè vosaltres sou part de Mi” (02.07.2014).

Font: www.centromedjugorje.org