21/05/2012 – Goteja líquid de les dues cames de l’estàtua (per Jacob Marschner) maig de 2012

L’estàtua de bronze del Crist Ressuscitat, que goteja un líquid, és un misteri a Medjugorje des del 2001. Si bé la naturalesa del líquid és en sí mateixa misteriosa, l’enigma ha crescut aquests dies perquè la substància desconeguda ara goteja de les dues cames de l’escultura.

Quasi 11 anys després que un dels genolls de l’estàtua del Crist Ressuscitat de Medjugorje comencés a gotejar un líquid semblant a una llàgrima, els pelegrins que han tornat al mateix lloc s’han vist sorpresos novament per l’escultura: Ara la substància aquosa prové de les dues cames.

“Sí, és cert, ara “l’aigua” surt de les dues cames, el nou degoteig surt just per sobre del genoll, per la part inferior de la cuixa i aquest degoteig és més intens que el primer”, ens informava el cineasta i fundador de Queen of Peace Productions Sean Bloomfeld.

“Amb tota la gent que hi ha ara a Medjugorje, el fet que ara gotegin els dos genolls realment fa incrementar el nombre de visitants, va afegir al panell de discussió de Medjugorje Live, on un altre pelegrí que acaba de tornar de Medjugorje afirma igualment haver comprovat que la substància goteja de les dues cames de l’estàtua. El que passa amb l’estàtua ha estat impredictible altres vegades. Diverses vegades el degoteig s’ha aturat per llargs períodes de temps. En una d’aquestes ocasions, el 2010, va coincidir amb el fet que caiguessin pluges abundants a Medjugorje, debilitant, doncs, la teoria que la substància es tractés d’aigua de pluja que s’hagués emmagatzemat a l’interior de l’escultura. Una altra vegada, un grup extens de pelegrins va comprovar que la substància era de sobte vermellosa i no pas transparent. El meu amic Drago, que viu a Medjugorje, m’ha informat que la setmana passada un home amb un tovalló de paper va arribar a agafar una gota del líquid de l’estàtua; quan el va mirar va comprovar que estava amarat de sang. Una cinquantena de persones són testimonis d’aquest fet. Algunes cridaven de por, altres deien “això és un miracle”, ens comenten del Medjugorje USA en aquell moment.

Litres de líquid misteriós han estat recollits pels pelegrins durant quasi 11 anys des que la substància ha estat sortint de l’estàtua del Crist Ressuscitat que hi ha darrera de l’altar de la parròquia de Sant Jaume. Es diu que experts del Vaticà han analitzat la substància, però ni Roma ni la parròquia de Medjugorje mai han confirmat que l’anàlisi s’estigui realitzant realment.

L’estàtua és una rèplica de l’escultura de plata de 277 cm. “La Resurrecció,” obra de l’escultor Andrej Ajdic i presentada al Papa Joan Pau II en ocasió de la seva visita a Eslovènia el 1996.