21/06/2017 – Pare Perrella. Medjugorje, per què el Papa no creu en la “Mare de Déu dels encàrregs”

FIDELS PREGANT A MEDJUGORJE (REUTERS)

Giacomo Gambassi dijous 18 de maig de  2017.

Parla un dels membres de la Comissió d’anàlisi sobre Medjugorje, el Pare Perrella. “Les primeres set aparicions són creïbles. El Papa vol preservar la puresa de la devoció mariana”.

“El que té al cor el Papa Francesc és preservar la puresa de la devoció mariana”. El Pare Salvatore Maria Perrella, director de la Facultat Pontifica Teològica “Marianum” de Roma, ha estat un dels disset membres de la Comissió Internacional d’anàlisi sobre Medjugorje, instituïda el 2010 per Benet XVI. A partir d’aquí es llegeixen les paraules de Bergoglio que han donat la volta al món, sobre les presumptes aparicions marianes que, des de 1981, sis nois (avui adults) sostenen que han tingut. “Francesc no s’amaga i no improvisa. Si ha afirmat això que ha tingut un eco tan enorme – explica el sacerdot de l’Ordre dels Servents de Maria, mestre de dogmàtica i mariologia – és perquè qui tingui orelles per a entendre, que entengui”.

EL PARE SALVATORE MARIA PERRELLA, DIRECTOR DE LA FACULTAT PONTIFICIA TEOLÒGICA “MARIANUM” DE ROMA (MAZZARELLA)

El religiós argumenta: “El Papa ha derivat cap a ell qualsevol decisió sobre Medjugorje”. I se li ha entregat en mà l’informe de la Comissió presidida pel cardenal Camilo Ruini, que va acabar el seu encàrrec el gener del 2014. “ La Comissió – aclareix Perrella – va ser cridada per fer un judici no definitiu, concloent  una avaluació teològica sobre la veracitat o no del “fenomen” Medjugorje i per proposar indicacions pastorals. El Papa, parlant amb els periodistes, ha comentat que la Comissió ha dividit el “cas” en dos segments: una primera part s’ocupa de les set aparicions inicials, el nucli fonamental -definim-lo així- que li ha donat credibilitat. L’altra part, la que correspon a les aparicions que encara continuen, ha deixat a la Comissió perplexa”. En aquest punt Bergoglio ha fet referència a la “Verge cap de telègrafs que cada dia envia un missatge”. Què ha volgut dir el Pontífex? “És un fet aïllat – observa el teòleg – que la Verge sigui portadora de missatges del Cel, és a dir de Déu. N’hi ha prou de llegir a l’Evangeli quan Ella afirma: “Feu tot el que Ell us digui”. Això no obstant, el Papa és escèptic amb el fet que l’anomenada “Verge de Medjugorje” enviï missatges contínuament, parli massa i es presenti a hores preestablertes. Quant a la resta, les aparicions no són mai per a glòria de Maria sinó per a glòria de Déu, per les meravelles realitzades en la Verge. Meravelles que encara avui Déu realitza, fins i tot enviant la Verge per què ens recordi a tots que la mà del Senyor és paterna i bondadosa i que la Paraula de Déu s’acull i es dóna a conèixer. Això representa el nucli de la discussió. Les polèmiques només formen part de les xafarderies”.

Pel que fa a les primeres aparicions, Francesc ha subratllat que encara es pot seguit investigant. “El Papa – destaca el director del “Marianum” – ha repetit varies vegades que la Comissió Ruini ha fet un treball molt bo. Tot i això, els fets són de tanta complexitat i provoquen tanta curiositat, que el Pontífex pot tornar a sol·licitar una investigació addicional. Cal recordar, com ha fet de forma clara Francesc tornant de Portugal, que el “fenomen” Medjugorje està lligat a una gran devoció del poble, i que ha portat també nombroses conversions. És necessari preservar els fidels de les banalitzacions, de la superficialitat, de les xafarderies. En aquest sentit s’ha de llegir la missió de l’enviat especial del Papa, l’arquebisbe Heryk Hoser. Es tracta d’un anàlisi avançat de la Comissió que, gràcies al geni pastoral del Papa, s’ha concretat. Francesc es proposa salvaguardar Medjugorje, l’habitat i la forma de pregar que ha de ser el més transparent possible”.

El pare Perrella ha revisat altra vegada el treball de l’organisme vaticà. “Hem analitzat tot allò que es podia i s’havia de sondejar segons les indicacions de Benet XVI i de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, tenint en compte la normativa actual sobre el discerniment de les presumptes revelacions”, inclosa la vida dels sis “vidents”. “Les aparicions no influeixen en l’estat de gràcia de qui les té – precisa el mariòleg – fins i tot Jesús no va triar sants com a apòstols. Per tant, la Comissió ha analitzat la credibilitat dels testimonis que reben les visions”. Però, quan hi haurà un pronunciament oficial? “És innegable – conclou Perrella – que el Papa ha accelerat el tema, tot i que és molt conscient que no s’ha de córrer massa. Sobre el que s’ha manifestat és necessari meditar i resar. Les aparicions serveixen d’ajuda per a la fe. Si el poble – i són milions de persones – que s’acosta a Medjugorje no viu un clima de trobada amb el Senyor, l’Església ha d’intervenir”.

Font: https://www.avvenire.it/chiesa/Pagine/medjugorje-papa-madonna-postina